Pregled po CROSBI profilu: Nives Marušić Radovčić (CROSBI Profil: 24673, MBZ: 308583)
Pronađeno 77 radova
-
1.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Majcen, Krešimir; Petričević, Sandra; Medić, HelgaInfluence of processing time on physicochemical parameters, sensory properties, and volatile compounds of smoked dry-cured ham "Dalmatinski pršut" // Book of Abstracts - 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Smart Food for a Healthy Planet and Human Prosperity / Vidaček Filipec, Sanja ; Voučko, Bojana ; Šeremet, Danijela ; Marković, Ksenija ; Rumora Samarin, Ivana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2022. str. 127-128 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
2.Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić, Helga; Potočnik, Hubert; Topolovčan, Tomislav; Kelava Ugarković, Nikolina; Marušić Radovčić, NivesThe Impact of Premortality Stress on Some Quality Parameters of Roe Deer, Wild Boar, and Red Deer Meat // Foods, 11 (2022), 9; 1275, 14 doi:10.3390/foods11091275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Radovčić Marušić, Nives; Karlović, Sven; Medić, Helga; Režek Jambrak, AnetEffect of citric acid addition on functional properties of pasteurized liquid whole eggs // Journal of food science and technology, 58 (2021), 3; 985-995 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kurek, Mia; Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Galić, Kata; Medić, HelgaQuality parameters and shelf-life of smoked Dalmatian dry-cured ham packed in bio-based and plastic bilayer pouches // Journal of stored products research, 94 (2021), 101889, 9 doi:10.1016/j.jspr.2021.101889 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Katavić, Josipa; Medić, HelgaUtjecaj tehnološkog procesa proizvodnje na udio masti, sastav masnih kiselina i stupanj oksidacije masti u dimljenom pršutu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 4; 290-301 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Petričević, Sandra; Mora, Leticia; Medić, HelgaInfluence of Muscle Type on Physicochemical Parameters, Lipolysis, Proteolysis, and Volatile Compounds throughout the Processing of Smoked Dry-Cured Ham // Foods, 10(6) (2021), 1228; 1228, 22 doi:10.3390/foods10061228 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
7.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Petričević, Sandra; Karolyi, Danijel; Listeš, Eddy; Medić, HelgaProteolysis and protein oxidation throughout the smoked dry-cured ham process // Food chemistry, 362 (2021), 130207, 11 doi:10.1016/j.foodchem.2021.130207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Marušić Radovčić, Nives; Jurić, Slaven; Tanuwidjaja, Irina; Karolyi, Danijel; Vinceković, MarkoThe survival rate and efficiency of non- encapsulated and encapsulated native starter cultures to improve the quality of artisanal game meat sausages // Journal of food science and technology, 58 (2021), 710-719 doi:10.1007/s13197-020-04587-z (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
9.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Brkljača, Mia; Listeš, Eddy; Medić, HelgaLipolysis and lipid oxidation during smoked dry- cured ham processing // Book of Abstracts & Conference Program [Elektronski izvor] / XIII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska / Borislav Malinović (ur.).
Banja Luka: University in Banjaluka, Faculty of Technology, 2020. str. 41-41 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
10.Katavić, JosipaUTJECAJ ANATOMSKE LOKACIJE MIŠIĆA NA UDIO, SASTAV I STUPANJ OKSIDACIJE MASTI U DALMATINSKOM PRŠUTU NAKON FAZE ZRENJA, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Prežgalo, MartinaDizajnirana jaja: od poboljšanog nutritivnog statusa do funkcionalne hrane, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Brcko, JuraPromjena sastava masnih kiselina tijekom prvih 5 mjeseci proizvodnje dimljenog pršuta, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Jelačić, NivesUtjecaj pojedinih faza proizvodnje na boju i stupanj oksidacije masti u dimljenom pršutu, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Marušić Radovčić, Nives; Ježek, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćurić, Duška; Medić, HelgaThe effect of high pressure treatment on the quality of chicken breast meat // Croatian journal of food science and technology, 14 (2019), 3-4; 76-81 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Novina, KatarinaUTJECAJ ANATOMSKE LOKACIJE MIŠIĆA NA HLAPIVE SPOJEVE TIJEKOM PRVIH PET MJESECI PROIZVODNJE DALMATINSKOG PRŠUTA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Badenić, PetraPROMJENE NA PROTEINIMA I PARAMETRIMA TEKSTURE TIJEKOM PRVE ČETIRI FAZE PROIZVODNJE DIMLJENOG PRŠUTA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Vidinski, Petra; Novina, Katarina; Medić, HelgaInfluence of different pig genotype on aroma, colour and fatty acid composition of smoked dry-cured ham // MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 5; 548-561 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Karolyi, Danijel; Medić, HelgaProteolytic changes during salting and smoking of dry-cured ham // XX
Sevilla, Španjolska, 2019. str. X-X (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo) -
19.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaPolycyclic aromatic hydrocarbons in four different types of Croatian dry-cured hams // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 5; 458-468 (recenziran, članak, znanstveni)
-
20.Karolyi, Danijel; Tomažin, Urška; Marušić Radovčić, Nives; Luković, Zoran; Škorput, Dubravko; Salajpal, Krešimir; Medić, Helga; Škrlep, Martin; Čandek Potokar, MarjetaEffect of animal’s diet, processing method and muscle type on quality traits of dry-cured hams produced from Turopolje pigs // Book of Abstract - X International Symposium of Mediterranean Pig / Bozzi, Riccardo (ur.).
Firenza : München: Università degli Studi di Firenze (Italy), 2019. str. 20-20 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaThe occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in different types of Croatian dry- cured hams // 27th Animal Science Days- Book of Abstracts / Luboš, Vostrý (ur.).
Prag: Czech University of Life Sciences Prague, 2019. str. 59-59 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
22.Bogešić, IvaBIOAKTIVNI PEPTIDI U PRŠUTIMA, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Bosotin, MateaODREĐIVANJE HLAPIVIH SPOJEVA AROME I ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI U DIMLJENIM PRŠUTIMA, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Turk, MartinaOdređivanje fizikalno-kemijskih parametara i stupnja proteolize u dimljenom pršutu, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Planinčić, HedvigaUdio masti i sastav masnih kiselina u trajnim mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb