Pregled po CROSBI profilu: Darko Velić (CROSBI Profil: 29079, MBZ: 236381)
Pronađeno 192 radova
-
1.Babić, Jurislav; Budžaki, Sandra; Velić, Natalija; Velić, Darko; Jozinović, Antun; Panjičko, MarioEducation in solid waste management: A step towards achieving the Sustainable Development Goals // 1. European GREEN Conference
Vodice, Hrvatska, 2023. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Cikoš, Ana-Marija; Aladić, Krunoslav; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Lončarić, Petra; Jerković, IgorEvaluation of ultrasound‐assisted extraction of fucoxanthin and total pigments from three croatian macroalgal species // Chemical papers, 77 (2023), 1545-1559 doi:10.1007/s11696-022-02524-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Banožić, Marija; Vladić, Jelena; Banjari Ines; Velić, Darko; Aladić, Krunoslav; Jokić, StelaSpray Drying as a Method of Choice for Obtaining High Quality Products from Food Wastes– A Review // Food reviews international, 39 (2023), 4; 1953-1985 doi:10.1080/87559129.2021.1938601 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
4.Babić, Jurislav; Velić, Natalija; Jozinović, Antun; Velić, Darko; Budžaki, Sandra; Panjičko, Mario; Vujić, Goran; Milovanović, Dušan; Mirić, MilanEDU-CLIC: Education for sustainable municipal solid waste management // 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY- Book of Abstracts / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 130-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Radiković, EmiliOptimizacija procesa proizvodnje i karakterizacija voćnog vina od jabuke, 2022., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Lozinjak, ValentinaSheme prehrambeno-tehnoloških procesa - norme i simboli za grafičko prikazivanje industrijskih procesa, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Velić, Natalija; Drempetić, Ana-Marija; Gorenšek, Janez; Stjepanović, Marija; Kosović, Indira; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeWaste or Resource: Biosorption Potential of the Inactive Biomass of Fomitopsis pinicola Mushroom for the Removal of the Synthetic Dye Congo Red from Water // International Medicinal Mushroom Conference IMMC11 Electronic Abstract Book
Beograd, 2022. str. 110-110 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Velić, Natalija; Kamenjaš, Mateja; Gorenšek, Janez; Stjepanović, Marija; Kosović, Indira; Velić, Darko; Despotović, SašaBiosorptive Removal of the Cationic Dye Malachite Green from Water by Inactive Biomass of Fomitopsis pinicola // Natural resources green technology & sustainable development Book of Abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Damjanović, Anja (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2022. str. 126-126 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Čačić Kenjerić, Frane; Brkić, Anamarija; Velić, Natalija; Velić, Darko; Pavlović, HrvojePraćenje rasta gljiva pimjenom strojnog vida // Knjiga sažetaka, 19. Ružičkini dani Danas znanost- sutra industrija / Babić, Jurislav ; Lauš, Ivana (ur.).
Osijek : Zagreb: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI, 2022. str. 95-95 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
10.Dorić, MatijaRazvoj proračunske tablice za projektiranje i optimizaciju šaržnog destilacijskog sustava, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Klarić, JosipSkladištenje fluida u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Puš, MatejTransport krutih materijala u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Nedić, RadenkoElementi za prijenos okretnog gibanja i njihova primjena u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaPolyphenolic content, antioxidant activity and metal composition of traditional blackberry products // Croatian journal of food science and technology, 13 (2021), 2; 236-245 doi:10.17508/CJFST.2021.13.2.14 (recenziran, članak, znanstveni)
-
15.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Gorenšek, Janez; Despotović, Saša; Panjičko, Mario; Zupančič, Gregor DragoPivski trop - karakterizacija i mogućnosti primjene // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 139-164 -
16.Velić, Darko; Bušić, Valentina; Husnjak, Bruno; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela , Petravić Tominac, Vlatka , Klarić, IlijaFermentation process optimisation and characterisation of pear fruit wine // Proceedings 18th Ružička Days “Today Science – Tomorrow Industry” / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2021. str. 141-148 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Čačić Kenjerić, FraneAdsorptive Removal of Congo Red from Synthetic and Real Wastewater Using Brewers' Spent Grain // Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2020. str. 285-286 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
18.Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Gorenšek, Janez; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeŠto nas nusproizvodi prehrambene industrije mogu naučiti o kružnom gospodarstvu? // Food Industry By-Products Book of Abstracts / Knjiga sažetaka / Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 1-2 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Konjarik, TomislavElementi za transport fluida cijevima i njihova primjena u prehrambenoj industriji, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Amidžić Klarić, Daniela: Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Natalija; Velić, DarkoAssessment of Bioactive Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Blackberry Wines // Foods, 9 (2020), 11; 1623, 17 doi:10.3390/foods9111623 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Blažević, Jelena; Stanković, Anamarija; Šafranko, Silvija; Jokić, Stela; Velić, Darko; Medvidović- Kosanović, MartinaElectrochemical Detection of Vitamin C in Real Samples // Hrana u zdravlju i bolesti, 9 (2020), 1; 1-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Lovrić, AnaKonstrukcijski materijali u prehrambenoj industriji, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Petravić Tominac, Vlatka; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Despotović, Saša; Iskhuemhen, Omoanghe S.Lignocelulozni otpad prehrambene industrije - vrijedni supstrat za uzgoj jestivih i ljekovitih gljiva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2 / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 277-300 -
24.Abrol, Ghan Shyam; Joshi, Vinod Kumar; Velić, DarkoEffect of maturation on wild apricot vermouth of different treatments // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 195-201 doi:10.17508/cjfst.2019.11.2.07 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Špehar, Karla; Medvidović-Kosanović, Martina; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Kosović, IndiraThe quest for new functional products: beer with the addition of medicinal mushroom Trametes versicolor extract // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 83-83 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Husnjak, BrunoOptimizacija procesa proizvodnje i karakterizacija voćnog vina od kruške, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Cikoja, MihaelPrimjena centrifugalnih pumpi u prehrambenoj industriji, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Velić, Darko; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela; Petravić Tominac, Vlatka; Klarić, Ilija; Banović, MaraReinventing the traditional products - the case of blackberry wine // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 1; 58-66 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Stjepanović, Marija; Dukarić, Ana-Marija; Velić, Darko; Mađarević Pavetić, Tanja; Velić, NatalijaRemoval of Synthetic Dye Using a Low-cost Adsorbent: Column Studies // 8th International Conference Water for all - Book of Abstracts / Habuda-Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2019. str. 88-88 (poster, recenziran, sažetak, ostalo) -
30.Kezerle, Antonija; Pavlović, Hrvoje; Silađi, Tena; Antunović, Kazimir; Martinović, Matea; Velić, Darko; Velić, NatalijaBiološka obrada pivskog tropa obojenog metilenskim modrilom i kongo crvenilom pomoću gljive bijelog truljenja Trametes versicolor // 11th International scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2018. str. 184-188 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Krstanović, Vinko; Velić, Darko; Franić, Mario; Zec Sombol, Silvija; Mastanjević, KristinaChestnut in beer production: applicability and effect on beer quality parameters // Acta Horticulturae, 1220 (2018), 209-214 doi:10.17660/ActaHortic.2018.1220.29 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Velić, Darko; Amidžić Klarić, Daniela; Velić, Natalija; Klarić, Ilija; Petravić Tominac, Vlatka; Mornar, AnaChemical constituents of fruit wines as descriptors of their nutritional, sensorial and health-related properties // Descriptive food science / Valero Díaz, Antonio ; García-Gimeno, Rosa María (ur.).
London : Delhi: IntechOpen, 2018. str. 59-91 doi:10.5772/intechopen.78796 -
33.Velić, Darko; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela; Klarić , Ilija; Petravić Tominac, Vlatka; Košmerl, Tatjana; Vidrih, RajkoThe production of fruit wines – a review // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 2; 279-290 doi:10.17508/CJFST.2018.10.2.19 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Begović, Lidija; Habuda-Stanić, Mirna; Velić, Darko; Jakovljević, TamaraValorisation of waste wood biomass as biosorbent for the removal of synthetic dye Methylene Blue from aqueous solutions // SEEFOR-South-east European forestry, 9 (2018), 2; 214, 8 doi:10.15177/seefor.18-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Velić, Darko; Velić, Natalija; Tišma, Marina; Kovač, Ivan; Ćurković, IvanaSolid-state fermentation of agro-food waste: applicability comparison of two bioreactor configurations // Proceedings of 53rd Croatian & 13th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet, Sveučilište u Osijeku, 2018. str. 81-85 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Petravić-Tominac, Vlatka; Mujadžić, Sven; Zechner-Krpan, Vesna; August, Hrvoje; Velić, Darko; Velić, NatalijaOdabrani biotehnološki čimbenici koji utječu na alkoholnu fermentaciju pri proizvodnji vina // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 3-4; 100-106 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
37.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Krstanović, Vinko; Velić, Darko; Staver, Mario; Zec Sombol, Silvija; Mastanjević, KristinaChestnut chips in beer production: applicability and effect on beer quality parameters // 6th International Chestnut Symposium, Book of Abstracts / Serdar, Ümit (ur.).
Samsun, 2017. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Fotez, AnaProjektiranje sustava za kontroliranu fermentaciju vina, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osjek
-
39.Čobanković, IvaUtjecaj procesnih parametara i postupaka prethodne obrade na kinetiku i kvalitetu sušenja batata (Ipomea batatas L.) u konvekcijskom tunelskom sušioniku, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osjek
-
40.Natalija Velić, Hrvoje Pavlović, Janez Gorenšek, Antonija Kezerle, Kristina Mastanjević, Darko VelićScreening of New Fungal Isolates for Synthetic Dyes Decolourisation Ability // Journal of Biotechnology, Volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska: Elsevier, 2017. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Velić, Natalija; Antunović, Kazimir; Pavlović, Hrvoje; Kezerle, Antonija; Mastanjević, Kristina; Velić, DarkoOBEZBOJENJE SINTETSKOG BOJILA MALAHITNOG ZELENILA POMOĆU MICELIJSKIH PELETA Trametes versicolor // 7th international Scientific and Profesional Conference Water for All - Book of abstracts / Mirna Habuda-Stanić (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2017. str. 34-35 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Velić, Darko; Velić, Natalija; Marček, TihanaEvaluation of quercetin content, colour and selected physico-chemical quality parameters of croatian blackberry wines // Polish journal of food and nutrition sciences, 67 (2017), 1; 75-83 doi:10.1515/pjfns-2016-0010 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Kezerle, Antonija; Kolak, Katarina; Marček, Tihana; Hasenay, Damir; Velić, Darko; Velić, NatalijaAdsorptive removal of malachite green from aqueous solution using lignocellulosic waste material // Proceedings of 2nd International and 6th Croatian Scientific and Professional Conference "Water for all" / Habuda-Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 98-103 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Hasenay, Damir; Kovačević, DavorRemoval of Congo red from aqueous solution using lignocellulosic biosorbent and solid state fermentation of dye-adsorbed biosorbent // Proceedings Natural resources, green technology&sustainable development 2 / Radojčić Redovniković, I. ; Gaurina Srček, V. ; Radošević, K. ; Jakovljević, T., Stojaković, R., Erdec Hendrih, D., (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2016. str. 95-99 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Antonija Kezerle, Tamara Jurić, Natalija Velić, Damir Hasenay, Tihana Marček, Darko VelićAdsorptive removal of methylene blue from aqueous solutions using lignocellulosic waste materials and biological treatment of dye-adsorbed biosorbent // Proceedings&abstracts of 9th International scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Rašić, Sanda ; Mijić, Pero (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2016. str. 204-208 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
46.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaBlackberry wines mineral and heavy metal content determination after dry ashing: multivariate data analysis as a tool for fruit wine quality control // International journal of food sciences and nutrition, 67 (2016), 5; 514-523 doi:10.1080/09637486.2016.1181159 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Velić, Darko; Čobanković, Iva; Jokić, Stela; Marček, Tihana; Velić, NatalijaProcess parameters and pre-treatment methods influence on the drying kinetics and quality of sweet potato (Ipomea batatas L.) dried in the convective tray drier // Proceedings of 51st Croatian & 11th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, Zagreb, Croatia, 2016. str. 522-526 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
48.Marček, Tihana; Klarić, Ilija; Amidžić Klarić, Daniela; Velić, Darko; Dugalić, Krunoslav; Sabo, Mirjana; Velić, NatalijaUtjecaj saliniteta na akumulaciju iona u kupini (Rubus fructicosus L. var. čačanska Bestrna) // 5. Zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015. str. 47-48 (poster, sažetak, ostalo) -
49.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaMultivariate analysis of F-AAS/F-AES and GF-AAS data as a potential tool for blackberry wine quality control // HRANOM DO ZDRAVLJA : Zbornik sažetaka i radova s osmog međunarodnog simpozija / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Mornar, Ana; Velić, Darko; Velić, NatalijaMultivariate analysis of F-AAS/F-AES and GF-AAS data as a potential tool for blackberry wine quality control // HRANOM DO ZDRAVLJA : Zbornik sažetaka i radova s osmog međunarodnog simpozija / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Marček, Tihana; Velić, Darko; Sabo, Mirjana; Dugalić, Krunoslav; Velić, Natalija; Pranjić, Ankica; Amidžić Klarić, Daniela; Klarić IlijaSalinity effects on blackberry plants (Rubus fructicosus L.) grown in vitro // Proceedings and abstracts 8th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Baban, Mirjana ; Rašić, Sanda (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2015. str. 292-296 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
52.Marček, Tihana; Velić, Darko; Sabo, Mirjana; Dugalić, Krunoslav; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, DanielaAntioxidative response in two Rubus species exposed to salinity // Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, Zagreb, Croatia, 2015. str. 595-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
53.Velić, DarkoRazvoj i standardizacija proizvodnje ekoloških kupinovih vina, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, izvještaj).
-
54.Jokić, Stela; Mujić, Ibrahim; Bucić-Kojić, Ana; Velić, Darko; Bilić, Mate; Planinić, Mirela; Lukinac, JasminaInfluence of extraction type on the total phenolics, total flavonoids and total colour change of different varieties of figs extracts // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 3 (2014), 2; 90-95 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Kovač, IvanUsporedba dva sustava za uzgoj gljive bijelog truljenja Trametes versicolor na čvrstim nosačima, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
56.Ćurković, IvanaProjektiranje bioreaktora za uzgoj mikroorganizama na polučvrstim i čvrstim supstratima, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
57.Jokić, Stela; Aladić, Krunoslav; Velić, Darko; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoSupercritical CO2 extraction as an alternative to organic solvents in the production of soybean oil // Annual 2013 of the Croatian Academy of Engineering, 2013 (2014), 185-194 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, ostalo)
-
58.Kovač, Marija; Ćurković, Ivana; Miljić , Goran; Kovač, Ivan; Velić, DarkoDesign and construction of a horizontal bioreactor for lignocellulosic waste treatment, 2013. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
59.Velić, Darko; Velić, Natalija; Tišma, Marina; Kovač, Ivan; Ćurković, IvanaUsporedba dva sustava za uzgoj gljive bijelog truljenja Trametes versicolor na čvrstim nosačima // 3. Zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku: Grafika Osijek, 2013. str. 73-74 (poster, sažetak, ostalo) -
60.Velić, Darko; Amidžić Klarić, Daniela; Petravić Tominac, Vlatka; Velić, Natalija; Bilić, Mate; Jokić, Stela; Bošnjaković, MatejIstraživanje utjecaja kontrolirane fermentacije na kvalitetu ekoloških kupinovih vina // 3. Zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku: Grafika Osijek, 2013. str. 41-42 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
61.Lukinac, Jasmina; Velić, Darko; Magdić, Damir; Mujić, Ibrahim; Bilić, Mate; Jokić, StelaAntibrowning effects of various pre-treatment methods on dried apple samples // Acta horticulturae, 989 (2013), 261-270 doi:10.17660/ActaHortic.2013.989.34 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Petravić-Tominac, Vlatka; Mesihović, Anida; Mujadžić, Sven; Lisičar, Josipa; Oros, Damir; Velić, Darko; Velić, Natalija; Srečec, Siniša; Zechner-Krpan, VesnaProduction of blackberry wine by microfermentation using commercial yeasts Fermol Rouge® and Fermol Mediterranée® // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 78 (2013), 1; 49-55 (recenziran, članak, znanstveni)
-
63.Jokić, Stela; Sudar, Rezica; Svilović, Sandra; Vidović, Senka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Jurković, VlatkaFatty acid composition of the oil obtained from soybeans by extraction with supercritical carbon dioxide // Czech journal of food sciences, 31 (2013), 2; 116-125 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Velić, DarkoTehnološki projekt - prerada voća, povrća i ljekovitog bilja, 2012. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
65.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Velić, DarkoApplication of multivariate analysis for the classification of Croatian blackberry wines according to growing fruit // Knjiga sažetaka Međunarodni znanstveno-stručni skup XIV. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Prehrambeno-tehnoločki fakultet Osijek, 2012. str. 97-97 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Velić, Darko; Strelec, Ivica; Šutak JosipaOptimization of extraction conditions of flavonoids from wheat flour using response surface methodology // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD'11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek, 2012. str. 442-448 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
67.Jokić, Stela; Sudar, Rezica; VidovićSenka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Zeković, Zoran; Sudarić, AleksandraTriacylglycerols composition of soybean oil fractions obtained with supercritical CO2 // International Scientific and Professional Conference 14th Ruzicka Days „Today Science – Tomorrow industry“
Vukovar, Hrvatska, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Petravić-Tominac, V.; Mesihović, A.; Mujadžić, S.; Lisičar, J.; Oros, D.; Velić, D.; Velić, N.; Srečec, S.; Zechner-Krpan, V.Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Mediteraneé and Fermol Rouge // Abstract book of 6th Central European Congress of Food / Lević, J. ; Nedović, V. ; Ilić, N. ; Tumbas, V. ; Kalušević, A. (ur.).
Novi Sad, 2012. str. 416-416 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Bošnjaković, MatejIstraživanje utjecaja kontrolirane fermentacije na kvalitetu ekoloških kupinovih vina, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
70.Jokić, Stela; Sudar, Rezica; Zeković, Zoran; Bilić, Mate; Vidović, Senka; Velić, Darko; Marić, Branimir; Simándi, BélaEffects of supercritical fluid extraction parameters on yield and tocopherol composition of soybean oil // Abstract book of 6th Central European Congress on Food
Novi Sad, Srbija, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Jokić, Stela; Nagy, Bence; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Simándi, BélaEffects of supercritical CO2 extraction parameters on soybean oil yield // Food and bioproducts processing, 90 (2012), 4; 693-699 doi:10.1016/j.fbp.2012.03.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Lukinac, Jasmina; Mujić, Ibrahim; Velić, Darko; Magdić, Damir; Bilić, Mate; Jokić, Stela; Prgomet, ŽeljkoAntibrowning effects of various pre-treatment methods on dried apple samples // Proceedings of the Southeast Asia Symposium on the Quality Management in Postharvest Systems.
Bangkok, Tajland, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Sudar, Rezica; Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Sudarić, Aleksandra; Keleković, Snježana; Zec Zrinušić, SanjaDetermination of isoflavones in soybean meal after supercritical carbon dioxide extraction // Proceedings of 47th Croatian & 7th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2012. str. 561-564 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
74.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Bucić-Kojić, Ana'Elaborat o treningu u okviru koncepta cjeloživotnog učenja: „Industrijsko sušenje“
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011 -
75.Velić, DarkoTehnološki projekt pogona za proizvodnju ekoloških kupinovih vina na „OPG Dorkić“ Marijanci, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
76.Velić, DarkoIzazovi i mogućnosti u proizvodnji hrane, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
77.Jokić, StelaMatematičko modeliranje ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
78.Jokić, Stela; Nagy, Bence; Velić, Darko; Bucić- Kojić, Ana; Bilić, MateKinetički modeli za ekstrakciju uljarica superkritičnim CO2 - pregledni rad // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 39-54 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
79.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Velić, Darko; Strelec, Ivica; Šutak, JosipaOptimization of extraction conditions of flavonoids from wheat flour using response surface methodology // 6th international congress Flour-Bread '2011" & 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno–Kruh '2011." Book of abstracts
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Lukinac, Jasmina; Velić, Darko; Bilić, Mate; Vidović, Senka; Bucić-Kojić, Ana; Molnar, Maja; Jokić, StelaCentral composite experimental design and fatty acids profile determination of soybean oil obtained by supercritical CO2 extraction // 22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry. Book of Abstracts
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
81.Bertić, MarijaOptimiranje utjecaja različitih dodataka na inhibiciju naknadne kristalizacije tekućeg šećera, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
82.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Mujić, Ibrahim; Bilić, Mate; Velić, DarkoEffect of Extraction Conditions on the Extractability of Phenolic Compounds from Lyophilised Fig Fruits (Ficus Carica L.) // Polish journal of food and nutrition sciences, 61 (2011), 3; 195-199 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Pavić, NikolinaOptimiranje procesa ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
84.Grbec, ValentinaOptimiranje sastava paste za pranje ruku s dodatkom zemlje za bijeljenje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
85.Ana Bucić-Kojić, Mirela Planinić, Srećko Tomas, Stela Jokić, Ibrahim Mujić, Mate Bilić, Darko VelićEffect of conditions of solid-liquid extraction on the extractability of phenolic compounds from lyophilized fig fruits (Ficus carica L.) // XXII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - Knjiga Sažetaka / Tomašić Vesna, Maduna Valkaj Karolina (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Hrvatsko kemijsko društvo, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
86.Velić, Darko; Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Bilić, Mate; Planinić, Mirela; Velić, Natalija; Kresoja, DejanMathematical modeling of total flavonoid compounds extraction from conventionally grown soybeans // Proceedings of 46^th Croatian & 6^th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2011. str. 690-694 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
87.Jokić, Stela; Svilović, Sandra; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Velić, DarkoSolubility and kinetics of soybean oil and fatty acids in supercritical CO2 // European journal of lipid science and technology, 113 (2011), 5; 644-651 doi:10.1002/ejlt.201000403 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
88.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Velić, Darko; Vedrina-Dragojević, IrenaEvaluation of Mineral and Heavy Metal Content in Croatian Blackberry Wines // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 3; 260-267 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
89.Sandra, KalićRazvoj paste za pranje ruku s dodatkom infuzorijske zemlje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
90.Kresoja, DejanMatematičko modeliranje ekstrakcije ukupnih flavonoidnih spojeva iz konvencionalno uzgojenog zrna soje, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
91.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Velić, Darko; Vedrina-Dragojević, IrenaBlackberry wine as a good source of essential mineral nutrients // International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today science-tomorrow industry" : Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Zagreb: Faculty of Food Technology ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Velić, Darko; Vedrina-Dragojević, IrenaPhysicochemical characteristics of the Croatian blackberry wine // International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today science- tomorrow industry" : Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Zagreb: Faculty of Food Technology, Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
93.Jokić, Stela; Svilović, Sandra; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Lukinac, JasminaNew model for predicting the solubility of soybean oil and fatty acids in supercritical CO2 // Book of abstracts / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Prehrambeo-tehnološki fakultet Osijek, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Bešvir, ŽeljkaThe effect of solvent and temperature on extraction yield of phenolic compounds from soybeans, antioxidant activity and colour of extracts // Proceedings of 5^th International Congress „Flour-bread ’09“ and 7^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 293-299 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
95.Mujić, Ibrahim; Agayn, Venetka; Živković, Jelena; Velić, Darko; Jokić, Stela; Alibabić, Vildana; Rekić, AmelaChestnuts, a “comfort” healthy food? // ISHS Acta Horticulturae 866 / G. Bounous, G.L. Beccaro (ur.).
Cuneo, Italija: International Society for Horticultural Science, 2010. str. 659-665 doi:10.17660/ActaHortic.2010.866.88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
96.Velić, Darko; Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Bilić, Mate; Jokić, StelaInfluence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castanea sativa Mill.) // ISHS Acta Horticulturae 866 / G. Bounous, G.L. Beccaro (ur.).
Cuneo, Italija: International Society for Horticultural Science, 2010. str. 635-645 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Jokić, Stela; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Sudar, Rezica; Nemet, Ivana; Bilić, Mate; Velić, DarkoSupercritical CO2 extraction of soybean oil: process optimization and triacylglycerol composition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 9; 1939-1946 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02358.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Velić, Darko; Vedrina-Dragojević, IrenaDetermination of trace elements content in blackberry wines by graphite furnace atomic absorption spectrometry // 4. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem : Knjiga sažetaka / Zorc, Branka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko farmaceutsko društvo, 2010. str. 199-199 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
99.Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, SrećkoModelling of the process of solid-liquid extraction of total polyphenols from soybeans // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 206-212 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
100.Velić, DarkoOpis tehnološkog procesa za potrebe dopune Idejnog projekta građevine za smještaj i preradu poljoprivrednih proizvoda u Nizi „OPG Jug“, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).