Pregled po CROSBI profilu: Danijela Skroza (CROSBI Profil: 25532, MBZ: 314352)
-
1.Maleš, Ivanka; Dobrinčić, Ana; Zorić, Zoran; Vladimir-Knežević, Sanda; Elez Garofulić, Ivona; Repajić, Maja; Skroza, Danijela; Jerković, Igor; Dragović-Uzelac, VericaPhenolic, Headspace and Sensory Profile, and Antioxidant Capacity of Fruit Juice Enriched with Salvia officinalis L. and Thymus serpyllum L. Extract: A Potential for a Novel Herbal-Based Functional Beverages // Molecules, 28 (2023), 9; 3656, 27 doi:10.3390/molecules28093656 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, IvanaEffect of plant extracts on quality characteristics and shelf-life of cold-marinated shrimp (Parapenaeus longirostris, Lucas, 1846) under refrigerated storage // Food bioscience, 102673 (2023), 102673, 10 doi:10.1016/j.fbio.2023.102673 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Popović, Marijana; Burčul, Franko; Veršić Bratinčević, Maja; Režić Mužinić, Nikolina; Skroza, Danijela; Frleta Matas, Roberta; Nazlić, Marija; Ninčević Runjić, Tonka; Jukić Špika, Maja; Bego, Ana et al.In the Beginning Was the Bud: Phytochemicals from Olive (Olea europaea L.) Vegetative Buds and Their Biological Properties // Metabolites, 13 (2023), 2; 237, 18 doi:10.3390/metabo13020237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Vićan, RomanaToplinska i termooksidacijska razgradnja polimernog ambalažnog filma s dodatkom ekstrakta ružmarina, 2022., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split, Hrvatska
-
5.Čagalj, Martina; Šimat, Vida; Skroza, DanijelaAntioxidant potential of by-products extracts from traditional Mediterranean productions // Green Extraction of Natural Products (GENP2022) Book of Abstracts
Karlović, Sven ; Dujmić, Filip ; Ninčević Grassino, Antonela: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2022. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Barbieri, Federica; Montanari, Chiara; Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Smole-Možina, Sonja; Bassi, Daniela; Gardini, Fausto; Tabanelli, Giulia;Effects of Rubus fruticosus and Juniperus oxycedrus derivatives on culturability and viability of Listeria monocytogenes // Scientific Reports, 12 (2022), 13158, 12 doi:10.1038/s41598-022-17408-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Nadilo, AntoniaFENOLNI PROFIL I BIOLOŠKI POTENCIJAL NUSPROIZVODA VINIFIKACIJE CRNOG I ROSÉ VINA, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
8.Krivić, IvonaANTIMIKROBNI UČINAK SMJESE EKSTRAKTA LISTA KUPINE I ODABRANIH FENOLNIH SPOJEVA NA PATOGENE BAKTERIJE, 2022., diplomski rad, diplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
9.Tadić, AndreaFENOLNI PROFIL I BIOLOŠKI POTENCIJAL NUSPROIZVODA VINIFIKACIJE BIJELOG VINA, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
10.Skroza, Danijela; Bumbak, Josipa; Čagalj, Martina; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, VidaChemical profile, antioxidant and antimicrobial potential of green tea // CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; S.Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Malin, Valentina; S.Možina, SonjaAntioxidant and antimicrobial potential of by-products from berry juice production // CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; S.Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 1-336 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Frleta, Roberta; Šimat, VidaThe effect of microwave- and ultrasound-assisted extractions on the antioxidant potential of selected seaweeds from the Adriatic Sea // CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; S.Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 1-336 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Skroza, Danijela; Šimat , Vida; Vrdoljak, Lucija; Jolić, Nina; Skelin, Anica; Čagalj, Martina; Frleta, Roberta; Generalić Mekinić, IvanaInvestigation of Antioxidant Synergisms and Antagonisms among Phenolic Acids in the Model Matrices Using FRAP and ORAC Methods // Antioxidants, 11 (2022), 9; 1784, 19 doi:10.3390/antiox11091784 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Naletilić, IvaPriprema i karakterizacija polimernog ambalažnog filma s dodatkom ekstrakta ružmarina, 2022., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split, Hrvatska
-
15.Šimat, Vida; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Čagalj, Martina; Pasini, Federica; Gómez-Caravaca, Ana Maria; Fernández-Fernández, Carmen; Sterniša, Meta; Smole Možina, Sonja; Ozogul, Yesim; Generalić Mekinić, IvanaAntioxidant and Antimicrobial Activity of Hydroethanolic Leaf Extracts from Six Mediterranean Olive Cultivars // Antioxidants, 11 (2022), 9; 1656, 13 doi:10.3390/antiox11091656 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Ivana, Škugor Rončević; Danijela, Skroza; Ivana, Vrca; Ana Marija, Kondža; Nives, Vladislavić.Development and Optimization of Electrochemical Method for Determination of Vitamin C // Chemosensors, 10 (2022), 7; 283-299 doi:10.3390/chemosensors10070283 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Jakić, Miće; Naletilić, Iva; Skroza, DanijelaPREPARATION AND CHARACTERIZATION OF PP AND PE COMPOSITE FILMS CONTAINING ROSEMARY EXTRACT // Book of Abstracts, 22 th International Conference on Materials, Tribology & Recycling MATRIB 2022 / Bušić, Matija ; Leder Horina, Jasna ; Tropša, Vlado (ur.).
Varaždin: University North-University Center Varaždin Center for Digital Printing, 2022. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Jakić, Miće; Naletilić, Iva; Skroza, DanijelaPreparation and characterization of PP and PE composite films containing rosemary extract // Conference Proceedings, 22th International Conference on Materials, Tribology and Recycling, MATRIB 2022 / Bušić, Matija ; Leder Horina, Jasna ; Tropša, Vlado (ur.).
Varaždin: University North-University Center Varaždin Center for Digital Printing, 2022. str. 141-149 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Carmen Razola-Díaz, Maria; Verardo, Vito; Bassi, Daniela; Frleta, Roberta; Generalić Mekinić, Ivana; Tabanelli, Giullia; Šimat, VidaVariations in the Composition, Antioxidant and Antimicrobial Activities of Cystoseira compressa during Seasonal Growth // Marine drugs, 20 (2022), 1; 64, 14 doi:10.3390/md20010064 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
20.Rašić, Tonka MirjanaANTIOKSIDACIJSKI POTENCIJAL KUPINE, 2021., diplomski rad, diplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
21.Podrug, RokoBIOLOŠKI POTENCIJAL KUPINE, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Kemisjko-tehnološki fakultet, Split
-
22.Lucić, NinaTRENDOVI U KORIŠTENJU BILJINH EKSTRAKATA U HRANI, 2021., diplomski rad, preddiplomski, kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
23.Generalić Mekinić, Ivana; Čagalj, Martina; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Barbieri, Federica; Skroza, Danijela; Šimat, VidaSeasonal Changes in Essential Oil Constituents of Cystoseira compressa: First Report // Molecules, 26 (2021), 21; 6649, 12 doi:10.3390/molecules26216649 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
24.Vladislavić, Nives; Škugor Rončević, Ivana; Skroza, Danijela; Vrca, Ivana; Kondža, Ana MarijaDEVELOPMENT OF ELECTROCHEMICAL SENSORS FOR DETERMINATION OF VITAMIN C AND EVALUATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITY // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH
Osijek, 2021. str. 140-140 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Bumbak, JosipaFenolni sastav plodova roda Rosa, 2021., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
26.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Botić, Viktorija; Crnjac, Anita; Smoljo, Marina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Čagalj, Martina; Skroza, DanijelaBioactive Phenolic Metabolites from Adriatic Brown Algae Dictyota dichotoma and Padina pavonica (Dictyotaceae) // Foods, 10 (2021), 6; 1187, 10 doi:10.3390/foods10061187 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Gardini, Fausto; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Hassoun, Abdo; Özogul, FatihSustainable sources for antioxidant and antimicrobial compounds used in meat and seafood products // Advances in Food and Nutrition Research / Toldra, Fidel (ur.).
Cambridge (MA): Elsevier, 2021. str. 1-64 doi:10.1016/bs.afnr.2021.03.001 -
28.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Tabanelli, Giulia; Ozogul, Fatih; Šimat, VidaMaximizing the Antioxidant Capacity of Padina Pavonica by Choosing the Right Drying and Extraction Methods // Processes, 9 (2021), 4; 587, 16 doi:10.3390/pr9040587 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Bilušić, Tea; Drvenica, Ivana; Kalušević, Ana; Marijanović, Zvonimir; Jerković Igor; Mužek, Mario Nikola; Bratanić, Andre; Skroza, Danijela; Zorić, Zoran; Pedišić, Sandra et al.Influences of freeze- and spray drying vs. Encapsulation with soy and whey proteins on gastrointestinal stability and antioxidant activity of Mediterranean aromatic herbs. // International journal of food science & technology, 56 (2021), 4; 1582-1596 doi:10.1111/ijfs.14774 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Botić, ViktorijaUTJECAJ RAZLIČITIH METODA I PARAMETARA EKSTRAKCIJE NA FENOLNI PROFIL I ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST BOROVICE (Juniperus communis L.), 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
31.Mateljak, GabrijelaFENOLNI SASTAV I ANTIOKSIDACIJSKI UČINAK SOKA OD VIŠNJE, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
32.Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Tabanelli, Giulia; Barbieri, Federica; Özogul, FatihAntimicrobial potential of six brown algae from Central Adriatic Sea // 6th International Conference on Foodomics - Book of Abstract
Cesena: Alma Mater Studiorum – Università di Bologna, 2020. str. 44-44 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
33.Santoro, Heidi Christine; Skroza, Danijela; Dugandžić, Anđela; Boban, Mladen; Šimat, VidaAntimicrobial activity of selected red and white wines against Escherichia coli: In vitro inhibition using fish as food matrix // Foods, 9 (2020), 7; 936, 11 doi:10.3390/foods9070936 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Botić, VikrotijaUTJECAJ RAZLIČITIH METODA I PARAMETARA EKSTRAKCIJE NA FENOLNI PROFIL I ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST BOROVICE (Juniperus communis L.), 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
35.Smoljo, MarinaANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA LJEKOVITOG BILJA, 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
36.GLORIJA GRANIĆANTIOKSIDACIJSKI POTENCIJAL EKSTRAKATA RAŠTIKE (Brassica oleracea L. var. acephala), 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
37.GABRIJELA MATELJAKFENOLNI SASTAV I ANTIOKSIDACIJSKI UČINAK SOKA OD VIŠNJE, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
38.Crnjac, AnitaANTIOKSIDACIJSKA SVOJSTVA ZAČINSKOG BILJA, 2020., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
39.Skelin, AnicaORAC VRIJEDNOSTI EKVIMOLARNIH FENOLNIH SMJESA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
40.Meić, MelitaODREĐIVANJE ANTIMIKROBNE ATIVNOSTI ZAČINSKOG BILJA METODOM DIFUZIJE U JAŽICAMA, 2020., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split
-
41.Jelena MiladinovićUtjecaj biljnih ekstrakata na rast patogenih bakterija u hrani, 2020., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split
-
42.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko.; Kokeza, Ana.; Soldo, Barbara.; Ljubenkov, Ivica.; Banović, Mara.; Šimat, Vida.; Skroza, Danijela.Effect of Enzyme-Assisted Vinification on Wine Phenolics, Colour Components, and Antioxidant Capacity // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 113-123 doi:10.31883/pjfns/115461 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Šimat, Vida; Vlahović, Jelena; Soldo, Barbara; Generalić Mekinić, Ivana; Čagalj, Martina; Hamed, Imen; Skroza, DanijelaProduction and characterization of crude oils from seafood processing by-products // Food Bioscience, 33 (2020), 100484, 8 doi:10.1016/j.fbio.2019.100484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Boban, Mladen; Milat, Ana Marija; Jurić, Diana; Skroza, Danijela; Generalić-Mekinić, Ivana; Mudnić, IvanaImpact of maceration and oxidation of white wine on its direct vasodilatory activity // Book of abstracts
Lahti, 2019. str. 309-310 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Grbavac, MarijanaUTJECAJ BILJNIH EKSTRAKATA NA PARAMETRE KAKVOĆE RIBLJIH BURGERA, 2019., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
46.Vrdoljak, LucijaODREĐIVANJE ANTIOKSIDACIJSKOG DJELOVANJA FENOLNIH KISELINA ORAC METODOM, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
47.Gabre, PetraPREGLED ISTRAŽIVANJA ANTIMIKROBNOG UČINKA BILJNIH EKSTRAKATA U MESU, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
48.Raši, Tonka MirjanaODREĐIVANJE ANTIMIKROBNOG UČINKA ZAČINSKOG BILJA NA Enterococcus faecalis, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
49.Bumbak, JosipaANTIMIKROBNI UČINAK EKSTRAKTA ZELENOG ČAJA NA PATOGENE UZROČNIKE KVARENJA HRANE, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
50.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Šimat, VidaAntioxidant and Antimicrobial Potential of Phenolic Metabolites from Traditionally Used Mediterranean Herbs and Spices // Foods, 8 (2019), 11; 579, 18 doi:10.3390/foods8110579 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)