Pregled po CROSBI profilu: Darko Velić (CROSBI Profil: 29079, MBZ: 236381)
Pronađeno 192 radova
-
1.Babić, Jurislav; Budžaki, Sandra; Velić, Natalija; Velić, Darko; Jozinović, Antun; Panjičko, MarioEducation in solid waste management: A step towards achieving the Sustainable Development Goals // 1. European GREEN Conference
Vodice, Hrvatska, 2023. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Cikoš, Ana-Marija; Aladić, Krunoslav; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Lončarić, Petra; Jerković, IgorEvaluation of ultrasound‐assisted extraction of fucoxanthin and total pigments from three croatian macroalgal species // Chemical papers, 77 (2023), 1545-1559 doi:10.1007/s11696-022-02524-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Banožić, Marija; Vladić, Jelena; Banjari Ines; Velić, Darko; Aladić, Krunoslav; Jokić, StelaSpray Drying as a Method of Choice for Obtaining High Quality Products from Food Wastes– A Review // Food reviews international, 39 (2023), 4; 1953-1985 doi:10.1080/87559129.2021.1938601 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
4.Babić, Jurislav; Velić, Natalija; Jozinović, Antun; Velić, Darko; Budžaki, Sandra; Panjičko, Mario; Vujić, Goran; Milovanović, Dušan; Mirić, MilanEDU-CLIC: Education for sustainable municipal solid waste management // 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY- Book of Abstracts / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 130-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Radiković, EmiliOptimizacija procesa proizvodnje i karakterizacija voćnog vina od jabuke, 2022., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Lozinjak, ValentinaSheme prehrambeno-tehnoloških procesa - norme i simboli za grafičko prikazivanje industrijskih procesa, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Velić, Natalija; Drempetić, Ana-Marija; Gorenšek, Janez; Stjepanović, Marija; Kosović, Indira; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeWaste or Resource: Biosorption Potential of the Inactive Biomass of Fomitopsis pinicola Mushroom for the Removal of the Synthetic Dye Congo Red from Water // International Medicinal Mushroom Conference IMMC11 Electronic Abstract Book
Beograd, 2022. str. 110-110 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Velić, Natalija; Kamenjaš, Mateja; Gorenšek, Janez; Stjepanović, Marija; Kosović, Indira; Velić, Darko; Despotović, SašaBiosorptive Removal of the Cationic Dye Malachite Green from Water by Inactive Biomass of Fomitopsis pinicola // Natural resources green technology & sustainable development Book of Abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Damjanović, Anja (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2022. str. 126-126 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Čačić Kenjerić, Frane; Brkić, Anamarija; Velić, Natalija; Velić, Darko; Pavlović, HrvojePraćenje rasta gljiva pimjenom strojnog vida // Knjiga sažetaka, 19. Ružičkini dani Danas znanost- sutra industrija / Babić, Jurislav ; Lauš, Ivana (ur.).
Osijek : Zagreb: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI, 2022. str. 95-95 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
10.Dorić, MatijaRazvoj proračunske tablice za projektiranje i optimizaciju šaržnog destilacijskog sustava, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Klarić, JosipSkladištenje fluida u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Puš, MatejTransport krutih materijala u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Nedić, RadenkoElementi za prijenos okretnog gibanja i njihova primjena u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaPolyphenolic content, antioxidant activity and metal composition of traditional blackberry products // Croatian journal of food science and technology, 13 (2021), 2; 236-245 doi:10.17508/CJFST.2021.13.2.14 (recenziran, članak, znanstveni)
-
15.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Gorenšek, Janez; Despotović, Saša; Panjičko, Mario; Zupančič, Gregor DragoPivski trop - karakterizacija i mogućnosti primjene // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 139-164 -
16.Velić, Darko; Bušić, Valentina; Husnjak, Bruno; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela , Petravić Tominac, Vlatka , Klarić, IlijaFermentation process optimisation and characterisation of pear fruit wine // Proceedings 18th Ružička Days “Today Science – Tomorrow Industry” / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2021. str. 141-148 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Čačić Kenjerić, FraneAdsorptive Removal of Congo Red from Synthetic and Real Wastewater Using Brewers' Spent Grain // Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2020. str. 285-286 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
18.Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Gorenšek, Janez; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeŠto nas nusproizvodi prehrambene industrije mogu naučiti o kružnom gospodarstvu? // Food Industry By-Products Book of Abstracts / Knjiga sažetaka / Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 1-2 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Konjarik, TomislavElementi za transport fluida cijevima i njihova primjena u prehrambenoj industriji, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Amidžić Klarić, Daniela: Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Natalija; Velić, DarkoAssessment of Bioactive Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Blackberry Wines // Foods, 9 (2020), 11; 1623, 17 doi:10.3390/foods9111623 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Blažević, Jelena; Stanković, Anamarija; Šafranko, Silvija; Jokić, Stela; Velić, Darko; Medvidović- Kosanović, MartinaElectrochemical Detection of Vitamin C in Real Samples // Hrana u zdravlju i bolesti, 9 (2020), 1; 1-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Lovrić, AnaKonstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Petravić Tominac, Vlatka; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Despotović, Saša; Iskhuemhen, Omoanghe S.Lignocelulozni otpad prehrambene industrije - vrijedni supstrat za uzgoj jestivih i ljekovitih gljiva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2 / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 277-300 -
24.Abrol, Ghan Shyam; Joshi, Vinod Kumar; Velić, DarkoEffect of maturation on wild apricot vermouth of different treatments // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 195-201 doi:10.17508/cjfst.2019.11.2.07 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Špehar, Karla; Medvidović-Kosanović, Martina; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Kosović, IndiraThe quest for new functional products: beer with the addition of medicinal mushroom Trametes versicolor extract // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 83-83 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Husnjak, BrunoOptimizacija procesa proizvodnje i karakterizacija voćnog vina od kruške, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Cikoja, MihaelPrimjena centrifugalnih pumpi u prehrambenoj industriji, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Velić, Darko; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela; Petravić Tominac, Vlatka; Klarić, Ilija; Banović, MaraReinventing the traditional products - the case of blackberry wine // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 1; 58-66 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Stjepanović, Marija; Dukarić, Ana-Marija; Velić, Darko; Mađarević Pavetić, Tanja; Velić, NatalijaRemoval of Synthetic Dye Using a Low-cost Adsorbent: Column Studies // 8th International Conference Water for all - Book of Abstracts / Habuda-Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2019. str. 88-88 (poster, recenziran, sažetak, ostalo) -
30.Kezerle, Antonija; Pavlović, Hrvoje; Silađi, Tena; Antunović, Kazimir; Martinović, Matea; Velić, Darko; Velić, NatalijaBiološka obrada pivskog tropa obojenog metilenskim modrilom i kongo crvenilom pomoću gljive bijelog truljenja Trametes versicolor // 11th International scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2018. str. 184-188 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Krstanović, Vinko; Velić, Darko; Franić, Mario; Zec Sombol, Silvija; Mastanjević, KristinaChestnut in beer production: applicability and effect on beer quality parameters // Acta Horticulturae, 1220 (2018), 209-214 doi:10.17660/ActaHortic.2018.1220.29 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Velić, Darko; Amidžić Klarić, Daniela; Velić, Natalija; Klarić, Ilija; Petravić Tominac, Vlatka; Mornar, AnaChemical constituents of fruit wines as descriptors of their nutritional, sensorial and health-related properties // Descriptive food science / Valero Díaz, Antonio ; García-Gimeno, Rosa María (ur.).
London : Delhi: IntechOpen, 2018. str. 59-91 doi:10.5772/intechopen.78796 -
33.Velić, Darko; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela; Klarić , Ilija; Petravić Tominac, Vlatka; Košmerl, Tatjana; Vidrih, RajkoThe production of fruit wines – a review // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 2; 279-290 doi:10.17508/CJFST.2018.10.2.19 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Begović, Lidija; Habuda-Stanić, Mirna; Velić, Darko; Jakovljević, TamaraValorisation of waste wood biomass as biosorbent for the removal of synthetic dye Methylene Blue from aqueous solutions // SEEFOR-South-east European forestry, 9 (2018), 2; 214, 8 doi:10.15177/seefor.18-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Velić, Darko; Velić, Natalija; Tišma, Marina; Kovač, Ivan; Ćurković, IvanaSolid-state fermentation of agro-food waste: applicability comparison of two bioreactor configurations // Proceedings of 53rd Croatian & 13th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet, Sveučilište u Osijeku, 2018. str. 81-85 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Petravić-Tominac, Vlatka; Mujadžić, Sven; Zechner-Krpan, Vesna; August, Hrvoje; Velić, Darko; Velić, NatalijaOdabrani biotehnološki čimbenici koji utječu na alkoholnu fermentaciju pri proizvodnji vina // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 3-4; 100-106 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
37.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Krstanović, Vinko; Velić, Darko; Staver, Mario; Zec Sombol, Silvija; Mastanjević, KristinaChestnut chips in beer production: applicability and effect on beer quality parameters // 6th International Chestnut Symposium, Book of Abstracts / Serdar, Ümit (ur.).
Samsun, 2017. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Fotez, AnaProjektiranje sustava za kontroliranu fermentaciju vina, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osjek
-
39.Čobanković, IvaUtjecaj procesnih parametara i postupaka prethodne obrade na kinetiku i kvalitetu sušenja batata (Ipomea batatas L.) u konvekcijskom tunelskom sušioniku, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osjek
-
40.Natalija Velić, Hrvoje Pavlović, Janez Gorenšek, Antonija Kezerle, Kristina Mastanjević, Darko VelićScreening of New Fungal Isolates for Synthetic Dyes Decolourisation Ability // Journal of Biotechnology, Volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska: Elsevier, 2017. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Velić, Natalija; Antunović, Kazimir; Pavlović, Hrvoje; Kezerle, Antonija; Mastanjević, Kristina; Velić, DarkoOBEZBOJENJE SINTETSKOG BOJILA MALAHITNOG ZELENILA POMOĆU MICELIJSKIH PELETA Trametes versicolor // 7th international Scientific and Profesional Conference Water for All - Book of abstracts / Mirna Habuda-Stanić (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2017. str. 34-35 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Velić, Darko; Velić, Natalija; Marček, TihanaEvaluation of quercetin content, colour and selected physico-chemical quality parameters of croatian blackberry wines // Polish journal of food and nutrition sciences, 67 (2017), 1; 75-83 doi:10.1515/pjfns-2016-0010 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Kezerle, Antonija; Kolak, Katarina; Marček, Tihana; Hasenay, Damir; Velić, Darko; Velić, NatalijaAdsorptive removal of malachite green from aqueous solution using lignocellulosic waste material // Proceedings of 2nd International and 6th Croatian Scientific and Professional Conference "Water for all" / Habuda-Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 98-103 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Hasenay, Damir; Kovačević, DavorRemoval of Congo red from aqueous solution using lignocellulosic biosorbent and solid state fermentation of dye-adsorbed biosorbent // Proceedings Natural resources, green technology&sustainable development 2 / Radojčić Redovniković, I. ; Gaurina Srček, V. ; Radošević, K. ; Jakovljević, T., Stojaković, R., Erdec Hendrih, D., (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2016. str. 95-99 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Antonija Kezerle, Tamara Jurić, Natalija Velić, Damir Hasenay, Tihana Marček, Darko VelićAdsorptive removal of methylene blue from aqueous solutions using lignocellulosic waste materials and biological treatment of dye-adsorbed biosorbent // Proceedings&abstracts of 9th International scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Rašić, Sanda ; Mijić, Pero (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2016. str. 204-208 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
46.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaBlackberry wines mineral and heavy metal content determination after dry ashing: multivariate data analysis as a tool for fruit wine quality control // International journal of food sciences and nutrition, 67 (2016), 5; 514-523 doi:10.1080/09637486.2016.1181159 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Velić, Darko; Čobanković, Iva; Jokić, Stela; Marček, Tihana; Velić, NatalijaProcess parameters and pre-treatment methods influence on the drying kinetics and quality of sweet potato (Ipomea batatas L.) dried in the convective tray drier // Proceedings of 51st Croatian & 11th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, Zagreb, Croatia, 2016. str. 522-526 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
48.Marček, Tihana; Klarić, Ilija; Amidžić Klarić, Daniela; Velić, Darko; Dugalić, Krunoslav; Sabo, Mirjana; Velić, NatalijaUtjecaj saliniteta na akumulaciju iona u kupini (Rubus fructicosus L. var. čačanska Bestrna) // 5. Zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015. str. 47-48 (poster, sažetak, ostalo) -
49.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaMultivariate analysis of F-AAS/F-AES and GF-AAS data as a potential tool for blackberry wine quality control // HRANOM DO ZDRAVLJA : Zbornik sažetaka i radova s osmog međunarodnog simpozija / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaMultivariate analysis of F-AAS/F-AES and GF-AAS data as a potential tool for blackberry wine quality control // HRANOM DO ZDRAVLJA : Zbornik sažetaka i radova s osmog međunarodnog simpozija / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)