Pregled po CROSBI profilu: Blaženka Šebečić (CROSBI Profil: 27574, MBZ: 80894)
Pronađeno 80 radova
-
1.Vujić, Lovorka; Vitali Čepo, Dubravka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaEffect of pseudocereals, legumes and inulin addition on selected nutritional properties and glycaemic index of whole grain wheat based biscuits // Journal of food and nutrition research, 53 (2014), 2; 152-161 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Vujić, Lovorka; Didak Crevar, Iris; Kostreš, Mirela; Marić, Olivera; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Šebečić, BlaženkaOrganoleptic evaluation of whole grain wheat dietetic biscuits // EuroFood Chem XVI, Translating food chemistry into health benefits / Henryk Zielinski (ur.).
Olsztyn: Division of Food Sciences, 2011. str. 26-26 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Šebečić, Blaženka; Vitali, DubravkaRogač-zaboravljena hrana budućnosti // Hrvatski prirodoslovci 19 / Bulat, Barbara (ur.).
Zagreb: Denona, 2010. str. 75-92 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaExtractable phenolic compounds and antioxidative properties of different wheat based integral biscuits // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress / Ćurić Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 407-412 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaExtractable phenol compounds and antioxidative properties of different wheat based integral biscuits // Book of abstracts CEFood Congress / Kata Galić (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević Irena; Šebečić, BlaženkaBioavailability of calcium in different types of wheat flour-based hard biscuits // Proceedings of 4th International Congress Flour-Bread '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2008. str. 366-371 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaImpact of biscuits composition and baking procedure on polyphenolic content and bioaccessibility // Cereals worldwide in the 21st century: present and future, Cerworld 21st, Book of abstracts / Poms, R. E. ; Collar, C. (ur.).
Madrid: AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. str. 327-327 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaDifferent approaches to estimation of antioxidant capacity of biscuits // Cereals worldwide in the 21st century: present and future, Cerworld 21st, Book of abstracts / Poms, R. E. ; Collar, C. (ur.).
Madrid: AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. str. 249-249 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaBioaccessibility of Ca, Mg, Mn and Cu from whole grain tea-biscuits: Imapct of proteins, phytic acid and polyphenols // Food Chemistry, 110 (2008), 1; 62-68 doi:10.1016/j.foodchem.2008.01.056 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaBioavailability of calcium in different types of wheat flour-based hard biscuits // Abstract book, 4th International Congress Flour-Bread '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2007. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, DubravkaInfluence of antinutritional factors on in vitro protein digestibility in fiber enriched biscuits // Abstract book, 4th International Congress Flour-Bread '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2007. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Validžić, KristinaAssesment of toxic and potentially toxic elements in potato and cabbage grown in different locations in Croatia // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 9; 424-430 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaImpact of modifying tea-biscuit composition on phytate levels and iron content and availability // Food Chemistry, 102 (2007), 1; 82-89 doi:10.1016/j.foodchem.2006.05.006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Gali, Koraljka; Babić, Marija; Vitali, DubravkaMacronutrients content and energy value of fiber rich biscuits // Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 271-275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Hečimović, Marijana; Dragičević, IvaRaw materials in fibre enriched biscuits production as a source of total phenols // Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 3; 265-270 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Šebečić, BlaženkaTryptophan stability during dietetic biscuits production // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 4; 166-170 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Dragičević, Iva; Hečimović, Marijana; Vitali, DubravkaTotal phenols in enriched biscuits // Book of abstract, 2nd International and 19th Croatian congress of technologists for post-harvest technology "Zrnko 2006" / Krčka, T. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 97-97 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Gali, Koraljka; Babić, Marija; Vitali, DubravkaMacronutrient content in fiber rich biscuits // Book of abstract, 2nd International and 19th Croatian congress of technologists for post-harvest technology "Zrnko 2006" / Krička, T. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 96-96 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Bujan, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Čupić, Marina; Šebečić, BlaženkaWheat grain protein content as related to calcium and phosphorus concentrations // Macromolecules and Their Degradation Products in Food-Physiologaical, Analytical and Technological Aspects / Eklund T ; Schwarz M ; Steinhard H ; Thier H-P ; Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. str. 163-187 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaBiscuits as a source of Ca, Mg, Na and K in nutrition // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 101 (2005), 9; 392-397 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Kostreš, MirelaIntake of dietary fibers by enriched dietetic biscuits // Macromolecules and Their Degradation Products in Food-Physiologaical, Analytical and Technological Aspects / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. str. 288-290 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, Lovorka; Šimić, IvanEffect of phytic acid on iron availability in dietary fiber-rich biscuits // Macromolecules and Their Degradation Products in Food-Physiologaical, Analytical and Technological Aspects / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. str. 280-283 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaCa and P content in dietetic biscuits enriched with different dietary fiber // Macromolecules and Their Degradation Products in Food-Physiologaical, Analytical and Technological Aspects / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. str. 284-287 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, DubravkaFiber rich biscuits as a source of essential trace elements – zinc and copper // Book of abstract / Zorc B (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. str. 214-214 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaBioavailability of iron in dietary products // Book of abstact / Zorc B (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. str. 215-215 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Vitali, Dubravka; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vujić, Lovorka; Šimić, IvanEffect of phytic acid on iron availability in dietary fiber-rich biscuits // Abstract Volume / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Vujić, Lovorka; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Kostreš, MirelaIntake of dietary fibers by enriched dietetic biscuits // Abstract Volume / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Šebečić, Blaženka; Vujić, LovorkaCa and P content in dietetic biscuits enriched with different dietary fiber // Abstract Volume / Eklund T, Schwarz M, Steinhard H, Thier H-P, Winterhalter P (ur.).
Frankfurt: Gesellschaft Deutscher Chemiker e. V., 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Horvatić, MarijaDecomposition degree of available niacin during hard biscuits technological production // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 101 (2005), 6-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaPb, Cd, Cr, Ni and Sr in cereal based confectionary products // 2nd International IUPAC Symposium, Trace Elements in Food, Book of Abstract, Oral and Poster Presentation / Korsten, B., Bickel, M., Grobecker, K-H. (ur.).
Brisel: Joint Research Centre, 2004. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Čupić, Marina; Vedrina-Dragojević, Irena; Svečnjak, Zlatko; Šebečić, BlaženkaIron and copper contents of wheat grains as related to grain protein // 2nd International IUPAC Symposium, Trace Elements in Food, Book of Abstract, Oral and Poster Presentation / Korsten, B. ; Bickel, M. ; Grobecker, K-H. (ur.).
Brisel: Joint Research Centre, 2004. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Vedrina-Dragojević, Irena; Dragojević, Dubravko; Bujan, Marija; Šebečić, BlaženkaTotal mercury content in molluscs and fish from Adriatic Sea // 2nd International IUPAC Symposium, Trace Elements in Food, Book of Abstract, Oral and Poster Presentation / Korsten, B. ; Bickel, M. ; Grobecker, K-H. (ur.).
Brisel: Joint Research Centre, 2004. str. 82-82 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Vedrina-Dragojević, Irena; Svečnjak, Zlatko; Šebečić, Blaženka; Vitali, DubravkaUtjecaj prihrane i agrotehnike na udio sirovih proteina različitih sorta pšenice // 11. Ružičkini dani : knjiga sažetaka / Piližota, Vlasta (ur.).
Zagreb : Kutina: HDKI ; Petrokemija, 2004. str. 50-50 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaNovi pokazatelji ekstenzograma i efekt askorbinske kiseline // 11. Ružičkini dani / Piližota, Vlasta (ur.).
Kutina: HDKI, 2004. str. 44-44 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaWheat flour confectionery products as a source of inorganic nutrients: zinc and copper contents in hard biscuits // Food, 48 (2004), 2; 141-144 doi:10.1002/food.200300390 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Vujić, LovorkaBiscuit as a source of health protecting components : dietary fibers and phytic acid // 2nd Central European Congress on Food : Programme and Book of Abstract / Banati, D. ; Farkas, J. ; Gelencser E. (ur.).
Budimpešta: CFRI, 2004. str. 135-135 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Šebečić, BlaženkaAvailable methionine and tryptophan stability in biscuits production // 2nd Central European Congress on Food, Programme and Book of Abstracts / Banati, D. ; Farkas, J. ; Gelencser, E. (ur.).
Budimpešta: CFRI, Hungary, 2004. str. 92-92 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Vitali, DubravkaLead and total mercury content in vegetables from the areas affected by war-time operations // Strategies for safe food
Briž: KVCV, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena, Šimić, IvanPotato and cabbage as a source of zinc and copper in nutrition // Strategies for safe food
Briž: KVCV, Belgium, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaWheat flour confectionery products as a source of inorganic nutrients: Iron and manganese contents in hard biscuits // Nahrung, 46 (2002), 3; 200-203 doi:10.1002/1521-3803(20020501)46:3<200::AID-FOOD200>3.0.CO ; 2-O (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Šebečić, Blaženka; Balenović, JadrankaRapid ecologically acceptable method for wheat protein content determination-comparison of methods // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 6 (2001), 221-224 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Šimić, Ivan; Horvatić, MarijaDetermination of iron, zinc and manganese in dietetic products by atomic absorption spectrometry and plasma atomic emission spectroscopy // Abstract Book of 1st International IUPAC Symposium
Varšava, 2000. str. 114-115 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaWheat flour confectionery products as a source of zinc and copper // Abstract Book of 1st International IUPAC Symposium
Varšava, 2000. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaIron and manganese in wheat flour dietetic confectionery products // Abstract Book of 1st International IUPAC Symposium
Varšava, 2000. str. 73-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Šebečić, Blaženka; Šebečić, BerislavWheat flour starch granule-size distribution and rheological properties of dough. Part 4. Farinographic measurements // Strach-Starke, 51 (1999), 11-12 reprint; 445-459 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Šebečić, Blaženka; Šebečić, BerislavWheat flour starch granule-size distribution and rheological properties of dough. Part 3. Amylographic measurements // Starch-Starke, 51 (1999), 11-12 reprint; 441-444 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaNitrate and nitrite in vegetables from areas affected by war-time operations in Croatia // Nahrung, 43 (1999), 4; 284-287 doi:10.1002/(SICI)1521-3803(19990801)43:4<284::AID-FOOD284>3.0.CO ; 2-O (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Šebečić, Blaženka; Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, IrenaInterrelation of zinc and phytic acid in wheat flour confectionary products // Proceedings of the Euro Food Chem X
Budimpešta, 1999. str. 811-811 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, Marija; Šebečić, BlaženkaEffect of thermal process on niacin degradation in wheat flour confectionary products // Proceedings of the Euro Food Chem X
Budimpešta, 1999. str. 796-796 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Horvatić, Marija; Šebečić, BlaženkaUtjecaj tehnološkog procesa na stabilnost iskoristivog niacina u proizvodima cerealija // Sažeci radova 16. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Kurtanjek, Ž. et al. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1999. str. 267-267 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Šebečić, Blaženka; Pavišić-Strache, Dubravka; Vedrina-Dragojević, IrenaTrace elements in wine from Croatia // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 94 (1998), 10; 341-344 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Horvatić, Marija; Gačić, Milica; Šebečić, BlaženkaAkumulacija kadmija, kroma, olova i kositra tijekom zriobe zrna kukuruza // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, 1998. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Šebečić, BlaženkaRelationship between the tryptophan and nicotinic acid in hydrothermic treated cereal products // Cereal science - its contribution to health and well being
Beč: ICC Secretariat General, Austria, 1998. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Šebečić, Blaženka; Balenović, Jadranka; Nukić, AlmaBrza, jednostavna, ekološki prihvatljiva metoda za određivanje proteina u namirnicama // Ekološki pokazatelji i njihovo praćenje
Stubičke Toplice, Hrvatska, 1998. (predavanje, sažetak, stručni) -
55.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Balint, LazarDetermination of thiamine hydrochloride in vitamin preparations by modified spectrofluorometric thiochrome method // Acta pharmaceutica, 47 (1997), 1; 59-65 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Balint, Lazar; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Momirović-Čuljat, Jelena; Horvatić, MarijaSpectrofluorometric method for determination of the total mercury content in environmental samples — Waste waters // Mikrochimica acta (1966), 127 (1997), 1-2; 61-65 doi:10.1007/BF01243165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Vedrina-Dragojević, Irena; Balint, Lazar; Šebečić, BlaženkaDynamics of the accumulation of thiamine during maturation of soybean seeds // Journal of plant physiology, 150 (1997), 437-439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaIskoristivi metionin u hidrotermički tretiranim proizvodima cerealija // Brašno - kruh 97
Opatija, Hrvatska, 1997. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Horvatić, MarijaEffect of blanching, drying, freezing and storage on degradation of β-carotene in different fruits // Nahrung, 41 (1997), 6; 355-358 doi:10.1002/food.19970410608 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Šebečić, Blaženka; Šebečić, BerislavWheat flour starch granule-size distribution and rheological properties of dough. Part 3. Amylographic measurements // Nahrung, 40 (1996), 4; 209-212 doi:10.1002/food.19960400410 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Šebečić, Blaženka; Šebečić, BerislavWheat flour starch granule-size distribution and rheological properties of dough. Part 4 : farinographic measurements // Nahrung, 40 (1996), 5; 256-260 doi:10.1002/food.19960400505 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Šebečić, Blaženka; Šebečić, BerislavWheat flour starch granule-size distribution and rheological properties of dough. Part 1. Granulometric analysis of starch // Nahrung, 39 (1995), 2; 106-116 doi:10.1002/food.19950390203 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Šebečić, Blaženka; Šebečić, BerislavWheat flour starch granule-size distribution and rheological properties of dough. Part 2. Extensographic measurements // Nahrung, 39 (1995), 2; 117-123 doi:10.1002/food.19950390204 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaEffect of frozen storage on the degree of vitamin B6 degradation in different foods // Zeitschrift fuer Lebensmittel-Untersuchung und Forschung, 198 (1994), 44-46 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Šebečić, BlaženkaRe-evaluation of simple colorimetric method for damaged starch determination // Nahrung, 36 (1992), 4; 333-345 doi:10.1002/food.19920360403 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaFluorometric method for determination of vitamin B6 in soya bean // Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung. A, European food research and technology (Internet), 194 (1992), 144-147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Balint, LazarVariability of thiamine, riboflavin and niacin content in soybean seed // Nahrung, 33 (1989), 10; 1017-1019 doi:10.1002/food.19890331027 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
68.Šebečić, BlaženkaFactors affecting wheat flour amylographic maximum viscosity // Journal of food science, 54 (1989), 3; 610-617 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Šebečić, BlaženkaA new possibility of wheat protein content determination // Nahrung, 31 (1987), 8; 817-823 doi:10.1002/food.19870310816 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, BlaženkaModified lumiflavin procedure for determination in soyabean // Zitschrift fuer Lebensmittel Untersuchung und Forschung, 182 (1986), 127-130 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaAn improved simple procedure for the determination of thiamine in food // Die Nahrung-Food, 30 (1986), 5; 527-532 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Batinić-Haberle, Ines; Nierle, Werner; Šebečić, Blaženka; Momirović-Čuljat, JelenaDynamics of proteins and amino acids biosynthesis in developing soybean seed // Eurosoya, 3 (1985), 5-11 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
73.Batinić-Haberle, Ines; Šebečić, Blaženka; Momirović-Čuljat, Jelena; Heneberg, RužicaDynamics of the biosynthesis of total vitamin C and carotenoids in developing soybean seed // Journal of Agronomy & Crop Science = Zeitschrift fur Acker und Pflanzenbau, 153 (1984), 412-421 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Šebečić, Blaženka; Balint, Lazar; Momirović-Čuljat, JelenaEffect of layer management on carotene value in eggs // Nahrung, 28 (1984), 4; 335-340 doi:10.1002/food.19840280402 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Momirović-Čuljat, Jelena; Balint, Lazar; Hegedić, Damir; Bonevski, Risto; Šebečić, BlaženkaSpectrofluorometric determination of mercury (II) in river waters with rhodamine B // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 34 (1983), 217-228 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
76.Heneberg, Ružica; Momirović-Čuljat, Jelena; Šebečić, BlaženkaSadržaj tiamina, riboflavina i niacina u sjemenu linija soje dobivenih križanjem M. Goldsoy x M14 // Poljoprivredna znanstvena smotra, 60 (1983), 27-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
77.Heneberg, Ružica; Momirović-Čuljat, Jelena; Šebečić, Blaženka; Mirić, Milan; Lalić, ŽivanaOil content and oil composition in some soybean lines derived from M. Goldsoy x M14 cross* // Poljoprivredna znanstvena smotra, 54 (1981), 91-101 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
78.Balint, Lazar; Momirović-Čuljat, Jelena; Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, IrenaPromjene visokoelastičnih svojstava glutena pod utjecajem L-askorbinske kiseline // Hrana i ishrana, 22 (1981), 1-2; 1-4 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
79.Heneberg, Ružica; Mirić, Milan; Šebečić, Blaženka; Balint, LazarSadržaj ulja i najznačajnijih masnih kiselina kultivara soje Maksimirka, Srećka i Zvijezda // Poljoprivredna znanstvena smotra, 50 (1980), 95-106 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
80.Šebečić, Blaženka; Momirović-Čuljat, Jelena; Balint, LazarStudije odnosa energije glutena i nekih karakterističnih kemijskih veza u njegovoj strukturi // Hrana i ishrana, 16 (1975), 7-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)