Pregled po CROSBI profilu: Olivera Koprivnjak (CROSBI Profil: 26284, MBZ: 186850)
-
1.Kraljić, Klara; Žanetić, Mirella; Jukić Špika, Maja; Filipan, Katarina; Butula, Nika; Stuparević, Igor; Koprivnjak, Olivera; Škevin, DubravkaInfluence of cultivar and ripening stage of Croatian olives on endogenous enzyme activity // 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, 2022. str. 143-144 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
2.Klisović, Dora; Koprivnjak, Olivera; Novoselić, Anja; Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Brkić Bubola, KarolinaCompositional Changes in the Extra Virgin Olive Oil Used as a Medium for Cheese Preservation // Foods, 11 (2022), 2329, 19 doi:10.3390/foods11152329 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Menegoz Ursol, Luca; Srbinovska, Ana; Conchione, Chiara; Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Moret, SabrinaOn-line HPLC-GC-FID determination of exogenous and endogenous hydrocarbons in olive oils of different cultivars milled under different conditions // 26th International Symposium on Separation Sciences, Ljubljana (Slovenia), June 28 - July 1 2022
Ljubljana, Slovenija, 2022. str. - (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Zdrilić, KatarinaJabučni nektari – karakteristike proizvoda i predodžbe potrošača, 2022., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
5.Pavlačić, IvanaČokoladne proteinske pločice na hrvatskom tržištu - varijabilnost nutritivne deklaracije i informiranost potrošača, 2021., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
6.Kurbanović, AnđelaTamne čokolade na hrvatskom tržištu – varijabilnost nutritivne deklaracije i informiranost potrošača iz redova studenata, 2021., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
7.Majetić Germek, Valerija; Žurga, Paula; Koprivnjak, Olivera; Grozić, Kristina; Previšić, Iva; Marcelić, Šime; Goreta Ban, Smiljana; Pasković, IgorPhenolic composition of Croatian olive leaves and their infusions obtained by hot and cold preparation // Czech journal of food sciences, 39 (2021), 5; 1852020, 9 doi:10.17221/185/2020-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Pasković, Igor; Lukić, Igor; Žurga, Paula; Majetić Germek, Valerija; Brkljača, Mia; Koprivnjak, Olivera; Major, Nikola; Grozić, Kristina; Franić, Mario; Ban, Dean et al.Temporal Variation of Phenolic and Mineral Composition in Olive Leaves Is Cultivar Dependent // Plants, 9 (2020), 9; 1099, 16 doi:10.3390/plants9091099 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Majetić, Germek, Valerija; Vuković, Barbara; Lukić, Bojana; Koprivnjak, OliveraHladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda maslina sorte Leccino // Glasnik Zaštite Bilja, 42 (2019), 5; 14-21 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Majetić Germek, Valerija; Benček, Mihaela; Lukić, Bojana; Broznić, Dalibor; Koprivnjak, OliveraNatural enrichment of refined rapeseed oil with phenols and chlorophylls from olive leaves of Oblica cultivar // Croatian journal of food science and technology, 11 (2019), 2; 202-209 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Brkić Bubola, Karolina; Lukić, Marina; Lukić, Igor; Koprivnjak, OliveraEffect of Different Clarification Methods on Volatile Aroma Compound Composition of Virgin Olive Oil // Food technology and biotechnology, 57 (2019), 4; 503-512 doi:10.17113/ftb.57.04.19.6401 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Pleadin, Jelka; Kvrgić, Kristina; Zrnčić, Snježana; Lešić, Tina; Koprivnjak, Olivera; Vulić, Ana; Džafić, Natalija; Oraić, Dražen; Krešić, GretaVariations in nutritive composition of three shellfish species // Italian journal of food sciences, 31 (2019), 4; 716-730 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Pasković, Igor; Soldo, Barbara; Talhaoui, Nassima; Palčić, Igor; Brkljača, Mia; Koprivnjak, Olivera; Majetić Germek, Valerija; Ban, Dean; Klanjac, Jana; Franić, Mario et al.Boron foliar application enhances oleuropein level and modulates volatile compound composition in olive leaves // Scientia horticulturae, 257 (2019), 108688, 9 doi:10.1016/j.scienta.2019.108688 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Previšić, Iva, Majetić Germek, Valerija; Lukić, Bojana; Koprivnjak, Olivera; Žurga, Paula; Klanjac, Jana; Pasković, IgorUtjecaj temperature pripreme na fizikalno- kemijska svojstva i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti // SANITAS 2019, 2.Studentski kongres zaštite zdravlja / Previšić, Iva ; Ilijanić, Valentina ; Odobašić, Sara ; Vratović, Leana (ur.).
Rijeka: FOSS MedRi, 2019. str. 40-40 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Koprivnjak, OliveraVarijabilnost vsebine bioaktivnih snovi v deviških oljčnih ojih in primerjava sestave z drugimi rastilinskimi olji, 2018. (recenziran, popularni rad).
-
16.Matešić, Dorotea; Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, OliveraSol, šećer i zasićene masti u dvopeku na hrvatskom tržištu // Prehrana i klinička dijetoterapija, 9. studentski kongres s međunarodnim sudjelovanjem / Belančić, A. ; Knez, L. (ur.).
Rijeka: FOSS MedRi, 2018. str. 17-17 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
17.Matešić, Dorotea; Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, OliveraPorijeklo i sastojci dvopeka na hrvatskom tržištu // Sanitas 2018, 1. Studentski kongres zaštite zdravlja / Ilijanić, V. ; Previšić, I. (ur.).
Rijeka: FOSS MedRi, 2018. str. 33-33 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
18.Matešić, DoroteaVarijabilnost nutritivnog sastava dvopeka različitih proizvođača na hrvatskom tržištu, 2018., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
19.Benček, MihaelaMaceriranje lišća masline u repičinom ulju i učinak na hidrofilne fenole, klorofile te hidrolitičko i oksidacijsko kvarenje ulja, 2018., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
20.Majetić Germek, Valerija; Kosić, Urška; Biskupović, Toni; Poturiček, Luka; Koprivnjak, OliveraUtjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti // Proceedings of 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture (ISSN 2459-5543) / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: University Josip Juraj Strossmayer in Osijek, Faculty of Agriculture, 2018. str. 504-508 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Sablić, LaraTermička otpornost djevičanskih maslinovih ulja dobivenih sa i bez uklanjanja koštice u preradi, 2017., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
22.Vuković, BarbaraHladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda masline, 2017., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
23.Krešić, Greta; Koprivnjak, Olivera; Lešić, Tina; Jurković, Martina; Sokolić, Darja; Gross- Bošković, Andrea; Branežec, Katarina; Pleadin, JelkaConsumption of canned oily fish as a source of fatty acids // Rivista italiana delle sostanze grasse, 94 (2017), 239-249 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Lukić, Igor; Žanetić, Mirella; Jukić Špika, Maja; Lukić, Marina; Koprivnjak, Olivera; Brkić Bubola, KarolinaComplex interactive effects of ripening degree, malaxation duration and temperature on Oblica cv. virgin olive oil phenols, volatiles and sensory quality // Food chemistry, 232 (2017), 610-620 doi:10.1016/j.foodchem.2017.04.047 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Brkić Bubola, Karolina; Lukić, Marina; Mofardin, Irena; Butumović, Anamarija; Koprivnjak, OliveraFiltered vs. Naturally Sedimented and Decanted Virgin Olive Oil during storage: Effect on Quality and Composition // LWT - Food Science and Technology, 84 (2017), 370-377 doi:10.1016/j.lwt.2017.05.069 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Lešić, Tina; Krešić, Greta; Koprivnjak, Olivera; Kovačević, Dragan; Gross-Bošković, Andrea; Sokolić Darja; Jurković, Martina; Pleadin, JelkaEstimation of dietary fat intake via the consumption of traditional meat products // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 3-4; 138-144 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Majetić Germek, Valerija; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar‑Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco S.; Koprivnjak, OliveraPhenols and Volatiles of Istarska Bjelica and Leccino Virgin Olive Oils Produced with Talc, NaCl and KCl as Processing Aids // Journal of the American Oil Chemists' Society, 93 (2016), 10; 1365-1372 doi:10.1007/s11746-016-2893-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Ferenčić, Dubravka; Gluhić, David; Koprivnjak, OliveraPrerađevine od mandarina – mogućnost dodatne valorizacije brenda „Neretvanska mandarina“ // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 4; 24-28 (recenziran, članak, stručni)
-
29.Koprivnjak, Olivera; Brkić Bubola, Karolina; Kosić, UrškaSodium chloride compared to talc as processing aid has similar impact on volatile compounds but more favourable on ortho-diphenols in virgin olive oil // European journal of lipid science and technology, 118 (2016), 2; 318-324 doi:10.1002/ejlt.201500014 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Koprivnjak, Olivera; Kriško, Anita; Valić, Srećko; Carić, Dejana; Krapac, Marin; Poljuha, DanijelaAntioxidants, radical-scavenging and protein carbonylation inhibition capacity of six monocultivar virgin olive oils in Istria (Croatia) // Acta alimentaria, 45 (2016), 3; 427-433 doi:10.1556/AAlim.2015.0018 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
31.Biskupović, ToniUtjecaj talka i soli na učinkovitost procesa proizvodnje, o-difenole i boju djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Oblica i Rosinjola, 2015., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
32.Pleadin, Jelka; Koprivnjak, Olivera; Krešić, Greta; Gross- Bošković, Andrea; Buzjak Služek, Vlatka; Tomljanović, Ana; Kovačević, DraganDnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 6; 534-540 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Tomljanović, AnaUdio soli u domaćim mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
34.Sablić, LaraUdio masti u odabranim tradicionalnim hrvatskim mesnim proizvodima, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
35.Branežac, KatarinaSastav masnih kiselina kod trajno konzervirane plave ribe, 2015., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
36.Jukić Špika, Maja; Kraljić, Klara; Koprivnjak, Olivera; Škevin, Dubravka; Žanetić, Mirella; Katalinić, MiroEffect of Agronomical Factors and Storage Conditions on the Tocopherol Content of Oblica and Leccino Virgin Olive Oils // Journal of the American Oil Chemists' Society, 92 (2015), 9; 1293-1301 doi:10.1007/s11746-015-2688-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Koprivnjak, OliveraKvaliteta, sigurnost i konzerviranje hrane / Zagorac, Milan (ur.).
Rijeka: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, 2014 -
38.Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, LanfrancoInfluence of malaxation time on phenols and volatile compounds of virgin olive oil obtained from phenol enriched olive paste (Buža cv.) // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists (ISBN: 978-953-99725-6-9) / Frece, Jadranka (ur.).
Opatija, 2014. str. 93-98 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
39.Koprivnjak, OliveraMaslinarstvo Istre, 2014. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
40.Bulić, MarkoPrehrambene i zdravstvene tvrdnje kod margarina i masnih namaza na hrvatskom tržištu, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
41.Zec, MartinaUtjecaj dodatka talka i soli na ekstraktabilnost ulja iz maslinovog tijesta sorte Buža, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Veleučilišta u Rijeci, Rijeka
-
42.Kaligari, IrenaUtjecaj CaCO3 u miješenju maslinovog tijesta na antioksidacijski potencijal i boju djevičanskog maslinovog ulja sorte Buža, 2014., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
43.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, OliveraInfluence of Filtration on Composition of Olive Oils // Processing and Impact on Active Components in Food / Victor R. Preedy (ur.).
San Diego (CA): Academic Press ; Elsevier, 2014. str. 259-265 -
44.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Belobrajić, IvanaInfluence of storage temperature on quality parameters, phenols and volatile compounds of Croatian virgin olive oils // Grasas y aceites, 65 (2014), 3; e034-1 doi:10.3989/gya.0222141 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, S. LanfrancoInfluence of Phenols Mass Fraction in Olive (Olea europaea L.) Paste on Volatile Compounds in Buža Cultivar Virgin Olive Oil // Journal of agricultural and food chemistry, 61 (2013), 25; 5921-5927 doi:10.1021/jf400692m (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Vincek, DragoUtjecaj temperature miješenja maslinovog tijesta na neka nutritivna i senzorska svojstva djevičanskog maslinovog ulja Istarske bjelice, 2013., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
47.Koprivnjak, Olivera; Vrhovnik, Irena; Hladnik, Teja; Prgomet, Željko; Hlevnjak, Bernardina; Majetić Germek, ValerijaObilježja prehrambene vrijednosti djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica, Leccino i Rosulja // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), 3-4; 172-178 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
48.Predojević, MarkoUtjecaj pomoćnih tvari u operaciji miješenja maslinovog tijesta sorti Buža, Istarska bjelica i Leccino na prinos ulja, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Veleučilišta u Rijeci, Poreč
-
49.Ljubunčić, SamraBioaktivni sastojci i mogućnost isticanja prehrambenih i zdravstvenih tvrdnji kod djevičanskih maslinovih ulja šest istarskih sorti, 2012., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
50.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Škevin, Dubravka; Belobrajić, IvanaChemical and sensorial changes of Croatian monovarietal olive oils during ripening // European journal of lipid science and technology, 114 (2012), 12; 1400-1408 doi:10.1002/ejlt.201200121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)