Pregled po CROSBI profilu: Mirna Mrkonjić Fuka (CROSBI Profil: 26566, MBZ: 302630)
Pronađeno 124 radova
-
1.Jurić, Slaven; Jakoplić, Ana; Vlahoviček-Kahlina, Kristina; Sigurnjak Bureš, Marija; Mrkonjić Fuka, Mirna; Maslov Bandić, LunaThe effect of edible coatings on the quality of fresh blueberries // 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY 19. Ružičkini dani DANAS ZNANOST – SUTRA INDUSTRIJA / Jurislav Babić, Dajana Kučić Grgić, Vesna Ocelić Bulatović (ur.).
Osijek : Zagreb: Faculty of Food Technology Osijek, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE, 2023. str. 188-197 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Parać, MarijaOtpornost na cefalosporine treće generacije u enterobakterija iz otpadnih voda, 2021., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Svečnjak, Lidija; Levanić, Marko; Horvatinec, Jelena; Vinceković, Marko; Tanuwidjaja, Irina; Mrkonjić Fuka, MirnaPrimjena infracrvene spektroskopije u identifikaciji sastavnica pčelinjeg otrova // Proceedings: 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2021. str. 531-535 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Mrkonjic Fuka, Mirna; Kos, Ivica; Zgomba Maksimovic, Ana; Bačić, Melita; Tanuwidjaja, IrinaProteolytic Lactococcus lactis and Lipolytic Enterococcus durans of Dairy Origin as Meat Functional Starter Cultures // Food Technology and Biotechnology, 59 (2021), 1; 63-73 doi:10.17113/ftb.59.01.21.6872 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Tanuwidjaja, Irina; Vogel, Cordula; Pronk, Geertje J.; Schöler, Anne; Kublik, Susanne; Vestergaard, Gisle; Kögel-Knabner, Ingrid; Mrkonjic Fuka, Mirna; Schloter, Michael; Schulz, StefanieMicrobial Key Players Involved in P Turnover Differ in Artificial Soil Mixtures Depending on Clay Mineral Composition // Microbial Ecology, 81 (2021), 4; 897-907 doi:10.1007/s00248-020-01635-1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Augustin, Kristijan; Tanuwidjaja, Irina; Kovaček, Ivančica; Majić, Ivona; Luković, Zoran; Mrkonjić Fuka, MirnaMikrobiološka analiza unutarnjeg i vanjskog zraka farme svinja u Slavoniji // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 2; 260-268 doi:10.5513/JCEA01/22.2.3143 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Tanuwidjaja, Irina; Svečnjak, Lidija; Gugić, Domenika; Levanić, Marko; Jurić, Slaven; Vinceković, Marko; Mrkonjić Fuka, MirnaChemical Profiling and Antimicrobial Properties of Honey Bee(Apis mellifera L.) Venom // Molecules, 26 (2021), 10; 3049, 12 doi:10.3390/molecules26103049 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
8.Onxayvieng, K.; Piria, Marina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Gavrilović, Ana; Liang, X.; Rang, Rong; Li, Li; Dapeng, LiHigh stocking density alters growth performance, blood biochemical profiles, and hepatic antioxidative capacity in gibel carp (Carassius gibelio) // Fish physiology and biochemistry, 47 (2021), 203-212 doi:10.1007/s10695-020-00905-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Jurić, Slaven; Tanuwidjaja, Irina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Vlahoviček-Kahlina, Kristina; Marijan, Marijan; Boras, Anita; Udiković Kolić, Nikolina; Vinceković, MarkoEncapsulation of two fermentation agents, Lactobacillus sakei and calcium ions in microspheres // Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, 197 (2021), 111387, 11 doi:10.1016/j.colsurfb.2020.111387 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Marušić Radovčić, Nives; Jurić, Slaven; Tanuwidjaja, Irina; Karolyi, Danijel; Vinceković, MarkoThe survival rate and efficiency of non- encapsulated and encapsulated native starter cultures to improve the quality of artisanal game meat sausages // Journal of food science and technology, 58 (2021), 710-719 doi:10.1007/s13197-020-04587-z (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
11.Pole, LuciaRezistencija na makrolidne antibiotike: usporedba mehanizama rezistencije u okolišnih i bolničkih patogena, 2020., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Žuljević, ValentinaOtpornost na karbapeneme i kolistin u enterobakterija iz otpadnih voda, 2020., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Mrkonjic Fuka, Mirna; Tanuwidjaja, Irina; Zgomba Maksimovic, Ana; Zunabovic-Pichler, Marija; Kublik, Susanne; Hulak, Natasa; Domig, Konrad J.; Schloter, MichaelBacterial diversity of naturally fermented game meat sausages: Sources of new starter cultures // LWT-Food Science and Technology, 118 (2020), 108782, 8 doi:10.1016/j.lwt.2019.108782 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Piria, Marina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Gavrilović, Ana; Shiming, W.; Li, Li; Tanuwidjaja, Irina; Tang, R.; Zhao, H.; Yang, Q.; Li, DapengLength-weight relationships and condition between invasive and native populations of topmouth gudgeon Pseudorasbora parva. // 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture
Vodice, Hrvatska, 2020. str. 201-201 (poster, sažetak, ostalo) -
15.Liang, X; et al.; Piria, Marina; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Gavrilović, Ana; Li, DapengSugar transporter genes in grass carp (Ctenopharyngodon idellus): Molecular cloning, characterization, and expression in response to different stocking densities // Fish physiology and biochemistry, 46 (2020), 1039-1052 doi:10.1007/s10695-020-00770-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Milaković, Milena; Križanović, Stela; Petrić, Ines; Šimatović, Ana; Gonzalez-Plaza, Juan Jose; Gužvinec, Marija; Tambić Andrašević, Arjana; Pole, Lucia; Mrkonjić Fuka, Mirna; Udiković-Kolić, NikolinaCharacterization of macrolide resistance in bacteria isolated from macrolide-polluted and unpolluted river sediments and clinical sources in Croatia // Science of the total environment, 749 (2020), 142357, 11 doi:10.1016/j.scitotenv.2020.142357 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Piria, Marina; Mrkonjić Fuka, Mirna; Li, L.; Gavrilović, Ana; Tanuwidjaja, Irina; Tang, R.; Zhao, H.; Yang, Q.; Špelić, Ivan; Li, DapengThe gut microbiota diversity of ichthyofauna from the various environments // Zbornik radova / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 400-404 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Kegalj, Andrijana; Karolyi, Danijel; Fuka, Mirna Mrkonjić; Mioč, BoroUtjecaj dodatka začina na prirodnu mikrofloru „kore” kaštradine tijekom tehnološkog procesa proizvodnje. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 6; 575-585 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
19.Žgomba Maksimović, Ana; Mrkonjić Fuka, Mirna; Luković, ZoranUloga crijevne mikrobiote u održavanju zdravlja svinja // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 73 (2019), 1-2; 35-47 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Bartol, Ana-Marija; Zdolec, Nevijo; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kozačinski, LidijaMikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 4; 410-417 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
21.Vinceković Marko; Jurić, Slaven; Jalšenjak, Nenad; Vlahoviček Kahlina, Kristina; Maslov Bandić, Luna; Viskić, Marko; Mrkonjić Fuka, MirnaEncapsulation method as a promising tool for RNAi- based products in plant protection // Book of Abstracts of the 3rd iPlanta Conference and MC meeting: "WHAT FUTURE FOR RNAi-BASED PRODUCTS: RNAi MODIFIED PLANTS OR SPRAY PRODUCTS"
Lisabon, Portugal, 2019. str. 24-24 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Špelić, Ivan; Gavrilović, Ana; Gardner, Jonathan; Svečnjak, Lidija; Mrkonjić Fuka, Mirna; Iveša, Neven; Mioković, Danijela; Piria, MarinaAdditional distributional data for the introduced Pacific oyster, Magallana gigas ( Thunberg, 1793), in Croatia // Anastasiu P., Trichkova T., Uludağ A., Tomov R. (Eds.) 2018. Book of Abstracts, Joint ESENIAS and DIAS Scientific Conference and 8th ESENIAS Workshop Management and sharing of IAS data to support knowledge‑based decision making at regional level, 26‑28 September 2018, BUCHAREST, ROMANIA, 116 pp / Anastasiu, Paulina ; Trichkova, Teodora ; Uludağ, Ahmet ; Tomov, Rumen (ur.).
Bukurešt: Editura Universităţii din Bucureşti,, 2018. str. 37-37 (predavanje, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
23.Andrijana Kegalj, Danijel Karolyi, Mirna Mrkonjić Fuka, Boro MiočMicrobial succession and effect of seasonings during the production of the Croatian traditional dry-cured sheep meat product, kastradina // NUTRCON 2018 Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center Key, 2018. str. 45-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Žgomba Maksimović, Ana; Pošta Ana; Mrkonjić Fuka, MirnaSelection of Enterococcus and Lactobacillus strains from dry sausages for their potential use as probiotics // Zbornik radova sa 53. hrvatskog i 13. međunarodnog simpozija agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 474-478 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Ana Zgomba Maksimovic, Mirna Mrkonjic Fuka, Natasa Hulak, Melita Bacić, Mateja PecinaThe efficiency of indigenous Lb. sakei genotypes as functional starter cultures for the production of artisan game meat sausages // Book of Abstracts: 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, K. ; Dragović-Uzelac, V. ; Balbino, S. (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 69-69 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
26.Vinceković, Marko; Krol, Žaneta; Jurić, Slaven; Mrkonjić Fuka, MirnaEncapsulation of Lactobacillus sakei in calcium alginate microspheres // Proceedings of the 8th International conference on the quality and safety in food production chain / Malgorzata, Korzeniowska (ur.).
Wrocław: Know press, 2018. str. 72-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Žgomba Maksimović, Ana; Zunabovic-Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Domig, Konrad J.; Mrkonjić Fuka, MirnaMicrobiological hazards and potential of spontaneously fermented game meat sausages : a focus on lactic acid bacteria diversity // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 89 (2018), 418-426 doi:10.1016/j.lwt.2017.11.017 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Zunabović- Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Domig, KonradTHE FATE OF INDIGENOUS MICROBIOTA IN SPONTANEOUSLY FERMENTED GAME MEAT SAUSAGES: SEARCHING FOR MICRO-TREASURES // FOOD-3 INTERNATIONAL CONFERENCE “THE CHALLENGES FOR QUALITY AND SAFETY ALONG THE FOOD CHAIN”
Sofija, Bugarska, 2017. str. 19-19 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Zunabovic- Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Konrad, DomigThe fate of indigenous microbiota during spontaneous fermentation of wild boar (Sus scrofa) and dear (Cervus elaphus) meat sausages produced in Croatia // 17. Fachsymposium Lebensmittel Mikrobiologie
Landshut, Njemačka: Druckerei Lerchl e.K., 2017. str. 38-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Senko, HelenaUtjecaj autohtonih sojeva Lactobacillus sakei na mikrobiotu kobasica od mesa divlje svinje, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
31.Špoljarić, PetraProcjena mikrobiološke stabilnosti kobasica od mesa divlje svinje proizvedenih primjenom autohtonog soja Lactobacillus curvatus, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
32.Pušić, AnitaProcjena antibiotičke rezistencije enterobakterija izoliranih iz fecesa divlje svinje, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
33.Pole, LuciaAntibioitička rezistencija vrsta roda Enterococcus izoliranih iz fecesa divlje svinje, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
34.Žuljević, ValentinaEkstremofili i život u ekstremnim ekosustavima, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
35.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Tanuwidjaja, Irina; Hulak, Nataša; Schloter, MichaelCharacterization of Enterococcal Community Isolated from an Artisan Istrian Raw Milk Cheese: Biotechnological and Safety Aspects // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 3; 368-380 doi:10.17113/ftb.55.03.17.5118 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Pošta, AnaFenotipska karakterizacija sojeva Escherichia coli izoliranih iz fecesa divlje svinje, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
37.Hulak, Nataša; Žgomba Maksimović, Ana; Kaić, Ana; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, MirnaIndigenous strains of Lactobacillus isolated from the Istrian cheese as potential starter cultures. // Mljekarstvo, 66 (2016), 4; 282-292 doi:10.15567/mljekarstvo.2016.0404 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Žgomba Maksimović, Ana; Mrkonjić Fuka, Mirna; Žunabović-Pichler, Marija; Mayerhofer, Sigrid; Kos, Ivica; Hulak, Nataša; Domig, konradMicrobial diversity of traditional wild boar (Sus scrofa) meat sausages produced in Croatia // Power of Microbes in Industry and Environment 2016
Krk, Hrvatska, 2016. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Hulak, Nataša; Žgomba Maksimović, Ana; Tanuwidjaja , Irina; Mrkonjić Fuka, MirnaIdentification and antibiotic resistance of enterococci isolated from game meat sausages // Power of Microbes in Industry and Environment 2016
Krk, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Mrkonjić Fuka, MirnaDiversity and Dynamics of Bacterial Communities in Spontaneously Fermented Food Ecosystem // 6th Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Antolović, Roberto (ur.).
Zagreb: Crotian Microbiological Society, 2016. str. 26-26 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Mrkonjić Fuka, MirnaMicrobiological characterization of sausages produced from red deer (Cervus elaphus) meat // 6th Croatian Congress of Microbiology with International participation
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2016. (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
42.Hulak, Nataša; Žgomba Maksimović, Ana; Mrkonjić Fuka, MirnaAntibiotička rezistencija G+ i G- bakterija izoliranih iz spontano fermentiranih kobasica divljači // 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture
Opatija, Hrvatska, 2016. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Gschwendtner, Silvia; Alatossava, Tapani; Kublik, Susanne; Mrkonjić Fuka, Mirna; Schloter, Michael; Munsch-Alatossava, PatriciaN2 Gas Flushing Alleviates the Loss of Bacterial Diversity and Inhibits Psychrotrophic Pseudomonas during the Cold Storage of Bovine Raw Milk // PLoS One, 11 (2016), 1. doi:10.1371/journal.pone.0146015 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Mrkonjić Fuka, Mirna; Blažinkov, Mihaela; Radl, Viviane; Jug, Danijel; Hulak, Nataša; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelEffect of soil tillage practices on dynamic of bacterial communities in soil // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 80 (2015), 3; 147-151 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Bačić, MelitaGenotipska i fenotipska karakterizacija sojeva roda Enterococcus izoliranih iz tradicionalnih kobasica od divlje svinje, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
46.Vuko, MiljenkaUtjecaj mikrobne kulture Lactobacillus plantarum na proizvodnju tradicionalnih kobasica od divlje svinje, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
47.Kovačević, VjeraDirektna ekstrakcija bakterijske DNA iz suhih fermentiranih kobasica od divljači, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
48.Zunabovic-Pichler, Marija; David, Maria; Mayrhofer, Sigrid; Mrkonjic-Fuka, Mirna; Domig, Konrad; Kneifel, WolfgangThe fate of indigenous microbiota during ripening of traditionally produced Croatian wild boar meat sausages // 5th MoniQA International Conference
Porto, Portugal, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Vuko, Miljenka; Kovačević, Vjera; Kos, Ivica; Mrkonjić Fuka, MirnaBakterije mliječne kiseline u proizvodnji tradicionalnih trajnih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2015), 6; 345-351 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
50.Mrkonjić Fuka, Mirna; Zunabović, Marija; Mayrhofer, Sigrid; Žgomba Maksimović, Ana; David, Maria; Domig, KonradTracking of pathogenic and beneficial microflora from wild boar meat sausages traditionally produced in Croatia // FEMS Microbiology Congress
Maastricht, Nizozemska, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Mrkonjić Fuka, Mirna; Wallisch, Stefanie; Engel, Marion; Schloter, MichaelDynamics of bacterial communities during the ripening process of Croatian raw ewe’s milk cheese // FEMS Microbiology Congress
Maastricht, Nizozemska, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Mirna Mrkonjić FukaDynamics of bacterial communities during the ripening of Croatian raw ewe’s milk cheeses // Traditional B&H cheeses in future
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2015. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
53.Kaić, AnaTehnološki i probiotički potencijal autohtonih sojeva roda Lactobacillus izoliranih iz Istarskog sira, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
54.Mirna Mrkonjić Fuka, Ana Žgomba Maksimović, Melita Bačić, Michael SchloterDiversity of enterococcal community isolated from artisan Croatian raw milk cheese ; technological and safety aspects // Book of Abstracts for the international conference Hot Topics in Microbiology / Olejnikova, Petra ; Majekova, Hyacinta ; Bujdakova, Helena (ur.).
Bratislava : Prag: Czechoslovak Society for Microbiology, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Mirna Mrkonjić Fuka, Ana Žgomba Maksimović, Irina Tanuwidjaja, Josip Kaić, Marija Žunabović, Ivica KosTehnološka karakterizacija mikrobnih kultura izoliranih iz tradicionalnih sireva za proizvodnju kobasica od divljači // Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2015. str. 456-460 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
56.Kos, Ivica, Gredičak, Miroslav; Sinčić Pulić, Blanka; Širić, Ivan; Mrkonjić Fuka, MirnaSenzorna svojstva trajnih kobasica od mesa domaće i divlje svinje // Proceedings: 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2015. str. 438-442 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
57.Žgomba Maksimović, AnaTehnološki potencijal sojeva E. faecalis izoliranih iz Istarskog sira, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
58.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba, Ana; Tanuwidjaja, Irina; Skelin, Andrea; Schloter, MichaelCharacterization of enterococcal community isolated from artisan Croatian raw milk cheese ; technological and safety aspects // CEFood Congress Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 73-73 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Skelin, Andrea; Jensterle, Anja; Mikulec Nataša; Iveković, Damir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Havranek, JasminaCharacterisation of some specific features of traditional cheese from the island of Pag // Power of Microbes in Industry and Environment, Book of Abstracts / Teparić, R. ; Frece, J. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 80-80 (poster, sažetak, ostalo) -
60.Orlović, JelenaTehnološki i probiotički potencijal sojeva E. faecium izoliranih iz Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
61.Jospi KaićTehnološki i probiotički potencijal sojeva roda Lactococcus izoliranih iz Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
62.Đurić, ŽeljkicaGenotipska i fenotipska karakterizacija sojeva E. faecalis i E. feacium izoliranih iz mlijeka i mladog Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
63.Mrkonjić Fuka, Mirna; Walish, Stefanie; Engel, Marion; Welzl, Gerhard; Havranek, Jasmina; Schloter, MichaelDynamics of bacterial communities during the ripening process of different Croatian cheese types derived from raw ewe's milk cheeses. // PLoS One, 8 (2013), 11; e80734-e80734 doi:10.1371/journal.pone.0080734 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Samaržija, Dubravka; Redžepović, Sulejman; Havranek, JasminaA survey on hygienic and physicochemical properties of Istrian cheese // Mljekarstvo, 63 (2013), 2; 55-63 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Mrkonjić Fuka, Mirna; Mutak, Višnja; Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanProcjena antibiotičke rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine // Zbornik radova/Proceedings / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Josip Juraj Strossmayer Zagreb, 2013. str. 770-774 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
66.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Bogovič Matijašić, Bojana; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelIndependent Quantitative Approach to Monitoring the Dynamics of Bacterial Population During Istrian Cheese Ripening // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 414-421 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
67.Tanuwidjaja, IrinaGENOTIPSKA I FENOTIPSKA KARAKTERIZACIJA AUTOHTONE POPULACIJE LAKTOKOKA IZOLIRANE IZ TRADICIONALNOG ISTARSKOG SIR, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
68.Marić, VedranaKarakterizacija bakterija roda Lactococcus izoliranih iz Sira iz mišine, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
69.Mutak, VišnjaProcjena antibiotske rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
70.Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Redžepovic, Sulejman; Schloter, MichaelAntibiotic resistance pattern among the cheese related enterococci // 4th Central European Symposium on Antimicrobials and Antimicrobial Resistance (CESAR), Book of Abstracts / Maravić Vlahoviček, Gordana ; Šegvić Klarić, Maja ; Abram, Maja (ur.).
Zagreb: Recedo, 2012. str. 51-51 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
71.Mrkonjic Fuka, Mirna; Engel, Marion; Wallisch, Stefanie; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelMicrobial diversity pattern during the cheese ripening: study on traditional Croatian cheeses // Abstract Book, Isme14
Kopenhagen, Danska, 2012. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman; Čanžek Majhenič, AndrejaCharacterisation of cultivable community of Non-Starter Lactic Acid Bacteria from traditional Istrian ewe's cheese // 5th Croatian Congress of Microbiology with International Paticipation / Černi, S., Šeruga Musić, M., Škorić, D. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2012. str. 47-47 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanAssessment of aflatoxin M1 levels in ewe’s raw milk used for the production of Istrian cheese // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 14-23 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanPrirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine // Zbornik radova / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 697-700 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
75.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanIncidence of aflatoxin M1 in milk used for the production of Istrian cheese // Proceedings of the 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture, SA 2012. / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2012. str. 679-683 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
76.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Čanžek Majhenič, Andreja; Redžepović, Sulejman; Samaržija, Dubravka; Bogovič Matijašić, BojanaPhenotypic and genotypic characterization of indigenous Lactobacillus community from traditional Istrian ewe's cheese // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 3; 362-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Mrkonjić Fuka, Mirna; Radl, Viviane; Bogovič Matijašić, Bojana; Schloter, MichaelEvaluation of a molecular fingerprinting method based on the diversity of the ribosomal 16S rRNA gene to describe the dynamic of bacterial communities in Istrian cheese // African journal of biotechnology, 11 (2012), 101; 16650-16654 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Maksimović Žgomba, AnaIzolacija i karakterizacija autohtone populacije enterokoka iz Sira iz misine, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
79.Dulikravić, MirelaFenotipska i genotipska karakterizacija enterokoka u Istraskom siru, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
80.Gavran, JelenaRaznolikost populacije enterokoka u mlijeku i svježem Istarskom siru, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
81.Špoljar, MartinaPopulacijska dinamika enterokoka u Istraskom siru, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
82.Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Trmčić, AljošaMonitoring of lactococcal community’s size in Istrian cheese by culture dependent and culture independent methods // Book of abstracts, 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Baris doo., 2011. str. 66-66 (poster, sažetak, ostalo) -
83.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman, Čanžek Majhenič, Andrea; Bogović Matijašić BojanaPhenotypic and genotypic characterisation of indigenous lactobacilli from traditional Istrian ewe’s cheese // Book of abstracts, 7th International Congress of Food Technologiists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Baris doo, Zaprešić, 2011. str. 72-72 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
84.Duraković, Lejla; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Blažinkov, MihaelaImpact of new synthesized analogues of dehydroacetic acid on growth rate and vomitoxin accumulation by Fusarium graminearum under different temperatures in maize hybrid // African journal of biotechnology, 10 (2011), 52; 10798-10810 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
85.Sikora, Sanja; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kisić, IvicaThe importance of the soil microbial state - Experience from the South-East European region // Soil Tillage and Microbial Activities / Mohammad Miransari (ur.).
Lahti: Research Signpost Publisher, 2011. str. 145-154 -
86.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanTemperature-dose relationships with aflatoxin M1 in milk on the brine shrimp (Artemia salina) larvae // Mljekarstvo, 61 (2011), 2; 145-153 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
87.Mrkonjić Fuka, Mirna; Ugarković, Damir; Blažinkov, Mihaela; Dumbović, Martina; Redžepović, SulejmanSezonska dinamika proteolitičke aktivnosti u degradiranim šumskim tlima // Zbornik radova 46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma/Pospišil, Milan (ur.).-Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet Zagreb, 2011 / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2011. str. 135-138 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
88.Ugarković, Damir; Tikvić, Ivica; Seletković, Zvonko; Oršanić, Milan; Seletković, Ivan; Blažinkov, Mihaela; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, SulejmanNeke mikrobiološke značajke tala i prirodno pomlađivanje šumskih otvora oštećenih šumskih ekosustava obične jele (Abies alba Mill.) u Gorskom kotaru // Šumarski list : znanstveno-stručno i staleško glasilo Hrvatskoga šumarskog društva, 3-4 (2011), 99-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
89.Dumbović, MartinaSezonska dinamika proteolitičke aktivnosti u degradiranim šumskim tlima, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
90.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Skelin-Vujić, Andrea; Tudić, Alma; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Bošnjak, MarijanA Study of Antifungal and Antiaflatoxigenic Action of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 3-4; 127-135 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
91.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman; Čanžek Majhenič, Andreja2Karakterizacija laktobacila izoliranih iz autohtonoga istarskog sira // 39. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 2010. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelStrukturalna i funkcionalna raznolikost bakterijskih zajednica u istarskom siru // 39. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 2010. str. 37-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
93.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Blažinkov, Mihaela; Schloter, MichaelBacterial communities associated with the production of artisinal Istrian cheese // Central European Symposium on Industrial Microbiology and Microbial Ecology / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010. str. 35-35 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Sikora, Sanja; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kisić Ivica; Blažinkov, MihaelaIMPACT OF CRUDE OIL POLLUTION ON NITROGEN CYCLING AND DEHYDROGENASE ACTIVITY IN SOIL // The 13th International Symposium on Microbial Ecology, Book of Abstracts
Seattle (WA), 2010. str. 807-808 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelBacterial communities associated with the production of artisinal Istrian cheese // International journal of food microbiology, 142 (2010), 1/2; 19-24 doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2010.05.008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
96.Ugarković, Damir; Redžepović, Sulejman; Blažinkov, Mihaela; Mrkonjić Fuka, Mirna; Seletković, Ivan; Tikvić, Ivica; Seletković, ZvonkoMikrobiološke karakteristike šumskih tala oštećenih šumskih ekosustava obične jele (Abies alba Mill.) // Perspektive gospodarenja tlom u budućnosti Perspectives of soil management in the future / Stjepan Husnjak (ur.).
Zagreb: Hrvatsko tloznanstveno društvo, Croatian Society of Soil Science, 2010. str. 67-68 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Mrkonjić Fuka, Mirna; Janković, Štefica; Skelin, Andrea; Redžepović, SulejmanIsolation and characterisation of autochthonous population of enterococci in Istrian cheese // Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica / Nagy, Karoly (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2009. str. 152-152 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Bogović Matijašić, Bojana; Blažinkov, Mihaela; Sulejman RedžepovićGenetic diversity of the Lactobacillus community in autochthonous Istrian ewe’s cheese // Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica / Nagy, K (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2009. str. 240-241 (poster, sažetak, znanstveni) -
99.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Hagn, Alexandra; Munch, Jean Charles; Sommer, Michael; Schloter, MichaelChanges of Diversity Pattern of Proteolytic Bacteria over Time and Space in an Agricultural Soil // Microbial ecology, 57 (2009), 3; 391-401 doi:10.1007/s00248-008-9416-5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
100.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Havranek, Jasmina; Redžepović, SulejmanIstarski sir – tehnologija i kvaliteta // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 59-60 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)