Pregled po CROSBI profilu: Žaneta Ugarčić-Hardi (CROSBI Profil: 28855, MBZ: 126592)
Pronađeno 251 radova
-
1.Lončarić, Ante; Kosović, Indira; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Piližota, VlastaEffect of apple by-product as a supplement on antioxidant activity and quality parameters of pasta // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 2; 97-103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Jelaković, Bojan; Reiner, Željko; Kusić, Zvonko; Ugarčić, Žaneta; Drenjančević, Ines- radna grupaZnanstveno mišljenje o učinku smanjenog unosa kuhinjske soli u prehrani ljudi, 2014. (podatak o recenziji nije dostupan, ekspertiza).
-
3.Drenjančević, Ines; Jelaković, Bojan; Kusic, Zvonko; Reiner, Željko; Ugarčić, ŽanetaManje soli-više zdravlja, 2014. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
4.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUSE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Tomas, Srećko; Šubarić, Drago; Mandić, Milena; Ugarčić, Žaneta;Prijedlog doc. dr. sc. Stele Jokić za pokretanje postupka za dodjelu nagrade mladom znanstveniku „Vera Johanides“ Akademiji tehničkih znanosti Hrvatske, 2012. (izvještaj).
-
6.Ugarčić-Hardi, ŽanetaImportance of salt content reduction in bakery products // Annual 2010/2011 of the Croatian Academy of Engineering / Žiljak, Vilko (ur.).
Zagreb: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), 2012. str. 213-219 -
7.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Lalić, Alojzije, Kuleš, AnđaINFLUENCE OF BARLEY FLOUR ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF DOUGH AND QUALITY OF BREAD AND PASTA // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012
Rim, Italija: ICC, 2012. str. 142-142 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaSpectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat grains infested by Sitophilus granarius // Journal of stored products research, 50 (2012), 42-48 doi:10.1016/j.jspr.2012.04.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Ugarčić-Hardi, ŽanetaImportance of salt content reduction in bakery products // Annual 2010/2011 of the Croatian Academy of Engineering, 2010/2011 (2011), 213-219 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
10.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kosović, Indira; Šimonji, Kristina; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, AnđaEvaluation of the pasta quality made from mixture of Triticum durum and Triticum aestivum wheat semolina // Brašno - kruh '11 : book of abstracts of the 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, ŽanetaMalting quality traits in relation to barley hordein proteins // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno–Kruh '11. Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, 2011. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaSpectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat seeds infested by Sitophilus granarius // 6th International Congress FLOUR – BREAD '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists - Book of Abstracts / Koceva Komlenic, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 (zbornik)
-
15.Strelec, Ivica; Koceva Komlenic, Daliborka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, ŽanetaQuality parameter changes in wheat varieties during storage at four different storage conditions // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 75 (2010), 3; 105-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaTehnologija proizvodnje i prerade brašna - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
17.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaTehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I (žitarice) - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
18.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaSirovine biljnog podrijetla (žitarice, leguminoze i uljarice) - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
19.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Gorički, Zrinka; Kuleš, AnđaUtjecaj različitih vrsta žitarica i količine dodane vode u procesu ekstruzije na strukturu žitarica za doručak // Croatian journal of food science and technology, 2 (2010), 2; 1-10 (recenziran, članak, znanstveni)
-
20.Ugarčić-Hardi, ŽanetaPekari trostruko presolili zdravlje // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 110 (2010), 26-33 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
21.Ugarčić-Hardi, ŽanetaTjestenina s dodacima // I. hrvatski festival tjestenine
Vodice, Hrvatska, 2010. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
22.Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaInfluence of temperature and relative humidity on grain moisture, germination and vigour of three wheat cultivars during one year storage // Poljoprivreda (Osijek), 16 (2010), 2; 20-24 (recenziran, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
23.Miškulin, Maja; Dumančić, Gabrijela; Dumić, Albina; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Pitlik, NadaSalt intake in the Croatian adult population: implications for the public health // HINEKA / Drenjančević, I ; Koller, A ; Kiss, I ; Jelaković, B. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za hipertenziju, 2010. str. 30-31 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Miškulin, Maja; Dumančić, Gabrijela; Dumić, Albina; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Pitlik, NadaSalt intake in the Croatian adult population: implications for the public health // Kidney & Blood Pressure Research / Tesar, V (ur.).
Basel: Karger Publishers, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Krnjak, MarinaIspitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom brašna ječma sorte „bingo“ uroda 2008./2009. godine, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
26.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, MarkoGorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
27.Oručević, Sanja; Ugarčić-Hardi, ŽanetaKompozicija subjedinica glutenina velike molekulske težine (HMW GS) u aktuelnim sortama pšenice (Tr. aestivum L.) u BiH // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 60 (2010), 2; 161-175 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
28.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, MirjanaThe salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 551-556 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Gorički, ZrinkaUtjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
30.Večenaj, MajaUtjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
31.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, MirjanaThe salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 551-556 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Tosenberger, Mihaela; Krstanović, VinkoEffect of sourdough fermentation processing parameters on pH values changes during bread dough fermentation // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 385-393 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Miškulin, MajaPekarski proizvodi i sol // 9. međunarodni stručni simpozij "Hrvatski pekar 2010."
Opatija, Hrvatska, 2010. (plenarno, međunarodna recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
34.Miškulin, Maja; Periš, Danijela; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, GabrijelaSkrivena sol u prehrani djece školske dobi – ima li mjesta zabrinutosti? // 34. stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravstvena ekologija u praksi - Prehrambene i zdravstvene tvrdnje. Zbornik radova
Zagreb: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog društva, Hrvatsko društvo za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog liječničkog zbora, 2010. str. 103-109 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Strelec, IvicaWheat dough rheology and bread quality effected by Lactobacillus brevis preferment, dry sourdough and lactic acid addition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 7; 1417-1425 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02282.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Mijaković, Robert; Ugarčić-Hardi, ŽanetaAnalysis of grain yield and cytolytic degradation of winter and spring barley cultivars under growing conditions in the Republic of Croatia // Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 38 (2010), 1; 88-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, MarkoNužnost smanjenja utroška soli u pekarskim proizvodima // Sol i zdravlje
Osijek, Hrvatska, 2010. (plenarno, domaća recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
38.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Jurkin, IvanaQuality properties of white bread with native and extruded wheat bran supplements // 6th International Conference Chemical Reactions in Food
Prag, Češka Republika, 2009. (poster, podatak o recenziji nije dostupan, neobjavljeni rad, znanstveni) -
39.5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (zbornik)
-
40.Dorbić, IvoSenzorska kvaliteta polupečenih pekarskih proizvoda s dodatkom pšeničnog kiselog tijesta, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
41.Ugarčić-Hardi, ŽanetaMogućnosti smanjenja soli u pekarskim proizvodima // Hipertenzija i sol
Osijek, Hrvatska, 2009. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
42.Jukić, MarkoUtjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
43.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaTHE SALT CONTENT IN BAKERY PRODUCTS IN OSJEČKO-BARANJSKA COUNTY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaGermination and germination energy of wheat seeds aged under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Strelec, Ivica; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Ugarčić-Hardi, ŽanetaFalling number changes during wheat seeds ageing under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, ŽanetaANALYSIS OF GRAIN YIELD AND CYTOLYTIC DEGRADATION OF WINTER AND SPRING BARLEY CULTIVARS UNDER GROWING CONDITIONS IN THE REPUBLIC OF CROATIA // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Kovačević, Josip; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, ŽanetaBARLEY MALT PROTEIN MODIFICATION OF SELECTED WINTER AND SPRING CULTIVARS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Babić, Jurislav; Piližota, VlastaSTALING KINETICS OF BREAD SUPPLEMENTED WITH ENZYMES, HYDROCOLLOIDS AND EMULSIFERS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoEFFECT OF SOURDOUGH PROCESS PARAMETERS ON BREAD QUALITY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Jurkin, IvanaQuality properties of white bread with native and extruded wheat bran supplements // Chech Journal of Food Sciences, 27 (2009), Special Issue; S285-S289 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Jurkin, IvanaPraćenje kvalitete pšeničnog kruha s dodatkom nativnih i ekstrudiranih posija, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
52.Šimić, GordanaUtjecaj genotipa i okolišnih uvjeta na parametre sladarske kakvoće ozimog ječma (Hordeum vulgare L.), 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
53.Proceedings of 4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 (zbornik)
-
54.Jug, NikolinaTehnologija skladištenja žitarica u silosima Virovitica d.o.o., 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
55.Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaBiochemical indicators of wheat seeds infestation by Sitophilus granarius // Book of Abstracts of the HDBMB2008, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Lj (ur.).
Osijek: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2008. str. 133-133 (poster, sažetak, znanstveni) -
56.Jukić, M.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Koceva Komlenić, D.; Kuleš, M.; Pitlik, G.Influence of extraction time and particle size on conductometric determination of flour and semolina mineral content // CERWORLD 21st, Book of abstracts / Collar, Concha (ur.).
Madrid: AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, Madrid, Spain, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Koceva Komlenić, D.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Jukić, M.; Turk, I.; Nađ, J.Effect of acidification on dough rheology and bread quality // BOOK OF ABSTRACTS, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS, AND NUTRITIONISTS / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Oručević, S.; Ugarčić-Hardi, Ž; Begić-Akagić, A.; Spaho, N.Wheat hardness index in relation to the other wheat quality parameters // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, 2008. str. 183-189 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
59.Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaCarboxypeptidase II, Catalase, and Polyphenol oxidase Activities as Potential Indicators of Wheat Seeds Infestation by Sitophilus Granarius // Book of Abstracts of the 13th ICC Cereal and Bread Congress / Collar, Concha (ur.).
Madrid: Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. str. 170-170 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Mrša VladimirLoss of oxidoreductase activities during ageing of wheat seeds // The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 229-229 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hlevnjak, MarioAccumulation of Amadori and Maillard Products in wheat seeds aged under different storage conditions // Croatica Chemica Acta, 81 (2008), 131-137 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Čalić, SandraLaboratorijsko mljevenje različitih sorti ječma i kvaliteta ječmenog brašna, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
63.4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007 (zbornik)
-
64.Jug, Danijel; Jug, Irena; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaEffect of reduced tillage on wheat rheological properties // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, 2007. str. 154-161 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
65.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividual Heat Transfer Modes During Baking of "Mlinci" Dough // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 257-263 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Đaković, NatašaPhysical and sensory characteristics of wheat-barley bread // Book of abstracts Agrotech 2007 / Vilušić, Milica ; Ahmetović, Elvis (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2007. str. 17-17 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
67.Đaković, NatašaFizikalna i senzorska svojstva miješanog ječmenog kruha, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
68.Ugarčić-Hardi, ŽanetaAkrilamid u pekarskim proizvodima // Hrvatski Pekar, 91 (2007), 39-41 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
69.Pavetić, Tanja; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenic, Daliborka; Tomas, SrećkoOdređivanje hidroksi-metil-furfurala (HMF) u različitim vrstama tamnih kruhova // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 107-107 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Žinić, RomanaOnečišćenje brašna i pšenice bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Jug, Danijel; Jug, Irena; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaUtjecaj reducirane obrade na reološka svojstva pšenice // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno- Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
72.Ugarčić-Hardi, ŽanetaRedukcija soli u hrvatskim pekarskim proizvodima: da ili ne? // 4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik sažetaka / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 31-31 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaUtjecaj zakiseljavanja i karboksimetilceluloze na neka fizikalna svojstva svježih kruhova i kruhova koji su čuvani u smrznutom stanju i odmrzavani mikrovalovima // Flour - Bread ’ 07 : abstract book of the 4th International Congress and 6th Croatian Congress of Cereal Tehnologists = Zbornik sažetaka 4. međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2007. str. 13-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Strelec, IvicaKemijske i biokemijske promjene starenja zrna pšenice, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
75.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, Zorica; Jurković VlatkaFizikalno-kemijske promjene u zrnu pšenica tijekom starenja pri različitim uvjetima skladištenja // Zbornik sažetaka 4. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07 i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, NedaEnzymatic Activity in Wheat Seeds of Different Protein Content // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS), 72 (2007), 3; 239-243 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Koceva Komlenić, DaliborkaIspitivanje utjecaja različitog načina zakiseljavanja i dodatka karboksimetilceluloze na parametre kakvoće svježih i zamrzavanih kruhova, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
78.Ugarčić-Hardi, ŽanetaAkrilamid u pekarskim proizvodima // Zbornik sažetaka 6. međunarodnog stručnog simpozija "Hrvatski pekar 2007."
Zagreb: Robinson d.o.o., 2007. str. 12-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Pitlik, GabrijelaUtjecaj vremena ekstrakcije i veličine čestica na konduktometrijsko određivanje udjela mineralnih tvari u pšeničnom brašnu i krupici, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
80.Oručević, SanjaSvojstva i kompozicija pšeničnog glutena u odnosu na karakteristike slobodno pečenog hljeba od različitih tipova brašna, 2007., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
-
81.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, DaliborkaColour changes of pasta produced with different supplements during drying and cooking // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 4; 159-163 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaQuality Parameters of Noodles made with Different Supplements // Czech Journal of Food Sciences, 25 (2007), 3; 151-157 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread'05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 (zbornik)
-
84.Stipanović, IvanUtjecaj dodatka pšenične klice na reološka i senzorska svojstva tijesta i kruha, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
85.Debelić, IvanaKakvoća različitih sorti ozime pšenice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
86.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of wheat straw addition on quality characteristics of pasta // Proceedings of an 2nd International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries"
Saltillo, 2006. str. 595-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
87.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, ŽanetaIndividualni modeli za prijenos topline tijekom pečenja tijesta tipa "Mlinci" // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, NedaEnzimska aktivnost u zrnu pšenica različitog sadržaja proteina // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
89.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaParametri kakvoće tjestenine proizvedene s različitim dodacima // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šubarić, DragoTrendovi u proizvodnji prehrambenih proizvoda // Zbornik Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva / Barišić, Pavo (ur.).
Zagreb: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, 2006. str. 545-546 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
91.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of Wheat Straw Addition on Quality Characteristics of Pasta // Second International Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries" : Abstracts
Coahuila, Meksiko, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Skender, KristinaKakvoća zrna sorti ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja uzgojenog na različitim lokalitetima u 2005. godini, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
93.Deljak, IvoProcjena postotka raskuhavanja tjestenine određivanjem koncentracije proteina različitim metodama, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
94.Jurković, IvanaUtjecaj sušenja na kakvoću tjestenine s dodatkom pšenične slame, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
95.Bešlić, ZrinkaUtjecaj konzervansa i bakterija mliječne kiseline na trajnost vučenog tijesta, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
96.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, DaliborkaInfluence of Lactic and Acetic Acid Addition on Rheological Properties of Wheat Flour Dough and Sensory Quality of Bread // Abstract book of "3rd International Symposium on Sourdough-From tradition to innovation" / Gobbetti, M ; De Angelis, M ; Di Cagno, R ; Minervini, F ; Rizzello, C (ur.).
Bari: Bari University and Cereals & Europe, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, MarkoInfluence of Wheat Straw Addition on Quality Characteristics of Pasta // Abstract book of the International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries" / Aguilar, C.N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, Ameca AC, 2006. str. 102-102 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of Acidification Type on pH Values and Total Titratable Acidity of Bread Dough During Fermentation // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2006. str. 105-112 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
99.Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, ŽanetaEffect of reduced tillage on wheat quality traits // Acta alimentaria, 35 (2006), 3; 269-279 doi:10.1556/aalim.35.2006.3.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
100.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoSensory properties of hydrocolloid-enriched pasta from two flour types of Triticum aestivum wheat // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 8; 368-372 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)