Pregled po CROSBI profilu: Vedran Slačanac (CROSBI Profil: 25536, MBZ: 232404)
Pronađeno 134 radova
-
1.Lučan, Mirela; Ranilović, Jasmina; Slačanac, Vedran; Cvetković, Tanja; Primorac, Ljiljana; Gajari, Davorka; Tomić Obrdalj, Helena; Jukić, Marko; Lukinac Čačić, JasminaPhysico-chemical properties, spreadability and consumer acceptance of low-sodium cream cheese // Mljekarstvo, 70 (2020), 1; 13-27 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mihalina, MarkoRazvoj i ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
3.Lučan, Mirela; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Slačanac, VedranKiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Božanić, Rajka (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 78-78 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Vedran Slačanac, Vedran; Šarkanj, Bojan; Mastanjević, KrešimirEU legislative and Mycotoxins in Malt and Beer – Are We Taking Fungi Seriously? // MIC – Vis Mediterranean Island conference Book of Abstracts
Vis, 2018. str. 66-67 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Lučan, Mirela; Slačanac. Vedran; Hardi, Jovica Lukinac Čačić, JasminaTHE POSSIBILITY OF THE APPLICATION OF FRUIT JUICES IN THE COAGULATION OF MILK FOR COOKED CHEESE PRODUCTION // Book of abstracts of the 10th International Scientific and Professional Conference With Food to Health / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Faculty of Pharmacy University of Tuzla, 2017. str. 152-152 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Slačanac, Vedran; Lučan, MirelaMogućnosti iskorištenja sirutke, najvažnijeg nusproizvoda mljekarske industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 227-246 -
7.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Velić, Natalija; Slačanac, Vedran; Vacek, Kristina; Gagula, Goran; Mastanjević, KristinaInfluence of malting procedure on the quality of hulless barley malt // Proceedings of the 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva - Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2016. str. 168-176 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Slačanac, Vedran; Gagula, Goran; Vacek, KristinaRESEARCH ON POSSIBILITIES OF MALT PRODUCTION FROM CROATIAN HULLESS BARLEY VARIETIES // Book of abstracts of 8 th International congress Flour-bread '15 and 10th Croatian congress of cereal technologists / Koceva Komlenić, D. (ur.).
Osijek: University of Josip Juraj Strossmayer, Faculty of food technology, 2015. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Natalija, Velić; Tihana, Marček; Tamara, Jurić; Katarina, Petrinović; Damir, Hasenay; Lidija, Begović; Vedran, SlačanacA survey of different bioadsorbents for removal of malachite green and methylene blue dyes from aqueous solutions // 15th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Šubarić, Drago ; Jukić, Ante (ur.). (ur.).
Osijek : Zagreb: J.J. Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers, 2015. str. 424-432 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Lučan, MirelaUtjecaj dodatka meda na kinetiku fermentacije i antibakterijska svojstva probiotičkih fermentiranih mlijeka, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Krstanović, Vinko; Milaković, Zlata; Hardi, JovicaInfluence of honey addition on quality of cow and goat milk fermented with Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb12 during storage // Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Velić, Natalija; Marček, Tihana; Jurić, Tamara; Petrinović, Katarina; Hasenay, Damir; Begović, Lidija; Slačanac, VedranA survey of different bioadsorbents for removal of malachite green and methylene blue dyes from aqueous solutions // International Scientific and Professional Conference 15 th Ružička days "Today science - Tommorow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek and Croatian Society of Chemical Engineers, 2014. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Sakač, Nikola; Habschied, Kristina; Karnaš, Maja; Regušić, Lidija; Slačanac, VedranStarch characterization using spectrophotometry and direct potentiometry // Proceedings of the 7th International Congress Flour- Bread '13 / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 322-326 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Velić, Natalija; Šantek, Božidar; Novak, Mario; Slačanac, VedranGushing potential of wheat malt infected with Fusarium culmorum // Journal of hygienic engineering and design, 6 (2014), 166-170 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Velić, Natalija; Šantek, Božidar; Novak, Mario; Slačanac, VedranGushing potential of wheat malt infected with Fusarium culmorum // Book of abstracts of the 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and training center KEY, 2014. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Kišmartin, Irena; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Slačanac, Vedran; Šubarić, Drago; Jozinović, AntunControl of HACCP system efficiency in cream cheese production // Journal of Hygienic Engineering and Design, 2 (2013), 30-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Gagula, GoranPredictive modeling of Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 growth in cow’s, goat’s and soy milk // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 220-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Slačanac; VedranUloga i važnost biotehnologije u proizvodnji fermentirane hrane // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske : u povodu 20. obljetnice utemeljenja Znanstvenog vijeća za poljoprivredu i šumarstvo : sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 37-37 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of acidification on dough rheological properties // Rheology / Vicente, Juan De (ur.).
Rijeka: IntechOpen, 2012. str. 265-292 doi:10.5772/35829 -
20.Velić, Natalija; Krstanović, Vinko; Tišma, Marina; Ivanović, Luka; Slačanac, VedranProteolytic modification efficiency of wheat seed during germination under controlled conditions // Proceedings of the 6th international congress Flour- Bread '11 / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, University of Osijek, 2012. str. 511-517 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Krstanović, Vinko; Koceva Komlenić, DaliborkaFermentation of Honey- Sweetened Soymilk with Bifidobacterium Lactis Bb-12 and Bifidobacterium Longum Bb-46 : Fermentation Activity of Bifidobacteria and in Vitro Antagonistic Effect Against Listeria Monocytogenes FSL N1-017 // Czech journal of food sciences, 30 (2012), 4; 321-329 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Slačanac, Vedran; Đurkan, TomislavUtjecaj prirodnih antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost bučinog ulja // Glasnik zaštite bilja, 34 (2011), 1; 68-76 (recenziran, članak, znanstveni)
-
23.Jalšić, ValentinaOPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Kvesić, IvanaUTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
25.Tomas, AnaKARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
26.Tadić, IvanaIZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Biškup, NikolaRAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Gvozdanović, AndreaPROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
29.Gradinjan, MajaPROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
30.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Koceva Komlenić, Daliborka; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoConcentration of nutritional important minerals in Croatian goat and cow milk and some dairy products made of these // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 1; 21-25 (recenziran, članak, znanstveni)
-
31.. Slačanac*, J. Hardi, V. Krstanović, Ž. MarketanovićTexture profile analysis of artisanal Croatian ewe's hard cheeses // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days
Vukovar, Hrvatska, 2011. str. 412-414 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimunović, Ivan; Tišma, Marina; Slačanac, Vedran; Velić, NatalijaStudy on spent brewer's yeast hydrolysis by acid // Međunarodna znanstveno'stručna konferencija 13. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" : zbornik radova = International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days "Today science-tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2011. str. 290-292 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Kišmartin, IrenaUvođenje HACCP sustava u proizvodnju svježih krem sireva, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
34.Berger, NataliaPROIZVODNJA POLUTVRDIH SIREVA NA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU BERGER IZ VARAŢDINA, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
35.Kocijan, IvanaPROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Fundak, TamaraPROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Marketanović, ŽeljkaANALIZA TEKSTURE POLUTVRDIH SIREVA RAZLIČITIH PROIZVOĐAČ NA HRVATSKOM TRŽIŠTU, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
38.Marketanović, MarijaODREĐIVANJE TEKSTURE AUTOHTONIH OTOČNIH OVČJIH SIREVA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Krstanović, Vinko; Grozaj, Krunoslav; Habschied, Kristina; Slačanac, Vedran; Koceva Komlenić, Daliborka; Milaković, ZlataResearch on malting properties of wheat variety Adriana // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 593-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
40.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Tosenberger, Mihaela; Krstanović, VinkoEffect of sourdough fermentation processing parameters on pH values changes during bread dough fermentation // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 385-393 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Kopjar, Mirela; Slačanac, VedranReološka i termofizikalna svojstva modelnih smjesa za sladoled sa smanjenim udjelom masti i šećera // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 127-134 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
42.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Kun, Sz.; Havas, P.; Krstanović, VinkoEffect of honey addition on fermentation activity of Lactobacillus casei Lc-01 in cow’s and goat’s milk: A kinetic study // Acta alimentaria, 40 (2010), 2; 270-281 doi:10.1556/AAlim.40.2011.2.11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Božanić, Rajka; Galić, Sabina; Koceva-Komlenić, DaliborkaPrevention of urogenital infections by oral administration of probiotic lactobacilli // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 156-165 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
44.Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, VinkoNutritional and therapeutic value of fermented caprine milk // International journal of dairy technology, 63 (2010), 2; 171-189 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00575.x (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Vranić, IvanaReološka i senzorska svojstva kisele sirutke s dodatcima, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
46.Hajnš, PetraInhibicija bakterije Yersinia enterocolitica tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka s dodatkom meda pomoću Lactobacillus casei, 2009., diplomski rad, Prehrambeno – tehnološki fakultet, Osijek
-
47.Labrović, IvanaLinija topljenih sireva, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
-
48.Knežević, IvanaProizvodnja polutvrdih sireva u Tvornici mliječnih proizvoda Belje d.d., 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
-
49.Pavlović, DajanaSirutka i uloga sirutke u prehrambenoj industriji, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
-
50.Divković, IvanaKemijski sastav i svojstva meda i propolisa, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
-
51.Bušić, ArijanaProizvodnja svježih krem sireva i mliječnih namaza u tvornici mliječnih proizvoda Belje d.d., 2009., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
-
52.Varga, LanaOdređivanje udjela minerala u prehrambenim proizvodima, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
-
53.Boc, MartinaRazlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapijska primjena kozjeg mlijeka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
54.Tomas, AnaKontrola i ocjenjivanje kakvoće mlijeka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
55.Manić, VedranaLinija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d., 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
56.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, DamirMONITORING OF pH VALUES DURING FERMENTATION OF BREAD DOUGH WITH ADDITION OF SOURDOUGH // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Franić, DarijaInhibicija rasta bakterije Listeria monocytogenes tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda pomoću Bifidobacterium longum, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
58.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Mastanjević, Krešimir; Babić, Jurislav; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoInhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 96-106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Baković, IvankaPraćenje stupnja sinereze tijekom čuvanja fermentiranih mliječnih proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
60.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, MatoHeat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 219-224 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
61.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Hardi, JovicaInhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka s dodatkom meda fermentiranog bakterijom Bifidobacterium lactis BB-12 na bakteriju Listeria monocytogenes // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 51-52 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, MatoHeat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Hasenay, Damir; Slačanac, Vedran; Strelec, IvicaPraćenje promjena pH vrijednosti tijekom fermentacije kiselog tijesta: utjecaj temperature, udjela vode i udjela minerala // Abstract Book of 4th International Congress FLOUR-BREAD '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela, Vlainić, MatoInhibition of the in vitro Growth of Salmonella enteritidis D by Goat and Cow Milk Fermented with Probiotic Bacteria Bifidobacterium longum Bb-46 // Czech Journal of Food Sciences, 25 (2007), 6; 351-358 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Lukačević, SilvijaUsporedba kinetike fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka bifidobakterijama, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
66.Erdeš, CsillaPraćenje mikrobiološke i senzorske kakvoće bifidogenog kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom čuvanja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
67.Ječmenik, IvanaUtjecaj inulina Frutafit HD na primarne faze proizvodnje ABT kulture od kozjeg mlijeka, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
68.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Čuržik, Darko; Lučan, MirelaInhibition of growth of Staphylococcus aureus by goat's and cow's milk fermented with Bifidobacterium longum Bb-46 // Acta Alimentaria, 36 (2007), 2; 163-172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Vlainić Mato; Lučan, Mirela; Pavlović, HrvojeHladna i topla sterilizacija fermentirane sirutke od kozjeg i kravljeg mlijeka: utjecaj na svojstva, sastav i inhibicijski potencijal prema odabranim patogenim mikroorganizmima // Zbornik sažetaka 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
70.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Lučan, MirelaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermophilus) on the growth of some uropathogenic Candida albicans strains // Proceedings of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, 2006. str. 222-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
71.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of Acidification Type on pH Values and Total Titratable Acidity of Bread Dough During Fermentation // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2006. str. 105-112 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
72.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Pavlović, HrvojeInhibitory Effect of Goat and Cow Milk Fermented by ABT-2 Culture on the Growth of Some Uropathogenic Candida Albicans Strains // Abstract book of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, 2006. str. 38-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Dujmić, ZoranUvođenje u proizvodnju albuminskog sira u mljekari "Biz", 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
74.Vitovski, SanjaIstraživanje uzroka nedostataka kozjeg sira nastalih u završnim fazama zrenja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
75.Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Slačanac, Vedran; Krstanović, VinkoInfluence of Carboxy Methyl Cellulose Addition on Changes of pH Values and Total Titratable Acidity of Biological and Chemical Acidified Dough // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, 2006. str. 113-120 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
76.Pavlović, Hrvoje; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Halt, Marija; Kocevski, DraganaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by Bifidobacterium longum on Serratia marcescens and Campylobacter jejuni // Czech journal of food sciences, 24 (2006), 4; 164-171 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Kocevski, DraganaIspitivanje stupnja inhibicije Listeria monocytogenes fermentiranim napicima od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
78.Kričković, GoranUtvrđivanje udjela kalcija u fermentiranim napicima od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
79.Kljajić, AndreaProizvodnja probiotičkog mliječno kiselog napitka od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
80.Franjić, IgorUtjecaj novih startera na dinamiku razvoja arome tijekom zrenja sira Specijal - Belje, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
81.Blažić, MarijanaUsporedba kakvoće sireva Edamskog tipa na osnovi kromatografskog profila arome, 2005., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
82.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan, MirelaPromjena udjela masnih kiselina tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka ABT-2 kulturom // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 113-124 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
83.Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoUtjecaj načina zakiseljavanja na pH vrijednost i titracijsku kiselost tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović , Hrvoje; Jukić, MarkoProduction on antibacterial organic acids during the fermentation of goat and cow milk with Bifidobacterium longum BB-46 // Acta alimentaria, 34 (2005), 3; 277-285 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
85.Gavrić, AntoNastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
86.Ačkar, ĐurđicaPraćenje sastava arome tijekom probne proizvodnje sira Specijal – Belje, 2004., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
87.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan , MirelaInhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka fermentiranog bakterijom Bifidobacterium longum Bb-46 na rast uropatogenog soja Candida albicans // Mljekarstvo, 54 (2004), 4; 285-297 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
88.Slačanac, VedranDjelovanje fermentiranog kozjeg i kravljeg mlijeka na odabrane patogene mikroorganizme iz probavnog i urogenitalnog trakta, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
89.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Čutić, VitomirInhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermopilus) on the growth of some uropathogenic Escherichia coli strains // Italian journal of food sciences, 16 (2004), 2; 227-237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
90.Farkaš, AnamarijaMogućnost povećanja iskorištenja u proizvodnji svježeg sira, 2003., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
91.Hardi, Jovica; Slačanac, VedranSpecifičnost proizvodnje i osnovna svojstva specijalnog tipa autohtonog polu tvrdog sira iz istočne Slavonije // Zbornik sažetaka 35. hrvatskog kongresa mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 43-44 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Held, ArmandoUtjecaj sezonskih varijacija kiselosti svježeg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
93.Pralas, MirelaFizikalno kemijske i reološke promjene tijekom proizvodnje jogurta s velikim komadima voća, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
94.Vlastnik, SuzanaUtjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
95.Benković, SandaPrimjena prebiotika Frutafit IQ u proizvodnji AB-kulture od kozjeg mlijeka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
96.Smolčić, ManuelaUtjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
97.Jurinjak, IvanAnaliza ukupne kakvoće teksture fermentiranih mliječnih napitaka s hrvatskog tržišta, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
98.Majsec, IvanaPrimjena mezofilne, termofilne, jogurtne i probiotičke kulture u proizvodnji fermentiranih mliječnih napitaka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
99.Bareš, VesnaUtjecaj dodatka dvovalentnih kationa na teksturu jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom proizvodnje, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
100.Selić, MelitaUtjecaj dodatka inulina HD i TEX na koagulaciju i fermentaciju jogurta iz kravljeg mlijeka, 2002., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek