Pregled po CROSBI profilu: Katarina Lisak Jakopović (CROSBI Profil: 26448, MBZ: 314093)
Pronađeno 116 radova
-
1.Božanić, Rajka; Breški, Martina; Barukčić, Irena; Liak Jakopović, KatarinaPrimjena jestivih filmova i prevlaka u proizvodnji sira // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 17 (2022), 1-2; 40-46 doi:10.31895/hcptbn.17.1-2.2 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
2.Lisak Jakopović, KatarinaSnažniji imunitet uz mlijeko i mliječne proizvode, 2022. (popularni rad).
-
3.Madunic, NicoleRazvoj recepture u proizvodnji zanatskog sladoleda, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Roksandić, PetraUtjecaj ekstrakta moringe (Moringa oleifera) na fermentaciju kozjeg mlijeka, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Mustapić, KsenijaOPTIMIRANJE FERMENTACIJE KOKOSOVOG NAPITKA TE ODREĐIVANJE FIZIKALNO KEMIJSKIH I SENZORSKIH SVOJSTAVA, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Lisak Jakopović, KatarinaLički škripavac - sir sa zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla, 2022. (popularni rad).
-
7.Lisak Jakopović, KatarinaMlaćenica ili stepka - zaboravljen napitak naših baka, 2022. (popularni rad).
-
8.Lisak Jakopović, KatarinaMogu li biljni napitci zamijeniti mlijeko?, 2022. (popularni rad).
-
9.Lisak Jakopović, KatarinaSkyr – fermentirani mliječni proizvod s puno proteina, a malo masti, 2022. (popularni rad).
-
10.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić Jurina, Irena; Božanić, RajkaProizvodnja sira tipa feta sa smanjenim udjelom soli // Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 38-38 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Lisak Jakopović, Katarina; Repajić, Maja; Rumora Samarin, Ivana; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Barukčić Jurina, IrenaFortification of Cow Milk with Moringa oleifera Extract: Influence on Physicochemical Characteristics, Antioxidant Capacity and Mineral Content of Yoghurt // Fermentation, 8 (2022), 545-562 doi:10.3390/fermentation8100545 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Nedanovska, Emilija; Lisak Jakopović, Katarina; Daniloski, Davor; Vaskoska, Rozita; Vasiljevic, Todor; Barukčić, IrenaEffect of storage time on the microbial, physicochemical and sensory characteristics of ovine whey‐based fruit beverages // International Journal of Food Science & ; Technology (2022) doi:10.1111/ijfs.15870 (međunarodna recenzija, online first)
-
13.Barukčić, Irena; Filipan, Katarina; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Repajić, MajaThe Potential of Olive Leaf Extract as a Functional Ingredient in Yoghurt Production: The Effects on Fermentation, Rheology, Sensory, and Antioxidant Properties of Cow Milk Yoghurt // Foods, 11 (2022), 5; 11-00701, 18 doi:https://.org/10.3390/foods11050701 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Jelenić, LukaAnalogni sirevi, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Macut, NinaUtjecaj kalcijevih soli na tehnološki proces proizvodnje, fizikalno-kemijske, teksturalne i senzorske karakteristike kuhanog sira, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Šifner, MarijaOptimiranje proizvodnje i fermentacije zobenog napitka, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Komljenović, AnteaUtjecaj kalij klorida na tehnološki proces proizvodnje, fizikalno – kemijske, teksturalne i senzorske karakteristike kuhanog sira, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Popadić, ElenaUtjecaj različitih režima toplinske obrade na kvalitetu kozjeg mlijeka, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Vrhovec, LucijaUsporedba mlijeka s biljnim alternativama, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Lisak Jakopović, Katarina"Light" mliječni proizvodi - što treba znati o njima, 2021. (popularni rad).
-
21.Lisak Jakopović, KatarinaKuhani sir - sir dodane vrijednosti, 2021. (popularni rad).
-
22.Lisak Jakopović, KatarinaKako čuvati mlijeko i mliječne proizvode i koliki je rok trajanja?, 2021. (popularni rad).
-
23.Lisak Jakopović, KatarinaKefir - eliksir dugovječnosti, 2021. (popularni rad).
-
24.Božanić, Rajka; Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, KatarinaTrends in the production of functional dairy products // V. International ISCMP Joint Science Congress of Material and Polymers. Book of Abstracts & Proceedings, 2021. Turkey / Oral, Ayhan ; Gursoy, Oguz ; Yilmaz, Yusuf (ur.).
Burdur: Chemists Society and Sidas Medya Ldt. Sti. (Turkey), 2021. str. 20-20 (plenarno, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
25.Barukčić, Irena; Ščetar, Mario; Lisak Jakopović, Katarina; Kurek, Mia; Božanić, Rajka; Galić, KataOverview of packaging materials for Dairy packaging // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 16 (2021), 3-4; 86-93 doi:10.31895/hcptbn.16.3-4.5 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)