Pregled po CROSBI profilu: Darko Velić (CROSBI Profil: 29079, MBZ: 236381)
Pronađeno 192 radova
-
1.Babić, Jurislav; Budžaki, Sandra; Velić, Natalija; Velić, Darko; Jozinović, Antun; Panjičko, MarioEducation in solid waste management: A step towards achieving the Sustainable Development Goals // 1. European GREEN Conference
Vodice, Hrvatska, 2023. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Cikoš, Ana-Marija; Aladić, Krunoslav; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Lončarić, Petra; Jerković, IgorEvaluation of ultrasound‐assisted extraction of fucoxanthin and total pigments from three croatian macroalgal species // Chemical papers, 77 (2023), 1545-1559 doi:10.1007/s11696-022-02524-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Banožić, Marija; Vladić, Jelena; Banjari Ines; Velić, Darko; Aladić, Krunoslav; Jokić, StelaSpray Drying as a Method of Choice for Obtaining High Quality Products from Food Wastes– A Review // Food reviews international, 39 (2023), 4; 1953-1985 doi:10.1080/87559129.2021.1938601 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
4.Babić, Jurislav; Velić, Natalija; Jozinović, Antun; Velić, Darko; Budžaki, Sandra; Panjičko, Mario; Vujić, Goran; Milovanović, Dušan; Mirić, MilanEDU-CLIC: Education for sustainable municipal solid waste management // 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY- Book of Abstracts / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 130-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Radiković, EmiliOptimizacija procesa proizvodnje i karakterizacija voćnog vina od jabuke, 2022., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Lozinjak, ValentinaSheme prehrambeno-tehnoloških procesa - norme i simboli za grafičko prikazivanje industrijskih procesa, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Velić, Natalija; Drempetić, Ana-Marija; Gorenšek, Janez; Stjepanović, Marija; Kosović, Indira; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeWaste or Resource: Biosorption Potential of the Inactive Biomass of Fomitopsis pinicola Mushroom for the Removal of the Synthetic Dye Congo Red from Water // International Medicinal Mushroom Conference IMMC11 Electronic Abstract Book
Beograd, 2022. str. 110-110 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Velić, Natalija; Kamenjaš, Mateja; Gorenšek, Janez; Stjepanović, Marija; Kosović, Indira; Velić, Darko; Despotović, SašaBiosorptive Removal of the Cationic Dye Malachite Green from Water by Inactive Biomass of Fomitopsis pinicola // Natural resources green technology & sustainable development Book of Abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Damjanović, Anja (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2022. str. 126-126 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Čačić Kenjerić, Frane; Brkić, Anamarija; Velić, Natalija; Velić, Darko; Pavlović, HrvojePraćenje rasta gljiva pimjenom strojnog vida // Knjiga sažetaka, 19. Ružičkini dani Danas znanost- sutra industrija / Babić, Jurislav ; Lauš, Ivana (ur.).
Osijek : Zagreb: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI, 2022. str. 95-95 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
10.Dorić, MatijaRazvoj proračunske tablice za projektiranje i optimizaciju šaržnog destilacijskog sustava, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Klarić, JosipSkladištenje fluida u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Puš, MatejTransport krutih materijala u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Nedić, RadenkoElementi za prijenos okretnog gibanja i njihova primjena u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaPolyphenolic content, antioxidant activity and metal composition of traditional blackberry products // Croatian journal of food science and technology, 13 (2021), 2; 236-245 doi:10.17508/CJFST.2021.13.2.14 (recenziran, članak, znanstveni)
-
15.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Gorenšek, Janez; Despotović, Saša; Panjičko, Mario; Zupančič, Gregor DragoPivski trop - karakterizacija i mogućnosti primjene // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 139-164 -
16.Velić, Darko; Bušić, Valentina; Husnjak, Bruno; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela , Petravić Tominac, Vlatka , Klarić, IlijaFermentation process optimisation and characterisation of pear fruit wine // Proceedings 18th Ružička Days “Today Science – Tomorrow Industry” / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2021. str. 141-148 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Čačić Kenjerić, FraneAdsorptive Removal of Congo Red from Synthetic and Real Wastewater Using Brewers' Spent Grain // Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2020. str. 285-286 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
18.Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Gorenšek, Janez; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeŠto nas nusproizvodi prehrambene industrije mogu naučiti o kružnom gospodarstvu? // Food Industry By-Products Book of Abstracts / Knjiga sažetaka / Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 1-2 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Konjarik, TomislavElementi za transport fluida cijevima i njihova primjena u prehrambenoj industriji, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Amidžić Klarić, Daniela: Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Natalija; Velić, DarkoAssessment of Bioactive Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Blackberry Wines // Foods, 9 (2020), 11; 1623, 17 doi:10.3390/foods9111623 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Blažević, Jelena; Stanković, Anamarija; Šafranko, Silvija; Jokić, Stela; Velić, Darko; Medvidović- Kosanović, MartinaElectrochemical Detection of Vitamin C in Real Samples // Hrana u zdravlju i bolesti, 9 (2020), 1; 1-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Lovrić, AnaKonstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Petravić Tominac, Vlatka; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Despotović, Saša; Iskhuemhen, Omoanghe S.Lignocelulozni otpad prehrambene industrije - vrijedni supstrat za uzgoj jestivih i ljekovitih gljiva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2 / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 277-300 -
24.Abrol, Ghan Shyam; Joshi, Vinod Kumar; Velić, DarkoEffect of maturation on wild apricot vermouth of different treatments // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 195-201 doi:10.17508/cjfst.2019.11.2.07 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Špehar, Karla; Medvidović-Kosanović, Martina; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Kosović, IndiraThe quest for new functional products: beer with the addition of medicinal mushroom Trametes versicolor extract // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 83-83 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)