Pregled po CROSBI profilu: Manuela Zadravec (CROSBI Profil: 29864, MBZ: 324252)
-
1.Pleadin, Jelka; Jadrić, Marina; Nina, Kudumija; Zadravec, Manuela; Kiš, Goran; Mihaljević, Željko; Šrkivanko, Mario; Samardžija, MarkoZearalenone in feed, urine and meat from three pig farms in Croatia // Veterinarska stanica, 55 (2024), 1; 1-11 doi:10.46419/vs.55.1.10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Cvetnić, Luka; Pleadin, JelkaMycotoxigenic moulds isolated from wheat before and after six months storage // Kriva 2023, Book of abstracts / Antunović, Zvonko ; Janječić, Zlatko (ur.).
Zagreb: LASERplus, 2023. str. 57-58 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
3.Zadravec, Manuela; Mikuš, Tomislav; Pradervand, Nicolas; Ujčič Vrhovnik, IgorMicrobiological Quality of Feed // Open agriculture, 17 (2023), 1-8 doi:10.2174/18743315-v17-e230418-2022-66 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Zadravec, Manuela; Vida, Vertuš; Kristina, Kljak; Marija, DuvnjakChanges in butric acid bacteria spore concentration during alfalfa silage aeration // 58 hrvatski i 18 međunarodni simpozij agronoma, Knjiga sažetaka / Carović-Stanko, Klaudija ; Ivan, Širić (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 215-215 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Haziri, Arben; Emiri-Sallaku, Enkelejda; Zadravec, Manuela; Kudumija, Nina; Berisha, Bajram, Tafaj, Myqerem; Muji, Skender; Delia, Etleva; Faiku, Fatmir; Ibrahimi, Hamide; Pleadin, JelkaOccurrence of citrinin in wheat cultivated in Kosovo and Albania during 2021 // Veterinarska stanica, 54 (2023), 1; 1-12 doi:10.46419/vs.54.1.11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.van Raamsdonk, L.W.D.; Frick, G.; Ujčič Vrhovnik, I.; Zadravec, M.; Zegers, J.; Krull- Wöhrmann, R.; Weiss, R.; van der Borg, G.Quality assurance and control of methods to examine visually recognisable substances in feed and food : In cooperation with International Association for Feedingstuff Analysis, Section Feedingstuff Microscopy. Wageningen: Wageningen Food Safety Research, 2022 (prirucnik) doi:10.18174/580536
-
7.Pleslić, Sanda; Stulić, Visnja; Vukušić Pavičić, Tomislava; Zadravec, Manuela; Ersus, Seda; Akyuz, Ayca; Tekin, Idil; Aksoy, Zulal; Oztop, Mecit Halil; Maltar-Strmečki, NadicaComparative study on physicochemical properties of tomato juices with non-irradiated and irradiated supplements: olive powder and sugar-beet leaves protein // Book of Abstracts of 2022 Annual Conference and Exhibition: Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements
Istanbul: ISNFF-TUBITAK, 2022. str. 56-56 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Manuela, Zadravec; Tina, Lešić; Jelka, PleadinDistribution of mycotoxigenic moulds isolated from traditional meat products in different Croatian climate regions and their ability to produce mycotoxins // Archives of Industrial Hygene and Toxicology
Zagreb, 2022. str. 28-28 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
9.van Raamsdonk, Leo W. D.; Frick, Geneviève; Ujčič Vrhovnik, Igor; Zadravec, Manuela; Zegers, Jos; Krull-Wöhrmann, Renate; Weiss, Roland; van der Borg, GuusIntroduction to new guidelines for validation of methods to examine visually recognisable substances // Food Additives & ; Contaminants: Part A, (2022), 3; 1-14 doi:10.1080/19440049.2022.2135768 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kos, Ivica; Hengl, Brigita; Vulić, Ana; Zadravec, Manuela; Kudumija, Nina; Vahčić, NadaThe impact of dry-cured meat products’ production technology on their contamination with mycotoxins // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2022. str. 182-182 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Zadravec, Manuela; Frece, JadrankaPlijesni – odabrane značajke, izolacija i identifikacija / Markov, Ksenija (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2022 -
12.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Hengl, BrigitaMikotoksini u mesnim proizvodima - Izloženost potrošača i javnozdravstveni značaj // Zbornik radova "Veterinarski dani 2022." / Severin, K. (ur.).
Zagreb, 2022. str. 48-52 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Mikuš, Tomislav; Biljan, Josipa; Cvrtila, Željka; Zadravec, Manuela; Kozačinski, LidijaUtjecaj higijene u proizvodnji na broj kvasaca i plijesni te održivost mliječnih proizvoda // Zbornik sažetaka / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb, 2022. str. 82-82 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Lešić, Tina; Vulić, Ana; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Perković, Irena; Šarkanj, Bojan; Kudumija, Nina; Pleadin, JelkaContamination of Croatian traditional meat products with ochratoxin A and it’s mould producers in relation to regional weather // Book of Abstracts of 19th Ružička days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY / Babić, J. (ur.).
Osijek : Zagreb, 2022. str. 101-101 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Pleadin, JelkaDiversity of Penicillium and Aspergillus species isolated from traditional meat products of different Croatian regions // Food Mycology - Taxonomy, Spoilage and Mycotoxins / Houbraken, Jos ; Samson, Rob (ur.).
Utrecht, 2022. str. 26-26 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
16.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vulić, Ana; Vahčić, NadaToxicogenic Moulds and Mycotoxins in Traditional Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the International Meet on Food Science and Technology FOODTECHMEET2022
Edinburgh, Ujedinjeno Kraljevstvo: Albedo, 2022. str. 9-10 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
17.Vulić, Ana; Lešić, Tina; Kudumija, Nina; Zadravec, Manuela; Škrivanko, Mario; Vahčić, Nada; Pleadin, JelkaSterigmatocystin occurrence in traditional meat products of households seated in different Croatian regions // Abstracts of lectures and posters of the 13th Conference The World Mycotoxin Forum
Parma, 2022. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vulić, Ana; Vahčić, Nada; Kudumija, Nina; Perković, Irena; Pleadin, JelkaThe ability of cylopiazonic acid production expressed by surface moulds isolated from dry cured meat products // Abstracts of lectures and posters of the 13th Conference The World Mycotoxin Forum
Parma, Italija, 2022. str. 143-143 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Brnić, Dragan; Jaki Tkalec, Vesna; Perković, Irena; Pleadin, JelkaDiversity of mycoflora on the surface of dry- fermented sausages produced in various climatic regions in Croatia // Book of Abstracts / Sviličić Petrić, Ines ; Leboš Pavunc, Andreja ; Šantić, Marina ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2022. str. 66-66 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
20.Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Brnić, Dragan; Jaki Tkalec, Vesna; Perković, Irena; Pleadin, JelkaThe ability of aflatoxin production by Aspergillus flavus isolated from domestic dry-cured meat products // Book of abstracts / Svilačić Petrić, Ines ; Leboš Pavunc, Andreja ; Šantić, Marina ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2022. str. 66-66 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
21.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Kos, IvicaPlijesni i mikotoksini- prijetnja sigurnosti tradicionalnih mesnih proizvoda, 2022. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
22.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Petrović, Danijela; Pleadin, JelkaBiocontrol Methods in Avoidance and Downsizing of Mycotoxin Contamination of Food Crops // Processes, 10 (2022), 1-23 doi:10.3390/pr10040655 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Škrivanko, Mario; Cvetnić, Luka; Petrović, Danijela; Vasilj, Višnja; Zadravec, ManuelaErgot sclerotia and ergot alkaloids occurrence in wheat and rye grains produced in Croatia // Veterinarska stanica, 53 (2022), 5; 503-511 doi:10.46419/vs.53.5.14 (recenziran, članak, znanstveni)
-
24.Perković, Irena; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Škrivanko, MarioUtjecaj lokaliteta na sigurnost i kvalitetu slavonske kobasice // Veterinarska stanica, 53 (2022), 3; 237-250 doi:10.46419/vs.53.3.10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Zadravec, ManuelaMOULDS – STILL WATERS RUN DEEP. HOW TO CONTROL THE FLOW? // Pathogens eCon 2022
Elektronička konferencija, 2021. str. 3-3 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
26.Mahmutović, Bojana; Petrović, Goranka; Popijač-Cesar, Gordana; Ramadani, Husen; Zadravec, Manuela; Lipovac, Ivan; Tabain, Irena; Nonković, DianaPotential impact of SARS-CoV-2 B.1.1.7 variant in school settings - results from an outbreak investigation in Croatia, March 2021 // European Scientific Conference on Applied Infectious Disease Epidemiology - abstract book
Solna: European Centre of Disease Prevention and Control, 2021. str. 76-76 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
27.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Milićević, Dragan; Perković, Irena; Listeš, Eddy; Pleadin, JelkaThe Influence of Surface Mycobiota on Sensory Properties of “Istarski pršut” and “Dalmatinski pršut” // Processes, 9 (2021), 1-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Milićević, Dragan; Markov, Ksenija; Šarkanj, Bojan; Vahčić, Nada; Kmetič, Ivana; Zadravec, ManuelaPathways of Mycotoxin Occurrence in Meat Products: A Review // Processes, 9 (2021), 1-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, NadaMycotoxin hazad in traditional meat products // Book of abstracts 14th INTERNATIONAL CONGRESS ON NUTRITION: „A PLACE WHERE SCIENCE MEETS PRACTICE“
Beograd, 2021. str. 103-104 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
30.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Jakopović, Željko; Jaki, Vesna; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaInfluence of the Surface Moulds on Sensory Quality of Croatian Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the 35th EFFoST International Conference
Lausanne, 2021. str. P 1104-P 1104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Markov, KsenijaToxicogenic Moulds and Mycotoxins in Croatian Traditional Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the 35th EFFoST International Conference
Lausanne, 2021. str. P 1212-P 1212 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Zdolec, Nevijo; Vulić, Ana; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Kudumija, Nina; Jakopović, Željko; Pleadin, JelkaMycobiota and Mycotoxin Contamination of Traditional and Industrial Dry-Fermented Sausage Kulen // Toxins, 13 (2021), 1-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Lešić, Tina; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Vahčić, Nada; Zadravec, Manuela; Pleadin, JelkaDetermination of sterigmatocystin in traditional dry-fermented sausages using LC-MS/MS method // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2021. str. 102-102 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Jakopović, Željko; Vahčić, NadaSurface moulds affecting the sensory properties of traditional Croatian dry-cured hams // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2021. str. 132-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Zadravec, Manuela; Pradervand, Nicolas; Ujčič Vrhovnik, IgorMICROBILOGICAL QUALITY OF FEED // Feed2021, Book of abstracts
Beč: AGES, 2021. str. 147-147 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
36.Bratulić, Mario; Mikuš, Tomislav; Cvrtila, Željka; Cenci-Goga, Beniamino Terzo; Grispoldi, Luca; Pavunc, Andreja Leboš; Novak, Jasna; Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Zadravec, Manuela et al.Quality of traditionally produced Istrian sausage and identification of autochthonous lactic acid bacteria strains as potential functional starter cultures // European Food Research and Technology, 247 (2021), 1-25 doi:10.1007/s00217-021-03835-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Vahčić, Nada; Jaki Tkalec, Vesna; Dujić, Tomislav; Pleadin, JelkaDifferences in the mycoflora of dry-fermented sausages casings before and after six months of refrigerated storage // Veterinarska stanica, 52 (2021), 2; 141-147 doi:10.46419/vs.52.2.9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Vulić, Ana; Lešić, Tina; Kudumija, Nina; Zadravec, Manuela; Kiš, Maja; Vahčić, Nada; Pleadin, JelkaThe development of LC-MS/MS method of determination of cyclopiazonic acid in dry-fermented meat products // Food control, 123 (2021), 107814, 9 doi:10.1016/j.foodcont.2020.107814 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Perković, Irena; Kiš, Maja; Vahčić, NadaInfluence of regional climate on prevalence and diversity of moulds overgrowing prosciutto surface // 34rd EFFoST International Conference 2020 - Bridging high-tech, food-tech and health: Consumer-oriented innovations
online, 2020. str. PT 1043-PT 1043 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Vahčić, Nada; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Perković, Irena; Kiš, Maja; Jaki, Vesna; Pleadin, JelkaThe impact of physicochemical properties of traditional dry-fermented sausages on surface mould nascence // 34rd EFFoST International Conference 2020 - Bridging high-tech, food-tech and health: Consumer-oriented innovations
online, 2020. str. PT 1044-PT 1044 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kmetič, Ivana; Markov, Ksenija; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Kiš, Maja; Šarkanj, BojanToksični učinci mikotoksina: Mehanizam djelovanja i mikotoksikoze // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 3-10 doi:10.31895/hcptbn.15.1-2.9 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Vasilj, Višnja; Markov, KsenijaKlimatske promjene - Potencijalna prijetnja još znatnijoj pojavnosti mikotoksina // Veterinarska stanica, 51 (2020), 6; 659-671 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
43.Zadravec, ManuelaMoulds on food and feed - danger and benefits, 2020. (popularni rad).
-
44.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Brnić, Dragan; Perković, Irena; Kiš, Maja; Zadravec, ManuelaDetection of aflatoxin- producing moulds from the surface of Istrian and Slavonian sausage // Book of Abstracts of the 18th Ružička Days - Today science - tomorrow industry / Jukić, A. (ur.).
Zagreb : Osijek, 2020. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Brnić, Dragan; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Pleadin, JelkaToxigenic moulds growing on the surface of traditional Croatian household-produced dry-fermented sausages // Book of Abstracts of the 18th Ružička Days - Today science - tomorrow industry / Jukić, A. (ur.).
Zagreb : Osijek, 2020. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Sinčić Pulić, Blanka; Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Listeš, Eddy; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaCharacterization of Traditional Croatian Household-Produced Dry-Fermented Sausages // Foods, 9 (2020), 1-19 doi:10.3390/foods9080990 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Manuela Zadravec; Vesna Jaki Tkalec; Sanja Furmeg; Maja Kiš; Mario Mitak; Tomislav MikušMolekularna identifikacija kvasaca iz svježeg mlijeka i tradicionalno proizvedenog svježeg sira // Veterinarska stanica, 51 (2020), 6; 68-79 doi:10.46419/vs.51.6.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Zadravec, Manuela; Maltar-Strmečki, Nadica; Kužir, Snježana; Gomerčić, Tomislav; Mitak, Mario; Đuras, MartinaAging-related histomorphometric changes in cortical bone tissue of bottlenose dolphins (Tursiops truncatus) // Zoomorphology, 139 (2020), 407-420 doi:10.1007/s00435-020-00487-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Vahčić, Nada; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaOchratoxin A contamination of traditional dry-cured meat products // Ochratoxin A and aflatoxin B1 - New Research / Hess, Reuben (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2020. str. 31-66 -
50.Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Brnić, Dragan; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Beck, Relja; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaA study of surface moulds and mycotoxins in Croatian traditional dry-cured meat products // International journal of food microbiology, 317 (2020), 108459, 7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Lešić Tina, Kmetič Ivana, Kiš Maja, Vulić Ana, Kudumija Nina, Zadravec Manuela, Murati Teuta, Pleadin JelkaSterigmatocistin – prekursor aflatoksina B1 u hrani i hrani za životinje // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 14 (2019), 3-4; 105-112 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
52.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Lešić, Tina; Mitak, Mario; Pleadin, JelkaToxicogenic fungi and the occurrence of mycotoxins in traditional meat products // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 272-282 doi:10.17508/CJFST.2019.11.2.05 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
53.Perković, Irena; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Agičić, Marija; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaPlijesni s površine tradicionalnih fermentiranih kobasica proizvedenih na području Slavonije // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnom znanstveno- stručnom skupu HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 105-105 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Brnić, Dragan; Jakopović, Željko; Kiš, Maja; Pleadin, JelkaDetection of ochratoxigenic moulds in traditional Croatian sausages // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, J. ; Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek, 2019. str. 100-100 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Zadravec, Manuela; Jakopović, Željko; Lešić, Tina; Kiš, Maja; Perković, Irena; Pleadin, JelkaCyclopiazonic acid producers in dry-fermented sausages // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno-istraživačkog skupa Hranom do Zadravlja / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2019. str. 108-108 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
56.Zdolec, Nevijo; Kiš, Marta; Mikuš, Tomislav; Zadravec, Manuela; Ostović, Mario; Dobranić, Vesna; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaANTIMIKROBNA REZISTENCIJA APATOGENIH BAKTERIJA U HRANI ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA // Zbornik radova Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2019 / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: HRVATSKA VETERINARSKA KOMORA, VETERINARSKI FAKULTET U ZAGREBU, HRVATSKI VETERINARSKI INSTITUT, 2019. str. 239-245 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
57.Kiš, Maja; Furmeg, Sanja; Jaki Tkalec, Vesna; Zadravec, Manuela; Benić, Miroslav; Sokolović, Jadranka; Majnarić, DarkoIdentification of moulds from Croatian honey // Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 11 (2019), 6; 571-576 doi:10.3920/QAS2019.1546 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Rezić, Tonči; Kmetič, Ivana; Markov, KsenijaBiološka detoksifikacija mikotoksina: dosadašnje spoznaje i budući aspekti // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 14 (2019), 1-2; 39-46 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
59.Pleadin, Jelka; Vulić, Ana; Perković, Irena; Kudumija, Nina; Lešić, Tina; Kiš, Maja; Zadravec, Manuela; Mitak, MarioMikotoksini aflatoksini i okratoksini – prijetnja sigurnosti tradicionalnih mesnih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 2; 186-197 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Kiš, Maja; Furmeg, Sanja; Jaki Tkalec, Vesna; Sokolović, Jadranka; Zadravec, Manuela; Majnarić, Darko; Cvetnić, ŽeljkoMikrobiološka analiza meda s identifikacijom plijesni // Veterinarska stanica, 50 (2019), 2; 107-113 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Vulić, Ana; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Škrivanko, Mario; Perković, Irena; Vahčić, NadaOchratoxin A in Traditional Meat Products from Croatian Households // International Reasearch Conference Proceedings 2019
Prag, Češka Republika, 2019. str. 538-538 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Duvnjak, Marija; Bošnjak, Ana; Zadravec, Manuela; Pintar, Jasna; Grbeša, Darko; Kiš, GoranStarch in horse diet improves feces microbiota, in vitro digestibility of fiber and dry matter // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 4; 918-930 doi:/10.5513/JCEA01/19.4.2114 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Kiš, Maja; Furmeg, Sanja; Jaki Tkalec, Vesna; Zadravec, Manuela; Sokolović, Jadranka; Majnarić, DarkoFungal contamination of Croatian honey // Abstracts of the 2nd International Congress on Food Safety and Quality 'Food Life Cycle' Archives of Industrial Hygiene and Toxicology / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Opatija, Hrvatska, 2018. str. 55-55 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Zadravec, Manuela; Jaki Tkalec, Vesna; Furmeg, Sanja; Mitak, Mario; Mikuš, TomislavMolekularna identifikacija kvasaca izoliranih iz mliječnih proizvoda // Zbornika sažetaka 43. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 93-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Mikuš, Tomislav; Ostović, Mario; Matković, Kristina; Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Pavičić, ŽeljkoUtjecaj spola teladi na razinu stresa pri ranom odbiću // Zbornik sažetaka - 43. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 26-27 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Živković, Mattea; Zadravec, Manuela; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Frece, JadrankaIsolation and Characterisation of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin as Potential Starter Culture for the Biopreservation of Aquatic Food Products // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 4; 581-589 doi:10.17113/ftb.56.04.18.5707 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
67.Kiš, Maja; Furmeg, Sanja; Jaki Tkalec, Vesna; Zadravec, Manuela; Denžić Lugomer, Marija; Končurat, Ana; Benić, Miroslav; Pavliček, DamirCharacterisation of Croatian honey by physicochemical and microbiological parameters with mold identification // Journal of food safety, 38 (2018), 5; 1-6 doi:10.1111/jfs.12492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
68.Zadravec, Manuela; Kozarić, Zvonimir; Kužir, Snježana; Mitak, Mario; Gomerčić, Tomislav; Benić, Miroslav; Đuras, MartinaWhale Poaching Detection Based on Microscopic Characteristics of Bottlenose Dolphins’ (Tursiops truncatus) Bone Fragments // Aquatic mammals, 43 (2018), 5; 519-528 doi:10.1578/am.44.5.2018.519 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Abbas, Oissam; Zadravec, Manuela; Baetan, Vincent; Mikuš, Tomislav; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Prpić, Jelena; Jemeršić, Lorena; Pleadin, JelkaAnalytical methods used for the authentication of food of animal origin // Food chemistry, 246 (2018), 6-17 doi:10.1016/j.foodchem.2017.11.007 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
70.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Frece, Jadranka; Mitak, Mario; Markov, KsenijaCo-occurrence of ochratoxin A and citrinin in unprocessed cereals established during a three-year investigation period // Food additives & contaminants. Part B-Surveillance, 11 (2018), 1; 20-25 doi:10.1080/19393210.2017.1389994 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
71.Alagić, Damir; Tušek, Tatjana; Nervo, Vedran; Jaki-Tkalec, Vesna; Zadravec, Manuela; Kalember, Đurđica; Vrbančić, MarijanaKoncentracija gljivica u zraku objekta pri podnom načinu držanja tovnih linija hibrida brojlera // Proceedings & Abstracts, 10th international scientific/professional conference / Mijić, P. ; Ranogajec, Lj. (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2017. str. 38-39 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
72.Furmeg, Sanja; Jaki Tkalec, Vesna; Zadravec, Manuela; Sokolović, Jadranka; Majnarić, DarkoMikološki profil nesukladnih uzoraka meda // Knjiga sažetaka 10. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja / Drago Šubarić, Midhat Jašić (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 90-90 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
73.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Vahčić, NadaCo-occurrence of Fusarium mycotoxins in organically produced cereal-based products // Book of Abstracts of the 31st EFFoST International Conference
Sitges, 2017. str. 069-069 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Mitak, Mario; Pleadin, JelkaMould contamination of Dalmatian and Istrian prosciutto as protected Croatian meat products // Book of Abstracts of the 31st EFFoST International Conference
Sitges, 2017. str. 165-165 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
75.Zadravec, Manuela; Mitak, MarioMogućnost brze identifikacije kvasaca i plijesni FTIR spektrometrijom // Veterinarski dani 2017 / Harapin, I. (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, Veterinarski fakultet Zagreb, 2017. str. 119-124 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, kratko priopćenje, stručni) -
76.Pleadin, Jelka; Vasilj, Višnja; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Krešić, Greta; Vulić, Ana; Bogdanović, Tanja; Zadravec, Manuela; Vahčić, NadaKemijski sastav i pojavnost mikotoksina u tradicionalnim mesnim proizvodima podrijetlom s domaćinstava Bosne i Hercegovine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 4; 309-316 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Markov, KsenijaDeoxynivalenol and zearalenone in unprocessed cereals and soybean from different cultivation regions in Croatia // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 10 (2017), 4; 268-274 doi:10.1080/19393210.2017.1345991 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Madjeruh, Marija; Kljak, Kristina; Zadravec, Manuela; Pleadin, Jelka; Grbeša, DarkoUtjecaj prezimljavanja na fizikalna, kemijska i mikrobiološka svojstva Bc zrna kukuruza // Zbornik sažetaka 24. međunarodnog savjetovanja Krmiva 2017 / Lulić, Slavko ; Modrić, Mario (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2017. str. 43-44 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Pleadin, Jelka; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Zadravec, Manuela; Jaki, Vesna; Krupić, Igor; Vahčić, NadaMycotoxins in organic and conventional cereals and cereal products grown and marketed in Croatia // Mycotoxin research, 33 (2017), 3; 219-227 doi:10.1007/s12550-017-0280-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Pleadin, Jelka; Vulić, Ana; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Benić, Miroslav; Jaki Tkalec, Vesna; Vahčić, NadaPresence of Fusarium mycotoxins in feedstuffs and cow milk sampled from Croatian farms during 2015 // Mljekarstvo, 67 (2017), 2; 102-111 doi:10.15567/mljekarstvo.2017.0202 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Brnić, Dragan; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Kovačević, DraganMoulds and mycotoxins detected in the regional speciality fermented sausage ‘slavonski kulen’ during a 1-year production period // Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure & Risk Assessment, 34 (2017), 2; 282-290 doi:10.1080/19440049.2016.1266395 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Hasnaš, Ivana; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Cvrtila, ŽeljkaKvaliteta i održivost kosane masti // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (2016), 424-430 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
83.Jaki Tkalec, Vesna; Majnarić, Darko; Jurmanović, Jadranka; Zadravec, ManuelaPrisutnost gena za enterotoksine u izolatima bakterijske vrste Staphylococcus aureus podrijetlom od krava s mastitisom // 42.Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 65-66 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Zadravec, Manuela; Jaki Tkalec, Vesna; Majnarić, Darko; Stepanić, Maja; Mitak, MarioKontaminacija zraka kvascima i plijesnima u pakirnicama mljekara // Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 89-90 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
85.Kljak, Kristina; Grbeša, Darko; Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Bemko, Igor; Sučija, MarijanInfluence of mycotoxin presence at harvest on naturally occurring phenolics and carotenoids during storage of maize grain produced in a dry and hot growing season // 1st Food Chemistry Conference
Amsterdam, Nizozemska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
86.Zadravec, Manuela; Mitak, MarioProcijena mikrobiološke kvalitete krmiva i krmnih smjesa VDLUFA metodom // Zbornik radova, 6. Hrvatski Veterinarski Kongres, Opatija / Ivica Harapin (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2016. str. 167-172 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
87.Pleadin, Jelka; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Matičić, Jasna; Mitak, MarioPojavnost mikotoksina u krmivima i krmnim smjesama s hrvatskih farmi tijekom razdoblja 2010. – 2015. godine // Zbornik radova sa 6. Hrvatskog veterinarskog kongresa / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb, 2016. str. 173-178 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
88.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Markov, KsenijaPojavnost fumonizina i T-2 toksina u neprocesiranim žitaricama malog i velikog zrna u Hrvatskoj // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2016), 1-2; 91-96 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
89.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Kovačević, DraganMould contamination of the Croatian autochthonous dry-cured meat product “Slavonski Kulen” // Book of Proceedings of the 18th World Congress of Food Science and Technology IUFoST 2016
Dublin: Institute of Food Science and Technology of Ireland, 2016. str. 346-346 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Perković, Irena; Mitak, MarioThe influence of the ripening period and different storage conditions on mycotoxin contamination of dry-fermented sausages // Book of Proceedings of the 18th World Congress of Food Science and Technology IUFoST 2016
Dublin: Institute of Food Science and Technology of Ireland, 2016. str. 345-345 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
91.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Kudumija, Nina; Petrović, Danijela; Vasilj, Višnja; Zadravec, Manuela; Škrivanko, Mario; Perković, Irena; Markov, KsenijaCitrinin in cereals and feedstuffs coming from Croatia and Bosnia & Herzegovina // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 9 (2016), 4; 268-274 doi:10.1080/19393210.2016.1210242 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
92.Jaki Tkalec, Vesna; Majnarić, Darko; Jurmanović, Jadranka; Habrun, Boris; Cvetnić, Željko; Zadravec, Manuela; Šeol Martinec, Branka.Meticilin-rezistentni Staphylococcus aureus kod krava s mastitisom, prisutnost mecA gena i gena za virulenciju // Mljekarstvo, 65 (2015), 4; 259-268 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
93.Jaki Tkalec, Vesna; Majnarić, Darko; Jurmanović, Jadranka; Habrun, Boris; Cvetnić, Željko; Zadravec, Manuela; Šeol Martinec, BrankaMeticilin-rezistentni Staphylococcus aureus kod krava s mastitisom, prisutnost mecA gena i gena za virulenciju // Mljekarstvo, 65 (2015), (4); 259-268 doi:10.15567/mljekarstvo.2015.0406 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.Pleadin, Jelka; Mihaljević, Željko; Barbir, Tina; Vulić, Ana; Kmetič, Ivana; Zadravec, Manuela; Brumen, Vlatka; Mitak, MarioNatural incidence of zearalenone in Croatian pig feed, urine and meat in 2014 // Food additives and contaminants. Part B : Surveillance, 8 (2015), 4; 277-283 doi:10.1080/19393210.2015.1089946 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
95.Bilandžić, Nina; Mitak, Mario; Solomun Kolanović, Božica; Varenina, Ivana; Božić, Đurđica; Zadravec, manuelaKvantifikacija kloramfenikola u hrani za životinje // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 46 (2015), 4; 257-263 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
96.Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Jaki Tkalec, Vesna; Majnarić, DarkoMikrobiološka kategorizacija krmiva i krmnih smjesa VDLUFA metodom // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 3 (2015), 175-180 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
97.Zadravec, Manuela; Kozarić, Zvonimir; Kužir, Snježana; Mitak, Mario; Đuras, MartinaMorphological differentiation of cetacean bone particles in meat and bone meal // Annual Conference of the international Association for Feedingstuff Analysis, Section Feedingstuff Microscopy : abstracts
Posieux, Švicarska, 2014. (poster, sažetak, znanstveni) -
98.Zadravec, Manuela; Jaki Tkalec, Vesna; Mitak, Mario; Majnarić, DarkoVDLUFA metoda-metoda za higijensku kategorizaciju krmiva i krmnih smjesa // Zbornik sažetaka 21. međunarodnog savjetovanja Krmiva 2014 / Lucić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2014. str. 13-13 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
99.Zadravec, ManuelaPostnatalna diferencijacija koštanoga tkiva dobroga dupina (Tursiops truncatus), 2014., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
100.Grbeša, Darko; Kljak, Kristina; Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Duvnjak, MarijaMjere za ublažavanje pojave aflatoksina u mlijeku // Knjiga sažetaka / Margeta, K ; Grgec Bermanec, L. (ur.).
Zagreb: Hrvatski laboratorij CROLAB, 2013. str. 70-71 (poster, recenziran, sažetak, stručni)