Pregled po CROSBI profilu: Jasmina Ranilović (CROSBI Profil: 24780, MBZ: 312122)
Pronađeno 48 radova
-
1.Kučić Grgić, Dajana; Ocelić Bulatović, Vesna; Ranilović, JasminaDevelopment of biodegradable polymer materials and their application in packaging // 4th ZORH
Split, 2023. str. 1-1 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Ljubičić, Marija; Matek Sarić, Marijana; Klarin, Ivo; Rumbak, Ivana; Colić Barić, Irena; Ranilović, Jasmina; Dželalija, Boris; Sarić, Ana; Nakić, Dario; Djekic, Ilija et al.Emotions and Food Consumption: Emotional Eating Behavior in a European Population // Foods, 12 (2023), 1, 26 doi:10.3390/foods12040872 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Tomić-Obrdalj, Helena; Keser, Irena; Ranilović, Jasmina; Palfi, Marina; Gajari, Davorka; Cvetković, TanjaThe use of herbs and spices in sodium-reduced meals enhances saltiness and is highly accepted by the elderly // Food quality and preference, 105 (2023), 1-11 doi:10.1016/j.foodqual.2022.104789 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kušević, TihomirProizvodnja ulja iz sjemenki paprike dvostupanjskom ekstrakcijom, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Gajari, Davorka; Rumbak, Ivana; Ranilović, Jasmina; Tomić-Obrdalj, HelenaApplication of a salt substitute in bitter taste suppression and toward better acceptance of cruciferous vegetables in diet // Appetite, 173 (2022), 105996, 11 doi:10.1016/j.appet.2022.105996 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Ljubičić, Marija; Matek Sarić, Marijana; Klarin, Ivo; Rumbak, Ivana; Colić Barić, Irena; Ranilović, Jasmina; EL-Kenawy, Ayman; Papageorgiou, Maria; Vittadini, Elena; Cernelić Bizjak, Maša; Guine, RaquelMotivation for health behaviour: A predictor of adherence to balanced and healthy food across different coastal Mediterranean countries // Journal of Functional Food, 91 (2022), 1-11 doi:10.1016/j.jff.2022.105018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Jokić, StelaQuality of Pepper Seed By-Products: A Review // Foods, 11 (2022), 5; 748, 16 doi:10.3390/foods11050748 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
8.Knežević, Nada; Ranilović, Jasmina; Cvetković, Tanja; Grbavac, Slavka; Palfi, MarinaVegetable by-products in the European food legislative framework // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 16 (2021), 3-4; 115-122 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
9.Knežević, Nada; Ranilović, Jasmina; Cvetković1, Tanja; Grbavac, Slavka; Palfi, MarinaPLANT BY-PRODUCTS REGULATIONS // Book of Abstracts of the 13 International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2021. str. 147-147 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Šubarić, Drago; Moslavac, Tihomir; Cikoš, Ana-Marija; Jokić, StelaPodravka and Slavonka Varieties of Pepper Seeds (Capsicum annuum L.) as a New Source of Highly Nutritional Edible Oil // Foods, 9 (2020), 9; 1262, 21 doi:10.3390/foods9091262 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.L. Zemljak, J. Ranilović, A. Đ. Zuber, V. Popijač, J. Madić i L. KozačinskiMikrobna stabilnost kobasičarskih proizvoda sa smanjenim udjelom soli // Veterinarska stanica, 51 (2020), 4; 375-385 doi:10.46419/vs.51.4.7 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Lučan, Mirela; Ranilović, Jasmina; Slačanac, Vedran; Cvetković, Tanja; Primorac, Ljiljana; Gajari, Davorka; Tomić Obrdalj, Helena; Jukić, Marko; Lukinac Čačić, JasminaPhysico-chemical properties, spreadability and consumer acceptance of low-sodium cream cheese // Mljekarstvo, 70 (2020), 1; 13-27 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka; Ranilović, Jasmina;Children’s acceptance of Pilot program of School meals in rural region of northern Croatia // Proceedings of the Nutrition Society, 79(OCE2) / Alison Gallagher Biomedical Sciences Research Institute (ur.).
Dublin: Federation of European Nutrition Societies (FENS) ; Nutrition Society, 2020. str. 331-331 doi:10.1017/S0029665120002797 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Cepanec, Ivica; Ranilovic, Jasmina; Cvetkovic, Tanja; Vugrinec, SasenkaSalt substitute composition and use thereof
(2019) -
15.Leboš Pavunc, Andreja; Penava, Lenkica; Ranilović, Jasmina; Novak, Jasna; Banić, Martina; Butorac, Katarina; Petrović, Emilija; Mihaljević-Herman, Vesna; Bendelja, Krešo; Savić Mlakar, Ana et al.Influence of Dehydrated Wheat/Rice Cereal Matrices on Probiotic Activity of Bifidobacterium animalis ssp. lactis BB-12® // Food technology and biotechnology, 57 (2019), 2; 147-158 doi:10.17113/ftb.57.02.19.6142 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić- Obrdalj, HelenaAdolescents´ acceptance of highly innovative food product evaluated through traditional sensory approach and emotional responses // Online book of abstracts/Elsevier, 2019 Skup / Hort, Joanne ; Lyon, David ; Beeren, Cindy (ur.).
Edinburgh: Elsevier, 2019. str. 4-4 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Alić, Mirela; Balorda, Patricia; Bolarić, Kim; Cestar, Mateja; Crnko-Kovač, Kristina; Dorić, Iva; Karatović, Anja; Palić, Dorotea; Pfeifer, Danijela; Rešetar, Josip et al.Consumers’ awareness of their role in food hygiene practice after the purchase of food // 7th International Congress of Nutritionists - Book of Abstracts / Croatian Federation of Nutritionists (ur.).
Zagreb: Croatian Federation of Nutritionists, 2019. str. 92-93 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Jozinović, Antun; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Nedić Tiban, Nela; Jozinović Lešić, Antonija; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoPotential application of lyophilized tomato pomace in the production of directly expanded corn snack products // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 155-155 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Matković, Domagoj; Šubarić, Drago; Jozinović, AntunUtjecaj metoda sušenja na nutritivni sastav i antioksidativni potencijal biootpada rajčice // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 150-150 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Knežević, Nada; Ranilović, Jasmina; Grbavac, Slavka; Palfi, MarinaCountry of origin as an indicator of food safety - the legislative framework and consumer perception // Book of Abstracts of the XX EuroFoodChem Congress / Beatriz , Olivera ; Joana, Amaral ; Manuel, Coimbra (ur.).
Lisabon: Sociedade Portugues de Quimica, 2019. str. 271-271 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Leboš-Pavunc, A., Penava, L., Ranilović, J., Novak, J., Banić, M., Butorac, K., Petrović, E., Mihaljević-Herman, V., Bendelja, K., Savić Mlakar, A., Durgo, K., Kos, B., Šušković, J.Probiotic activity of Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12® in dehydrated wheat/rice cereal products // Power of microbes
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2019. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
22.Jozinović, Antun; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Nedić Tiban, Nela; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoProperties of directly expanded corn snack products enriched with lyophilized tomato pomace // 10th International Congress Flour-Bread '19/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh '19. Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Jozinović, Antun; Šarkanj, Bojan; Ačkar, Đurđica; Panak Balentić, Jelena; Šubarić, Domagoj; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Guberac, Sunčica; Babić, JurislavSimultaneous Determination of Acrylamide and Hydroxymethylfurfural in Extruded Products by LC-MS/MS Method // Molecules, 24 (2019), 10; 1971, 13 doi:10.3390/molecules24101971 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Cvetković, Tanja; Colić Barić, IrenaSalt Reduction: Translation of Consumer Expectations into Wishful Taste Product Attribute // International Journal of Food Engineering, 5 (2019), 1; 43-49 doi:10.18178/ijfe.5.1.43-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka; Ranilović, JasminaComparison of saltiness and palatability of salt reduced soup by different approaches // Book of Abstracts 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / KovačevićGanić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 59-59 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)