Pregled po CROSBI profilu: Lea Pollak (CROSBI Profil: 24739, MBZ: 305236)
Pronađeno 26 radova
-
1.Bilandžija, Barbara; Bilandžija, Lucija; Pollak, Lea; Inić, SuzanaMetode dobivanja i parametri procjene kakvoće eteričnog ulja, hidrolata i macerata smilja // Kemija u industriji, 72 (2023), 1-2; 45-54 doi:10.15255/kui.2022.025 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Bilandžija, Barbara; Bilandžija, Lucija; Pollak, Lea; Inić, SuzanaProcjena čistoće i kvalitete dalmatinskog i kontinentalnog macerata smilja // XIV. susret mladih kemijskih inženjera, Zagreb, 24. i 25. veljače 2022. / Žižek, Krunoslav ; Katančić, Zvonimir ; Kovačić, Marin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 64-64 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Bilandžija, LucijaUsporedba kvalitete i čistoće dalmatinskog i kontinentalnog hidrolata smilja, 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
4.Bilandžija, BarbaraProcjena čistoće i kvalitete dalmatinskog i kontinentalnog macerata smilja, 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
5.Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Bogdanović, Tanja; Major, Nikola; Pollak, Lea; Hruškar, Mirjana; Bituh, Martina; Šaler, PetraPossible application of an electronic tongue for rapid gluten detection in gluten free flours // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 12 (2017), 1-2; 52-59 (recenziran, članak, ostalo)
-
6.Jozinović, Antun; Battilani, Paola; Moretti Antonio; Sterit, Elisabeth; Šarkanj, Bojan; Pollak, Lea; Živančev, Dragan; Čačić Kenjerić, Daniela; Tišma, Marina; Strelec, IvicaScientific Report of the 9th International Congress “Flour-Bread ’17” // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 2; 211-212 doi:10.17508/CJFST.2017.9.2.19 (kratko priopcenje, ostalo)
-
7.Habuda-Stanić, Mirna; Niseteo, Tena; Pollak, Lea; Martinis, IrenaZnanstveno mišljenje o utjecaju kakvoće vode za ljudsku potrošnju na nutritivnu vrijednost dojenačkih mliječnih pripravaka, 2016. (podatak o recenziji nije dostupan, ekspertiza).
-
8.Habuda-Stanić, Mirna; Gross-Bošković, Andrea; Pollak, Lea; Niseteo, Tena; Martinis, Irena; Klepić, MartinaUtjecaj tvrdoće vode za piće istočne Hrvatske na udio kalcija i magnezija u dojenačkim mliječnim pripravcima // Knjiga sažetaka s 9. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "Hranom do zdravlja" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2016. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Vujić, Mario; Pollak, LeaComposition, labelling, and safety of food supplements based on bee products in the legislative framework of the European Union – Croatian experiences / Sastav, označavanje i zdravstvena ispravnost dodataka prehrani koji se temelje na pčelinjim proizvodima u pravnom okviru Europske unije – hrvatska iskustva // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 66 (2015), 4; 243-249 doi:10.1515/aiht-2015-66-2654 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
-
10.Sertić, Miranda; Mornar, Ana; Novak, Ivana; Nigović, Biljana; Pollak, LeaOdređivanje udjela etanola i metanola u dodacima prehrani s propolisom primjenom HSS-GC-FID tehnike // 5. hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem, Knjiga sažetaka / Zorc, Branka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko farmaceutsko društvo, 2015. str. 207-207 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Habuda-Stanić, Mirna; Martinis, Irena; Niseteo, Tena; Pollak, LeaZnanstveno mišljenje o označavanju prirodne mineralne vode navodom "pogodna za pripremu hrane za dojenčad", 2014. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
12.Capak, Krunoslav; Colić Barić, Irena; Musić Milanović, Sanja; Petrović, Goranka; Pucarin- Cvetković, Jasna; Jureša, Vesna; Pavić Šimetin, Ivana; Pejnović Franelić, Iva; ; Pollak, Lea, Bošnir, Jasna et al.Nacionalne smjernice za prehranu učenika u osnovnim školama. Zagreb: Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, 2013 (monografija)
-
13.Bošnir, Jasna; Puntarić, Dinko; Cvetković, Želimira; Pollak, Lea; Barušić, Lidija; Klarić, Ivana; Miškulin, Maja; Puntarić, Ida; Puntarić, Eda; Milošević, MilanEffects of Magnesium, Chromium, Iron and Zinc from Food Supplements on Selected Aquatic Organisms // Collegium antropologicum, 37 (2013), 3; 965-971 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Ćurić, Duška; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Škara, Nikica; Pollak, Lea; Colić Barić, Irena; Nanjara, LjiljanaPekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, neobjavljeni rad, stručni) -
15.Smerdel, Bojana; Pollak, Lea; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Benković, Maja; Lušić, Dražen; Ćurić, DuškaImprovement of gluten-free bread quality using transglutaminase, various extruded flours and protein isolates // Journal of food and nutrition research, 51 (2012), 4; 242-253 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Bituh, Martina; Pollak, Lea; Ćosić Adrijana; Šaler, PetraPhysicochemical characterization of gluten-free flours from Croatian market for people with celiac disease // Proceedings of the 6th International Congress FLOUR-BREAD '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 410-416 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Ćurić, Duška; Smerdel, Bojana; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Pollak, LeaApplication of enzyme transglutaminase in production of gluten-free bread // 6th International CIGR Technical Symposium, Toward a sustainable food chain
Nantes, Francuska, 2011. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
18.Pollak, LeaUTJECAJ DODATKA TRANSGLUTAMINAZE NA KAKVOĆU PROIZVODA IZ ŽITARICA NAMIJENJENIH OBOLJELIMA OD CELIJAKIJE, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Sutlović, Davorka; Marušić, Jadranka; Stipišić, Angela; Poljak, Vedran; Laštre Primorac, Danja; Majić, Zrinka; Luetić, Sanja; Knezović, Zlatka; Papić, Jasminka; Žafran Novak, Jelena et al.Tokskikologija hrane / Sutlović, Davorka (ur.).
Split: Redak, 2011 -
20.Pollak, Lea; Antunović, Boris; Poljak, Vedran; Panjkota Krbavčić, Ines; Njari, Bela; Baban, Mirjana; Mijić, Pero; Gantner, Vesna; Bogdanović, VladanKvalitativna procjena rizika od glutena u mliječnim proizvodima za populaciju oboljelu od celijakije // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 94-103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Pollak, Lea; Antunović, Boris; Poljak, Vedran; Panjkota Krbavčić, Ines; Njari, Bela; Baban, Mirjana; Mijić, Pero; Gantner, Vesna; Bogdanović, VladanKvalitativna procjena rizika od glutena u mliječnim proizvodima za populaciju oboljelu od celijakije // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 94-103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Bošnir, Jasna; Puntarić, Dinko; Cvetković, Želimira; Barušić, Lidija; Pollak, Lea.Influence of Mg, Cr, Fe and Zn from food supplements on selected types of aquatic organisms. // Abstracts of the The XII International Congress of Toxicology ; u: Toxicology Letters 196 (2010) (S) S1-S352 ; Poster Session P108 Ecotoxicology, P108-040
Barcelona, Španjolska: Elsevir, 2010. str. 126-126 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Bošnir, Jasna; Colić Barić, Irena; Ćurić, Duška; Mandić, Milena L; Pollak, Lea; Teklić, Tihana; Valek, MarinaAlergije podrijetlom iz hrane // Alergije podrijetlom iz hrane / Colić Barić, Irena (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za hranu, 2009. str. 13-14 -
24.Andrijašević, Martin; Andrijašević, Mirna; Beganović, Jasna; Bratković, Nenad; Ciliga, Dubravka; Čačić Hribljan, Melita; Delaš, Ivančica; Dujšin, Margareta; Frece, Jadranka, Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja et al.Značenje prehrane u prevenciji i liječenju bolesti / Delaš, Ivančica ; Čačić Hribljan, Melita (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2009 -
25.Sulimanec, AntonijaDodaci prehrani, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb