Pregled po CROSBI profilu: Ana-Marija Jagatić Korenika (CROSBI Profil: 25039, MBZ: 315836)
-
1.Pranjić, PetraUTJECAJ RAZLIČITIH VRSTA BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE NA SASTAV I KAKVOĆU VINA CHARDONNAY, 2023., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Kozina, Bernard; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Volarević, Josip; Jeromel, AnaThe Effect of Seed Removal and Extraction Time on the Phenolic Profile of Plavac Mali Wine // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5411, 12 doi:0.3390/app13095411 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Tomić, Antonija; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Alpeza, Ivana; Jeromel, AnaChemical composition of fruit wines from Croatia // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma eZbornik sažetaka / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Rossi, SaraUtjecaj predfermentacijskoga zagrijavanja i duljine maceracije na kemijski sastav, senzorna svojstva i koncentraciju bioaktivnih spojeva u vinima sorte "Teran" (Vitis vinifera L.), 2023., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Atlija, Jure; Budžaki, Anja; Oreški, Andrijana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaINFLUENCE OF DIFFERENT REDUCING AGENTS ON GRAŠEVINA WHITE WINE AROMATIC PROFILE // = Proceedings of the 46th Conference for Students of Agriculture and Veterinary Medicine with International Participation / Budakov, Dragana ; Ćupina, Branko (ur.).
Novi Sad: UNIVERSITY OF NOVI SAD, FACULTY OF AGRICULTURE, 2023. str. 7-12 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Šikuten, Iva; Kozina, Bernard; Jeromel, Ana; Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaSenzorna ocjena pjenušavog vina ´Graševina´ klon OB- 435 // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 6; 100-106 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Tušćić, Valentina; Preiner, Darko; Andabaka, Željko; Stupić, Domagoj; Marković, Zvjezdana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Šikuten, Iva; Štambuk, Petra; Rendulić, Nera; Toamz, Ivana; Jeromel, AnaInfluence of inactive yeasts on grape quality of cv. Plavina used in Prošek wine production // Book of abstracts IV International Symposium for Agriculture and Food
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food, 2022. str. 184-184 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Tomašević, Marina; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Lukić, Katarina; Jagatić Korenika, Ana- Marija; Preiner, Darko; Jeromel, AnaVarietal thiols in Pošip wines: Effect of clone selection // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 114-121 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Šikač, Iva; Jeromel, Ana; Tomaz, Ivana; Kozina, Bernard; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na aromatski profil pjenušavih vina // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 66-77 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Vincek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- MarijaUTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP' // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 58-64 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Matković, ZvonimirUtjecaj različitih sojeva kvasaca na brzinu vrenja u boci i kakvoću bijelog pjenušavog vina, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Čobanković, AndrijaSoj kvasca kao čimbenik kakvoće ružičastog pjenušavog vina, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Brleković, ValentinaUtjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na kakvoću i sastav pjenušavog vina ´Grk´, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
14.Lučić, ArijanaUtjecaj plemenite plijesni (Botrytis cinerea) na senzorna svojstva vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
15.Kovač, OraAlternativni postupci tartaratne stabilizacije vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Kozina, BernardInfluence of maceration time on Plavac mali red wine polyphenol profile // Book of Abstracts IV International Symposium for Agriculture and Food, ISAF 2022, 12-14. October 2022., Ohrid, North Macedonia
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food ; Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, 2022. str. 185-185 (poster, sažetak, znanstveni) -
17.Maslić, AnjaKakvoća isastav vina "Graševina" proizvedenog bez sumporovog dioksida (SO2), 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
18.Krnjaić, KarloTehnološke mogućnosti smanjenja alkohola u vinu, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
19.Mirošević, Nikola; Bašić, Želimir; Jelaska, Vladimir; Anić, Marina; Maletić, Edi; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Alpeza, Ivana; Brkan, Božica; Tvrdeić, Ivan; Margaritoni, Mara et al.Pošip bijeli u čašama zlato s Korčule. Zagreb: Nova Stvarnost, 2022 (monografija)
-
20.Vasilj, MatijaSekvencijalna alkoholna fermentacija, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Lavrić, Marina; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Preiner, Darko; Štambuk, Petra; Tomaz, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj kvasaca na sastav antocijana u vinu ´Trnjak´ // Proceedings 57th Croatian & 17th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 569-574 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Skendrović Babojelić, Martina; Jeromel, AnaAroma Profile of Monovarietal Pét-Nat Ciders: The Role of Croatian Traditional Apple Varieties // Horticulturae, 8 (2022), 8; 689, 17 doi:10.3390/horticulturae8080689 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Rossi, Sara; Dvornik, Štefica; Bestulić, Ena; Plavša, Tomislav; Lukić, Igor; Horvat, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Radeka, SanjaBeneficial effects of moderate consumption of Teran red wine on blood lipid profile: a study on healthy volunteers // In Vino Analytica Scientia IVAS 2022 - Book of abstracts
Neustadt an der Weinstraße, Njemačka, 2022. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Plavša, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Jagatić Korenika, Ana-Marija, Radeka, SanjaEffect of maceration duration, heat treatment, and barrel aging on water-soluble vitamin content in Teran wines // 57th Croatian & 17th International Symposium on Agriculture / Book of abstracts / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Grafika Osijek, 2022. str. 320-320 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljevć Žulj, MarinThe Effect of Bentonite Agents on the Aroma Composition of Sauvignon Blanc Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 87 (2022), 1; 51-60 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)