Pregled po CROSBI profilu: Ana-Marija Jagatić Korenika (CROSBI Profil: 25039, MBZ: 315836)
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Mirošević, Nikola; Bašić, Želimir; Jelaska, Vladimir; Anić, Marina; Maletić, Edi; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Alpeza, Ivana; Brkan, Božica; Tvrdeić, Ivan; Margaritoni, Mara et al.Pošip bijeli u čašama zlato s Korčule. Zagreb: Nova Stvarnost, 2022 (monografija)
-
2.Jemrić, Tomislav; Šindrak, Zoran; Skendrović Babojelić, Martina; Fruk, Goran; Mihaljević Žulj, Marin; Jagatić Korenika, Ana - MarijaProizvodnja jabučnoga vina na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2014 (prirucnik)
-
1.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz IvanaAN INFLUENCE OF DIFFERENT YEAST SPECIES ON WINE AROMA COMPOSITION // FERMENTED BEVERAGES / GRUMEZESCU, ALEXANDRU MIHAI ; HOLBAN, ALINA MARIA (ur.).
Duxford: Elsevier, 2019. str. 171-285 doi:10.1016/B978-0-12-815271-3.00006-3 -
2.Maslov Bandić, Luna; Viskić, Marko; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaVarietal thiols in grape and wine // A closer look at grapes, wines and winemaking / Perez, Joni (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2018. str. 43-74 -
1.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Kozina, Bernard; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Volarević, Josip; Jeromel, AnaThe Effect of Seed Removal and Extraction Time on the Phenolic Profile of Plavac Mali Wine // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5411, 12 doi:0.3390/app13095411 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Šikuten, Iva; Kozina, Bernard; Jeromel, Ana; Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaSenzorna ocjena pjenušavog vina ´Graševina´ klon OB- 435 // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 6; 100-106 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Tomašević, Marina; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Lukić, Katarina; Jagatić Korenika, Ana- Marija; Preiner, Darko; Jeromel, AnaVarietal thiols in Pošip wines: Effect of clone selection // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 114-121 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Šikač, Iva; Jeromel, Ana; Tomaz, Ivana; Kozina, Bernard; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na aromatski profil pjenušavih vina // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 66-77 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Vincek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- MarijaUTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP' // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 58-64 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Skendrović Babojelić, Martina; Jeromel, AnaAroma Profile of Monovarietal Pét-Nat Ciders: The Role of Croatian Traditional Apple Varieties // Horticulturae, 8 (2022), 8; 689, 17 doi:10.3390/horticulturae8080689 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljevć Žulj, MarinThe Effect of Bentonite Agents on the Aroma Composition of Sauvignon Blanc Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 87 (2022), 1; 51-60 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaUtjecaj inkapsuliranog kvasca na kakvoću pjenušavog ružičastog vina ´Teran´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 6; 92-99 doi:10.31727/gzb.44.6.10 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Tuščić, Valentina; Preiner, D; Andabaka, Ž; Stupić, D; Marković. Z; Jagatić Korenika, AM; Šikuten, I; Štambuk, P; Tomaz, I; Jeromel, AUtjecaj inaktivnih kvasaca na polifenolni sastav grožđa sorte Plavina // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 68-74 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Babić, Iva; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- MarijaUtjecaj kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na kemijski sastav vina sorte ´Frankovka´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 48-56 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Tomislav, Plavša; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Jeromel, AnaInfluence of different malolactic fermentation techniques on changes in chemical properties and volatile compounds of cv. Teran red wine (Vitis vinifera L.) // Journal of Central European Agriculture, 22 (2021), 3; 582-595 doi:/10.5513/JCEA01/22.3.3172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Marinov, Luka; Jeromel, Ana; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUčinak sekvencijalne fermentacije s kvascima Lachancea thermotolerans i Torulaspora delbrueckii na kemijski sastav vina ´Malvazija istarska´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 4; 56-66 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Plichta, Vedran; Jeromel, AnaImpact of commercial yeasts on phenolic profile of Plavac Mali wines from Croatia // Fermentation, 7 (2021), 2; 92, 12 doi:10.3390/fermentation7020092 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Karakaš, Darija; Anić, Marina; Karoglan , MarkoUtjecaj mikorize na kemijski sastav vina ´Portugizac´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 3; 33-40 doi:10.31727/gzb.44.3.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Viskić, Marko; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, AnaNMR in the Service of Wine Differentiation // Foods, 10 (2021), 1; 120-142 doi:10.3390/foods10010120 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Lavrić, Marina; Šimić, Branimir; Jeromel, AnaInfluence of L. thermotolerans and S. cerevisiae Commercial Yeast Sequential Inoculation on Aroma Composition of Red Wines (Cv Trnjak, Babic, Blatina and Frankovka) // Fermentation, 7 (2021), 1; 4, 20 doi:10.3390/fermentation7010004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Marinov, Luka; Anđelini, Dominik; Jeromel, AnaKvasci i kiselinski profil vina // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 4; 861-869 doi:10.5513/JCEA01/21.4.2833 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaVolatile Profile Characterization of Croatian Commercial Sparkling Wines // Molecules, 25 (2020), 18; 4349, 24 doi:10.3390/molecules25184349 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Prusina, Tihomir; Ivić, StipeInfluence of cold maceration treatment on aromatic and sensory properties of Vugava wine (Vitis vinifera L.) // Journal of microbiology, biotechnology and food sciences, 10 (2020), 1; 49-53 doi:10.15414/jmbfs.2020.10.1.49-53 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Biloš, Josipa; Kozina, Bernard; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Jeromel, AnaEffect of Different Reducing Agents on Aromatic Compounds, Antioxidant and Chromatic Properties of Sauvignon Blanc Wine // Foods, 9 (2020), 8; 996, 17 doi:10.3390/foods9080996 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Jeromel, AnaAromatski profil pjenušavih vina Zagrebačke županije // Glasnik zaštite bilja, 6 (2019), 104-110 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Buljević, Nina; Jeromel, AnaTradicija proizvodnje i kakvoća crnih vina općine Postira, vinogorja Brač // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 5; 28-37 doi:10.31727/gzb.42.5.4 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Palčić, Igor; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jakobović, Snježana; Pasković, Igor; Major, Nikola; Ban, Dean; Goreta Ban, Smiljana; Karoglan, Marko; Petek, Marko; Herak Ćustić, Mirjana, Jeromel, AnaSoil type affects grape juice free amino acid profile during ripening of cv. Malvasia Istriana (Vitis vinifera L.) // New zealand journal of crop and horticultural science, 48 (2019), 1; 22-33 doi:10.1080/01140671.2019.1657910 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaKemijska i senzorna karakterizacija vina Chardonnay // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 3; 96-101 doi:10.31727/gzb.42.3.12 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Jeromel, Ana; Šember, Nikola; Jagatić Korenika, Ana-MarijaDuljina dozrijevanja kao čimbenik kakvoće pjenušavih vina // Glasnik zaštite bilja, 6 (2018), 84-90 doi:10.31727/gzb.41.6.9 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Maslov Bandić, Luna; Jakobović, Snježana; Palčić, Igor; Jeromel, AnaComparative study of aromatic and polyphenolic profiles of Croatian white wines produced by cold maceration // Czech journal of food sciences, 36 (2018), 6; 459-469 doi:10.17221/448/2017-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Mihaljević Žulj, Marin; Maslek, Maja; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaBiogenic Amine Production during Spontaneous and Inoculated MLF of Zweigelt Wines // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 83 (2018), 3; 239-242 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Jeromel, Ana; Orbanić, Fumica; Tomaz, Ivana; Andabaka, Željko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaKakvoća crnih vina (V. vinifera L.) dozrijevanih u bačvama od slavonske hrastovine // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 6; 19-27 doi:10.31727/gzb.40.6.3 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Batistić, Ivan; Jeromel, AnaUtjecaj hladne maceracije na kakvoću vina Grk // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 5; 94-102 doi:10.31727/gzb.40.5.10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Mihaljević Žulj, Marin; Greblički, Ivan, Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Jeromel, AnaKemijska i senzorna svojstva vina sorte Sokol (Vitis vinifera L.) // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 6-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
31.Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, Luna; Preiner, Darko; Jeromel, AnaAminoacids Profile of cv. Kraljevina (Vitis vinifera L.) Clones Candidates // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 80 (2015), 2; 109-112 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Maslov Bandić, Luna; Pavlešić, Tomislav; Jeromel, AnaOrganic Acid Composition in Croatian Predicate Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 80 (2015), 2; 113-117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Ivan, Naletilić; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jeromel, AnaUtjecaj roka berbe i temperature maceracije na polifenolni sastav grožđa i vina sorte Frankovka (Vitis vinifera L.) // Glasnik zaštite bilja, 38 (2015), 5; 92-97 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
34.Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaInfluence of Different Yeast Strains on Metabolism of Tryptophan and Indole-3-Acetic Acid During Fermentation // South African journal of enology and viticulture, 36 (2015), 1; 44-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Plavša, Tomislav; Jeromel, AnaStudy of phenolic composition and antioxidant capacity of Croatian macerated white wines // Mitteilungen Klosterneuburg, 64 (2014), 171-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, IvanaUtjecaj hladne maceracije na kemijski sastav vina autohtonih hrvatskih sorti vinove loze // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 4; 78-86 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
37.Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, AnaSenzorna svojstva vina proizvedena od klonskih kandidata kultivara Kraljevina // Glasnik zaštite bilja, 5 (2012), 100-108 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
38.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 37-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Prusina, TihomirInfluence of Different Maceration Times on the Anthocyanin Composition and Sensory Properties of Blatina Wines // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 41-44 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, TomislavIndole-3-acetic acid and tryptophan in Istrian Malvasia grapes and wine // Journal of food agriculture & environment, 9 (2011), 3/4; 29-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Kovač, Ana; Skendrović Babojelić, Martina; Pavičić, Nikola; Voća, Sandra; Voća, Neven; Dobričević, Nadica; Jagatić, Ana-Marija; Šindrak, ZoranInfluence of harvest time and storage duration on "Cripps Pink" apple cultivar (Malus × Domestica Borkh) quality parameters // CyTA-Journal of Food, 8 (2010), PII 920636163, 6 doi:10.1080/11358120902989632 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Kovač, Ana; Skendrović Babojelić, Martina; Voća, Sandra; Jagatić, Ana Marija; Klepo, TatjanaUtjecaj roka berbe na kakvoću ploda jabuke (Malus x domestica Borkh.) // Pomologia Croatica, 13 (2007), 4; 211-217 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Marković, Zvjezdana; Jeromel, AnaSuvremeni trendovi vinogradarsko-vinarske proizvodnje u Hrvatskoj // Glasilo biljne zaštite, 21 (2021), 3; 323-332 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Horvat, Ivana; Plavša, Tomislav; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Jagatić Korenika, Ana- Marija; Radeka, SanjaComparison of different winemaking processes for improvement of phenolic composition, macro- and microelemental content, and taste sensory attributes of Teran (Vitis vinifera L.) red wines // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 154 (2022), 112619; 1-10 doi:10.1016/j.lwt.2021.112619 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
1.Atlija, Jure; Budžaki, Anja; Oreški, Andrijana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaINFLUENCE OF DIFFERENT REDUCING AGENTS ON GRAŠEVINA WHITE WINE AROMATIC PROFILE // = Proceedings of the 46th Conference for Students of Agriculture and Veterinary Medicine with International Participation / Budakov, Dragana ; Ćupina, Branko (ur.).
Novi Sad: UNIVERSITY OF NOVI SAD, FACULTY OF AGRICULTURE, 2023. str. 7-12 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Lavrić, Marina; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Preiner, Darko; Štambuk, Petra; Tomaz, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj kvasaca na sastav antocijana u vinu ´Trnjak´ // Proceedings 57th Croatian & 17th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 569-574 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Gelenđir, Antonela; Pranjić, Petra; Perić, Ana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaINFLUENCE OF YEASTS ON THE CHEMICAL COMPOSITION AND QUALITY OF GRAŠEVINA WINES FROM CLONES OB-412 AND OB-445 // Proceedings of the 45th Conference for Students of Agriculture and Veterinary Medicine with International Participation / Budakov, Dragana ; Ćupina, Branko (ur.).
Novi Sad: UNIVERSITY OF NOVI SAD, FACULTY OF AGRICULTURE, 2021. str. 33-39 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Radeka, SanjaRelationship between some sensory attributes and overall impression of Teran wines produced with different vinification techniques // 56th Croatian & 16th International Symposium on Agriculture / Rozman, V. ; Antunović, Z. (ur.).
Vodice, Hrvatska: VIN Grafika, 2021. str. 723-727 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Jeromel, Ana; Maslov Bandić, Luna, Šimić, Branimir; Jagatić Korenika, Ana-MarijaPrimjena kvasca Lachancea thermotolerans u proizvodnji vina ´Blatina´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 697-701 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Lavrić, Marina; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUčinak kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na promjene u kemijskom sastavu vina ´Trnjak´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 706-710 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Biloš, Josipa; Divić, Marija; Anđelini, Dominik; Jerković, Tomislav; Madžar, Lucija; Jagatić Korenika, Ana-MarijaINFLUENCE OF DIFFERENT ANTIOXIDANT AGENTS ON THE AROMATIC PROFILES OF SAUVIGNON WINES // Zbornik radova sa 43. smotre naučnih radova studenata poljoprivrede i veterinarske medicine sa međunarodnim učešćem = Proceedings of the 43rd Conference of agricultural students and veterinary medicine with international participation / Ćupina, Branko ; Budakov, Dragana (ur.).
Novi Sad: Poljoprivredni Fakultet, 2020. str. 97-108 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Rossi, Sara; Radeka, Sanja; Bubola, Marijan; Plavša, Tomislav; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Jagatić Korenika, Ana-MarijaInfluence of different vinification techniques on stilbenes and total polyphenolic content in Teran wines // SA 2020, 55th Croatian and 15th International Symposium on Agriculture, Proceedings / Mioč B., Širić I. (ur.).
Zagreb, 2020. str. 496-500 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Orbanić, Fumica; Sošić, Maja; Stulić, Lovre; Šember, Nikola; Jagatić Korenika, Ana-MarijaQUALITY OF RED WINES PRODUCED WITH DIFFERENT OENOLOGICAL PRODUCTS // Proceedings of the 42nd Conference of Agricultural Students and Veterinary Medicine with international participation / Ćupina, Branko ; Budakov, Dragana (ur.).
Novi Sad: Poljoprivredni Fakultet, 2018. str. 102-111 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Puhelek Ivana; Mihaljević Žulj, MarinUtjecaj hladne maceracije na kakvoću bijelih vina autohtonih sorti grožđa // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaEfekt dodatka amonijevog sulfata na metabolizam triptofana tijekom alkoholne fermentacije // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, Ana;Koncentacija organskih kiselina u vinima različitih klonskih kandidata kultivara Kraljevina(Vitis vinifera L.) // 48.Hrvatski i 8. Međunarodni simpozij Agronoma
Dubrovnik, Hrvatska, 2013. str. 892-895 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, TomislavConcentrations of L-tryptophan, indole-3-acetic acid and 2-aminoacetophenone in Malvasia // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 157-160 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana- MarijaThe quality of Maraština wine fermented in croatian oak barrels // 32nd World congress of vine and wine 7th general assembly of the OIV / Veronika, Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 261-261 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Zorić, Ante; Ivić, Stipe; Preiner, Darko; Jeromel, AnaUtjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´ // 56. HRVATSKI I 16. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA ; ZBORNIK RADOVA / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 692-696 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Tomić, Antonija; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Alpeza, Ivana; Jeromel, AnaChemical composition of fruit wines from Croatia // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma eZbornik sažetaka / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Tušćić, Valentina; Preiner, Darko; Andabaka, Željko; Stupić, Domagoj; Marković, Zvjezdana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Šikuten, Iva; Štambuk, Petra; Rendulić, Nera; Toamz, Ivana; Jeromel, AnaInfluence of inactive yeasts on grape quality of cv. Plavina used in Prošek wine production // Book of abstracts IV International Symposium for Agriculture and Food
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food, 2022. str. 184-184 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Kozina, BernardInfluence of maceration time on Plavac mali red wine polyphenol profile // Book of Abstracts IV International Symposium for Agriculture and Food, ISAF 2022, 12-14. October 2022., Ohrid, North Macedonia
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food ; Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, 2022. str. 185-185 (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Rossi, Sara; Dvornik, Štefica; Bestulić, Ena; Plavša, Tomislav; Lukić, Igor; Horvat, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Radeka, SanjaBeneficial effects of moderate consumption of Teran red wine on blood lipid profile: a study on healthy volunteers // In Vino Analytica Scientia IVAS 2022 - Book of abstracts
Neustadt an der Weinstraße, Njemačka, 2022. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Plavša, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Jagatić Korenika, Ana-Marija, Radeka, SanjaEffect of maceration duration, heat treatment, and barrel aging on water-soluble vitamin content in Teran wines // 57th Croatian & 17th International Symposium on Agriculture / Book of abstracts / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Grafika Osijek, 2022. str. 320-320 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Rossi, Sara; Bubola, Marijan; Plavša, Tomislav; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Radeka, SanjaUtjecaj temperature i duljine trajanja maceracije na koncentraciju antocijana te parametre boje vina sorte ‘Teran’ // Zbornik skupa "Održivi razvoj poljoprivrede i turizma u kontekstu klimatskih promjena" / Bašić, Ferdo ; Tomić, Franjo ; Ban, Dean (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2020. str. 69-69 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaChemical and sensory characterization of Chardonnay wines // Book of Abstracts, 54. Hrvatski i 14. Međunarodni Simpozij Agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 210-211 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, IvanaUtjecaj tehnologije vinifikacije na aromatski potencijal vina bijelih kultivara grožđa (Vitis vinifera L.) iz Hrvatske // 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture - book of abstracts / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 185-186 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, LunaSastav organskih kiselina u hrvatskim predikatnim vinima // Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU / Jelčić, Dubravko ; Jakobović, Snježana (ur.).
Požega, 2014. str. 69-72 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Jemrić, Tomislav; Fruk, Goran; Šindrak, Zoran; Skendrović Babojelić, Martina; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, IvanaKakvoća jabučnog vina sorata 'Cripps Pink' i 'Idared' // Proceedings from 49 Croatian and 9 International Symposium on Agriculture / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijek, 2014. str. 203-204 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Mihaljević Žulj, Marin; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaInfluence of different yeast strain on metabolism of tryptophan and indole-3-acetic acid as the precursors of „untypical aging off- flavour“ (UTA) in wine // International Symposium for Agriculture and Food : book of abstracts
Skopje, 2012. str. 55-55 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Maslek, MajaBiogenic amine production during spontaneous and inoculated malolactic fermentation of Zweigelt wines // Book of abstracts, International Symposium for Agriculture and Food
Skopje, 2012. str. 35-35 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // 46th Croatian & 6th International Symposium on Agriculture
Opatija, Hrvatska, 2011. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Rossi, SaraUtjecaj predfermentacijskoga zagrijavanja i duljine maceracije na kemijski sastav, senzorna svojstva i koncentraciju bioaktivnih spojeva u vinima sorte "Teran" (Vitis vinifera L.), 2023., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj hladne maceracije na polifenolni sastav i senzorna svojstva vina kultivara Pošip, Maraština, Malvazija, Kraljevina i Škrlet (Vitis vinifera L.), 2015., doktorska disertacija, AGRONOMSKI FAKULTET, Zagreb
-
1.Pranjić, PetraUTJECAJ RAZLIČITIH VRSTA BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE NA SASTAV I KAKVOĆU VINA CHARDONNAY, 2023., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Matković, ZvonimirUtjecaj različitih sojeva kvasaca na brzinu vrenja u boci i kakvoću bijelog pjenušavog vina, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Čobanković, AndrijaSoj kvasca kao čimbenik kakvoće ružičastog pjenušavog vina, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Brleković, ValentinaUtjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na kakvoću i sastav pjenušavog vina ´Grk´, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Lučić, ArijanaUtjecaj plemenite plijesni (Botrytis cinerea) na senzorna svojstva vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
6.Kovač, OraAlternativni postupci tartaratne stabilizacije vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Maslić, AnjaKakvoća isastav vina "Graševina" proizvedenog bez sumporovog dioksida (SO2), 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Krnjaić, KarloTehnološke mogućnosti smanjenja alkohola u vinu, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
9.Vasilj, MatijaSekvencijalna alkoholna fermentacija, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
10.Nikić, AnamarijaSUVREMENE METODE MIKROBIOLOŠKE STABILIZACIJE VINA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Braje, PatrikMetode proizvodnje biser vina, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Atlija, JureHladna maceracija u proizvodnji bijelih i crnih vina, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Sirovica, SilviaČImbenici perlanja pjenušavih vina, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
14.Šikač, IvaAromatski profili baznih i pjenušavih vina "Bela" i " Katarina" proizvedenih tradicionalnom metodom, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
15.Perić, AnaUtjecaj kvasaca na kemijski sastav i kakvoću vina ´Graševina´ od klonova OB-412 i OB-445, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Vincek, IvanaUtjecaj primjene glutationa na kemijski sastav i kakvoću vina ´Pošip´, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
17.Josić, MarijaPolifenolni sastav odabranih crnih vina vinogorja Benkovac-Stankovci, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
18.Pranjić, PetraStilovi i metode proizvodnje pjenušavih vina u svijetu, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
19.Radoš, LucijaProizvodnja bijelih vina u reduktivnim uvjetima, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
20.Buljević, NinaKakvoća i svojstva crnih vina vinogorja Brač, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Brkljačić, MarijaAromatizirana vina, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
22.Maslić, AnjaAlternativni postupci proteinske stabilizacije vina, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
23.Batušić, AnaMuškat momjanski, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
24.Matić, AntonioSenzorna svojstva vina ´Žilavka´ Mostarskog vinogorja, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
25.Drempetić, TomislavUtjecaj karbonske maceracije na kakvoću vina ´Frankovka´, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
26.Zorić, AnteUtjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na sastav i kakvoću vina ´Babić´, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
27.Marinov, LukaUčinak fermentacije kvascima Lachancea thermotolerans i Torulaspora delbrueckii na kemijski sastav vina ´Malvazija istarska", 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
28.Crnčić (Maček), IvanaOdređivanje glicerola u vinima iz kontinentalne Hrvatske, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
29.Radić, MartinaPromjene polifenolnog sastava vina Portugizac tijekom dozrijevanja, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
30.Babić, IvaUčinak kvasaca Saccharomyces sp. i Lachancea thermotolerans na promjene u kemijskom sastavu vina Frankovka, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
31.Tripalo, LeaProizvodnja pjenušavih vina u Zagrebačkoj županiji, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
32.Sokolić, MarkoPrevencija i korekcija mana bijelih vina, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
33.Vujić, IvanUtjecaj primjene enzima na sastav voćnog vina od aronije (Aronia melanocarpa), 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
34.Stulić, LovreUtjecaj ektomikorize na polifenolni sastav vina sorte ´Portugizac´, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
35.Sošić, MajaPrimjena hiperoksidacije u proizvodnji vina ´Chardonnay´ i ´Traminac´, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
36.Orbanić, FumicaPolifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, ZAGREB
-
37.Marinov, LukaVinarstvo vinogorja Primošten, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
38.Zadrić, AnaPrimjena ultrazvuka u proizvodnji vina, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
39.Drempetić, TomislavProizvodnja predikatnih vina u podregiji Zagorje- Međimurje, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
40.Račić, MajaInovativne tehnologije u proizvodnji bijelih vina, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
41.Babić, IvaTehnološke i zakonske mogućnosti korekcije mošta i vina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
42.Hapač, KarlaPostupak maceracije u proizvodnji bijelih vina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
43.Grubišić, AntonijaBolesti vina uzrokovane radom anaerobnih mikroorganizama, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
44.Batistić, IvanUtjecaj hladne maceracije na kakvoću vina Grk, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
45.Crvik, PetarTehnologija proizvodnje vina Dubrovačka Malvasija, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
46.Naletilić, IvanUtjecaj roka berbe grožđa na koncentraciju polifenola kod kultivara Frankovka, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
47.Car, AntonijaUtjecaj hrastovine na dozrijevanje vina, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
48.Sakač, BenjaminUloga kisika u proizvodnji vina, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
49.Herman, JelenaZdravstvena vrijednost vina, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
50.Šerbetić (Čamber), EditaUtvrđivanje kakvoće vina za potrebe stavljanja u promet u Republici Hrvatskoj, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
51.Škarić, AnaUtjecaj polifenolne zrelosti grožđa na kakvoću crnih vina, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb