Pregled po CROSBI profilu: Danijela Skroza (CROSBI Profil: 25532, MBZ: 314352)
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Gardini, Fausto; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Hassoun, Abdo; Özogul, FatihSustainable sources for antioxidant and antimicrobial compounds used in meat and seafood products // Advances in Food and Nutrition Research / Toldra, Fidel (ur.).
Cambridge (MA): Elsevier, 2021. str. 1-64 doi:10.1016/bs.afnr.2021.03.001 -
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Katalinić, VišnjaTehnologija mediteranskog voća i povrća - Skripta za vježbe
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilište u Splitu, 2010 -
2.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Katalinić, VišnjaPrerada grožđa - Skripta za vježbe
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilište u Splitu, 2010 -
1.Maleš, Ivanka; Dobrinčić, Ana; Zorić, Zoran; Vladimir-Knežević, Sanda; Elez Garofulić, Ivona; Repajić, Maja; Skroza, Danijela; Jerković, Igor; Dragović-Uzelac, VericaPhenolic, Headspace and Sensory Profile, and Antioxidant Capacity of Fruit Juice Enriched with Salvia officinalis L. and Thymus serpyllum L. Extract: A Potential for a Novel Herbal-Based Functional Beverages // Molecules, 28 (2023), 9; 3656, 27 doi:10.3390/molecules28093656 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, IvanaEffect of plant extracts on quality characteristics and shelf-life of cold-marinated shrimp (Parapenaeus longirostris, Lucas, 1846) under refrigerated storage // Food bioscience, 102673 (2023), 102673, 10 doi:10.1016/j.fbio.2023.102673 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Popović, Marijana; Burčul, Franko; Veršić Bratinčević, Maja; Režić Mužinić, Nikolina; Skroza, Danijela; Frleta Matas, Roberta; Nazlić, Marija; Ninčević Runjić, Tonka; Jukić Špika, Maja; Bego, Ana et al.In the Beginning Was the Bud: Phytochemicals from Olive (Olea europaea L.) Vegetative Buds and Their Biological Properties // Metabolites, 13 (2023), 2; 237, 18 doi:10.3390/metabo13020237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Barbieri, Federica; Montanari, Chiara; Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Smole-Možina, Sonja; Bassi, Daniela; Gardini, Fausto; Tabanelli, Giulia;Effects of Rubus fruticosus and Juniperus oxycedrus derivatives on culturability and viability of Listeria monocytogenes // Scientific Reports, 12 (2022), 13158, 12 doi:10.1038/s41598-022-17408-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Skroza, Danijela; Šimat , Vida; Vrdoljak, Lucija; Jolić, Nina; Skelin, Anica; Čagalj, Martina; Frleta, Roberta; Generalić Mekinić, IvanaInvestigation of Antioxidant Synergisms and Antagonisms among Phenolic Acids in the Model Matrices Using FRAP and ORAC Methods // Antioxidants, 11 (2022), 9; 1784, 19 doi:10.3390/antiox11091784 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Čagalj, Martina; Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Fernández-Fernández, Carmen; Sterniša, Meta; Smole Možina, Sonja; Ozogul, Yesim; Generalić Mekinić, IvanaAntioxidant and Antimicrobial Activity of Hydroethanolic Leaf Extracts from Six Mediterranean Olive Cultivars // Antioxidants, 11 (2022), 9; 1656, 13 doi:10.3390/antiox11091656 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Ivana, Škugor Rončević; Danijela, Skroza; Ivana, Vrca; Ana Marija, Kondža; Nives, Vladislavić.Development and Optimization of Electrochemical Method for Determination of Vitamin C // Chemosensors, 10 (2022), 7; 283-299 doi:10.3390/chemosensors10070283 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Carmen Razola-Díaz, Maria; Verardo, Vito; Bassi, Daniela; Frleta, Roberta; Generalić Mekinić, Ivana; Tabanelli, Giullia; Šimat, VidaVariations in the Composition, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Cystoseira compressa during Seasonal Growth // Marine drugs, 20 (2022), 1; 64, 14 doi:10.3390/md20010064 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Botić, Viktorija; Crnjac, Anita; Smoljo, Marina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Čagalj, Martina; Skroza, DanijelaBioactive Phenolic Metabolites from Adriatic Brown Algae Dictyota dichotoma and Padina pavonica (Dictyotaceae) // Foods, 10 (2021), 6; 1187, 10 doi:10.3390/foods10061187 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Ozogul, Fatih; Šimat, VidaMaximizing the Antioxidant Capacity of Padina Pavonica by Choosing the Right Drying and Extraction Methods // Processes, 9 (2021), 4; 587, 16 doi:10.3390/pr9040587 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Bilušić, Tea; Drvenica, Ivana; Kalušević, Ana; Marijanović, Zvonimir; Jerković Igor; Mužek, Mario Nikola; Bratanić, Andre; Skroza, Danijela; Zorić, Zoran; Pedišić, Sandra et al.Influences of freeze- and spray drying vs. Encapsulation with soy and whey proteins on gastrointestinal stability and antioxidant activity of Mediterranean aromatic herbs. // International journal of food science & technology, 56 (2021), 4; 1582-1596 doi:10.1111/ijfs.14774 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Santoro, Heidi Christine; Skroza, Danijela; Dugandžić, Anđela; Boban, Mladen; Šimat, VidaAntimicrobial activity of selected red and white wines against Escherichia coli: In vitro inhibition using fish as food matrix // Foods, 9 (2020), 7; 936, 11 doi:10.3390/foods9070936 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko.; Kokeza, Ana.; Soldo, Barbara.; Ljubenkov, Ivica.; Banović, Mara.; Šimat, Vida.; Skroza, Danijela.Effect of Enzyme-Assisted Vinification on Wine Phenolics, Colour Components, and Antioxidant Capacity // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 113-123 doi:10.31883/pjfns/115461 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Šimat, Vida; Vlahović, Jelena; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, Ivana; Čagalj, Martina; Hamed, Imen; Skroza, DanijelaProduction and characterization of crude oils from seafood processing by-products // Food Bioscience, 33 (2020), 100484, 8 doi:10.1016/j.fbio.2019.100484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Šimat, VidaAntioxidant and Antimicrobial Potential of Phenolic Metabolites from Traditionally Used Mediterranean Herbs and Spices // Foods, 8 (2019), 11; 579, 18 doi:10.3390/foods8110579 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Hamed, Imen; Čagalj, Martina; Popović Perković, ZvjezdanaPhenolic content of brown algae (Pheophyceae) species: Extraction, Identification and Quantification // Biomolecules, 9 (2019), 6; 244, 25 doi:10.3390/biom9060244 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Milat, Ana Marija; Boban, Mladen; Teissedre, Pierre-Luis; Šešelja-Perišin, Ana; Jurić, Diana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Volarević, Josip; Rasines-Perea, Zuriñe et al.Effects of oxidation and browning of macerated white wine on its antioxidant and direct vasodilatory activity // Journal of Functional Foods, 59 (2019), 138-147 doi:10.1016/j.jff.2019.05.025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Katalinić, Višnja; Boban, Nataša; Generalić Mekinić, IvanaInteractions of resveratrol with other phenolics and activity against food-borne pathogens // Food Science and Nutrition, 7 (2019), 2312-2318 doi:10.1002/fsn3.1073 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Smole Možina, Sonja; Abramović, Helena; Šimat, Vida; Katalinić, Ana; Novak, Tina; Skroza, DanijelaAbiotic factors during a one-year vegetation period affect sage phenolic metabolites, antioxidants and antimicrobials // Industrial crops and products, 141 (2019), 111741, 8 doi:10.1016/j.indcrop.2019.111741 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Soldo, Barbara; Anđelić, Ivana; Nikolov, Nikolina; Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaThe effect of selected herb extracts on oxidative stability of vegetable oils // Croatica chemica acta, 92 (2019), 3; 331-336 doi:10.5562/cca3479 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Soldo, Barbara; Šimat, Vida; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaHigh quality oil extracted form sardine by-products as an alternative to whole sardines: production and refining // European journal of lipid science and technology, 121(7) (2019), EJLT3061, 10 doi:10.1002/ejlt.201800513 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Šimat, Vida; Vlahović , Jelena; Soldo, Barbara; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaProduction and refinement of omega-3 rich oils from processing by-products of farmed fish species // Foods, 8 (2019), 4; 125, 14 doi:10.3390/foods8040125 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko; Kokeza, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, Mara; Skroza, DanijelaEffect of winemaking on phenolic profile, colour components and antioxidants in Crljenak kaštelanski (sin. Zinfandel, Primitivo, Tribidrag) wine // Journal of food science and technology, 56 (2019), 4; 1841-1853 doi:10.1007/s13197-019-03638-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Grga, Mia; Mihajlovski, Marija; Lončar, Ružica; Katalinić, Višnja; Skroza, DanijelaInfluence of the vegetation period on sea fennel, Crithmum maritimum L. (Apiaceae), phenolic composition, antioxidant and anticholinesterase activities // Industrial crops and products, 124 (2018), 947-953 doi:10.1016/j.indcrop.2018.08.080 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Šimat, Vida; Ficović, Maja; Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaPreventive effect of herb extracts on lipid oxidation in fish oil // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 1-2; 30-36 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bikić, Ivana; Svilović, Sandra; Banović, Mara; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaAnthocyanidins in Babica, Ljutun and Crljenak Kaštelanski grapes and kinetic of their degradation under different storage conditions // Journal of Food and Nutrition Research, 55 (2016), 4; 294-302 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenov, Ivica; Katalinić, VišnjaInsight into the presence of stilbenes in medicinal plants traditionally used in Croatian folk medicine // Natural product communications, 11 (2016), 6; 833-835 doi:10.1177/1934578X1601100634 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Generalić Mekinić, Ivana; Blažević, Ivica; Mudnić, Ivana; Burčul, Franko; Grga, Mia; Skroza, Danijela; Jerčić, Iva; Ljubenkov, Ivica; Boban, Mladen; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaSea Fennel (Crithmum maritimum L.) : Phytochemical Profile, Antioxidative, Cholinesterase Inhibitory and Vasodilatory Activity // Journal of food science and technology, 53 (2016), 7; 3104-3112 doi:10.1007/s13197-016-2283-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Svilović, Sandra; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaInvestigation of the potential synergistic effect of resveratrol with other phenolic compounds : A case of binary phenolic mixtures // Journal of food composition and analysis, 38 (2015), 13-18 doi:10.1016/j.jfca.2014.06.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalic Mekinic, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinic, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medical plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // Journal of hygienic engineering and design, 6 (2014), 102-111 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
31.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Krstulović, Luka; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaPhenolic Acids Profile, Antioxidant and Antibacterial Activity of Chamomile, Common Yarrow and Immortelle (Asteraceae) // Natural product communications, 9 (2014), 12; 1745-1748 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaIn vitro Antioxidant and Antibacterial Activity of Lamiaceae Phenolic Extracts: A Correlation Study // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 1; 119-127 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Generalić Mekinić, Ivana; Gotovac, Marko; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaEffect of the extraction solvent on the oleuropein content and antioxidant properties of olive leaf (cv. Oblica, Lastovka and Levantinka) extracts // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 1; 7-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
34.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Skroza, Danijela; Kerum, Daniela; Katalinić, VišnjaAntioxidative / Acetylcholinesterase Inhibitory Activity of Some Asteraceae Plants // Natural product communications, 8 (2013), 4; 471-474 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Klančnik, AnjaPhenolic profile, antioxidant capacity and antimicrobial activity of crude leaf extracts of six Vitis vinifera L. varieties // International journal of food properties, 16 (2013), 1; 45-60 doi:10.1080/10942912.2010.526274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Šurjak, Jana; Smole Možina, Sonja; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaSeasonal Variations of Phenolic Compounds and Biological Properties in Sage (Salvia officinalis L.) // Chemistry & biodiversity, 9 (2012), 2; 441-457 doi:10.1002/cbdv.201100219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Mudnić, Ivana; Budimir, Danijela; Modun, Darko; Gunjača, Grgo; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Boban, MladenAntioxidant and vasodilatory effects of blackberry and grape wines // Journal of medicinal food, 15 (2012), 3; 315-321 doi:10.1089/jmf.2011.0129 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Klačnik, Anja; Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja;Antioxidant and antimicrobial activity of extracts obtained from rosemary (Rosmarinus officinalis) and vine (Vitis vinifera) leaves // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 1-8 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
39.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaInfluence of the phenophase on the phenolic profile and antioxidant properties of Dalmatian sage // Food chemistry, 127 (2011), 2; 427-433 doi:10.1016/j.foodchem.2011.01.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Abramovič, Helena; Miloš, Mladen; Ljubenkov, Ivica; Piskernik, Saša; Pezo, Ivan; Terpinc, Petra; Boban, MladenPolyphenolic profile, antioxidant properties and antimicrobial activity of grape skin extracts of 14 Vitis vinifera varieties grown in Dalmatia (Croatia). // Food Chemistry, 119 (2010), 2; 715-723 doi:10.1016/j.foodchem.2009.07.019 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza Danijela; Ljubenkov, Ivica; Teskera, Ana; Konta, Ivana; Boban, MladenInsight in the phenolic composition and antioxidative properties of Vitis vinifera leaves extracst // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 2; 7-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
42.Sikirić P; Petek M; Ručman R; Seiwerth S; Grabarević Z; Rotkvić I; Turković B; Jagić V; Mildner B; Duvnjak M et al.A new gastric juice peptide, BPC- an overview of stomach/stress/organoprotection hypothesis and BPC beneficial effects. // Journal of physiology (Paris), 87 (1993), 313-327 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Generalić Mekinić, Ivana; Čagalj, Martina; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Barbieri, Federica; Skroza, Danijela; Šimat, VidaSeasonal Changes in Essential Oil Constituents of Cystoseira compressa: First Report // Molecules, 26 (2021), 21; 6649, 12 doi:10.3390/molecules26216649 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
1.Jakić, Miće; Naletilić, Iva; Skroza, DanijelaPreparation and characterization of PP and PE composite films containing rosemary extract // Conference Proceedings, 22th International Conference on Materials, Tribology and Recycling, MATRIB 2022 / Bušić, Matija ; Leder Horina, Jasna ; Tropša, Vlado (ur.).
Varaždin: University North-University Center Varaždin Center for Digital Printing, 2022. str. 141-149 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Jakić, Miće; Borić, Mirna; Skroza, Danijela; Mužek, Mario NikolaKarakterizacija pjenastog polistirena nakon oporabe organskim otapalom limonenom // Hranom do zdravlja : zbornik radova s 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku, Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 75-82 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components and anthocyanins in Babica and Crljenak kaštelanski wines // With Food to Health: 10th International Scientific and Professional Conference: Proceedings = Hranom do zdravlja: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup: zbornik radova / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 186-194 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Dropulić, Ana Marija; Pervan, Ivana; Bezić, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaChemical characteristics and oxidative stability of Dalmatian monovarietal olive oils // With Food to Health: 10th International Scientific and Professional Conference: Proceedings = Hranom do zdravlja: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup: zbornik radova / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 175-185 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaChanges in oxidation stability of fish oil during thermic treatment and storage under poor conditions // Proceedings of the 46th WEFTA CONFERENCE "From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 28-32 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Popović Perković, Zvjezdana; Tedling, Dario; Šimat, Vida; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, DanijelaBiological potential of three Adriatic brown seaweeds // Proceedings of the 46th WEFTA CONFERENCE „From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 23-26 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Generalić Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Proceedings / Blesić, Milenko (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2014. str. 255-259 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 61-67 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Smole Možina, Sonja; Kutin, Tina; Generalić, Ivana; Klančnik, Anja; Skroza, Danijela; Piskernik, Saša; Abramovič, Helena; Katalinić, VišnjaAntimicrobial activity of pure phenolic acids and phenolic extracts of Lamiaceae plants against bacterial food-borne pathogens // 5th Central European Congress on Food CEFood2010, Book of Full Papers / Šimko, Peter (ur.).
Bratislava: VUP Food Reseach Institute, Bratislava, 2010. str. 253-257 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Bosančić, Marija; Martinović, Sanja; Skračić, Živko; Katalinić, VišnjaScreening of 21 Vitis vinifera L. leaf and grape skin extracts for antioxidant capacity and phenolic content // 5 th Central European Congress on Food CEFood2010, Book of Full Papers / Šimko, Peter (ur.).
Bratislava: VUP Food Reseach Institute, Bratislava, 2010. str. 75-80 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Kovačević, Danijela; Pejković, Anita; Bego, Ivana; Delić, Žana; Katalinić, VišnjaPotential positive influence of some foods on the reducing ability/antioxidant power (FRAP) of human blood sera. // Book of Proceedings of The 2nd Congress of Alps-Adria Working Community on Maritime, Undersea and Hyperbaric Medicine616-001.11(063 ; 615.835.3(063) / (ur.). - Split : Institut pomorske m / Petri, M. N. (ur.).
Split: Institut pomorske medicine HRM, 2006. str. 277-282 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Kovačević, Danijela; Pejković, Anita; Bego, Ivana; Delić, Žana; Katalinić, VišnjaPotential positive influence of some foods on the reducing ability/antioxidant power (FRAP) of human blood sera // Book of Proceedings of The 2nd Congress of Alps-Adria Working Community on Maritime, Undersea and Hyperbaric Medicine / Petri, M. N. (ur.).
Split: Institut pomorske medicine, 2006. str. 277-282 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaBiološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"
Zagreb, 2010. str. 31-34 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Čagalj, Martina; Šimat, Vida; Skroza, DanijelaAntioxidant potential of by-products extracts from traditional Mediterranean productions // Green Extraction of Natural Products (GENP2022) Book of Abstracts
Karlović, Sven ; Dujmić, Filip ; Ninčević Grassino, Antonela: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2022. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Skroza, Danijela; Bumbak, Josipa; Čagalj, Martina; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, VidaChemical profile, antioxidant and antimicrobial potential of green tea // CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; S.Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Malin, Valentina; S.Možina, SonjaAntioxidant and antimicrobial potential of by-products from berry juice production // CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; S.Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 1-336 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Frleta, Roberta; Šimat, VidaThe effect of microwave- and ultrasound-assisted extractions on the antioxidant potential of selected seaweeds from the Adriatic Sea // CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; S.Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 1-336 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Jakić, Miće; Naletilić, Iva; Skroza, DanijelaPREPARATION AND CHARACTERIZATION OF PP AND PE COMPOSITE FILMS CONTAINING ROSEMARY EXTRACT // Book of Abstracts, 22 th International Conference on Materials, Tribology & Recycling MATRIB 2022 / Bušić, Matija ; Leder Horina, Jasna ; Tropša, Vlado (ur.).
Varaždin: University North-University Center Varaždin Center for Digital Printing, 2022. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Vladislavić, Nives; Škugor Rončević, Ivana; Skroza, Danijela; Vrca, Ivana; Kondža, Ana MarijaDEVELOPMENT OF ELECTROCHEMICAL SENSORS FOR DETERMINATION OF VITAMIN C AND EVALUATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITY // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH
Osijek, 2021. str. 140-140 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Boban, Mladen; Milat, Ana Marija; Jurić, Diana; Skroza, Danijela; Generalić-Mekinić, Ivana; Mudnić, IvanaImpact of maceration and oxidation of white wine on its direct vasodilatory activity // Book of abstracts
Lahti, 2019. str. 309-310 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Popović Perković, Zvjezdana; Vranjić, Ema; Šimat, Vida; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, DanijelaPreliminariy quantification of microplastic in farmed oysters (Ostrea edulis Linnaeus, 1758) in the Adriatic sea // Book of Abstract of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Jozinović, Antun ; Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2019. str. 106-106 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Skroza, Danijela; Tolo, Iva; Šimat, Vida; Generalić Mekinić, IvanaSynergistic effect of catechin with stilbenes // E- Book
London, Ujedinjeno Kraljevstvo: xx, 2019. str. 46-46 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
10.Jakić, Miće; Borić, Mirna; Skroza, Danijela; Mužek, Mario NikolaKarakterizacija pjenastog polistirena nakon oporabe organskim otapalom limonenom // Knjiga sažetaka s 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2018. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Nikolov, Nikolina; Dropulić, Ana Marija; Šimat, Vida; Soldo, Barbara; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaThe effect of plant extract addition on oxidative stability of different oils // Knjiga sažetaka za 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 129-129 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
12.Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Šarić, Matea; Generalić Mekinić, IvanaAntimicrobial activity of plant extracts against selected food borne pathogens // Knjiga sažetaka sa 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 91-91 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
13.Čagalj, Martina; Popović Perković, Zvjezdana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, VidaInfluence of extraction mode on the content of phenolics, pigments and antioxidant potential of brown algae extracts // Book of Abstracts 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
14.Šimat, Vida; Generalić Mekinić, Ivana; Hamed, Imen; Mićunović, Ana; Granić, Glorija; Skroza, DanijelaEffect of plant extracts on secondary oxidation products during shrimp marination process // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 108-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
15.Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Šimat, VidaChanges of fatty acid profile and nutritive value of cod oil during cooking // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 127-127 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Mariani, Anja; Katalinić, Ana; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Skroza, DanijelaHelichrysum italicum (Roth) G Don: Seasonal variations of phenolic antioxidants // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Mudnić Ivana; Budić-Leto Irena; Zdunić Goran; Ljubenkov Ivica; Grga Mia; Milat Ana Marija; Skroza Danijela; Jerčić Iva; Slišković Antonela; Crnčević Nikola et al.Comparison of vasodilatory and antioxidant activity of dessert and standard wines // Book of abstracts. Wine Health 2017
Logroño, Španjolska, 2017. str. 65-65 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
18.Mudnić Ivana; Milat Ana Marija; Grga Mia; Skroza Danijela; Ljubenkov Ivica; Jercic Iva; Sliskovic Antonela; Katalinić Višnja; Volarević Josip, Boban MladenOxidation does not deteriorate antioxidant and direct vasodilatory activity of macerated wine // Book of abstracts. Wine Health 2017
Logroño, Španjolska, 2017. str. 64-65 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
19.Dropulić, Ana Marija; Zelenika, Ana; Pervan, Ivana; Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaThe effect of the addition of laurel extract and plant material on fish oil oxidative stability // Book of Abstract of 10th International Scientific and Professional Conference „With Food to Health“ Osijek, Croatia, / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 148-148 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
20.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components during the vinification of Babica and Crljenak kaštelanski // Book of Abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference "With Food to Health" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 122-122 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
21.Dropulić, Ana Marija; Pervan, Ivana; Bezić, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaChemical characteristics and oxidative stability of Dalmatian monovarietal olive oils // Book of Abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference „With Food to Health“ / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 110-110 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Mudnić Ivana; Budić-Leto Irena; Zdunić Goran; Ljubenkov Ivica; Grga Mia; Skroza Danijela; Milat Ana Marija; Jerčić Iva; Slišković Antonela; Cigić Zvonka et al.Vasodilatory and antioxidant activity of prošek dessert wine in comparison to standard wine // Book of abstracts. 8th Croatian Congress of Pharmacology with International Participation
Split, Hrvatska, 2016. str. 88-88 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
23.Popović Perković, Zvjezdana; Tedling, Dario; Šimat, Vida; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, DanijelaBiological potential of three Adriatic brown seaweeds // 46th WEFTA Conference
Zagreb, 2016. str. 181-181 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaChanges in oxidation stability of fish oil during thermic treatment and storage under poor conditions // 46th WEFTA Conference
Zagreb, 2016. str. 145-145 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaMedicinal plants as source of stilbene compounds // Book of Abstracts, 8th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21-24 October, 2014, Opatija, Croatia / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Ristovski, Bozidar; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaUtjecaj fenolnih spojeva ljekovitog bilja na antocijanski profil i svojstva boje ekstrakata grožđa // XV. Ružičkini dani, Danas znanost - sutra industrija, 11. i 12. rujna 2014, Vukovar, Knjiga sažetaka / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medicinal plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 187-187 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Skroza, Danijela; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaAcetyl- and butyril- cholinesterase inhibitory activity of Lamiaceae plant extracts // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 85-85 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Bikić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Ristovski, Božidar; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaCharacterisation of anthocyanidins in grape berry skin of Babica, Ljutun and Crljenak varieties by High-Performance Liquid Chromatography - HPLC method // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Skroza, Danijela; Jelović, Josipa; Generalić Mekinić, Ivana; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaThe effect of light and temperature on stability of anthocyanins // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica, - D.D. Fojnica, 2013. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Generalic Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2013. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Abstract Book of 6th Central European Congress on Food (CEFood2012) / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 125-125 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Ljubenkov , Ivica; Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Konta , Ivana; Čagalj , Željka; Veličković , Valentina; Petričević , Sandra; Katalinić , VišnjaPhysical, chemical and sensory properties of Dalmatian olive oils // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 236-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Skroza , Danijela; Šimičić , Hrvoje; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Banović , Mara; Katalinić , VišnjaThe effect of cold storage on the phenolic composition and antioxidant capacity of table grapes of cv. Vittoria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Katalinić , VišnjaInteraction between resveratrol and other phenolic compounds: Its effect effect on their antioxidant activity // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Generalić , Ivana; Šurjak , Jana; Skroza , Danijela; Katalinić , Ana; Ljubenkov , Ivica; Katalinić , VišnjaPhenolics and related biological properties of Dalmatian sage collected in different phenophases // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Generalić, Ivana; Agić , Petar; Skroza , Danijela; Ljubenkov, Ivica; Matek Sarić , Marijana; Režić Dereani, VesnaAntioxidant properties of Oblica cv olive oil phenolics // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 116-116 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, IvicaPolyphenolic profile and biological properties of Vitis vinifera leaf extracts // Periodicum biologorum, Vol 112, Suppl 1 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2010. str. 53-53 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Smole Možina, Sonja; Kutin, Tina; Generalić, Ivana; Klančnik, Anja; Skroza, Danijela; Piskernik, Saša; Abramovič, Helena; Katalinić, VišnjaAntimicrobial activity of pure phenolic acids and phenolic extracts of Lamiaceae plants against bacterial food-borne pathogens // 5th Central European Congress on Food, 19th-22nd May 2010, Bratislava, Slovak Republic
Bratislava: Food Research Institute, 2010. str. 178-178 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Bosančić, Marija; Martinović, Sanja; Skračić, Živko; Katalinić, VišnjaScreening of 21 Vitis vinifera L. leaf and grape skin extracts for antioxidant capacity and phenolic content // 5 th Central European Congress on Food 19th-22nd May 2010, Bratislava, Slovak Republic, Book of Abstract
Bratislava: Food Research Institute, 2010. str. 73-73 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Carev, Ivana; Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Burčul, Franko; Muštra, JelenaAntioksidacijski profil galne kiseline // VII. susret mladih kemijskih inženjera 2010, Knjiga sažetaka / Bolf, Nenad ; Šoljić Jerbić, Ivana (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebuu, 2010. str. 22-22 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Miloš, Mladen; Boban, Mladen; Katalinić, VišnjaNusprodukti vinifikacije kao izvor biološki aktivnih polifenola // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Trogir, 19.-22.travnja 2009. Knjiga sažetaka.
Split, Hrvatska, 2009. str. 143-143 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Miloš, Mladen; Mudnić, Ivana; Šimičić, HrvojeInfluence of pectolytic enzymes on the level of flavonoid and nonflavonoid polyphenols in red wine // World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV, June 28th – July 3rd 2009 / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: FotoSoft (FS), 2009. str. 260-260 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Pezo, Ivan; Miloš, Mladen; Boban, MladenPolyphenolic profile of white and red grape skin extracts // Book of Abstracts of the Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation- HDBMB2008 / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2008. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaEfficiency of stilbene extraction- comparison of the conventional and ultrasonic assisted extraction // Book of Abstracts of the Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation- HDBMB2008 / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2008. str. 89-89 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Kovačević, Danijela; Generalić, Ivana;Ispitivanje fenolnog sastava antioksidacijskih svojstava sokova i ekstrakata maline i kupine // Bilten XI. Međunarodne tehnologijade / Žepić, Mario (ur.).
Rovinj: Organizacijski odbor XI. Međunarodne tehnologijade, 2007. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaBiološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"
Zagreb, 2010. str. 31-34 (predavanje, domaća recenzija, pp prezentacija, stručni) -
1.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Tabanelli, Giulia; Barbieri, Federica; Özogul, FatihAntimicrobial potential of six brown algae from Central Adriatic Sea // 6th International Conference on Foodomics - Book of Abstract
Cesena: Alma Mater Studiorum – Università di Bologna, 2020. str. 44-44 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
1.Danijela SkrozaUčinak odabranih fenolnih spojeva na antioksidacijsku i antimikrobnu aktivnost resveratrola u binarnim fenolnim smjesama, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Vićan, RomanaToplinska i termooksidacijska razgradnja polimernog ambalažnog filma s dodatkom ekstrakta ružmarina, 2022., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split, Hrvatska
-
2.Nadilo, AntoniaFENOLNI PROFIL I BIOLOŠKI POTENCIJAL NUSPROIZVODA VINIFIKACIJE CRNOG I ROSÉ VINA, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
3.Krivić, IvonaANTIMIKROBNI UČINAK SMJESE EKSTRAKTA LISTA KUPINE I ODABRANIH FENOLNIH SPOJEVA NA PATOGENE BAKTERIJE, 2022., diplomski rad, diplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
4.Tadić, AndreaFENOLNI PROFIL I BIOLOŠKI POTENCIJAL NUSPROIZVODA VINIFIKACIJE BIJELOG VINA, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
5.Naletilić, IvaPriprema i karakterizacija polimernog ambalažnog filma s dodatkom ekstrakta ružmarina, 2022., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split, Hrvatska
-
6.Rašić, Tonka MirjanaANTIOKSIDACIJSKI POTENCIJAL KUPINE, 2021., diplomski rad, diplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
7.Podrug, RokoBIOLOŠKI POTENCIJAL KUPINE, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
8.Lucić, NinaTRENDOVI U KORIŠTENJU BILJINH EKSTRAKATA U HRANI, 2021., diplomski rad, preddiplomski, kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
9.Bumbak, JosipaFenolni sastav plodova roda Rosa, 2021., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
10.Botić, ViktorijaUTJECAJ RAZLIČITIH METODA I PARAMETARA EKSTRAKCIJE NA FENOLNI PROFIL I ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST BOROVICE (Juniperus communis L.), 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
11.Mateljak, GabrijelaFENOLNI SASTAV I ANTIOKSIDACIJSKI UČINAK SOKA OD VIŠNJE, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
12.Botić, VikrotijaUTJECAJ RAZLIČITIH METODA I PARAMETARA EKSTRAKCIJE NA FENOLNI PROFIL I ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST BOROVICE (Juniperus communis L.), 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
13.Smoljo, MarinaANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA LJEKOVITOG BILJA, 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
14.GLORIJA GRANIĆANTIOKSIDACIJSKI POTENCIJAL EKSTRAKATA RAŠTIKE (Brassica oleracea L. var. acephala), 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
15.GABRIJELA MATELJAKFENOLNI SASTAV I ANTIOKSIDACIJSKI UČINAK SOKA OD VIŠNJE, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
16.Crnjac, AnitaANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA ZAČINSKOG BILJA, 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
17.Skelin, AnicaORAC VRIJEDNOSTI EKVIMOLARNIH FENOLNIH SMJESA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
18.Meić, MelitaODREĐIVANJE ANTIMIKROBNE ATIVNOSTI ZAČINSKOG BILJA METODOM DIFUZIJE U JAŽICAMA, 2020., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split
-
19.Jelena MiladinovićUtjecaj biljnih ekstrakata na rast patogenih bakterija u hrani, 2020., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split
-
20.Grbavac, MarijanaUTJECAJ BILJNIH EKSTRAKATA NA PARAMETRE KAKVOĆE RIBLJIH BURGERA, 2019., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
21.Vrdoljak, LucijaODREĐIVANJE ANTIOKSIDACIJSKOG DJELOVANJA FENOLNIH KISELINA ORAC METODOM, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
22.Gabre, PetraPREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
23.Raši, Tonka MirjanaODREĐIVANJE ANTIMIKROBNOG UČINKA ZAČINSKOG BILJA NA Enterococcus faecalis, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
24.Bumbak, JosipaANTIMIKROBNI UČINAK EKSTRAKTA ZELENOG ČAJA NA PATOGENE UZROČNIKE KVARENJA HRANE, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
25.ANĐELA DUGANDŽIĆANTIMIKROBNA AKTIVNOST VINA NA PATOGENE UZROČNIKE KVARENJA HRANE, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
26.Šarić, MateaANTIMIKROBNA AKTIVNOST BILJNIH EKSTRAKATA NA ODABRANE PATOGENE UZROČNIKE KVARENJA HRANE, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
27.Klanac, AnitaUTJECAJ NAČINA EKSTRAKCIJE NA ANTIOKSIDACIJSKI KAPACITET MAKROALGI(ORAC METODA), 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
28.Smoljo, MarinaANTIOKSIDACIJSKI POTENCIJAL RAZLIČITIH EKSTRAKATA JADRANSKIH ALGI, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
29.Grbavac, MarijanaSinergijski antioksidacijski učinak flavan-3-ola, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
30.Vrdoljak, LucijaAntioksidacijska aktivnost fenola: Interakcija derivata hidroksicimetne kiseline, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
31.Jolić, NinaAntioksidacijska aktivnost fenola: interakcija derivata hidroksibenzojeve kiseline, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
32.Šutalo, MartinaUtjecaja pektolitičkih enzima na ekstrakciju boje tijekom vinifikacije grožđa sorti Babica i Crljenak, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
33.Kulić, IgorUtjecaj pektolitičkih enzima na polifenolni sastav i antioksidacijsku aktivnost tijekom vinifikacije grožđa sorte "crljenak", 2015., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
34.Tolo, IvaSinergijski učinak katehina sa stilbenima, 2015., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
35.Lončar, RužicaBiološka aktivnost ekstrakata petrovca (Crithmum maritimum L.)u različitim periodima vegetacije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
36.Mihajlovski, MarijaFenolni profil petrovca (Crithmum maritimum L.) u različitim periodima vegetacije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
37.Vidaić, MarinaUtjecaj sorte na antioksidacijska svojstva ekstrakata lišća masline, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
38.Jelavić-Šako, LucijaAntioksidacijski profil fenolnog ekstrakta kadulje, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
39.Zaninović, AndrejaPrimjena MTT metode u određivanju antioksidacijske aktivnosti, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
40.Brnić, IvanaUtjecaj sorte i fenofaze na udio fenolnih spojeva u ekstraktima lišća Vitis vinifera L., 2010., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
41.Filipin, IvanPraćenje promjene udjela ukupnih fenola i sposobnosti kelatiranja tijekom procesa proizvodnje crnog vina 'Babica'', 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
42.Martinović, SanjaUvid u polifenolni sastav i redukcijsku snagu pokožica grožđa, 2009., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
43.Kata DorbićTehnologija i kemijski sastav vrhunskih vina “ Babić” i “ Babić Sur Lie”, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
44.Kovačević, DanijelaNutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova kupine (Rubus fructiosus L.) i maline (Rubus idaeus L.), 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
1.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza, DanijelaPostupak priprave ekstrakta zdravca (Geranium robertianum) i njegova uporaba kao prirodnog konzervansa
(2013)