Pregled po CROSBI profilu: Drago Šubarić (CROSBI Profil: 28110, MBZ: 179310)
Pronađeno 646 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Bašić, Meho; Budimlić, Asmir; Jozinović, Antun; Muhamedbegović, Benjamin; Jusufhodžić, Zlatko; Nogić, Ermina; Milićević, Ivan; Lipovača, Ada; Alihodžić, DamirStandardizacija i sheme kvalitete u pčelarstvu i proizvodnji pčelinjih proizvoda. Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2016 (monografija)
-
2.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Vahčić, Nada; Filipi, Janja; Bašić, Meho; Budimlić, Asmir; Jozinović, Antun; Spaseska-Aleksovska, Emilija; Jusufhodžić, Zlatko; Spahić Bajrić, Arijana et al.Pčelinji proizvodi s dodanom vrijednošću. Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2016 (monografija)
-
3.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Budimlić, Asmir; Filipi, Janja; Nogić, Ermina; Elveđi, Zlatko; Milićević, Ivan; Šehić, ElvirUzgoj i selekcija matica sive pčele (Apis mellifera carnica). Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku “Hranom do zdravlja’’ Tuzla, 2016 (monografija)
-
4.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Filipi, Janja; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Aličić, DamirStudija okolišnih i bioloških uvjeta za razvoj optimalnih uzgojnih područja matice sive pčele. Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2016 (monografija)
-
5.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Odobašić, Amra; Hadžimusić, Vedad; Toroman, Almir; Alihodžić, DamirČuvanje voća i povrća u hladnjačama s kontroliranom atmosferom, 2010 (prirucnik)
-
1.Zbornik sažetaka i cijelih radova sa sedmog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima -s međunarodnim učešćem-PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI / Flanjak, Ivana (ur.). Osijek : Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2022 (zbornik)
-
2.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022 (monografija)
-
3.Proceedings of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022 (zbornik)
-
4.Book of abstracts of the 13th international scientific and professional conference With food to health = Knjiga sažetaka s 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021 (zbornik sažetaka)
-
5.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021 (monografija)
-
6.Proceedings of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik)
-
7.Zbornik radova i sažetaka sa Četvrtog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago (ur.). Sarajevo: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2019 (zbornik)
-
8.Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (zbornik sažetaka)
-
9.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (monografija)
-
10.Zbornik radova i sažetaka sa Trećeg kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Bihać: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018 (zbornik)
-
11.ŠLJIVA I PROIZVODI OD ŠLJIVE Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.). Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018 (ostalo)
-
12.ZBORNIK RADOVA: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018 (zbornik)
-
13.Knjiga sažetaka: 11. međunarodni znanstveno- stručni skup Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Faculty of Technology (University of Tuzla), 2018 (zbornik)
-
14.Knjiga sažetaka: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017 (zbornik)
-
15.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 (monografija)
-
16.Zbornik radova i sažetaka sa drugog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Gradačac: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2017 (zbornik)
-
17.ZBORNIK RADOVA: 16. Ružičkini dani DANAS ZNANOST – SUTRA INDUSTRIJA / Jukić, Ante ; Šubarić, Drago ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Jozinović, Antun (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 (zbornik)
-
18.Zbornik radova 9. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017 (zbornik)
-
19.Standardizacija i sheme kvalitete u pčelarstvu i proizvodnji pčelinjih proizvoda / Šubarić, Drago (ur.). Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2016 (monografija)
-
20.Kniga sažetaka: 9. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016 (zbornik)
-
21.Hranom do zdravlja : Zbornik sažetaka i radova s osmog međunarodnog simpozija / Šubarić, Drago (ur.). Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015 (zbornik)
-
22.International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days "Today Science- Tommorow Industry" Proceedings / Šubarić, Drago ; Jukić, Ante (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2015 (zbornik)
-
23.International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days "Today Science- Tommorow Industry" Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014 (zbornik)
-
24.40 godina Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Strelec, Ivica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011 (monografija)
-
25.13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011 (zbornik)
-
26.Book of Abstracts 13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 (zbornik)
-
27.35. obljetnica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku: 1970/71.-2005/06. / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 (monografija)
-
1.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Oršolić, Mario; Paštar, Mate; Sokolić, Darja; Jozinović, AntunMogućnosti iskorištenja nusproizvoda iz industrije prerade riže // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 365-393 -
2.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Jozinović, AntunNeke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda iz proizvodnje krumpirovog škroba // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 159-181 -
3.Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sundać, Laura; Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoPotencijal primjene melase kao vrijednog nusproizvoda iz proizvodnje šećera // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 115-137 -
4.Ćorković, Ina; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAlginate hydrogel beads as building blocks for delivering of polyphenols // Properties and applications of alginate / Wilkerson, Y. Michael (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2022. str. 103-125 -
5.Jašić, Midhat; Galali, Yaseen; Šubarić, Drago; Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Miličević, BorislavBiološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 25-56 -
6.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Doko, Kristina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaMogućnosti iskorištenja otpada nastalog preradom kakaovca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3 / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 165-186 -
7.Ačkar, Đurđica; Barišić, Veronika; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Lončarević, Ivana; Petrović, Jovana; Jozinović, AntunUse of Milk Powder in Chocolate Production // Agricultural Research Updates. Volume 31 / Gorawala, Prathamesh ; Mandhatri, Srushti (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2020. str. 173-215 -
8.Jokić, Stela; Banožić, Marija; Mujić, Ibrahim; Šubarić, DragoOdabrani pripravci na bazi meda, pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja // Priručnik "Prerađivač ljekovitog bilja" / Jokić, Stela ; Blažić, Marijana (ur.).
Kutina: Razvojna Agencija Mrav, 2020. str. 87-93 -
9.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, AntunHigijena i sanitacija u preradi ljekovitog bilja // Priručnik "Prerađivač ljekovitog bilja" / Jokić, Stela ; Blažić, Marijana (ur.).
Kutina: Razvojna Agencija Mrav, 2020. str. 129-136 -
10.Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoNusproizvodi prehrambene industrije – izazovi zbrinjavanja i potencijalno iskorištenje // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2 / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 1-13 -
11.Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jozinović, AntunMogućnost primjene nusproizvoda prerade jabuka u prehrambenoj industriji // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 83-100 -
12.Šubarić, Drago; Jašić, MidhatTehnološka dorada i pakiranje suhe šljive // Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.).
Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 91-105 -
13.Pleadin, Jelka; Vulić, Ana; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoThe Incidence of T-2 and HT-2 Toxins in Cereals and Methods of their Reduction Practice by the Food Industry // Fusarium - Plant Diseases, Pathogen Diversity, Genetic Diversity, Resistance and Molecular Markers / Askun, Tulin (ur.).
London : Delhi: IntechOpen, 2018. str. 41-64 doi:10.5772/intechopen.71550 -
14.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Panak Balentić, Jelena; Jašić, Midhat; Šubarić, DragoPrimjena nusproizvoda prehrambene industrije u proizvodnji ekstrudiranih proizvoda // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 93-110 -
15.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, AntunDisinfecants in the Food Processing Industry // Disinfecants: Properties, Applications and Effectiveness / Sofia Cardoso, Ana et al. (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2017. str. 77-107 -
16.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoChocolates with Reduced Calorie Values // Chocolate: Production, Consumption and Health Benefits / Baker, Emily (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2016. str. 119-156 -
17.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, JurislavProcesi konzerviranja hrane // Uvod u sigurnost hrane / Babić, Ivona ; Đugum, Jelena (ur.).
Zagreb: Inštitut za sanitarno inženierstvo, 2014. str. 147-160 -
18.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, JurislavAcetic Acid in the Food Industry // Acetic Acids, Chemical Properties, Production and Applications / Basile, Angelo (ur.).
New York (NY): Nova Publishers, 2013. str. 163-176 -
19.Jašić, Midhat; Grujić, Radoslav; Šubarić, Drago; Stuhli, VedranProcjena okolišnih rizika // Održive tehnologije Knjiga 1 / Zavargo, Zoltan (ur.).
Novi Sad: Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 2013. str. 109-145 -
20.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, JurislavWheat starch // Wheat: Genetics, Crops and Food Production / Almeida, Maria T. (ur.).
Haupauge (NY): Nova Science Publishers, 2011. str. 253-278 -
21.Jašić, Midhat; Đonlagić, Nusreta; Šubarić, Drago; Keran, HuseinContemporary principles of politics and legislation in food production // Proceedings : TEMPUS IB_JEP 16140-2001 / Sanchis, Vicente ; Grujić, Radoslav (ur.)., 2005. str. 221-231
-
22.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Miličević, DijanaUčinak vodikovog peroksida i askorbinske kiseline na svježe izrezanu jabuku // Zbornik radova 2000. godine / Ahmedbašić, Mahmud ; Nikić, Stjepan (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2000. str. 123-130 -
1.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, AntunHigijena i sanitacija u prehrambenoj industriji
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 -
1.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Šubarić, DragoKemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda – praktikum za preddiplomski i diplomski studij
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018 -
1.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaHigijena i sanitacija, interna skripta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012 -
1.Nikolić, Ivana; Pajin, Biljana; Lončarević, Ivana; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Petrović, Jovana; Šereš, Zita; Dokić, Ljubca; Šoronja-Simović, DraganaTechnological Characteristics of Wheat-Fiber-Based Fat Mimetics in Combination with Food Additives // Sustainability, 15 (2023), 3; 1887, 13 doi:10.3390/su15031887 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Kajić, Nikolina; Jozinović, Antun; Lončarić, Zdenko; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Horvat, Daniela; Kovačević Babić, Marija; Heffer, Hrvoje; Babić, JurislavTextural and Sensory Characteristics of Extruded Corn Snacks with the Addition of Zinc- and Selenium-Biofortified Wheat // Poljoprivreda (Osijek), 28 (2022), 2; 17-28 doi:10.18047/poljo.28.2.3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ačkar, Đurđica; Grec, Marijana; Grgić, Ivanka; Gryszkin, Artur; Styczyńska, Marzena; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Babić, JurislavPhysical Properties of Starches Modified by Phosphorylation and High-Voltage Electrical Discharge (HVED) // Polymers, 14 (2022), 16; 3359, 12 doi:10.3390/polym14163359 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Jozinović, Antun; Šimić, Gordana; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Drezner, Georg; Kajić, Nikolina; Šubarić, DragoInfluence of Extrusion on Functional Properties of Flour from Selected Wheat and Barley Cultivars Grown in Croatia // Poljoprivreda (Osijek), 28 (2022), 1; 39-45 doi:10.18047/poljo.28.1.6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Trgovac, Mirela; Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaCocoa Shell as an Innovative Ingredient in Chocolate with a Strong Alcoholic Filling // Croatian journal of food science and technology, 14 (2022), 2; 182-193 doi:10.17508/CJFST.2022.14.2.03 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Cikoš, Ana-Marija; Šubarić, Drago; Roje, Marin; Babić, Jurislav; Jerković, Igor; Jokić, StelaRecent advances on macroalgal pigments and their biological activities (2016-2021) // Algal research, 65 (2022), 102748, 12 doi:10.1016/j.algal.2022.102748 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Lončarić, Ante; Patljak, Mićo: Blažević, Ante; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Pichler, Anita; Flanjak, Ivana; Kujundžić, Toni; Miličević, BorislavChanges in Volatile Compounds during Grape Brandy Production from ‘Cabernet Sauvignon’ and ‘Syrah’ Grape Varieties // Processes, 10 (2022), 1-13 doi:10.3390/pr10050988 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jokić, Stela; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoTransitioning to Zero Waste in Agro-Food Sector – Novel Solutions for By-Product Valorisation // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 17 (2022), 1; 2-10 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Lončarić, Ante; Pichler, Anita; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaValorisation of cocoa shell: Impact of high voltage electrical discharge and drying technology on properties of cocoa shell // Journal of food processing and preservation, 46 (2022), 3; e16308, 13 doi:10.1111/jfpp.16308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Barišić, Veronika; Kerovec, Darko; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Lončarić, Zdenko; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of high-voltage electrical discharge treatment on multi-element content in cocoa shell and chocolates with cocoa shell // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 155 (2022), 112944, 8 doi:10.1016/j.lwt.2021.112944 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Jukić, Huska; Kosalec, Ivan; Šegvić Klarić, Maja; Kopjar, Nevenka; Jozinović, Antun; Bogdanović, Tomislav; Šubarić, DragoPrevention of genotoxic effect of ochratoxin a and aflatoxin b1 by echinacea purpurea extracts // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 2; 53-68 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Bekavac, Joško; Jokić, Stela; Barišić, Veronika; Ačkar, Đurđica; Miličević, BorislavApplication of cocoa bean shell extracts in the production of corn snack products // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 2; 69-76 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ivković, TinaUtjecaj vrste meda i homogenizacije na reološka svojstva majoneze // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 2; 146-154 doi:10.31727/m.23.2.2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Lončarević, Ivana; Pajin, Biljana; Petrović, Jovana; Nikolić, Ivana; Maravić, Nikola; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Zarić, Danica; Miličević, BorislavWhite Chocolate with Resistant Starch: Impact on Physical Properties, Dietary Fiber Content and Sensory Characteristics // Molecules, 26 (2021), 19; 5908, 12 doi:10.3390/molecules26195908 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Gryszkin, Artur; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Zieba, Tomasz; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Blažić, Marijana; Babić, JurislavPhosphorylation of Maize Starch Enhanced with High-Voltage Electrical Discharge (HVED) Instead of Thermal Treatment // Polymers, 13 (2021), 19; 3231, 11 doi:10.3390/polym13193231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Radman, Sanja; Cikoš, Ana-Marija; Flanjak, Ivana; Babić, Sanja; Čižmek, Lara; Šubarić, Drago; Čož- Rakovac, Rozelindra; Jokić, Stela; Jerković, IgorLess polar compounds and targeted antioxidant potential (in vitro and in vivo) of Codium adhaerens C. Agardh 1822 // Pharmaceuticals, 14 (2021), 9; 94, 23 doi:10.3390/ph14090944 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Dragović-Uzelac, Verica; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoProperties of Extruded Snacks Prepared from Corn and Carrot Powder with Ascorbic Acid Addition // Processes, 9 (2021), 8; 1367, 13 doi:10.3390/pr9081367 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Ižaković, Maja; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoCommonly Used Artificial Sweeteners in Europe // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 1; 24-34 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Šafranko, Silvija; Ćorković, Ina; Jerković, Igor; Jakovljević, Martina; Aladić, Krunoslav; šubarić, Drago; Jokić, StelaGreen Extraction Techniques for Obtaining Bioactive Compounds from Mandarin Peel (Citrus unshiu var. Kuno): Phytochemical Analysis and Process Optimization // Foods, 10 (2021), 5; 1043, 16 doi:10.3390/foods10051043 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Orkić, Vedran; Guberac, Sunčica; Miličević, BorislavFood industry by-products as raw materials in the production of value-added corn snack products // Foods, 10 (2021), 5; 946, 11 doi:10.3390/foods10050946 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Barišić, Veronika; Petrović, Jovana; Lončarević, Ivana; Flanjak, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Blažić, Marijana; Ačkar, ĐurđicaPhysical Properties of Chocolates Enriched with Untreated Cocoa Bean Shells and Cocoa Bean Shells Treated with High-Voltage Electrical Discharge // Sustainability, 13 (2021), 5; 2620, 14 doi:10.3390/su13052620 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Lončarić, Melita; Strelec, Ivica; Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Pavić, Valentina; Molnar, MajaLipoxygenase Inhibition by Plant Extracts // Biomolecules, 11 (2021), 2; 152, 17 doi:10.3390/biom11020152 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Flanjak Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Grgić, Ivanka; Ačkar, ĐurđicaEffect of Addition of Fibres and Polyphenols on Properties of Chocolate - A Review // Food reviews international, 37 (2021), 3; 225-243 doi:10.1080/87559129.2019.1701008 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
24.Cikoš, Ana-Marija; Jerković, Igor; Molnar, Maja; Šubarić, Drago; Jokić, StelaNew trends for macroalgal natural products applications // Natural product research, 35 (2021), 7; 1180-1191 doi:10.1080/14786419.2019.1644629 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Barišić, Veronika; Cvijetić Stokanović, Milica; Flanjak, Ivana; Doko, Kristina; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Cindrić, Ines; Ačkar, ĐurđicaCocoa Shell as a Step Forward to Functional Chocolates—Bioactive Components in Chocolates with Different Composition // Molecules, 25 (2020), 22; 5470, 12 doi:10.3390/molecules25225470 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Ištuk, Jozo; Šubarić , Drago; Jakobek , LidijaMethodology for determination of polyphenol bioaccessibility // Croatian journal of food science and technology, 12 (2020), 2; 268-279 doi:10.17508/CJFST.2020.12.2.16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Cikoš, Ana-Marija; Čož-Rakovac, Rozelindra; Šubarić, Drago; Jerković, Igor; Ačkar, Đurđica; Jokić, StelaMacroalgae in the Food Industry – Opportunities and Challenges // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 15 (2020), 3; 14-19 (pregledni rad, znanstveni)
-
28.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Lončarić, Ante; Barišić, Veronika; Jokić, Stela; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoChallenges Facing the Food Industry // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 15 (2020), 3; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Šubarić, Drago; Moslavac, Tihomir; Cikoš, Ana-Marija; Jokić, StelaPodravka and Slavonka Varieties of Pepper Seeds (Capsicum annuum L.) as a New Source of Highly Nutritional Edible Oil // Foods, 9 (2020), 9; 1262, 21 doi:10.3390/foods9091262 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Lončarić, Ante; Marček, Tihana; Šubarić, Domagoj; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Sinković, Karmen; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaComparative evaluation of bioactive compounds and volatile profile of white cabbages // Molecules, 25 (2020), 16; 3696, 13 doi:10.3390/molecules25163696 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Kopjar, Mirela; Benšić, Mirta; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Jašić, Midhat; Ačkar, ĐurđicaDoes High Voltage Electrical Discharge Treatment Induce Changes in Tannin and Fiber Properties of Cocoa Shell? // Foods, 9 (2020), 6; 810, 16 doi:10.3390/foods9060810 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Lončar, Mirjana; Jakovljević, Martina; Šubarić, Drago; Pavlić, Martina; Buzjak Služek, Vlatka; Cindrić, Ines; Molnar, MajaCoumarins in Food and Methods of Their Determination // Foods, 9 (2020), 5; 645, 34 doi:10.3390/foods9050645 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Flanjak, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Ačkar, ĐurđicaDifficulties with Use of Cocoa Bean Shell in Food Production and High Voltage Electrical Discharge as a Possible Solution // Sustainability, 12 (2020), 10; 3981, 11 doi:10.3390/su12103981 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
34.Aličić, Damir; Flanjak, Ivana; Ačkar, Đurđica; Jašić, Midhat; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoPhysicochemical Properties and Antioxidant Capacity of Bee Pollen Collected in Tuzla Canton (B&H) // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 1; 42-50 doi:10.5513/JCEA01/21.1.2533 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Banožić, Marija; Jokić, Stela; Ačkar, Đurđica; Blažić, Marijana; Šubarić, DragoCarbohydrates—Key Players in Tobacco Aroma Formation and Quality Determination // Molecules, 25 (2020), 7; 1734, 13 doi:10.3390/molecules25071734 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
36.Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Kovač, Tihomir; Kojić, Nebojša; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoHigh Voltage Electrical Discharges and Ultrasound- Assisted Extraction of Phenolics from Indigenous Fungus-Resistant Grape By-Product // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 101-111 doi:10.31883/pjfns/117716 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Aladić, Krunoslav, Konjarević, AnastazijaUtjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost masti jazavca // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 1; 46-55 doi:10.31727/m.22.1.4 (recenziran, članak, znanstveni)
-
38.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Tot, Ana; Budeč, Maja; Benšić, Mirta; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica5-Hydroxymethylfurfural And Acrylamide Content Of Cocoa Shell Treated With High Voltage Electrical Discharge // Food control, 110 (2020), 107043, 9 doi:10.1016/j.foodcont.2019.107043 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Križić, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaImpact of high-voltage electric discharge treatment on cocoa shell phenolic components and methylxanthines // Journal of food process engineering, 43 (2020), 1; e13057, 10 doi:10.1111/jfpe.13057 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Kelnerić, Lana; Berović, NinaUtjecaj prešanja i mikrovalnog zagrijavanja na proizvodnju i održivost ulja konoplje sorte Finola // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 4; 56-67 doi:10.31727/gzb.42.4.8 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Moslavac, Tihomir; Šaravanja, Martina; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Jakobović, MarioUtjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost ulja koštica grožđa // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 6; 48-57 doi:10.31727/gzb.42.6.7 (recenziran, članak, znanstveni)
-
42.Barišić, Veronika; Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Babić, JurislavFunction of food additives in chocolate production // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 2; 123-128 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
43.Škrabal, Svjetlana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Šubarić, DragoEffect of different storage conditions on fat bloom formation in different types of chocolate // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 2; 97-104 (recenziran, članak, znanstveni)
-
44.Barišić, Veronika; Kopjar, Mirela; Jozinović, Antun; Flanjak, Ivana; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jokić, Stela; Babić, JurislavThe Chemistry behind Chocolate Production // Molecules, 24 (2019), 17; 3163, 13 doi:10.3390/molecules24173163 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Kelnerić, Lana; Berović, NinaUtjecaj prešanja i mikrovalnog zagrijavanja na proizvodnju i održivost ulja konoplje sorte Finola // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 4; 56-67 doi:10.31727/gzb.42.4.8 (recenziran, članak, znanstveni)
-
46.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Šarić, Antonija; Vitali Čepo, Dubravka; Jozinović, AntunProduction and stabilization of peanut oil // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 1; 40-45 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Pleadin, Jelka; Babić, Jurislav; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Aladić, Krunoslav; Kiš, Maja; Jaki Tkalec, Vesna; Škrivanko, Mario; Lolić, Marica; Šubarić, DragoThe effect of thermal processing on the reduction of deoxynivalenol and zearalenone cereal content // Croatian journal of food science and technology, 11 (2019), 1; 44-51 doi:0.17508/CJFST.2019.11.1.06 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Banožić, Marija; Banjari, Ines; Jakovljević, Martina; Šubarić, Drago; Tomas, Srećko; Babić, Jurislav; Jokić, StelaOptimization of ultrasound-assisted extraction of some bioactive compounds from tobacco waste // Molecules, 24 (2019), 8; 1611, 14 doi:10.3390/molecules24081611 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Grgić, Štefica; Mrgan, AnaUtjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost goveđeg loja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 1; 52-59 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Jokić, Stela; Pavlović, Nika; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago.High-voltage electric discharge extraction of bioactive compounds from cocoa bean shell // Chemical and biochemical engineering quarterly, 33 (2019), 2; 271-280 doi:10.15255/CABEQ.2018.1525 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Jozinović, Antun; Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Pajin, Biljana; Miličević, Borislav; Guberac, Sunčica; Vrdoljak, Anđela; Šubarić, DragoCocoa husk application in the enrichment of extruded snack products // Journal of food processing and preservation, 43 (2019), 2; 13866, 9 doi:10.1111/jfpp.13866 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Panak Balentić, Jelena; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Benšić, Mirta; Jokić, Stela; Šarić, Antonija; Šubarić, DragoNutritionally improved third generation snacks produced by supercritical CO2 extrusion I. Physical and sensory properties // Journal of food process engineering, 42 (2019), 2; e12961, 9 doi:10.1111/jfpe.12961 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Jukić, Marko; Lukinac, Jasmina; Čuljak, Jaka; Pavlović, Mateja; Šubarić, Drago; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality evaluation of biscuits produced from composite blends of pumpkin seed oil press cake and wheat flour // International journal of food science & technology, 54 (2019), 3; 602-609 doi:10.1111/ijfs.13838 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Leko, Ivana; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoMicrobial safety and polyphenols in cocoa liquor as influenced by pasteurisation and storage time // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 2; 190-196 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Kujundžić, Toni; Šubarić, DragoAroma profile and sensory quality of honey brandy produced by the fermentation process with immobilized yeast cells // Poljoprivreda (Osijek), 24 (2018), 2; 34-42 doi:10.18047/poljo.24.2.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Petrić, Jasenka; Šarkanj, Bojan; Mujić, Ibrahim, Mujić, Aida; Sulyok, Michael; Krska, Rudolf; Šubarić, Drago; Jokić, StelaEffect of pretreatments on mycotoxin profiles and levels in dried figs // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 69 (2018), 4; 328-333 doi:10.2478/aiht-2018-69-3147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Jakobek, Lidija; Tomac, Ivana; Matić, Petra; Sabo, Mirjana; Đugum, Jelena; Šubarić, Drago;Bioactive polyphenolic compounds from white cabbage cultivars // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 2; 164-172 doi:10.17508/CJFST.2018.10.2.03 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Kosović, Indira; Benšić, Mirta; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Ugarčić, Žaneta; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoMicrostructure and cooking quality of barley- enriched pasta produced at different process parameters // Foods and Raw Materials, 6 (2018), 2; 281-290 doi:10.21603/2308-4057-2018-2-281-290 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Aladić, Krunoslav; Longin, LucijaUtjecaj mikrovalnog zagrijavanja i dodatka antioksidansa na održivost ekstra djevičanskog maslinovog ulja sorte Oblica // Glasnik zaštite bilja, 5 (2018), 96-103 doi:10.31727/gzb.41.5.9 (recenziran, članak, znanstveni)
-
60.Cikoš, Ana-Marija; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Jerković, IgorOverview on the application of modern methods for the extraction of bioactive compounds from marine macroalgae // Marine drugs, 16 (2018), 10; 348, 20 doi:10.3390/md16100348 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
61.Kovač, Marija; Šubarić, Drago; Bulaić, Mateja; Kovač, Tihomir; Šarkanj, BojanYesterday masked, today modified ; what do mycotoxins bring next? // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 69 (2018), 3; 196-214 doi:10.2478/aiht-2018-69-3108 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Kujundžić, Toni; Šubarić, DragoImpact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from carob pods (Ceratonia siliqua L.) // Technologica acta, 11 (2018), 1; 5-9 (recenziran, članak, znanstveni)
-
63.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Aladić, KrunoslavUtjecaj antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost svinjske masti // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XX (2018), 4; 317-323 doi:https://.org/10.31727/m.20.4.2 (recenziran, članak, znanstveni)
-
64.Banožić, Marija; Šubarić, Drago; Jokić, StelaDuhanski otpad Bosne i Hercegovine – problem ili vrijedna sirovina // Glasnik zaštite bilja, 41 (2018), 4; 64-73 doi:0.31727/gzb.41.4.3 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
65.Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Pavlović, NikaCocoa shell : by-product with great potential for wide application // Molecules, 23 (2018), 6; 1404, 14 doi:10.3390/molecules23061404 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Jokić, Stela; Gagić, Tanja; Knez, Željko; Šubarić, Drago; Škerget, MojcaSeparation of active compounds from food by- product (cocoa shell) using subcritical water extraction // Molecules, 23 (2018), 6; 1408, 17 doi:10.3390/molecules23061408 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Panak Balentić, Jelena; Grec, Marijana; Šubarić, DragoTextural and sensory characteristics of extruded snacks prepared from corn and carrot powder with ascorbic acid addition // Poljoprivreda (Osijek), 24 (2018), 1; 52-58 doi:10.18047/poljo.24.1.7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
68.Jokić, Stela; Aladić, Krunoslav; Šubarić, DragoSubcritical water extraction laboratory plant design and application // Annual of the Croatian Academy of Engineering, 2018 (2018), 21; 247-258 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
69.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Panak Balentić, Jelena; Šubarić, DragoResolving the problem of poor expansion in corn extrudates enriched with food industry by-products // Innovative food science & emerging technologies, 47 (2018), 517-524 doi:10.1016/j.ifset.2018.05.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Panak Balentić, Jelena; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoProduction of third-generation snacks // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 1; 98-105 doi:10.17508/CJFST.2018 .10.1.04 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
71.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Jurić, Tena, Krajna, Hrvoje; Konjarević, Anastazija; Muhamedbegović, Benjamin; Šubarić, DragoUtjecaj prešanja koštice buče i dodatka antioksidanasa na iskorištenje i oksidacijsku stabilnost hladno prešanog ulja // Glasnik zaštite bilja, 6 (2017), 86-97 doi:10.31727/gzb.40.6.10 (recenziran, članak, znanstveni)
-
72.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Previšić, Vlado; Miličević, Radoslav; Šubarić, DragoUtjecaj tehnologije fermentacije imobiliziranim kvascima na prisutnost biogenih amina u pjenušcu // Glasnik zaštite bilja, 6 (2017), 12-16 doi:10.31727/gzb.40.6.1 (recenziran, članak, znanstveni)
-
73.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Babić, Jurislav; Panak Balentić, Jelena; Banožić, Marija; Šubarić, DragoOptimization of extrusion variables for the production of corn snack products enriched with defatted hemp cake // Czech journal of food sciences, 35 (2017), 6; 507-516 doi:10.17221/83/2017-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Molnar, Maja; Mendešević, Nikolina; Šubarić, Drago; Banjari, Ines; Jokić, StelaComparison of various techniques for the extraction of umbelliferone and herniarin in Matricaria chamomilla processing fractions // Chemistry Central Journal, 11 (2017), 78-1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Oroz, Mirjana; Šubarić, DragoImpact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from two fig (Ficus carica L.) cultivars // Poljoprivreda (Osijek), 23 (2017), 1; 49-55 doi:10.18047/poljo.23.1.8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
76.Jovičić, Daria; Jozinović, Antun; Grčević, Manuela; Spaseska Aleksovska, Emilija; Šubarić, DragoNutritional and health benefits of curcumin // Hrana u zdravlju i bolesti, 6 (2017), 1; 22-27 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
77.Ačkar, Đurđica; Panak Balentić, Jelena; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Aladić, Krunoslav; Jokić, Stela; Šubarić, DragoSupercritical CO2 extrusion – novel technology in food industry // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 12 (2017), 1; 13-15 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
78.Jokić, Stela; Aladić, Krunoslav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoSupercritical CO2 extraction – a new perspective in the utilisation of food industry by-products // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 12 (2017), 1; 7-12 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
79.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Radoslav; Jozinović, Antun; Jukić, Huska; Babić, Vlado; Šubarić, DragoSparkling wine production by immobilised yeast fermentation // Czech journal of food sciences, 35 (2017), 2; 171-179 doi:10.17221/194/2016-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Šoronja-Simović, Dragana; Pajin, Biljana; Šubarić, Drago; Dokić, Ljubica; Šereš, Zita; Nikolić, IvanaQuality, Sensory and Nutritional Characteristics of Cookies Fortified with Chestnut Flour // Journal of food processing and preservation, 41 (2017), 1; e12887-1 doi:10.1111/jfpp.12887 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Molnar, Maja; Jerković, Igor; Suknović, Dragica; Bilić Rajs, Blanka; Aladić, Krunoslav; Šubarić, Drago; Jokić, StelaScreening of six medicinal plant extracts obtained by two conventional methods and supercritical CO2 extraction targeted on coumarin content, 2, 2-diphenyl-1- picrylhydrazyl radical scavenging capacity and total phenols content // Molecules, 22 (2017), 3; 348, 10 doi:10.3390/molecules22030348 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Pajin, Biljana; Šubarić, DragoApplication of supercritical carbon dioxide extrusion in food processing technology // Hemijska industrija, 71 (2017), 2; 127-134 doi:10.2298/HEMIND150629024P (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
83.Mandić, Milena; Tomas, Srećko; Šubarić, DragoFrom the first Ružička days (Borovo, December 7-8, 1978) to the sixteenth Ružička days (Vukovar, September 21-23, 2016) // Tehničke znanosti : glasnik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, 11 (2016), 2; 3-8 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
84.Petrović, Jovana; Pajin, Biljana; Šereš, Zita; Lončarević, Ivana; Fišteš, Aleksandar; Šubarić, Drago; Zarić, DanicaThe effect of soy flour on cookie quality // Analecta (Szeged), 10 (2016), 2; 55-60 doi:10.14232/analecta.2016.2.55-60 (recenziran, članak, znanstveni)
-
85.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Šubarić, DragoThe influence of different pot still type on quality of Williams pear distillates // Tehnički vjesnik : znanstveno-stručni časopis tehničkih fakulteta Sveučilišta u Osijeku, 23 (2016), 4; 945-949 doi:10.17559/TV-20130930155522 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
86.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Valek Lendić, KristinaFood industry by-products as raw materials in functional food production // Annual ... of the Croatian Academy of Engineering, 2016 (2016), 423-437 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
87.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Planinić, Mirela; Pavoković, Mariana; Blažić, MarijanaEffect of screw configuration, moisture content and particle size of corn grits on properties of extrudates // Annual ... of the Croatian Academy of Engineering, 2016 (2016), 411-421 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
88.Jokić, Stela; Moslavac, Tihomir; Aladić, Krunoslav; Bilić, Mate; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoHazelnut oil production using pressing and supercritical CO2 extraction // Hemijska industrija, 70 (2016), 4; 359-366 doi:10.2298/HEMIND150428043J (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
89.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavInfluence of spelt flour addition on properties of extruded products based on corn grits // Journal of food engineering, 172 (2016), 31-37 doi:10.1016/j.jfoodeng.2015.04.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
90.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Aladić, Krunoslav; Dominković, OliveraThe influence of antioxidants on oxidative stability of sunflower and olive oil // Technologica acta, 8 (2015), 2; 25-30 (recenziran, članak, znanstveni)
-
91.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šetka, Ivana; Šubarić, DragoProperties of corn extrudates with addition of chickpea flour // Technologica acta, 8 (2015), 2; 31-38 (recenziran, članak, znanstveni)
-
92.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, ĐurđicaPhysico-chemical Properties of Corn Extrudates Enriched with Tomato Powder and Ascorbic Acid // Chemical and biochemical engineering quarterly, 29 (2015), 3; 335-342 doi:10.15255/CABEQ.2014.2159 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
93.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Miličević, Radoslav; Rajič, Marija; Šubarić, DragoStarch Modification by Organic Acids and Their Derivatives: A Review // Molecules, 20 (2015), 10; 19554-19570 doi:10.3390/molecules201019554 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
94.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Tarnai, TenaDobra higijenska praksa u proizvodnji maslinovog ulja // Glasnik zaštite bilja, 38 (2015), 4; 14-18 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
95.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Gelemanović, MartaProperties of extruded corn products with addition of rye flour // Technologica acta, 8 (2015), 1; 27-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
96.Petrović, Jovana; Fišteš, Aleksandar; Rakić, Dušan; Pajin, Biljana; Lončarević, Ivana; Šubarić, DragoEffect of defatted wheat germ content and its particle size on rheological and textural properties of the cookie dough // Journal of texture studies, 46 (2015), 5; 374-384 doi:10.1111/jtxs.12137 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Klarić, IlijaInfluence of dried Hokkaido pumpkin and ascorbic acid addition on chemical properties and colour of corn extrudates // Food chemistry, 183 (2015), 136-143 doi:10.1016/j.foodchem.2015.03.045 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Ačkar, Đurđica; Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunRheological properties of milk chocolates as influenced by milk powder type, emulsifier, and cocoa butter equivalent additions // International journal of food properties, 18 (2015), 7; 1568-1574 doi:10.1080/10942912.2014.923440 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
99.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Aladić, Krunoslav; Panzalović, ValentinaRheological characteristics salad mayonnaise with hens and quail egg yolks // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 1; 166-171 (recenziran, članak, znanstveni)
-
100.Azabagić, Almir; Čačić Kenjerić, Daniela; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Banjari, InesInfluence of education on body weight reduction // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 3 (2014), 2; 106-115 (recenziran, članak, znanstveni)
-
101.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Miljević, DuškaUtjecaj parametara ekstruzije na oštećenje škroba i udio rezistentnog škroba u kukuruznim ekstrudatima // Glasnik zaštite bilja, 6 (2014), 57-63 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
102.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Klarić, IlijaThe effects of the fermentation with immobilized yeast and different cherry varieties on the quality of cherry brandy // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 2; 104-109 doi:10.17508/CJFST.2014.6.2.06 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
103.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Jokić, StelaEdible films and coatings - production and application // Technologica acta, 7 (2014), 2; 1-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
104.Miličević, Radoslav; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Jašić, MidhatRheological properties of molten chocolate masses during storage - influence of emulsifiers // Technologica acta, 7 (2014), 1; 35-40 (recenziran, članak, znanstveni)
-
105.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Valek Lendić, KristinaFood industry by-products as raw materials in functional food production // Hrana u zdravlju i bolesti, 3 (2014), 1; 22-30 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
106.Aličić, Damir; Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Pašalić, Hatidža; Ačkar, ĐurđicaAntioxidant properties of pollen // Hrana u zdravlju i bolesti, 3 (2014), 1; 6-12 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
107.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Babić Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Petošić, Emil; Matijević, AnitaInfluence of the immobilized yeast cells technology on the presence of biogenic amines in wine // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 3 (2014), 1; 1-5 (recenziran, članak, znanstveni)
-
108.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, AntunImprovement of nutritional and functional properties of extruded food products // Journal of food and nutrition research, 53 (2014), 3; 189-206 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
109.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jokić, Stela; Vračević, RužicaUtjecaj vlažnosti pšenične krupice na svojstva ekstrudata // Glasnik zaštite bilja, 4 (2014), 62-69 (recenziran, članak, znanstveni)
-
110.Aladić, Krunoslav; Jokić, Stela; Moslavac, Tihomir; Tomas, Srećko; Vidović, Senka; Vladić, Jelena; Šubarić, DragoCold pressing and supercritical CO2 extraction of hemp (Cannabis sativa) seed oil // Chemical and biochemical engeenering quartely, 28 (2014), 4; 481-490 doi:10.15255/CABEQ.2013.1895 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
111.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Aladić, Krunoslav; Vukoja, Josipa; Prce, NikolinaPressing and supercritical CO2 extraction of Camelina sativa oil // Industrial crops and products, 54 (2014), 122-129 doi:10.1016/j.indcrop.2014.01.019 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
112.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Sakač, Nikola; Jozinović, AntunModification of wheat starch with succinic acid/acetic anhydride and azelaic acid/acetic anhydride mixtures I. Thermophysical and pasting properties. // Journal of food science and technology, 51 (2014), 10; 2616-2623 doi:10.1007/s13197-012-0790-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
113.Mujić, Ibrahim; Bavcon Kralj, Mojca; Jokić, Stela; Jug, Tjaša; Šubarić, Drago; Vidović, Senka; Živković, Jelena; Jarni, KristjanCharacterisation of volatiles in dried white varieties figs (Ficus Carica L.) // Journal of food science and technology, 51 (2014), 9; 1837-1846 doi:10.1007/s13197-012-0740-x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
114.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunModification of wheat starch with succinic acid/acetanhydride and azelaic acid/acetanhydride mixtures II. Chemical and physical properties. // Journal of food science and technology, 51 (2014), 8; 1463-1472 doi:10.1007/s13197-012-0642-y (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
115.Kišmartin, Irena; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Slačanac, Vedran; Šubarić, Drago; Jozinović, AntunControl of HACCP system efficiency in cream cheese production // Journal of Hygienic Engineering and Design, 2 (2013), 30-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
116.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Čačić, Jasna; Prce, M.The effect of distillation systems on the quality of apple distillates // Technologica acta, 6 (2013), 2; 1-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
117.Ačkar, Đurđica; Valek Lendić, Kristina; Valek, Marina; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Nedić, IlijaCocoa Polyphenols: Can We Consider Cocoa and Chocolate as Potential Functional Food? // Journal of Chemistry (Hindawi), 2013 (2013), 289392, 7 doi:10.1155/2013/289392 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
118.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Pajin, Biljana; Aličić, DamirPrimjena dodataka na bazi škroba u mesnoj industriji - Application of starch based additives in meat industry // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 3; 209-228 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
119.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Planinić, Mirela; Pavoković, Mariana; Blažić, MarijanaEffect of screw configuration, moisture content and particle size of corn grits on properties of extrudates // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 2; 95-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
120.Muhamedbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jašić, Midhat; Keran, Husein; Budimlić, A.; Matas, InesModification of potato starch // Technologica acta, 5 (2012), 2; 1-6 (recenziran, članak, znanstveni)
-
121.Šereš I., Zita; Dokić P., Ljubica; Pajin S., Biljana; Šoronja Simović M., Dragana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Fišteš Z., AleksandarInfluence of the operating parameters on the flux during microfiltration of the steepwater in the starch industry // Acta Periodica Technologica, 43 (2012), 225-235 doi:10.2298/APT1243225S (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
122.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaModificiranje škroba radi proširenja primjene // Radovi Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 1 (2012), 247-258 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
123.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of fermentation process with immobilized yeast cells on quality of tangerine distillates // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 5; 60-75 (recenziran, članak, znanstveni)
-
124.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Klarić, Ilija; Kopjar, Mirela; Valek Lendić, KristinaInfluence of buckwheat and chestnut flour addition on properties of corn extrudates // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 26-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
125.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav; Ačkar, Đurđica; Miličević, DijanaAroma and sensory characteristics of Slavonian plum brandy // Technologica acta, 5 (2012), 1; 1-7 (recenziran, članak, znanstveni)
-
126.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Jozinović, AntunKemijski sastav eteričnih ulja biljke Artemisia vulgaris dobivenih različitim tehnikama ekstrakcije // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 3; 58-64 (recenziran, članak, znanstveni)
-
127.Kopjar, Mirela; Šubarić, Drago; Piližota VlastaGlukozinolati: Biodostupnost i utjecaj na zdravlje // Hrana u zdravlju i bolesti, 1 (2012), 1; 22-35 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
128.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavStarch for health // Medicinski Glasnik, 9 (2012), 1; 17-22 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
129.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Šoštarec, Ana; Miličević, DijanaModification of barley starch with mixtures of organic dicarboxylic acids and acetanhydride // Technologica acta, 4 (2011), 2; 27-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
130.Vidić, Bože; Vukušić, Tomislava; Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Režek Jambrak, Anet; Karlović, Sven; Herceg, ZoranUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna i teksturalna svojstava suspenzija škroba pšenice // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3-4; 134-140 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
131.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina, Lenart, Lidija; Frece, Jadranka; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, DragoSmanjenje udjela soli u domaćoj slavonskoj kobasici: utjecaj na sastav, fizikalno-kemijska svojstva, boju, teksturu, senzorska svojstva i zdravstvenu ispravnost // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 4; 244-249 (recenziran, članak, znanstveni)
-
132.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Jašić, MidhatStability of α-thujone and β-thujone in bitter liquer "Pelinkovac" // Technologica acta, 4 (2011), 1; 27-32 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
133.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Ljubas, Igor; Ivanovska, SonjaEffect of galactomannan hydrocolloids on gelatinization and retrogradation of tapioca and corn starch // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 1; 26-31 (recenziran, članak, znanstveni)
-
134.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Lalić, Alojzije; Ačkar, Đurđica; Kopjar, MirelaIsolation and Characterisation of Starch from Different Barley and Oat Varieties // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 4; 354-360 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
135.Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Herceg, ZoranUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i pastozna svojstva škroba pšenice // Croatian journal of food science and technology, 2 (2010), 1; 1-8 (recenziran, članak, znanstveni)
-
136.Kovačević , Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Jerković, Igor; Marijanović, ZvonimirPhysico-chemical, colour and textural properties of Croatian traditional dry sausage (Slavonian Kulen) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 12 (2010), 5; 270-275 (recenziran, članak, znanstveni)
-
137.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Kopjar, Mirela; Slačanac, VedranReološka i termofizikalna svojstva modelnih smjesa za sladoled sa smanjenim udjelom masti i šećera // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 127-134 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
138.Jerković, Igor; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Marijanović, Zvomimir; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaAuthentication study of volatile flavour compounds composition in Slavonian traditional dry fermented salami “kulen” // Food chemistry, 119 (2010), 2; 813-822 doi:10.1016/j.foodchem.2009.07.024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
139.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Miličević, BorislavIsolation of starch from two wheat varieties and their modification with epichlorohydrin // Carbohydrate polymers, 81 (2010), 1; 76-82 doi:10.1016/j.carbpol.2010.01.058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
140.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Muhamedbegović, Benjamin; Jašić, Midhad; Budimlić, Asmir; Stanković, IvanaPriprava modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 60 (2010), 1; 261-265 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
141.Ljubić Herceg, Ivana; Režek Jambrak, Anet; Šubarić, Drago; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak, Marija; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Novotni, Dubravka; Herceg, ZoranTexture and pasting properties of ultrasonically treated corn starch // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 2; 83-93 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
142.Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Čvek, Domagoj; Tripalo, Branko; Gelo, JuricaUltrasound effect on physical properties of corn starch // Carbohydrate polymers, 79 (2010), 1; 91-100 doi:10.1016/j.carbpol.2009.07.051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
143.Kovačević , Dragan; Suman, Kristina; Šubarić, Drago; Mastanjević, Krešimir; Vidaček, SanjaInvestigation of homogeneity and physicochemical characterisation of the Homemade Slavonian Sausage // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 6; 338-344 (recenziran, članak, znanstveni)