Pregled po CROSBI profilu: Olivera Koprivnjak (CROSBI Profil: 26284, MBZ: 186850)
-
1.Kraljić, Klara; Žanetić, Mirella; Jukić Špika, Maja; Filipan, Katarina; Butula, Nika; Stuparević, Igor; Koprivnjak, Olivera; Škevin, DubravkaInfluence of cultivar and ripening stage of Croatian olives on endogenous enzyme activity // 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, 2022. str. 143-144 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
2.Klisović, Dora; Koprivnjak, Olivera; Novoselić, Anja; Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Brkić Bubola, KarolinaCompositional Changes in the Extra Virgin Olive Oil Used as a Medium for Cheese Preservation // Foods, 11 (2022), 2329, 19 doi:10.3390/foods11152329 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Menegoz Ursol, Luca; Srbinovska, Ana; Conchione, Chiara; Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Moret, SabrinaOn-line HPLC-GC-FID determination of exogenous and endogenous hydrocarbons in olive oils of different cultivars milled under different conditions // 26th International Symposium on Separation Sciences, Ljubljana (Slovenia), June 28 - July 1 2022
Ljubljana, Slovenija, 2022. str. - (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Zdrilić, KatarinaJabučni nektari – karakteristike proizvoda i predodžbe potrošača, 2022., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
5.Pavlačić, IvanaČokoladne proteinske pločice na hrvatskom tržištu - varijabilnost nutritivne deklaracije i informiranost potrošača, 2021., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
6.Kurbanović, AnđelaTamne čokolade na hrvatskom tržištu – varijabilnost nutritivne deklaracije i informiranost potrošača iz redova studenata, 2021., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
7.Majetić Germek, Valerija; Žurga, Paula; Koprivnjak, Olivera; Grozić, Kristina; Previšić, Iva; Marcelić, Šime; Goreta Ban, Smiljana; Pasković, IgorPhenolic composition of Croatian olive leaves and their infusions obtained by hot and cold preparation // Czech journal of food sciences, 39 (2021), 5; 1852020, 9 doi:10.17221/185/2020-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Pasković, Igor; Lukić, Igor; Žurga, Paula; Majetić Germek, Valerija; Brkljača, Mia; Koprivnjak, Olivera; Major, Nikola; Grozić, Kristina; Franić, Mario; Ban, Dean et al.Temporal Variation of Phenolic and Mineral Composition in Olive Leaves Is Cultivar Dependent // Plants, 9 (2020), 9; 1099, 16 doi:10.3390/plants9091099 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Majetić, Germek, Valerija; Vuković, Barbara; Lukić, Bojana; Koprivnjak, OliveraHladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda maslina sorte Leccino // Glasnik Zaštite Bilja, 42 (2019), 5; 14-21 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Majetić Germek, Valerija; Benček, Mihaela; Lukić, Bojana; Broznić, Dalibor; Koprivnjak, OliveraNatural enrichment of refined rapeseed oil with phenols and chlorophylls from olive leaves of Oblica cultivar // Croatian journal of food science and technology, 11 (2019), 2; 202-209 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Brkić Bubola, Karolina; Lukić, Marina; Lukić, Igor; Koprivnjak, OliveraEffect of Different Clarification Methods on Volatile Aroma Compound Composition of Virgin Olive Oil // Food technology and biotechnology, 57 (2019), 4; 503-512 doi:10.17113/ftb.57.04.19.6401 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Pleadin, Jelka; Kvrgić, Kristina; Zrnčić, Snježana; Lešić, Tina; Koprivnjak, Olivera; Vulić, Ana; Džafić, Natalija; Oraić, Dražen; Krešić, GretaVariations in nutritive composition of three shellfish species // Italian journal of food sciences, 31 (2019), 4; 716-730 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Pasković, Igor; Soldo, Barbara; Talhaoui, Nassima; Palčić, Igor; Brkljača, Mia; Koprivnjak, Olivera; Majetić Germek, Valerija; Ban, Dean; Klanjac, Jana; Franić, Mario et al.Boron foliar application enhances oleuropein level and modulates volatile compound composition in olive leaves // Scientia horticulturae, 257 (2019), 108688, 9 doi:10.1016/j.scienta.2019.108688 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Previšić, Iva, Majetić Germek, Valerija; Lukić, Bojana; Koprivnjak, Olivera; Žurga, Paula; Klanjac, Jana; Pasković, IgorUtjecaj temperature pripreme na fizikalno- kemijska svojstva i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti // SANITAS 2019, 2.Studentski kongres zaštite zdravlja / Previšić, Iva ; Ilijanić, Valentina ; Odobašić, Sara ; Vratović, Leana (ur.).
Rijeka: FOSS MedRi, 2019. str. 40-40 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Koprivnjak, OliveraVarijabilnost vsebine bioaktivnih snovi v deviških oljčnih ojih in primerjava sestave z drugimi rastilinskimi olji, 2018. (recenziran, popularni rad).
-
16.Matešić, Dorotea; Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, OliveraSol, šećer i zasićene masti u dvopeku na hrvatskom tržištu // Prehrana i klinička dijetoterapija, 9. studentski kongres s međunarodnim sudjelovanjem / Belančić, A. ; Knez, L. (ur.).
Rijeka: FOSS MedRi, 2018. str. 17-17 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
17.Matešić, Dorotea; Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, OliveraPorijeklo i sastojci dvopeka na hrvatskom tržištu // Sanitas 2018, 1. Studentski kongres zaštite zdravlja / Ilijanić, V. ; Previšić, I. (ur.).
Rijeka: FOSS MedRi, 2018. str. 33-33 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
18.Matešić, DoroteaVarijabilnost nutritivnog sastava dvopeka različitih proizvođača na hrvatskom tržištu, 2018., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
19.Benček, MihaelaMaceriranje lišća masline u repičinom ulju i učinak na hidrofilne fenole, klorofile te hidrolitičko i oksidacijsko kvarenje ulja, 2018., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
20.Majetić Germek, Valerija; Kosić, Urška; Biskupović, Toni; Poturiček, Luka; Koprivnjak, OliveraUtjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti // Proceedings of 53rd Croatian and 13th International Symposium on Agriculture (ISSN 2459-5543) / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: University Josip Juraj Strossmayer in Osijek, Faculty of Agriculture, 2018. str. 504-508 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Sablić, LaraTermička otpornost djevičanskih maslinovih ulja dobivenih sa i bez uklanjanja koštice u preradi, 2017., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
22.Vuković, BarbaraHladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda masline, 2017., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
23.Krešić, Greta; Koprivnjak, Olivera; Lešić, Tina; Jurković, Martina; Sokolić, Darja; Gross- Bošković, Andrea; Branežec, Katarina; Pleadin, JelkaConsumption of canned oily fish as a source of fatty acids // Rivista italiana delle sostanze grasse, 94 (2017), 239-249 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Lukić, Igor; Žanetić, Mirella; Jukić Špika, Maja; Lukić, Marina; Koprivnjak, Olivera; Brkić Bubola, KarolinaComplex interactive effects of ripening degree, malaxation duration and temperature on Oblica cv. virgin olive oil phenols, volatiles and sensory quality // Food chemistry, 232 (2017), 610-620 doi:10.1016/j.foodchem.2017.04.047 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Brkić Bubola, Karolina; Lukić, Marina; Mofardin, Irena; Butumović, Anamarija; Koprivnjak, OliveraFiltered vs. Naturally Sedimented and Decanted Virgin Olive Oil during storage: Effect on Quality and Composition // LWT - Food Science and Technology, 84 (2017), 370-377 doi:10.1016/j.lwt.2017.05.069 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)