Pregled po CROSBI profilu: Vesna Stehlik-Tomas (CROSBI Profil: 27224, MBZ: 44734)
Pronađeno 67 radova
-
1.Posavec, Sanaj; Kazazić, Snježana; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, JasnaPolyphenolic profile and antioxidative activity of croatian traditional bitters // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 97-97 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
2.Ivanuša, Ines; Kazazić, Snježana; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, JasnaORGANIC CEREAL SPECIES DIVERSITY AND CHARACTERIZATION OF THEIR FERMENTATION AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 82-82 (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Miličević, Borislav; Stehlik Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Čačić, JAsnaSmjernice razvoja industrijske proizvodnje jakih alkoholnih pića // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 50-51 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Mrvčić, Jasna; Butorac, Ana; Solić, Ema; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Cindrić, Mario; Stehlik-Tomas, VesnaCharacterization of Lactobacillus brevis L62 strain, highly tolerant to copper ions // World journal of microbiology & biotechnology, 29 (2013), 1; 75-85 doi:10.1007/s11274-012-1160-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Mrvčić, Jasna; Posavec, Sanja; Kazazić, Snježana; Stanzer, Damir; Peša, Andrea; Stehlik-Tomas, VesnaSpirit drinks: a source of dietary polyphenols // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2012), 2; 102-111 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Solić, Ema; Stehlik-Tomas, VesnaInteraction of lactic acid bacteria with metal ions : opportunities for improving food safety and quality // World journal of microbiology & biotechnology, 28 (2012), 9; 2771-2782 doi:10.1007/s11274-012-1094-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Butorac, Ana; Dodig, Ivana; Cindrić, Mario; Tishbee, Arye; Mrvčić, Jasna; Hok, Karlo; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, VišnjaThe effects of starvation on Lactobacillus brevis L62 evolution // 10th Symposium on lactic acid bacteria: Celebrating 30 years of LAB research / Hugenholtz, Jeroen (ur.).
Egmond aan Zee: Federation of European Microbiological Societies , 2011, 2011. str. A 001-A 001 (poster, sažetak, znanstveni) -
8.Mrvčić, Jasna; Šolić, Ema; Butorac, Ana; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaThe effect of metal ions supplementation on growth and binding capacity of lactic acid bacteria // 7th International congress of food technologists, biotecnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Baris, Zaprešić, 2011. str. 67-67 (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanEnhancement of Trigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase Overproduction in Fed-batch Cultivation of Escherichia coli // Chemical and biochemical engeenering quartely, 25 (2011), 4; 513-517 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaProizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
11.Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Landeka Dragičević, Tibela; Stehlik-Tomas, VesnaBacterial Stationary-Phase Evolution // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 1; 13-23 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Grba, Slobodan; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaKiselo tijesto – tradicionalna i prirodna metoda za povećanje kvalitete pekarskih proizvoda // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3/4; 89-99 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaPrimjena kvasaca u pekarstvu // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 303-328 -
14.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanProizvodnja jakih alkoholnih pića // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 229-264 -
15.Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Župetić, Jurica; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, VesnaEvolution of multi-niche bacteria Lactobacillus brevis and Lactobacillus plantarum during prolonged stationary phase // Programme and abstracts / Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, J., Kos, B., Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010, 2010. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, MarinaKvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
17.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of pre-ferment on wheat bread freshness and quality // 5th Internation Congress Flour-Bread 09, 7th Croatian Comgeress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2010. str. 376-384 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Butorac, Ana; Cindrić, Mario; Dodig, Ivana; Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, VišnjaIdentification and characterization of Lactobacillus brevis L62 proteins after prolonged period of starvation // Programme and abstracts / Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, J., Kos, B., Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society , 2010, 2010. str. 33-33 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Mikelec, KrunoslavProizvodnaj pšeničnog kruha uz dodatak kvasnog i kiselog predfermenta, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, VesnaPekarski proizvodi kao funkcionalna hrana, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, ostali članci/prilozi).
-
21.Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Grba, SlobodanThe Influence of Different Factors on Manganese Incorporation into Saccharomyces cerevisiae // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 4; 327-332 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of preferment on wheat bread fresshness and quality // 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists: "Flour - Bread" / Ugarčić Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, Departmen of Cereal Processing Technologies., 2009. str. 93-93 (poster, sažetak, znanstveni) -
23.Bačun-Družina, Višnja; Mrvčić, Jasna; Butorac, Ana; Stehlik-Tomas, Vesna; Gjuračić, KrešimirThe influence of gene transfer on the lactic acid bacteria evolution // Mljekarstvo, 59 (2009), 3; 181-192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaCopper binding by lactic acid bacteria (LAB) // Bioscience and microflora, 28 (2009), 1; 1-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Mrvčić, Jasna; Prebeg, Tatjana; Barišić, Lidija; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaZinc Binding by Lactic Acid Bacteria // Food technology and biotechnology, 47 (2009), 4; 381-388 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)