Pregled po CROSBI profilu: Iva Humar (CROSBI Profil: 28626, MBZ: 305914)
Pronađeno 27 radova
-
1.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Zlatić, EmilFree and Bound Volatile Aroma Compounds of ´Maraština´ Grapes as Influenced by Dehydration Techniques // Applied Sciences, 10 (2020), 24; 1-14 doi:10.3390/app10248928 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Humar, Iva; Mucalo, Ana; Vrhovšek, UrškaPhenolic composition of traditional Croatian dessert and table wines // In Vino Analytica Scientia, Book of Abstracts IVAS 2015 / Mattivi, Fulvio, Robatscher Peter (ur.).
Lavis: Elsevier, 2015. str. 107-107 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Zlatić, EmilVolatile Compounds in Prošek Dessert Wines Produced from White and Red Grapes // Czech journal of food sciences, 33 (2015), 4; 354-360 doi:10.17221/28/2015-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Pejić, Ivan; Maletić, EdiCluster architecture of old, neglected Croatian grapevine varieties (Vitis vinifera L.) // Vitis, 54 (2015), S.I.; 177-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Zdunić, Goran; Zlatić, Emil; Hribar, Janez, Lovrić, TomislavAromatske komponenete Prošeka // Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU, Sažeci radova/Book of Summaries / Jelčić, Dubravko, Jakobović, Snježana (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. str. 56-57 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
6.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Hribar, Janez, Zlatić, EmilEffect of drying methods on volatile compounds and quality of sweet musts from Maraština cv. grapes // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 167-167 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Budić-Leto, Irena; Zdunic, Goran; Tomic-Potrebuješ, IvaPolyphenolic potential of the rare Croatian variety ‘Dobricic’ (Vitis vinifera L.) // Acta Horticulturae, 1046 (2014), 463-469 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Tomić-Potrebuješ, IvaUtjecaj prosušivanja grožđa, vinifikacije i dozrijevanja na aromu desertnoga vina prošek sorte Plavac mali, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavThe influence of the off-vine drying of grapes on the aromatic compounds in the must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2013. str. 295-301 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Mucalo, Ana; Zdunić, Goran; Pezo, Ivan; Budić Leto, Irena; Tomić Potrebuješ, Iva; Maletić, Edi;Varietal differences among berry composition of three Croatian red grape cultivars during ripening // Ampelos 2013
Santorini, Grčka, 2013. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Vrhovsek, Urska; Tomić-Potrebuješ, Iva; Maletić, EdiAmpelographic and oenological characterization of the ancient grapevine cv. Dobričić grown in the coastal region of Croatia // Journal international des sciences de la vigne et du vin, 46 (2012), 4; 263-273 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavInfluence of the off-vine drying of grape on the aromatic compounds in must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno tehnološki fakultet, 2012. str. 23-23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Zanchi, DraženPolyphenol extracts from Croatian autochthonous grape varieties Plavac mali and Babić:Physical properties and anti-amyloid activity // 6th ISANH Congress on Polyphenols Applications / Edeas, Marvin (ur.).
Pariz: International Society of Antioxidants in Nutrition and Health, 2012. str. 49-49 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavPrediction of some oenological characteristics of wine Prošek using near infrared spectroscopy // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 1376-1380 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Tomić-Potrebuješ, Iva; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavChanges in the aromatic composition during off-vine drying of Plavac mali grapes // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 502-502 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pezo, Ivan; Lovrić, TomislavComparison of the descriptive sensory attributes of taste and chemical parameters of Croatian dessert wine Prošek using multivariate analysis // Journal of food agriculture & environment, 10 (2012), 1; 132-136 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pejić, Ivan; Maletić, EdiPrimary study of viticultural and oenological characteristics of ‘Plavac Mali Sivi’ and its comparison with ‘Pošip’ and ‘Grk’ in the Central Dalmatia // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 77 (2012), 1; 11-14 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, Mara; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavUsefulness of near infrared spectroscopy and chemometrics in screening of the quality of dessert wine Prošek // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 9-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, IvaPrva istraživanja tehnoloških karakteristika ‘Plavca malog sivog’ i usporedba sa ‘Pošipom’ i ‘Grkom’ u uvjetima srednje Dalmacije // Book of Abstracts / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 266-267 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavEffect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // Proceedings of 13th Ružička days, Today Science – Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 240-246 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Budić-Leto, Irena; Zdunić Goran; Tomić-Potrebuješ, IvaPolyphenolic potential of the rare Croatian variety Dobricic (Vitis vinifera L) // Abstracts of the 10th International Conference on Grapevine Breeding and Genetics / Owens, Chris ; Garris, Amanda ; Reish, Bruce (ur.).
Ženeva: Cornell University, 2010. str. 82-82 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Banović, Mara; Kovačević-Ganić; Karin; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavFermentative Aroma Compounds and Sensory Descriptors of Traditional Croatian Dessert Wine Prošek from Plavac Mali cv. // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 4; 530-537 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavEffect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // 13th Ružička days Today science-Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osjek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2010. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, MaraVolatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers = 32. svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva i 7. Generalna skupština OIV-a : radovi = 32eme congres mondial de la vigne et du vin et 7eme Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers
Zagreb, Hrvatska, 2009. str. 1-5 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Đaković, Senka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavAntioxidant activity of sweet wine Prošek using Briggs-Rauscher reaction // Food Production Nutrition Healthy Consumers
Ljubljana, Slovenija: Elsevier, 2008. str. P 218-P 218 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)