Pregled po CROSBI profilu: Natalija Uršulin-Trstenjak (CROSBI Profil: 28916, MBZ: 238892)
Pronađeno 217 radova
-
1.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Mujkić, Petra; Poljak, Damir; Dodlek Šarkanj, Ivana; Novak, ValentinaPRESENTATION OF THE OBTAINED RESULTS IMPLEMENTED WEIGHING AND IMPLEMENTED INTERVENTIONS IN OBESITY STATES // Nutricon Book of abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2023. str. 229-230 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Sajko, Melita; Tekić Sauerborn, Josipa; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Herak, Ivana; Pasquale, AngelaNursing students’ attitudes towards people with anorexia nervosa // Nutricon Book of abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2023. str. 247-248 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Živoder, Ivana; Veronek, Jurica; Sajko, Melita; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Ribić, Rosana; Kranjčević-Ščurić, Mihaela; Županić, MaraProcjena razine stresa u Jedinici intenzivnoga liječenja (JIL) uz primjenu samoprocjene, fizioloških pokazatelja i analize kortizola u slini // Drustvena istrazivanja, 32 (2023), 1; 137-152 doi:10.5559/di.32.1.07 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Živoder, Ivana; Veronek, Jurica; Sajko, Melita; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Ribić, Rosana; Kranjčević-Ščurić, Mihaela; Županić, MaraAn Assessment of Stress in Intensive Care Unit (ICU): An Exploratory Study Utilizing Self- Assessment, Physiological, and Salivary Cortisol Measures // Društvena istraživanja : časopis za opća društvena pitanja (2023) (recenziran, prihvaćen)
-
5.Kanižaj, Željka; Uršulin - Trstenjak, Natalija; Vincek, ValentinaPrehrana i život // Knjižica sažetaka, Festival znanosti 2.-5.2022:Život / Hunjet, Anica ; Šarkanji, Bojan ; Šamec, Dunja ; Babić, Neva ; Topolko Špoljar, Nikolina ; Rajić, Martina (ur.).
Varaždin : Koprivnica, 2022. str. 26-26 (radionica, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
6.Herak, Ivana; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Biškup, Dijana; Meštrović, Tomislav; Dodlek Šarkanj, IvanaThe influence of social factors on the quality of life of celiac disease patients // Smart Food for a Healthy Planet and Human Prosperity: proceedings / Komes, Draženka ; Vidaček Filipec, Sanja ; Voučko, Bojana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), 2022. str. 14-19 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Vitez, David; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Sajko, Melita; Poljak, Damir; Doldek Šarkanj, IvanaApplication of NRS 2002 method in nutritional risk assessment of elderly patients hospitalized in Varaždin general hospital // Journal of hygienic engineering and design, 41 (2022), 71-75 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Cuković, Monika; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Novak, Valentina; Herak, Ivana; Šalamon, DeanInformation of the general population about blood type diet in the field republic of Croatia // Journal of hygienic engineering and design, 41 (2022), 58-63 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Herak, Ivana; Uršulin Trstenjak, Natalija; Biškup, Dijana; Meštrović, Tomislav; Dodlek Šarkanji, IvanaThe influence of social factors on the quality of life of celiac disease patients // 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia, 2022. str. 87-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Dugonjić, Aldin; Uršulin-Trstenjak, NatalijaHALAL TURIZAM I ODRŽIVI TURIZAM // Ekonomski izazovi
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 31-37 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
11.Šerifović, Jasmina; Dugonjić, Aldin; Šušnić, Saša; Ahmetović, Amela; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Haliti, SeadSUSTAINABLE HALAL FOOD PRODUCTION - LOCUSTA MIGRATORIA AS UNUSED POTENTIAL // EKONOMSKI IZAZOVI, 22 (2022), 74-80 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
12.Pasquale, Angela; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Matošević, IvanaThe Role Of Nutrition In Achieving Hormonal Balance In Women // BOOK OF ABSTRACTSXVI International Scientific Conference on Service Sector – INSCOSES 2022 Faculty of Tourism and Hospitality - Ohrid / Cvetko, Andreeski (ur.).
Skopje: Faculty of tourism and Hospitality Kej Makedonija 95, 6000 Ohrid, 2022. str. 35-35 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
13.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Šarkanj, Bojan; Jaković, MatejPotrošnja i informiranost o važnosti konzumacije bučinog ulja u studentskoj populaciji // Varaždinsko bučino ulje
Varaždin: Županija Varaždinska, 2022. str. 11-13 (predavanje, recenziran, prošireni sažetak, znanstveni) -
14.Vitez, David; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Sajko, Melita; Poljak, Damir; Dodlek Šarkanj, IvanaPRIMJENA NRS 2002 METODE U PROCJENI NUTRITIVNOG RIZIKA BOLESNIKA STARIJE ŽIVOTNE DOBI HOSPITALIZIRANIH U OPĆOJ BOLNICI VARAŽDIN // Congress on Food Quality and Safety, Health and Nutrition - NUTRICON 2022 / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Ohrid, Sjeverna Makedonija: Consulting and Training Center KEY, 2022. str. 284-285 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Cuković, Monika; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Novak, Valentina; Herak, Ivana; Šalamon, DeanInformation of the general population about blood type diet in the field Republic of Croatia // Congress on Food Quality and Safety, Health and Nutrition - NUTRICON 2022 / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Ohrid, Sjeverna Makedonija: Consulting and Training Center KEY, 2022. str. 257-258 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Uršulin- Trstenjak, Natalija; Dodlek Šarkanj, IvanaHoneybee Products Used as Food and Medicine // Book of Abstracts of 1 st International Conference Food and Climate Change / Šamec, Dunja ; Šarkanj, Bojan ; Petrić Sviličić, Ines (ur.).
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2021. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Lovrek, Lea; Sajko, Melita; Šalamon, DeanCitizens’ opinions on buying and compliance with sanitary rules while buying food products during (the first wave) of the COVID-19 pandemic // Journal of hygienic engineering and design, 37 (2021), 44-48 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Maslarda, Dijana; Šarkanj, Bojan; Vasilevska, AngelaDIETARY HABITS OF PATIENTS WITH INFLAMMATORY BOWEL DISEASE FROM THE TERRITORY OF NORTHERN CROATIA // Journal of Hygienic Engineering and Design, 37 (2021), 180-186 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Cuković, MonikaPrehrana po krvnim grupama, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za sestrinstvo, Varaždin
-
20.Premec, MatejaMediteranska prehrana, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel prehrambene tehnologije, Koprivnica
-
21.Štajduhar, JosipUloga prehrane u očuvanju zdravlja sportaša - prikaz slučaja hrvača, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za sestrinstvo, Varaždin
-
22.Oršoš, SamirPrehranom do održavanja zdravog načina života, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za sestrinstvo, Varaždin
-
23.Dunković, KataUloga medicinske sestre i planiranje pravilne prehrane u dječjim vrtićima, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za sestrinstvo, Varaždin
-
24.Puhač Bogadi, Nina; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Dodlek Šarkanj, IvanaFOOD DEFENCE AND FOOD SUPPLY CHAIN // Book of Abstracts / Mujčinović, Alen (ur.).
Sarajevo: Faculty of Agriculture and Food Sciences University of Sarajevo, 2021. str. 98-99 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Dodlek Šarkanj, Ivana; Sajko, Melita; Vitez, David; Živoder, IvanaDetermination of the Personal Nutritional Status of Elderly Populations Based on Basic Foodomics Elements // Foods, 10 (2021), 2391, 18 doi:10.3390/foods10102391 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)