Pregled po CROSBI profilu: Slobodan Grba (CROSBI Profil: 2484, MBZ: 14222)
Pronađeno 56 radova
-
1.Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanEnhancement of Trigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase Overproduction in Fed-batch Cultivation of Escherichia coli // Chemical and biochemical engeenering quartely, 25 (2011), 4; 513-517 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaProizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaProizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2011. str. 361-371 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Grba, Slobodan; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaKiselo tijesto – tradicionalna i prirodna metoda za povećanje kvalitete pekarskih proizvoda // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3/4; 89-99 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Grba, Slobodan; Đaković, Zorislav; Stanzer, Damir; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Križanović, StelaEthanol production from corn semolina by bakers and wine yeasts // Technologica acta, 4 (2011), 1; 45-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
6.Grba, Slobodan; Krpan, MarinaProizvodi iz kvasca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 359-393 -
7.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaPrimjena kvasaca u pekarstvu // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 303-328 -
8.Grba, SlobodanProizvodnja pekarskog kvasca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 267-300 -
9.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanProizvodnja jakih alkoholnih pića // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 229-264 -
10.Grba, SlobodanProizvodnja etilnog alkohola // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 189-225 -
11.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, MarinaKvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
12.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of pre-ferment on wheat bread freshness and quality // 5th Internation Congress Flour-Bread 09, 7th Croatian Comgeress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2010. str. 376-384 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Petravić-Tominac, Vlatka; Zechner-Krpan, Vesna; Grba, Slobodan; Srečec, Siniša; Panjkota-Krbavčić, Ines; Vidović, LanaBiological Eff ects of Yeast β-Glucans // Agriculturae Conspectus Scientificus, 75 (2010), 4; 149-158 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
14.Grba, Slobodan; Orlić, SandiSistematika i nazivlje kvasaca // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Grba, Slobodan (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 15-37 -
15.Verbanac, DanielProizvodnja SAMe pomoću kvasca Pichia stipitis, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Perković, AnamarijaUzgoj kvasca Pichia stipitis na glukoznoj i melasnoj podlozi, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Grba, SlobodanThe Influence of Different Factors on Manganese Incorporation into Saccharomyces cerevisiae // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 4; 327-332 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Zechner-Krpan, Vesna; Petravić-Tominac, Vlatka; Panjkota Krbavčić, Ines; Grba, Slobodan; Berković, KatarinaPotential Application of Yeast β-glucans in Food Industry // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 74 (2009), 4; 277-282 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of preferment on wheat bread fresshness and quality // 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists: "Flour - Bread" / Ugarčić Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, Departmen of Cereal Processing Technologies., 2009. str. 93-93 (poster, sažetak, znanstveni) -
20.Stanzer, DamirIstraživanje uvjeta i načina vođenja procesa biosinteze enzima oksidaze D-aminokiselina iz kvasca Trigonopsis variabilis eksprimiranog u bakteriji Escherichia coli, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno -biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vuksan, Ivana; Grba, SlobodanEnrichment of lactic acid bacteria (LAB) with Zn2+ // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress on Food Technologists Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Cavtat, Hrvatska, 2008. str. 197-197 (poster, sažetak, znanstveni) -
22.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanIncorporation of Copper Ions by Yeast Kluyveromyces marxianus During Cultivation on Whey // Acta alimentaria, 37 (2008), 1; 133-139 doi:10.1556/AAlim.2007.0012 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
23.Petranović, KristinaProizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasaca, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Krnjaja, MirjanaUtjecaj D, L-metionina na kinetiku alkoholne fermentacije s različitim kvascima, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Škevin, Dubravka; Grba, SlobodanOptimization of bioprocess for production of copper-enriched biomass of industrially important microorganism Saccharomyces cerevisiae // Journal of Bioscience and Bioengineering, 103 (2007), 4; 331-337 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)