Pregled po CROSBI profilu: Mirna Mrkonjić Fuka (CROSBI Profil: 26566, MBZ: 302630)
Pronađeno 124 radova
-
1.Jurić, Slaven; Jakoplić, Ana; Vlahoviček-Kahlina, Kristina; Sigurnjak Bureš, Marija; Mrkonjić Fuka, Mirna; Maslov Bandić, LunaThe effect of edible coatings on the quality of fresh blueberries // 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY 19. Ružičkini dani DANAS ZNANOST – SUTRA INDUSTRIJA / Jurislav Babić, Dajana Kučić Grgić, Vesna Ocelić Bulatović (ur.).
Osijek : Zagreb: Faculty of Food Technology Osijek, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE, 2023. str. 188-197 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Parać, MarijaOtpornost na cefalosporine treće generacije u enterobakterija iz otpadnih voda, 2021., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Svečnjak, Lidija; Levanić, Marko; Horvatinec, Jelena; Vinceković, Marko; Tanuwidjaja, Irina; Mrkonjić Fuka, MirnaPrimjena infracrvene spektroskopije u identifikaciji sastavnica pčelinjeg otrova // Proceedings: 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2021. str. 531-535 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Mrkonjic Fuka, Mirna; Kos, Ivica; Zgomba Maksimovic, Ana; Bačić, Melita; Tanuwidjaja, IrinaProteolytic Lactococcus lactis and Lipolytic Enterococcus durans of Dairy Origin as Meat Functional Starter Cultures // Food Technology and Biotechnology, 59 (2021), 1; 63-73 doi:10.17113/ftb.59.01.21.6872 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Tanuwidjaja, Irina; Vogel, Cordula; Pronk, Geertje J.; Schöler, Anne; Kublik, Susanne; Vestergaard, Gisle; Kögel-Knabner, Ingrid; Mrkonjic Fuka, Mirna; Schloter, Michael; Schulz, StefanieMicrobial Key Players Involved in P Turnover Differ in Artificial Soil Mixtures Depending on Clay Mineral Composition // Microbial Ecology, 81 (2021), 4; 897-907 doi:10.1007/s00248-020-01635-1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Augustin, Kristijan; Tanuwidjaja, Irina; Kovaček, Ivančica; Majić, Ivona; Luković, Zoran; Mrkonjić Fuka, MirnaMikrobiološka analiza unutarnjeg i vanjskog zraka farme svinja u Slavoniji // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 2; 260-268 doi:10.5513/JCEA01/22.2.3143 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Tanuwidjaja, Irina; Svečnjak, Lidija; Gugić, Domenika; Levanić, Marko; Jurić, Slaven; Vinceković, Marko; Mrkonjić Fuka, MirnaChemical Profiling and Antimicrobial Properties of Honey Bee(Apis mellifera L.) Venom // Molecules, 26 (2021), 10; 3049, 12 doi:10.3390/molecules26103049 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
8.Onxayvieng, K.; Piria, Marina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Gavrilović, Ana; Liang, X.; Rang, Rong; Li, Li; Dapeng, LiHigh stocking density alters growth performance, blood biochemical profiles, and hepatic antioxidative capacity in gibel carp (Carassius gibelio) // Fish physiology and biochemistry, 47 (2021), 203-212 doi:10.1007/s10695-020-00905-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Jurić, Slaven; Tanuwidjaja, Irina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Vlahoviček-Kahlina, Kristina; Marijan, Marijan; Boras, Anita; Udiković Kolić, Nikolina; Vinceković, MarkoEncapsulation of two fermentation agents, Lactobacillus sakei and calcium ions in microspheres // Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 197 (2021), 111387, 11 doi:10.1016/j.colsurfb.2020.111387 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Marušić Radovčić, Nives; Jurić, Slaven; Tanuwidjaja, Irina; Karolyi, Danijel; Vinceković, MarkoThe survival rate and efficiency of non- encapsulated and encapsulated native starter cultures to improve the quality of artisanal game meat sausages // Journal of food science and technology, 58 (2021), 710-719 doi:10.1007/s13197-020-04587-z (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
11.Pole, LuciaRezistencija na makrolidne antibiotike: usporedba mehanizama rezistencije u okolišnih i bolničkih patogena, 2020., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Žuljević, ValentinaOtpornost na karbapeneme i kolistin u enterobakterija iz otpadnih voda, 2020., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Mrkonjic Fuka, Mirna; Tanuwidjaja, Irina; Zgomba Maksimovic, Ana; Zunabovic-Pichler, Marija; Kublik, Susanne; Hulak, Natasa; Domig, Konrad J.; Schloter, MichaelBacterial diversity of naturally fermented game meat sausages: Sources of new starter cultures // LWT-Food Science and Technology, 118 (2020), 108782, 8 doi:10.1016/j.lwt.2019.108782 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Piria, Marina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Gavrilović, Ana; Shiming, W.; Li, Li; Tanuwidjaja, Irina; Tang, R.; Zhao, H.; Yang, Q.; Li, DapengLength-weight relationships and condition between invasive and native populations of topmouth gudgeon Pseudorasbora parva. // 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture
Vodice, Hrvatska, 2020. str. 201-201 (poster, sažetak, ostalo) -
15.Liang, X; et al.; Piria, Marina; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Gavrilović, Ana; Li, DapengSugar transporter genes in grass carp (Ctenopharyngodon idellus): Molecular cloning, characterization, and expression in response to different stocking densities // Fish physiology and biochemistry, 46 (2020), 1039-1052 doi:10.1007/s10695-020-00770-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Milaković, Milena; Križanović, Stela; Petrić, Ines; Šimatović, Ana; Gonzalez-Plaza, Juan Jose; Gužvinec, Marija; Tambić Andrašević, Arjana; Pole, Lucia; Mrkonjić Fuka, Mirna; Udiković-Kolić, NikolinaCharacterization of macrolide resistance in bacteria isolated from macrolide-polluted and unpolluted river sediments and clinical sources in Croatia // Science of the total environment, 749 (2020), 142357, 11 doi:10.1016/j.scitotenv.2020.142357 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Piria, Marina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Li, L.; Gavrilović, Ana; Tanuwidjaja, Irina; Tang, R.; Zhao, H.; Yang, Q.; Špelić, Ivan; Li, DapengThe gut microbiota diversity of ichthyofauna from the various environments // Zbornik radova / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 400-404 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Kegalj, Andrijana; Karolyi, Danijel; Fuka, Mirna Mrkonjić; Mioč, BoroUtjecaj dodatka začina na prirodnu mikrofloru „kore” kaštradine tijekom tehnološkog procesa proizvodnje. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 6; 575-585 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
19.Žgomba Maksimović, Ana; Mrkonjić Fuka, Mirna; Luković, ZoranUloga crijevne mikrobiote u održavanju zdravlja svinja // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 73 (2019), 1-2; 35-47 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Bartol, Ana-Marija; Zdolec, Nevijo; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kozačinski, LidijaMikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 4; 410-417 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
21.Vinceković Marko; Jurić, Slaven; Jalšenjak, Nenad; Vlahoviček Kahlina, Kristina; Maslov Bandić, Luna; Viskić, Marko; Mrkonjić Fuka, MirnaEncapsulation method as a promising tool for RNAi- based products in plant protection // Book of Abstracts of the 3rd iPlanta Conference and MC meeting: "WHAT FUTURE FOR RNAi-BASED PRODUCTS: RNAi MODIFIED PLANTS OR SPRAY PRODUCTS"
Lisabon, Portugal, 2019. str. 24-24 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Špelić, Ivan; Gavrilović, Ana; Gardner, Jonathan; Svečnjak, Lidija; Mrkonjić Fuka, Mirna; Iveša, Neven; Mioković, Danijela; Piria, MarinaAdditional distributional data for the introduced Pacific oyster, Magallana gigas ( Thunberg, 1793), in Croatia // Anastasiu P., Trichkova T., Uludağ A., Tomov R. (Eds.) 2018. Book of Abstracts, Joint ESENIAS and DIAS Scientific Conference and 8th ESENIAS Workshop Management and sharing of IAS data to support knowledge‑based decision making at regional level, 26‑28 September 2018, BUCHAREST, ROMANIA, 116 pp / Anastasiu, Paulina ; Trichkova, Teodora ; Uludağ, Ahmet ; Tomov, Rumen (ur.).
Bukurešt: Editura Universităţii din Bucureşti,, 2018. str. 37-37 (predavanje, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
23.Andrijana Kegalj, Danijel Karolyi, Mirna Mrkonjić Fuka, Boro MiočMicrobial succession and effect of seasonings during the production of the Croatian traditional dry-cured sheep meat product, kastradina // NUTRCON 2018 Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center Key, 2018. str. 45-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Žgomba Maksimović, Ana; Pošta Ana; Mrkonjić Fuka, MirnaSelection of Enterococcus and Lactobacillus strains from dry sausages for their potential use as probiotics // Zbornik radova sa 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 474-478 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Ana Zgomba Maksimovic, Mirna Mrkonjic Fuka, Natasa Hulak, Melita Bacić, Mateja PecinaThe efficiency of indigenous Lb. sakei genotypes as functional starter cultures for the production of artisan game meat sausages // Book of Abstracts: 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, K. ; Dragović-Uzelac, V. ; Balbino, S. (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 69-69 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
26.Vinceković, Marko; Krol, Žaneta; Jurić, Slaven; Mrkonjić Fuka, MirnaEncapsulation of Lactobacillus sakei in calcium alginate microspheres // Proceedings of the 8th International conference on the quality and safety in food production chain / Malgorzata, Korzeniowska (ur.).
Wrocław: Know press, 2018. str. 72-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Žgomba Maksimović, Ana; Zunabovic-Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Domig, Konrad J.; Mrkonjić Fuka, MirnaMicrobiological hazards and potential of spontaneously fermented game meat sausages : a focus on lactic acid bacteria diversity // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 89 (2018), 418-426 doi:10.1016/j.lwt.2017.11.017 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Zunabović- Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Domig, KonradTHE FATE OF INDIGENOUS MICROBIOTA IN SPONTANEOUSLY FERMENTED GAME MEAT SAUSAGES: SEARCHING FOR MICRO-TREASURES // FOOD-3 INTERNATIONAL CONFERENCE “THE CHALLENGES FOR QUALITY AND SAFETY ALONG THE FOOD CHAIN”
Sofija, Bugarska, 2017. str. 19-19 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Zunabovic- Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Konrad, DomigThe fate of indigenous microbiota during spontaneous fermentation of wild boar (Sus scrofa) and dear (Cervus elaphus) meat sausages produced in Croatia // 17. Fachsymposium Lebensmittel Mikrobiologie
Landshut, Njemačka: Druckerei Lerchl e.K., 2017. str. 38-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Senko, HelenaUtjecaj autohtonih sojeva Lactobacillus sakei na mikrobiotu kobasica od mesa divlje svinje, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
31.Špoljarić, PetraProcjena mikrobiološke stabilnosti kobasica od mesa divlje svinje proizvedenih primjenom autohtonog soja Lactobacillus curvatus, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
32.Pušić, AnitaProcjena antibiotičke rezistencije enterobakterija izoliranih iz fecesa divlje svinje, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
33.Pole, LuciaAntibioitička rezistencija vrsta roda Enterococcus izoliranih iz fecesa divlje svinje, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
34.Žuljević, ValentinaEkstremofili i život u ekstremnim ekosustavima, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
35.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Tanuwidjaja, Irina; Hulak, Nataša; Schloter, MichaelCharacterization of Enterococcal Community Isolated from an Artisan Istrian Raw Milk Cheese: Biotechnological and Safety Aspects // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 3; 368-380 doi:10.17113/ftb.55.03.17.5118 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Pošta, AnaFenotipska karakterizacija sojeva Escherichia coli izoliranih iz fecesa divlje svinje, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
37.Hulak, Nataša; Žgomba Maksimović, Ana; Kaić, Ana; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, MirnaIndigenous strains of Lactobacillus isolated from the Istrian cheese as potential starter cultures. // Mljekarstvo, 66 (2016), 4; 282-292 doi:10.15567/mljekarstvo.2016.0404 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Žgomba Maksimović, Ana; Mrkonjić Fuka, Mirna; Žunabović-Pichler, Marija; Mayerhofer, Sigrid; Kos, Ivica; Hulak, Nataša; Domig, konradMicrobial diversity of traditional wild boar (Sus scrofa) meat sausages produced in Croatia // Power of Microbes in Industry and Environment 2016
Krk, Hrvatska, 2016. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Hulak, Nataša; Žgomba Maksimović, Ana; Tanuwidjaja , Irina; Mrkonjić Fuka, MirnaIdentification and antibiotic resistance of enterococci isolated from game meat sausages // Power of Microbes in Industry and Environment 2016
Krk, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Mrkonjić Fuka, MirnaDiversity and Dynamics of Bacterial Communities in Spontaneously Fermented Food Ecosystem // 6th Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Antolović, Roberto (ur.).
Zagreb: Crotian Microbiological Society, 2016. str. 26-26 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Mrkonjić Fuka, MirnaMicrobiological characterization of sausages produced from red deer (Cervus elaphus) meat // 6th Croatian Congress of Microbiology with International participation
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2016. (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
42.Hulak, Nataša; Žgomba Maksimović, Ana; Mrkonjić Fuka, MirnaAntibiotička rezistencija G+ i G- bakterija izoliranih iz spontano fermentiranih kobasica divljači // 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture
Opatija, Hrvatska, 2016. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Gschwendtner, Silvia; Alatossava, Tapani; Kublik, Susanne; Mrkonjić Fuka, Mirna; Schloter, Michael; Munsch-Alatossava, PatriciaN2 Gas Flushing Alleviates the Loss of Bacterial Diversity and Inhibits Psychrotrophic Pseudomonas during the Cold Storage of Bovine Raw Milk // PLoS One, 11 (2016), 1. doi:10.1371/journal.pone.0146015 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Mrkonjić Fuka, Mirna; Blažinkov, Mihaela; Radl, Viviane; Jug, Danijel; Hulak, Nataša; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelEffect of soil tillage practices on dynamic of bacterial communities in soil // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 80 (2015), 3; 147-151 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Bačić, MelitaGenotipska i fenotipska karakterizacija sojeva roda Enterococcus izoliranih iz tradicionalnih kobasica od divlje svinje, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
46.Vuko, MiljenkaUtjecaj mikrobne kulture Lactobacillus plantarum na proizvodnju tradicionalnih kobasica od divlje svinje, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
47.Kovačević, VjeraDirektna ekstrakcija bakterijske DNA iz suhih fermentiranih kobasica od divljači, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
48.Zunabovic-Pichler, Marija; David, Maria; Mayrhofer, Sigrid; Mrkonjic-Fuka, Mirna; Domig, Konrad; Kneifel, WolfgangThe fate of indigenous microbiota during ripening of traditionally produced Croatian wild boar meat sausages // 5th MoniQA International Conference
Porto, Portugal, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Vuko, Miljenka; Kovačević, Vjera; Kos, Ivica; Mrkonjić Fuka, MirnaBakterije mliječne kiseline u proizvodnji tradicionalnih trajnih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2015), 6; 345-351 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
50.Mrkonjić Fuka, Mirna; Zunabović, Marija; Mayrhofer, Sigrid; Žgomba Maksimović, Ana; David, Maria; Domig, KonradTracking of pathogenic and beneficial microflora from wild boar meat sausages traditionally produced in Croatia // FEMS Microbiology Congress
Maastricht, Nizozemska, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)