Pregled po CROSBI profilu: Slobodan Grba (CROSBI Profil: 2484, MBZ: 14222)
Pronađeno 56 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Grba, Slobodan; Krpan, MarinaProizvodi iz kvasca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 359-393 -
2.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaPrimjena kvasaca u pekarstvu // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 303-328 -
3.Grba, SlobodanProizvodnja pekarskog kvasca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 267-300 -
4.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanProizvodnja jakih alkoholnih pića // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 229-264 -
5.Grba, SlobodanProizvodnja etilnog alkohola // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 189-225 -
6.Grba, Slobodan; Orlić, SandiSistematika i nazivlje kvasaca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Grba, Slobodan (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 15-37 -
7.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Gulan-Zetić, Vlatka; Stanzer, DamirNovel yeast and starters in the production of bread // Current Studies of Biotechnology, Food, Vol III / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. str. 131-137 -
1.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, MarinaKvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
1.Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanEnhancement of Trigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase Overproduction in Fed-batch Cultivation of Escherichia coli // Chemical and biochemical engeenering quartely, 25 (2011), 4; 513-517 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Grba, Slobodan; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaKiselo tijesto – tradicionalna i prirodna metoda za povećanje kvalitete pekarskih proizvoda // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3/4; 89-99 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
3.Grba, Slobodan; Đaković, Zorislav; Stanzer, Damir; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Križanović, StelaEthanol production from corn semolina by bakers and wine yeasts // Technologica acta, 4 (2011), 1; 45-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
4.Petravić-Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Grba, Slobodan; Srečec, Siniša; Panjkota-Krbavčić, Ines; Vidović, LanaBiological Eff ects of Yeast β-Glucans // Agriculturae Conspectus Scientificus, 75 (2010), 4; 149-158 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Grba, SlobodanThe Influence of Different Factors on Manganese Incorporation into Saccharomyces cerevisiae // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 4; 327-332 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Panjkota Krbavčić, Ines; Grba, Slobodan; Berković, KatarinaPotential Application of Yeast β-glucans in Food Industry // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 74 (2009), 4; 277-282 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanIncorporation of Copper Ions by Yeast Kluyveromyces marxianus During Cultivation on Whey // Acta alimentaria, 37 (2008), 1; 133-139 doi:10.1556/AAlim.2007.0012 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
8.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Škevin, Dubravka; Grba, SlobodanOptimization of bioprocess for production of copper-enriched biomass of industrially important microorganism Saccharomyces cerevisiae // Journal of Bioscience and Bioengineering, 103 (2007), 4; 331-337 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.(Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna)Utjecaj dodatka melase na kinetiku alkoholne fermentacije sirutke s pomoću kvasca Kluyveromyces marxianus // Mljekarstvo, 54 (2004), 1; 27-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Stehlik Tomas, Vesna; Gulan Zetić, Vlatka; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Vahčić, NadaZinc, Copper and Manganese Enrichment in Yeast Saccharomyces cerevisiae // Food Technology and Biotechnology, 42 (2004), 2; 115-120 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
11.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Gulan-Zetić, VlatkaUptake of Iron by Yeast Cells and its Impact on Biomass Production // Acta Alimentaria, 32 (2003), 3; 279-287 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Škrlin, AnaSelection of Yeast Strain K. marxianus for Alcohol and Biomass Production on Whey // Chemical and Biochemical Engeenering Quartely, 16 (2002), 1; 13-16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Škrlin, AnaSelection of Yeast strain Kluyveromyces marxianus for alcohol and biomass Production on Whey // Chemical Biochemical Engineering, 16 (2002), 1; 13-16 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
14.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Gulan-Zetić, VlatkaHidroliza laktoze pomoću enzima beta-D-galaktozidaze // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 187-196 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Gulan Zetić, VHidroliza laktoze pomoću enzima beta-D-galaktozidaze // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 187-196 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
16.Gulan Zetić, Vlatka; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Lutilskky, Lavoslav; Kozlek, DamirChromium uptake by Saccharomyces cerevisiae and isolation of glucose tolerance factor from yeast biomass // Journal of Biosciences, 26 (2001), 2; 217-223 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Runjić-Perić, VjeraZinc uptake by Saccharomyces cerevisiae and its Impact on Alcohol Fermentation // Chemical and biochemical engineering quarterly, 11 (1997), 3; 147-151 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaProizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2011. str. 361-371 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of pre-ferment on wheat bread freshness and quality // 5th Internation Congress Flour-Bread 09, 7th Croatian Comgeress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2010. str. 376-384 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaProizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
2.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of preferment on wheat bread fresshness and quality // 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists: "Flour - Bread" / Ugarčić Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, Departmen of Cereal Processing Technologies., 2009. str. 93-93 (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, V.; Stanzer, Damir; Škrlin, AnaProduction of alcohol and yeast biomass on deproteinized whey by yeast Kluyveromyces marxianus // Proceeding of the 4th croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanSirutka-sirovina za biotehnološke procese // 34 hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka - Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2000. str. 29-30 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Ćurić, D.; Stehlik-Tomas, V.; Grba, Slobodan; Tušak, DubravkaSvojstva pekarskih proizvoda dobivenih pomoću mješovitih starter kultura // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 51-51 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Gulan, VlatkaIzolacija glukoza tolerantnog faktora iz kvaščeve biomase // 3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 119-119 (poster, sažetak, ostalo) -
7.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanMangane Uptake by Saccharomyces cerevisiae and its Impact on Kinetics of Alcohol Fermentation // 8th European Congress on Biotechnology / Nyeste, Laszlo (ur.).
Budimpešta, Mađarska: Hungarian Biochemical Society, 1997. str. 199-199 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
8.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Petravić, VlatkaUgradnja iona bakra u stanice kvasca i njihov utjecaj na kinetiku alkoholne fermentacije // 1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 1996. str. P2-5 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vuksan, Ivana; Grba, SlobodanEnrichment of lactic acid bacteria (LAB) with Zn2+ // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress on Food Technologists Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Cavtat, Hrvatska, 2008. str. 197-197 (poster, sažetak, znanstveni) -
2.Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Serdar, Maja; Bevardi Martina; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanThe Production of Ethanol from Corn Semolina by Yeast Saccharomyces cerevisiae // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress OF FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS
Opatija, Hrvatska, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Križanić, JankoUgradnja biogenih elemenata u stanice kvasca Saccharomyces cerevisiae // 1.kongres Hrvatskog društva za biotehnologiju,
Zagreb, Hrvatska, 1998. (predavanje, domaća recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
1.Stanzer, DamirIstraživanje uvjeta i načina vođenja procesa biosinteze enzima oksidaze D-aminokiselina iz kvasca Trigonopsis variabilis eksprimiranog u bakteriji Escherichia coli, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno -biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Grubišić, GoranPriprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Verbanac, DanielProizvodnja SAMe pomoću kvasca Pichia stipitis, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Perković, AnamarijaUzgoj kvasca Pichia stipitis na glukoznoj i melasnoj podlozi, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Petranović, KristinaProizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasaca, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Krnjaja, MirjanaUtjecaj D, L-metionina na kinetiku alkoholne fermentacije s različitim kvascima, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Purić, GoranUtjecaj koncentracije D, L-metionina na rast kvasaca, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Gumhalter, LailaIdejno tehnološko rješenje pogona za pripremu bistre slatke komine iz kukuruzne krupice, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Antunović, IvanaUtjecaj iona mangana na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem K. marxianus, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Štimac, LidijaKinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Marić, SašaAlkoholna fermentacija s kvascem Kluyveromyces marxianus na podlozi sastavljenoj od sirutke i melase, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Petrović, JasminaAlkoholna fermentacija kukuruznog hidrolizata s pomoću kvasca Saccharomyces cerevisiae, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Perić, GordanaSenzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Kordić, DianaAlkoholna fermentacija deproteinizirane sirutke s kvascem Kluyveromyces maxianus, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Dujić, RenataUgradnja Cr +3 iona u kvaščeve stanice, uzgojem kvasca Saccharomyces cerevisiae u aerobnim uvjetima, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Unić, BrankaOdabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Grba, SlobodanAktivnosti pekarskog kvasca u smrznutom tijestu, 2004. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
2.Grba, SlobodanOd kiselog vrenja do izvrsnog tijesta, 2003. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).