Pregled po CROSBI profilu: Dubravka Štrucelj (CROSBI Profil: 28102, MBZ: 48402)
Pronađeno 51 radova
-
1.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Serraiocco, ArnaldoChemical composition of Dalmatian virgin olive oils from autochtonous olive cultivars Oblica, Lastovka and Levantinka // Rivista italiana delle sostanze grasse, 86 (2010), 24-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Žanetić, MirellaUtjecaj polifenolnih spojeva na svojstva i oksidacijsku stabilnost djevičanskih maslinovih ulja odabranih autohtonih sorta, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Zagreb, Zagreb
-
3.Vlahović, RenataUsporedna istraživanja bučinog ulja različitog zemljopisnog podrijetla, 2008., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, DesankaQuality, fatty acid and triglyceride profile of Dalmatian virgin olive oils // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Zagreb: EURO-VAL d.o.o., 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Radosavljević, DanaUtjecaj sorte i načina prerade na sterole u maslinovom ulju, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Sorić, KsenijaUtjecaj uvjeta skladištenja i ubrzanog kvarenja na oksidacijsku stabilnost masti u nekim komponentama cjelodnevnih suhih obroka namijenjenih prehrani Hrvatske vojske, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, DubravkaInfluence of pumpkin seed oil adulteration on stability and chemical characteristics // Abstracts of 4th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future
Madrid, Španjolska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić Sandra; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, OliveraBioactive Compounds of Virgin Olive Oil from Certain Croatian Olive Varieties // Abstracts of 13th World Congress of Food Science & Technology Food is Life
Nantes, Francuska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, DesankaKemijske karakteristike monovarijetalnih djevičanskih maslinovih ulja s područja srednje Dalmacije // Oils, fats and lipids for a healthier future / Euro Fed Lipid (ur.).
Frankfurt, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Bartolić, MartinaChemical characteristics of oils from naked and husk seeds of Cucurbita pepo L // European Journal of Lipid Science and Technology, 108 (2006), 11; 936-943 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Grgurević, AnaTehnološka svojstva sjemena uljane repice, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Nestić, BiserkaTehnološka svojstva i sastav masnih kiselina sjemena suncokreta iz sortnog pokusa na oglednom polju Sopot-Vinkovci, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Ivaci, HrvojeUtjecaj uvjeta prerade bučinih koštica na sastav masnih kiselina i tokoferola u bučinom ulju, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // Proceedings of the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists – ; 2nd Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: PBF, 2005. str. 228-234 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Bačić, LidijaUtjecaj prirodnih antioksidanasa na svojstva i održivost djevičanskog maslinovog ulja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Bosnić, AlmedinaSvojstva sjemena ulja uljane repice različitog podrijetla, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Kračun, ValerijaSastav masnih kiselina i sterola u mastima životinjskog porijekla, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Štrucelj, DubravkaThe influence of rosemary on stability and bitterness of virgin olive oil // 26th World Congress and Exibition of the international society for fat research (ISF) Modern Aspects of Fats and Oils Abstracts / - (ur.).
Prag, Češka Republika: ISF, 2005. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
19.Marušić, Vlatko; Ivandić, Željko; Štrucelj, DubravkaTribološki gubici u uljari u ovisnosti o zaštiti dijelova preša od trošenja i čvrstoći sjemena nekih hibrida suncokreta // Journal of edible oil industry, 35 (2004), 1-2; 25-30 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
20.Marušić, Vlatko; Krumes, Dragomir; Štrucelj, DubravkaAnalysis of Potential Influences of Technical and Technological Properties of Sunflower Hybrids on Oil Extraction Results // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Magazin, JasenkoUspordna istitivanja bučinog ulja različitog porijekla, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Rade, Desanka; Mokrovčak, Željko; Štrucelj, Dubravka; Škevin, Dubravka; Neđeral, SandraThe effect of processing conditions on the nontriacylglycerol constituents of sunflower oil // Acta alimentaria, 33 (2004), 1; 7-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Žanetić, MirellaSvojstva djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti Oblica, Levantinka i Lastovka s područja srednje Dalmacije, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Marušić, Vlatko; Štrucelj, Dubravka; Ivandić, ŽeljkoPovećanje učinkovitosti procesa prerade sjemena suncokreta primjenom novih postupaka zaštite za smanjenje intenziteta trošenja dijelova pužnih preša // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 53 (2003), 9; 393-400 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni, znanstveni)