Pregled po CROSBI profilu: Nives Marušić Radovčić (CROSBI Profil: 24673, MBZ: 308583)
Pronađeno 77 radova
-
1.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Majcen, Krešimir; Petričević, Sandra; Medić, HelgaInfluence of processing time on physicochemical parameters, sensory properties, and volatile compounds of smoked dry-cured ham "Dalmatinski pršut" // Book of Abstracts - 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Smart Food for a Healthy Planet and Human Prosperity / Vidaček Filipec, Sanja ; Voučko, Bojana ; Šeremet, Danijela ; Marković, Ksenija ; Rumora Samarin, Ivana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2022. str. 127-128 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
2.Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić, Helga; Potočnik, Hubert; Topolovčan, Tomislav; Kelava Ugarković, Nikolina; Marušić Radovčić, NivesThe Impact of Premortality Stress on Some Quality Parameters of Roe Deer, Wild Boar, and Red Deer Meat // Foods, 11 (2022), 9; 1275, 14 doi:10.3390/foods11091275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Radovčić Marušić, Nives; Karlović, Sven; Medić, Helga; Režek Jambrak, AnetEffect of citric acid addition on functional properties of pasteurized liquid whole eggs // Journal of food science and technology, 58 (2021), 3; 985-995 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kurek, Mia; Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Galić, Kata; Medić, HelgaQuality parameters and shelf-life of smoked Dalmatian dry-cured ham packed in bio-based and plastic bilayer pouches // Journal of stored products research, 94 (2021), 101889, 9 doi:10.1016/j.jspr.2021.101889 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Katavić, Josipa; Medić, HelgaUtjecaj tehnološkog procesa proizvodnje na udio masti, sastav masnih kiselina i stupanj oksidacije masti u dimljenom pršutu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 4; 290-301 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Petričević, Sandra; Mora, Leticia; Medić, HelgaInfluence of Muscle Type on Physicochemical Parameters, Lipolysis, Proteolysis, and Volatile Compounds throughout the Processing of Smoked Dry-Cured Ham // Foods, 10(6) (2021), 1228; 1228, 22 doi:10.3390/foods10061228 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
7.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Petričević, Sandra; Karolyi, Danijel; Listeš, Eddy; Medić, HelgaProteolysis and protein oxidation throughout the smoked dry-cured ham process // Food chemistry, 362 (2021), 130207, 11 doi:10.1016/j.foodchem.2021.130207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Marušić Radovčić, Nives; Jurić, Slaven; Tanuwidjaja, Irina; Karolyi, Danijel; Vinceković, MarkoThe survival rate and efficiency of non- encapsulated and encapsulated native starter cultures to improve the quality of artisanal game meat sausages // Journal of food science and technology, 58 (2021), 710-719 doi:10.1007/s13197-020-04587-z (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
9.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Brkljača, Mia; Listeš, Eddy; Medić, HelgaLipolysis and lipid oxidation during smoked dry- cured ham processing // Book of Abstracts & Conference Program [Elektronski izvor] / XIII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska / Borislav Malinović (ur.).
Banja Luka: University in Banjaluka, Faculty of Technology, 2020. str. 41-41 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
10.Katavić, JosipaUTJECAJ ANATOMSKE LOKACIJE MIŠIĆA NA UDIO, SASTAV I STUPANJ OKSIDACIJE MASTI U DALMATINSKOM PRŠUTU NAKON FAZE ZRENJA, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Prežgalo, MartinaDizajnirana jaja: od poboljšanog nutritivnog statusa do funkcionalne hrane, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Brcko, JuraPromjena sastava masnih kiselina tijekom prvih 5 mjeseci proizvodnje dimljenog pršuta, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Jelačić, NivesUtjecaj pojedinih faza proizvodnje na boju i stupanj oksidacije masti u dimljenom pršutu, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Marušić Radovčić, Nives; Ježek, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćurić, Duška; Medić, HelgaThe effect of high pressure treatment on the quality of chicken breast meat // Croatian journal of food science and technology, 14 (2019), 3-4; 76-81 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Novina, KatarinaUTJECAJ ANATOMSKE LOKACIJE MIŠIĆA NA HLAPIVE SPOJEVE TIJEKOM PRVIH PET MJESECI PROIZVODNJE DALMATINSKOG PRŠUTA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Badenić, PetraPROMJENE NA PROTEINIMA I PARAMETRIMA TEKSTURE TIJEKOM PRVE ČETIRI FAZE PROIZVODNJE DIMLJENOG PRŠUTA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Vidinski, Petra; Novina, Katarina; Medić, HelgaInfluence of different pig genotype on aroma, colour and fatty acid composition of smoked dry-cured ham // MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 5; 548-561 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Karolyi, Danijel; Medić, HelgaProteolytic changes during salting and smoking of dry-cured ham // XX
Sevilla, Španjolska, 2019. str. X-X (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo) -
19.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaPolycyclic aromatic hydrocarbons in four different types of Croatian dry-cured hams // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 5; 458-468 (recenziran, članak, znanstveni)
-
20.Karolyi, Danijel; Tomažin, Urška; Marušić Radovčić, Nives; Luković, Zoran; Škorput, Dubravko; Salajpal, Krešimir; Medić, Helga; Škrlep, Martin; Čandek Potokar, MarjetaEffect of animal’s diet, processing method and muscle type on quality traits of dry-cured hams produced from Turopolje pigs // Book of Abstract - X International Symposium of Mediterranean Pig / Bozzi, Riccardo (ur.).
Firenza : München: Università degli Studi di Firenze (Italy), 2019. str. 20-20 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaThe occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in different types of Croatian dry- cured hams // 27th Animal Science Days- Book of Abstracts / Luboš, Vostrý (ur.).
Prag: Czech University of Life Sciences Prague, 2019. str. 59-59 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
22.Bogešić, IvaBIOAKTIVNI PEPTIDI U PRŠUTIMA, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Bosotin, MateaODREĐIVANJE HLAPIVIH SPOJEVA AROME I ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI U DIMLJENIM PRŠUTIMA, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Turk, MartinaOdređivanje fizikalno-kemijskih parametara i stupnja proteolize u dimljenom pršutu, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Planinčić, HedvigaUdio masti i sastav masnih kiselina u trajnim mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Levak, MonikaAroma tradicionalnih kobasica od mesa divljači proizvedenih uz dodatak različitih starter kultura, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Marušić Radovčić, Nives; Planinčić, Hedviga; Medić, HelgaUsporedba dviju metoda za određivanje udjela masti i sastav masnih kiselina u trajnim mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 20 (2018), 4; 308-315 (recenziran, članak, znanstveni)
-
28.Karolyi, Danijel; Marušić Radovčić, Nives; Medić, Helga; Luković, Zoran; Tomažin, Urška, Škrlep, Martin; Čandek Potokar, MarjetaEffect of acorn feeding on quality and aromatic profile of dry sausages produced from Turopolje pigs // Book of Abstracts of the 69th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP) / EAAP (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2018. str. 495-495 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić Helga; Ugarković, Damir; Marušić Radovčić, NivesEFFECTS OF ALTITUDE ON SOME QUALITY PARAMETERS IN BIG GAME MEAT // Natural resources green technology & sustainable development
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2018. str. 30-35 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
30.Petričević, Sandra; Marušić Radovčić, Nives; Lukić, Katarina; Listeš, Eddy; Medić, HelgaDifferentiation of dry-cured hams from different processing methods by means of volatile compounds, physico-chemical and sensory analysis // Meat science, 137 (2018), 217-227 doi:10.1016/j.meatsci.2017.12.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Marušić Radovčić, Nives; Petričević, Sandra; Listeš, Eddy; Karolyi, Danijel; Medić, HelgaVolatile compounds in smoked dry-cured ham // EuroFoodChem XIX Conference
Budimpešta, 2017. str. 109-109 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Marušić Radovčić, Nives; Jakopović, Željko; Petrović, Marinko; Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić, HelgaFizikalno - kemijske karakteristike prsnog mišića kamenjarki (Alectoris graeca) // Croatian Journal of food technology biotechnology and nutrition, 12 (2017), 1-2; 14-18 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Ćurić, Tomislav; Marušić Radovčić, Nives; Janči, Tibor; Lacković, Igor; Vidaček, SanjaSalt and moisture content determination of fish by bioelectrical impedance and a needle-type multielectrode array // International journal of food properties, 20 (2017), 11; 2477-2486 doi:10.1080/10942912.2016.1241261 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Janči, Tibor; Mikac, Lara; Ivanda, Mile; Marušić Radovčić, Nives; Medić, Helga; Vidaček, SanjaOptimization of parameters for histamine detection in fish muscle extracts by surfaceenhanced Raman spectroscopy using silver colloid SERS substrates // Journal of Raman spectroscopy, 48 (2017), 1; 64-72 doi:10.1002/jrs.4991 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Marušić Radovčić, Nives; Ćurić, Tomislav; Kušec, Goran; Janči, Tibor; Vidaček, Sanja; Medić, HelgaEffect of ripening period and different meat quality on the physico-chemical properties of „Baranja kulen“ // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 61 (2016), 66; 160-163 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Lukić, KatarinaUSPOREDBA SASTAVA MESA DIVLJIH I UZGOJENIH FAZANA, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Krpan, Marina; Mačešić, Kristina; Ajredini, Saša; Hruškar, Mirjana; Marušić Radovčić, Nives; Janči, TiborAssessment of added water in seafood products on Croatian market // 46th WEFTA conference „From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 2016. str. 15-18 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
38.Medić, Helga; Marušić Radovčić, NivesCroatian Meat Products with Mediterranean Influence: Dry-cured Hams and Other Products // Mediterranean Foods: Composition and Processing / Rui M. S. da Cruz, Maria M. C. Vieira (ur.).
Boca Raton (FL): CRC Press, 2016. str. 35-64 -
39.Marušić Radovčić, Nives; Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Medić, HelgaCharacterization of volatile compounds, physico-chemical and sensory characteristics of smoked dry-cured ham // Journal of food science and technology, 53 (2016), 11; 4093-4105 doi:10.1007/s13197-016-2418-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Medić, Helga, Marušić Radovčić, N., Cetin, Sandra, Janči, Tibor, Karlović, Sven, Ježek, DamirEffect of high hydrostatic pressure freezing and vacuum freezing on the sensory characteristics of chicken meat // 5th Mediterranean Poultry Summit
Cruise 2016, 2016. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Marušić Radovčić, Nives, Ćurić, Tomislav, Kušec, Goran, Janči, Tibor, Vidaček, Sanja, Medić, HelgaEffect of ripening period and different meat quality on the physico-chemical properties of „Baranja kulen“ // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 11 (2016), 6; 160-163 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
42.Marušić Radovčić, Nives, Lukić, Katarina, Tomljanović, Kristijan, Janči, Tibor, Vidaček, Sanja, Medić, HelgaOsnovni kemijski sastav i sastav masnih kiselina divljih i uzgojenih fazana // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 2; 47-53 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić, Helga; Marušić Radovčić, NivesBIG GAME POTENTIALS IN REGARDS TO MEAT PRODUCTION // NATURAL RESOURCES, GREEN TECHNOLOGY AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT-GREEN/2 / Ivana Radojčić Redovniković ; Višnja Gaurina Srček ; Kristina Radošević ; Tamara Jakovljević ; Renata Stojaković ; Dina Erdec Hendrih (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2016. str. 7-12 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Krvavica, Marina; Rogošić, Jozo; Vnučec, Ivan; Jug, Tjaša; Đugum, Jelena; Marušić-Radovčić, NivesIsparljivi spojevi arome creske janjetine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (2016), 1; 53-63 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
45.Krvavica, Marina, Vnučec, Ivan, Bradaš, Milijana, Jug, Tjaša, Đugum, Jelena, Marušić Radovčić, NivesIsparljivi sastojci arome paške janjetine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 5; 435-443 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
46.Marušić Radovčić, Nives, Brekalo, Ana, Janči, T., Vidaček, Sanja, Kušec, Goran, Medić, HelgaOdređivanje hlapivih komponenata arome kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 50-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
47.Grubešić, Marijan; Medić, Helga; Tomljanović, Kristijan; Marušić Radovčić, Nives; Tomljanović, Marko; Bišćan, Antonija; Đurinac, DunjaProizvodnost mesa krupne divljači na području Slavonije i Baranje, stanje i potencijali // Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2015. str. 343-352 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
48.Krvavica, Marina; Bradaš, Milijana; Rogošić, Jozo; Jug, Tjaša; Vnučec, Ivan; Marušić Radovčić, NivesIsparljivi spojevi arome ličke janjetine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2015), 3; 238-246 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
49.Krvavica, Marina; Boltar, Iva; Bradaš, Milijana; Jug, Tjaša; Vnučec, Ivan; Marušić Radovčić, NivesIsparljivi sastojci arome dalmatinske janjetine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2015), 1; 57-64 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
50.Marušić Radovčić, Nives, Heleš, Sanja, Vidaček, Sanja, Janči, Tibor, Petrak, Tomislav, Medić, HelgaUdio i stupanj oksidacije masti i sastav masnih kiselina industrijskog i tradicionalnog Baranjskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 238-243 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
51.Tomljanović, Kristijan, Grubešić, Marijan; Medić, Helga; Marušić, NivesWild boar meat production and market on the territory of Republic of Croatia // Natural resources green technology & sustainable development / Cvjetko Bubalo, Marina ; Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Vuković, Mladen ; Erdec Hrelin, Diana (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2014. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
52.Marušić, Nives; Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaDetermination of volatile compounds and quality parameters of traditional Istrian dry-cured ham // Meat science, 96 (2014), 4; 1409-1416 doi:10.1016/j.meatsci.2013.12.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Janči, Tibor; Kanski, Danijel; Dulić, Marina; Marušić, Nives; Medić, Helga; Petrak, Tomislav; Vidaček, SanjaPREHRAMBENA VRIJEDNOST KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss) UZGOJENE U JADRANSKOM MORU // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 70 (2013), 20-30 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Marušić, NivesKarakterizacija hlapivih spojeva i parametara kvalitete tradicionalnoga istarskoga i dalmatinskoga pršuta, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb
-
55.Marušić, Nives; Petrović, Marinko; Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaUdio masti i sastav masnih kiselina u istarskom i dalmatinskom pršutu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 4; 279-284 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
56.Marušić, Nives; Aristoy, M-Concepción; Toldrá, FidelNutritional pork meat compounds as affected by ham dry-curing // Meat science, 93 (2013), 1; 53-60 doi:10.1016/j.meatsci.2012.07.014 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Medić, Helga, Horvat, Mirjana, Heigl, Mladen, Vidaček, Sanja, Marušić, Nives, Janči, TiborUtjecaj dodatka laktata na kvalitetu svježe mariniranog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 2; 132-137 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
58.Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Brdek, Zdenka; Udovičić, Doris; Marušić, Nives; Medić, Helga; Petrak, Tomislav; Lacković, IgorDifferencing sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets frozen in different conditions by impedance measurements // International journal of food science & technology, 47 (2012), 8; 1757-1764 doi:10.1111/j.1365-2621.2012.03031.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Marušić, Nives; Tonković, Stanko; Petrak, TomislavInfluence of different freezing regimes on bioelectrical properties of Atlantic chub mackerel (Scomber colias) // Journal of food process engineering, 35 (2012), 5; 735-741 doi:10.1111/j.1745-4530.2010.00622.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Kralik, Gordana; Medić, Helga; Marušić, Nives; Kralik, Zlata; Grčević, ManuelaCarnosine content and muscle oxidative stability of male and female broiler chickens // Poljoprivreda (Osijek), 17 (2011), 2; 28-32 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Janči, T., Medić, H., Marušić, N., Petrak, T., Lacković, I., Vidaček, S.Differencing sea bass fillets frozen in different conditions by impedance measured at frequencies from 1 to 100 MHz // 41st WEFTA Meeting, Seafood for the Modern Consumer / Lillie Cavonius, Linnea Eriksson, Ingrid Undeland, Marie-Louise Wennerhag (ur.).
Gothenburg: Chalmers University of Technology, 2011. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Marušić, Nives; Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaEffect of gender and production region on the meat quality of wild boar (Sus scrofa L.) // 7th International congress of food technologists, biotechnologists and nutritions
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Kralik Gordana; Medić, Helga; Marušić, Nives; Kralik, Zlata; Grčević, ManuelaGender differences in carnosine and oxidative stability in broiler muscles // World's Poultry Science Journal Book of Abstracts / Grashorn, M.A. (ur.).
Lahti: World's Poultry Science Journal, 2011. str. 103-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Marušić, Nives; Petrak, Tomislav; Vnučec, Tatjana; Medić, HelgaUTJECAJ SMRZAVANJA NA IMPEDANCIJU KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss) // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 69 (2011), 2; 38-50 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
65.Nežak, Jadranko; Zdolec, Nevijo; Vidaček, Sanja; Marušić, Nives; Medić, HelgaPrimjena starter kultura Pediococcus pentosaceus, Staphylococcus carnosus i Staphylococcus xylosus u proizvodnji kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 2; 89-95 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
66.Marušić, Nives; Petrović, Marinko; Vidaček, Sanja; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaCharacterization of traditional Istrian dry-cured ham by means of physical and chemical analyses and volatile compounds // Meat science, 88 (2011), 4; 786-790 doi:10.1016/j.meatsci.2011.02.033 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Marušić, Nives; Udovičić, Doris; Petrak, Tomislav; Lacković, IgorDifferencing sea bass fillets frozen in different conditions by impedance measurements. // WEFTA 2010 Seafood: Getting most, serving best... Proceedings book / Cakli, Sukran ; Celik, Ufuk ; Altinelataman, Can (ur.).
Izmir, 2010. str. 22-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Marušić, Nives; Petrović, Marinko; Vidaček, Sanja; Klarin, Andrea; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaCharacterization of traditional Istrian dry cured ham by mean of physical and chemical analysis and volatile compounds // 13th Ružička days, "Today science-tomorrow industry" Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2010. str. 80-80 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Kralik, Gordana; Medić, Helga; Marušić, Nives; Kralik, ZlataContent of Carnosine in Chicken Breast Muscles // XIIIth European Poultry Conference / Duclos, Michel ; Nys, Yves (ur.).
Tours, Francuska, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Kralik, Gordana; Medić, Helga; Marušić, Nives; Kralik, ZlataContent of Carnosine in Chicken Breast Muscles // Proccedings of XIIIth European Poultry Conference
Tours, Francuska, 2010. (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
71.Medić, Helga; Vidaček, Sanja; Marušić, Nives; Jurić, Anita; Petrak, Tomislav; Mazija, HrvojeMulticomponent Holocene Mineral Compound Given in Feed does not Influence Quality of Chicken Meat // Proceedings of the XIIIth European Poultry Conference
Tours, Francuska, 2010. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
72.Pavlinić Prokurica, Iva; Bevardi, Marina; Marušić, Nives; Vidaček, Sanja; Kolarić Kravar, Sanja; Medić, HelgaNitriti i nitrati kao prekursori N-nitrozamina u paštetama u konzervi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 12 (2010), 6; 322-323 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
73.Marušić, Nives; Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Petrak, TomislavRast dagnji (Mytilus galloprovincialis, Lamarck, 1819) na istočnoj obali Istre // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 68 (2010), 1; 19-25 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
74.Kralik, Gordana; Medić, Helga; Marušić, Nives; Gajčević-Kralik, Zlata; Kičeec, ZvezdanSadržaj nutrienata i nutricina – karnozina u tamnome mesu pilića // Poljoprivreda (Osijek), 16 (2010), 1; 62-66 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Medić, Helga; Vidaček, Sanja; Nežak, Jadranko; Marušić, Nives; Šatović, ViktorUtjecaj ovitka i starter kultura na kvalitetu fermentiranih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 113-122 (recenziran, članak, znanstveni)
-
76.Marušić, N., Vidaček, S., Medić, H., Petrak, T.INDEKS KONDICIJE DAGNJI (Mytilus galloprovincialis) U UVALI BUDAVA I U ZALJEVU RAŠA // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 67 (2009), 3; 91-99 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
77.Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Marušić, Nives; Surić, Božena; Petrak , TomislavInfluence of different freezing regimes on bioelectrical properties of Atlantic chub mackerel (Scomber colias) // New Technology for Healthy and Safe Seafood
Kopenhagen, 2009. str. 91-91 (poster, sažetak, znanstveni)