Pregled po CROSBI profilu: Kristina Mastanjević (CROSBI Profil: 24455, MBZ: 312201)
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Current Research in Agricultural and Food Science Vol. 1 / Mastanjević, Kristina (ur.). Hooghly-Chinsura: B P International, 2020 (prirucnik)
-
1.Zeko-Pivač, Anđela; Mastanjević, Kristina; Kulišić, Biljana; Tišma, MarinaEkonomska perspektiva kaskadnog korištenja otpadnog pivskog kvasca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 219-244 -
2.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirTackling the Fusarium spp. Related Mycotoxins in Malting and Brewing Industries // Current Research in Agricultural and Food Science Vol. 3 / Al-Naggar, Ahmed Medhat Mohamed (ur.).
Hooghly-Chinsura: B P International, 2020. str. 1-5 doi:10.9734/bpi/crafs/v3 -
1.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Kartalović, Brankica; Galić, Vlatko; Ledenčan, Tatjana; Mastanjević, Krešimir; Zdunić, ZvonimirPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Popcorn Corn Varieties and Popcorns // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5; 3107, 8 doi:10.3390/app13053107 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
2.Mastanjević, Krešimir; Habschied, Kristina; Dvojković, Krešimir; Karakašić, Mirko; Glavaš, HrvojeVitreosity as a Major Grain Quality Indicator— Upgrading the Grain-Cutter Method with a New Blade // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 4; 2655, 19 doi:10.3390/app13042655 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Habschied, Kristina; Nišević, Jelena; Krstanović, Vinko; Lončarić, Ante; Valek Lendić, Kristina; Mastanjević, KrešimirFormulation of a Wort-Based Beverage with the Addition of Chokeberry (Aronia melanocarpa) Juice and Mint Essential Oil // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 4; 1-10 doi:10.3390/app13042334 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirEffect of Temperature Range and Kilning Time on the Occurrence of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Foods, 12 (2023), 3; 454, 8 doi:10.3390/foods12030454 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
5.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Lazić, Dušan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirSurvey on Phthalates in Beer Packaged in Aluminum Cans, PET and Glass Bottles // Fermentation, 9 (2023), 2; 125, 9 doi:10.3390/fermentation9020125 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
6.Puljić, Leona; Mastanjević, Krešimir; Habschied, Kristina; Kovačević, Dragan; Kartalović, BrankicaPoliciklički aromatski ugljikovodici (PAH) u tradicionalno dimljenim mesnim proizvodima // Meso, 24 (2022), 6; 547-561 doi:10.31727/m.24.6.2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Habschied, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Šibalić, Magdalena; Krstanović, Vinko; Galić, VlatkoA Survey on Detection of Plastic-Related Chemicals in Beer Packaged in PET Using FT-IR Technology // Beverages, 8 (2022), 4; 1-7 doi:10.3390/beverages8040073 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Habschied, KristinaA Review on Antifungal Green Preservatives: An Aspect of Food Industry // Current research in nutrition and food science, 6 (2022), 6; 1-5 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šarić, Goran; Ćosić, Ivana; Mastanjević, KrešimirPseudo-Lager—Brewing with Lutra® Kveik Yeast // Fermentation, 8 (2022), 8; 410, 9 doi:10.3390/fermentation8080410 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirBeer Quality Evaluation—A Sensory Aspect // Beverages, 8 (2022), 1; 15, 10 doi:10.3390/beverages8010015 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
11.Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Markovčić, Mateo; Vranešević, Jelena; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirThe Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Slavonska slanina—Traditionally Smoked and Dry- Cured Bacon // Processes, 10 (2022), 2; 268, 9 doi:10.3390/pr10020268 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Deak, Igor; Habschied, Kristina; Mesić, Josip; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Fermenting Yeast on the Sensory Properties of Graševina Wine // Foods, 10 (2021), 11; 2752, 8 doi:10.3390/foods10112752 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
13.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kovačević, Dragan; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Beverages, 7 (2021), 58; 1-7 doi:10.3390/beverages7030058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Habschied, Kristina; Glavaš, Hrvoje; Nyarko, Emmanuel Karlo; Mastanjević, KrešimirComplementing Digital Image Analysis and Laser Distance Meter in Beer Foam Stability Determination // Fermentation, 7 (2021), 3; 113, 11 doi:10.3390/fermentation7030113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Habschied, Kristina; Košir, Iztok Jože; Krstanović, Vinko; Kumrić, Goran; Mastanjević, KrešimirBeer Polyphenols—Bitterness, Astringency, and Off- Flavors // Beverages, 7 (2021), 2; 38, 14 doi:10.3390/beverages7020038 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Novakov, Nikolina J.; Kartalović, Brankica D.; Mihaljev, Željko A.; Mastanjević, Krešimir; Stojanac, Nenad S.; Habschied, KristinaHeavy metals and PAHs in mussels on the Serbian market and consumer exposure // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 14 (2021), 3; 219-226 doi:10.1080/19393210.2021.1931475 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Zdunić, Zvonimir; Babić, Jurislav; Mastanjević, Krešimir; Kanižai Šarić, GabriellaMycotoxins biocontrol methods for healthier crops and stored products // Journal of fungi, 7 (2021), 5; 348, 24 doi:10.3390/jof7050348 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Nyarko, Emmanuel Karlo; Glavaš, Hrvoje; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirDetermination of Foam Stability in Lager Beers Using Digital Image Analysis of Images Obtained Using RGB and 3D Cameras // Fermentation, 7 (2021), 2; 46, 13 doi:10.3390/fermentation7020046 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Nešić, Ksenija; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirPossibilities for the Biological Control of Mycotoxins in Food and Feed // Toxins, 13 (2021), 3; 198, 15 doi:10.3390/toxins13030198 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Habschied, Kristina; Kanižai Šarić, Gabriella; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMycotoxins - biomonitoring and human exposure // Toxins, 13 (2021), 2; 113, 23 doi:10.3390/toxins13020113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Dvojković, Krešimir; Mastanjević, KrešimirResearch on the Malting Properties of Domestic Wheat Varities // Fermentation, 7 (2021), 1; 1, 10 doi:10.3390/fermentation7010001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Krstanović, Vinko; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirComprehensive Comparative Study of the Malting Qualities of Winter Hull-Less and Hulled Barley (2016–2019) // Fermentation, 7 (2021), 1; 8, 14 doi:10.3390/fermentation7010008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirResearch of Malting Procedures for Winter Hard Wheat Varieties—Part I // Foods, 10 (2021), 1-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirResearch of Malting Procedures for Winter Hard Wheat Varieties—Part II // Foods, 10 (2021), 1; 147, 11 doi:.org/10.3390/foods10010147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Lukinac, Jasmina; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Kristina; Nakov, Gjore; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoEvaluation of visual characteristics of beer using the computer vision method // Ukrainian food journal, 9 (2020), 4; 780-794 doi:10.24263/2304-974x-2020-9-4-5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Mastanjević, Krešimir; Puljić, Leona; Kartalović, Brankica; Grbavac, Jozo; Jukić Grbavac, Marija; Nadaždi, Helena; Habschied, KristinaAnalysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Heregovački pršut—Traditionally Smoked Prosciutto // International Journal of Environmental Research and Public Health, 17 (2020), 14; 5097, 9 doi:10.3390/ijerph17145097 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Habschied, KristinaInfluence of Different Smoking Procedures on Polycyclic Aromatic Hydrocarbons Formation in Traditional Dry Sausage Hercegovačka kobasica // Processes, 8 (2020), 8; 918, 7 doi:10.3390/pr8080918 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Habschied, Kristina; Živković, Antonio; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirFunctional Beer—A Review on Possibilities // Beverages, 6 (2020), 3; 51, 15 doi:10.3390/beverages6030051 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Karlović, Andrea; Jurić, Anita; Ćorić, Nevena; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirBy-Products in the Malting and Brewing Industries- Re-Usage Possibilities // Fermentation, 6 (2020), 3; 82, 17 doi:10.3390/fermentation6030082 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
30.Gagula, Goran; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Horvat, Daniela; Magdić, DamirThe influence of packaging material on volatile compounds of pale lager beer // Food packaging and shelf life, 24 (2020), 100496, 6 doi:10.1016/j.fpsl.2020.100496 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Habschied, Kristina; Lončarić, Ante; Mastanjević, KrešimirScreening of Polyphenols and Antioxidative Activity in Industrial Beers // Foods, 9 (2020), 2; 238, 8 doi:10.3390/foods9020238 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Partial Substitution of Malt with Unmalted Wheat in Grist on Quality Parameters of Lager Beer // Beverages, 6 (2020), 1; 7, 14 doi:.org/10.3390/beverages6010007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Mastanjević, Krešimir; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Krstanović, Vinkoβ-Glucan Degradation During Malting of Different Purpose Barley Varieties // Fermentation, 6 (2020), 1; 21, 9 doi:10.3390/fermentation6010021 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Kartalović, Brankica; Mastanjević, Krešimir; Novakov, Nikolina; Vranešević, Jelena; Ljubojević Pelić, Dragana; Puljić, Leona; Habschied, KristinaOrganochlorine Pesticides and PCBs in Traditionally and Industrially Smoked Pork Meat Products from Bosnia and Herzegovina // Foods, 9 (2020), 1; 97, 14 doi:10.3390/foods9010097 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Mastanjević, Krešimir M.; Kartalović, Brankica D.; Vranešević, Jelena M.; Novakov, Nikolina J.; Habschied, Kristina J.Polycyclic aromatic hydrocarbons in traditionally smoked Slavonska kobasica // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 13 (2020), 2; 82-87 doi:10.1080/19393210.2020.1712481 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Kovačević, Dragan; Petrović, Jelena; Habschied, KristinaDistribution of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Traditional Dry Cured Smoked Ham Slavonska Šunka // Applied Sciences-Basel, 10 (2020), 1; 92, 9 doi:10.3390/app10010092 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Puljić, Leona; Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Vranešević, Jelena; Mastanjević, KristinaThe Influence of Different Smoking Procedures on the Content of 16 PAHs in Traditional Dry Cured Smoked Meat “Hercegovačka Pečenica” // Foods, 8 (2019), 12; 690, 9 doi:10.3390/foods8120690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Habschied, Kristina; August, Hrvoje; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoTechnological Quality of New Croatian Barley Varieties Intended for Whisky Malt Production // Current research in nutrition and food science, 7 (2019), 3; 783-790 doi:10.12944/CRNFSJ.7.3.17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Habschied, Kristina; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirScreening of Various Metabolites in Six Barley Varieties Grown under Natural Climatic Conditions (2016–2018) // Microorganisms, 7 (2019), 11; 532, 7 doi:10.3390/microorganisms7110532 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Krešimir; Mastanjević, Kristina; Lučan, Mirela; Popovici, Cristina; Nakov, Gjore; Lukinac, JasminaInfluence of damaged starch on the quality parameters of wheat dough and bread // Ukrainian food journal, 21 (2019), 8; 512-521 doi:10.24263/2304-974X-2019-8-3-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Habschied, Kristina; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Steeping Water Change during Malting on the Multi-Toxin Content in Malt // Foods, 8 (2019), 10; 478, 10 doi:10.3390/foods8100478 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Wheat Malt Quality on Final Attenuation Limit of Wort // Fermentation, 5 (2019), 4; 89, 10 doi:10.3390/fermentation5040089 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Petrović, Jelena; Novakov, Nikolina; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Jukić, Marko; Lukinac, Jasmina; Mastanjević, KristinaPolycyclic aromatic hydrocarbons in the traditional smoked sausage Slavonska kobasica // Journal of food composition and analysis, 83 (2019), 103282, 7 doi:10.1016/j.jfca.2019.103282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Lukinac, Jasmina; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Nakov, Gjore; Jukić, MarkoComputer Vision Method in Beer Quality Evaluation- A Review // Beverages, 5 (2019), 2; 38, 21 doi:10.3390/beverages5020038 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Mastanjević, KrešimirCraft brewing – is it really about the sensory revolution? // Kvasny prumysl, 65 (2019), 1; 13-16 doi:10.18832/kp2019.65.13 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Mastanjević, Kristina; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMulti-(myco)toxins in malting and brewing by- products // Toxins, 11 (2019), 1; 30, 15 doi:10.3390/toxins11010030 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
47.Mastanjević, Kristina; Šarkanj, Bojan; Šantek, Božidar; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, VinkoFusarium culmorum mycotoxin transfer from wheat to malting and brewing products and by-products // World mycotoxin journal, 12 (2019), 1; 55-66 doi:10.3920/WMJ2018.2340 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Krstanović, Vinko; Velić, Darko; Franić, Mario; Zec Sombol, Silvija; Mastanjević, KristinaChestnut in beer production: applicability and effect on beer quality parameters // Acta Horticulturae, 1220 (2018), 209-214 doi:10.17660/ActaHortic.2018.1220.29 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, Kristina; Lučan, MirelaApplication of computer vision and image analysis method in cheese-quality evaluation: a review // Ukrainian food journal, 7 (2018), 2; 192-214 doi:10.24263/2304-974x-2018-7-2-4 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
50.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Vulin, Zdravko; Mastanjević, KrešimirBeer – the importance of colloidal stability (non- biological haze) // Fermentation, 4 (2018), 4; 1-12 doi:10.3390/fermentation4040091 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
51.Mastanjević, Kristina; Šarkanj, Bojan; Warth, Benedikt; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Mastanjević, Krešimir; Šantek, Božidar; Krstanović, VinkoFusarium culmorum multi-toxin screening in malting and brewing byproducts // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 98 (2018), 642-645 doi:10.1016/j.lwt.2018.09.047 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Mastanjević, Kristina; Španić, Valentina; Horvat, Daniela; Mastanjević, Krešimir; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Šantek, BožidarEstablishing the impact of Fusarium culmorum infection and fungicide treatment on wheat malt quality // Journal of food processing and preservation, 42 (2018), 10; e13714, 9 doi:10.1111/jfpp.13714 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Mastanjević, KrešimirImpact of Fusarium infection and fungicide treatment on wheat malt wort quality // Journal of the institute of brewing, 124 (2018), 3; 204-208 doi:10.1002/jib.492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Mastanjević, Kristina; Šarkanj, Bojan; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Warth, Benedikt; Mastanjević, Krešimir; Šantek, Božidar; Krstanović, VinkoFrom malt to wheat beer: A comprehensive multi- toxin screening, transfer assessment and its influence on basic fermentation parameters // Food chemistry, 254 (2018), 115-121 doi:10.1016/j.foodchem.2018.02.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šarkanj, BojanMalting and brewing industries encounter Fusarium spp. related problems // Fermentation, 4 (2018), 3; 1-15 doi:10.3390/fermentation4010003 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
56.Mastanjević, Kristina; Lenart, Leon; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoMalting quality indicators of Croatian dual- purpose barley varieties // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 2; 145-151 doi:10.17508/CJFST.2017.9.2.09 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, VinkoThe gushing experience : a quick overview // Beverages, 3 (2017), 2; 25, 11 doi:10.3390/beverages3020025 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
58.Krstanović, Vinko; Lalić, Alojzije; Kosović, Indira; Velić, Natalija; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, KrešimirA survey of total β-glucan content in Croatian barley varieties // Cereal research communications, 44 (2016), 4; 650-657 doi:10.1556/0806.44.2016.032 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Mastanjević, Kristina; Velić, Natalija; Krstanović, Vinko; Novak, Mario; Marček, Tihana; Šantek, BožidarUzroci, posljedice i prevencija prekomjerna pjenjenja piva // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 10 (2015), 1-2; 14-22 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
60.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Velić, Natalija; Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Španić, ValentinaThe influence of Fusarium culmorum contamination level on deoxynivalenol content in wheat, malt and beer // Romanian Biotechnological Letters, 20 (2015), 5; 10901-10910 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Velić, Natalija; Šantek, Božidar; Novak, Mario; Slačanac, VedranGushing potential of wheat malt infected with Fusarium culmorum // Journal of hygienic engineering and design, 6 (2014), 166-170 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
62.Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Gagula, GoranPredictive modeling of Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 growth in cow’s, goat’s and soy milk // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 220-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Habschied, Kristina; Velić, Natalija; Tišma, Marina; Krstanović, VinkoUtjecaj mikroflore ječma i pšenice na kakvoću slada i piva // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3-4; 100-111 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
64.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Klapec, Tomislav; Krstanović, VinkoDistribution of zearalenone in malted barley fractions dependent on Fusarium graminearum growing conditions // Food chemistry, 129 (2011), 2; 329-332 doi:10.1016/j.foodchem.2011.04.064 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mađerević-Pavetić, Tanja; Keleković, Snježana; Domaćinović, Ana; Mastanjević, KrešimirMikroorganizmi u pivarskim sirovinama tijekom slađenja // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 6; 92-98 doi:10.31727/gzb.45.6.9 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
2.Krstanović, Vinko; Havlik, Igor; Mastanjević, Krešimir; Lalić, Alojzije; Habschied, KristinaRazvoj enzimskog potencijala različitih namjenskih sorti ječma tijekom slađenja // Glasnik zaštite bilja, 43 (2020), 6; 22-31 doi:10.31727/gzb.43.6.3 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
1.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Barišić, Ana; Mastanjević, KrešimirCraft-beer sensory acceptance at mediterranean summer temperatures // Mediterranean Issues, Book 3 MEDITERRANEAN — IMPRESSIONS, CONCEPTS, STORIES / Jurčević, Katica ; Kaliterna Lipovljan, Ljiljana ; Medić, Rino ; Ramljak, Ozana (ur.).
Zagreb: Institut društvenih znanosti Ivo Pilar ; Sveučilište Vern ; Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) ; EMAN, 2021. str. 299-304 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Mastanjević, Kristina; Kotris, Maja; Mastanjević Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, VinkoDomestic hulless barley and malt as an easily available source of β-glucan // Proceedings 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH October 18th and 19th 2018, Split, Croatia 11. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA 18. i 19. listopada 2018., Split, Hrvatska / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek ; Split ; Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 163-169 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Kovač, Tihomir; Maslarević, Nenad; Bilić, Monika; Crevar, Biljana; Kovač, Marija; Nevistić, Ante; Lončarić, Ante; Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Šarkanj, BojanPojavnost deoksinivalenol-3-glukozida u pivu prisutnom na tržištu Republike Hrvatske // Proceedings & Abstracts of 12th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2019. str. 152-156 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Mastanjević, Kristina; Lukinac, Jasmina; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko; Mastanjević, KrešimirThe influence of Fusarium graminearum infection on alcohol content in beer // Proceedings of the 7th International Specialized Scientific and Practical Conference
Kijev: NUFT, 2018. str. 80-82 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, Kristina; Ivešić, Ivona; Lučan, MirelaApplication of image analysis method in evaluation of melting and oiling-off properties of mozzarella cheese // Proceedings of the 7th International Specialized Scientific and Practical Conference
Kijev: NUFT, 2018. str. 77-79 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Jukić, Marko; Lukinac, Jasmina; Mastanjević, Kristina; Koceva Komlenić, Daliborka; Martinović, Slaviša; Šušak, Ana; Nakov, GjoreQuality evaluation of cookies produced from wheat flour and brewer’s malted barley flour // Proceedings of the 7th International Specialized Scientific and Practical Conference
Kijev: NUFT, 2018. str. 74-76 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Lenart, LeonThe investigation of some malting quality indicators of multipurpose barley cultivars of Agricultural Institute Osijek // Proceedings of the 52nd Croatian & 12th International Symposium on Agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture in Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2017. str. 237-241 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Velić, Natalija; Slačanac, Vedran; Vacek, Kristina; Gagula, Goran; Mastanjević, KristinaInfluence of malting procedure on the quality of hulless barley malt // Proceedings of the 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva - Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2016. str. 168-176 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KristinaSURVEY OF β-GLUCANS IN DOMESTIC BARLEY'S VARIETIES // Proceedings of the 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva - Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2016. str. 151-158 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Štefančić, Mirko; Habuda-Stanić, Mirna; Velić, Natalija; Nujić, Marija; Habschied, KristinaBIOCOS® wastewater treatment plant Našice: from start-up to stable operation // 15th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Šubarić, Drago ; Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: J.J. Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Croatian Society of Chemical Engineers, 2015. str. 417-423 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Sakač, Nikola; Habschied, Kristina; Karnaš, Maja; Regušić, Lidija; Slačanac, VedranStarch characterization using spectrophotometry and direct potentiometry // Proceedings of the 7th International Congress Flour- Bread '13 / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 322-326 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Tišma, Marina; Kramarić, MatijaDevelopment of enzymatic activity in wheat grain during germination process // 7th International Congress "Flour-Bread '13" = Brašno - Kruh '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J. J. Strossmayer University, Department of Cereal Processing Technologies, 2014. str. 304-311 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Zec Zrinušić, Sanja; Šarkanj, Bojan; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Suman, KristinaMycotoxin detection methods and legislation // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2013. str. 302-310 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Zec Zrinušić, Sanja; Krstanović, VInko; Suman, KristinaFusarium mycotoxins // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2013. str. 200-212 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Zec Zrinušić, Sanja; Krstanović, Vinko; Rupčić, Željka; Sakač, NikolaLC-MS/MS metode za simultano određivanje više Fusarium toksina // Proceedings & abstract of the 6th International Scientific/Professional Conference Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Irena ; Đurević, Boris (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2013. str. 258-263 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Velić, Natalija; Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Ćosić, JasenkaThe Impact of Fusarium Graminearum Contamination Levels of Barley on Deoxynivalenol and Zearalenone Content in Kilned Malt // Proceedings of the 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1121-1126 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Šarkanj, Bojan; Varga, Elizabeth; Habschied, Kristina; Krstanović Vinko; Sakač NikolaPreliminarno praćenje pojavnosti mikotoksina u kukuruzu na području kontinentalne Hrvatske // Proceedings & abstracts of 5th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Stipešević, Bojan ; Sorić, Roberta (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., Osijek, 2012. str. 264-269 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimunović, Ivan; Tišma, Marina; Slačanac, Vedran; Velić, NatalijaStudy on spent brewer's yeast hydrolysis by acid // Međunarodna znanstveno'stručna konferencija 13. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" : zbornik radova = International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days "Today science-tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2011. str. 290-292 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Kanižai Šarić, Gabriella; Klapec, Tomislav; Šarkanj, Bojan; Pavlović, Hrvoje; Marinović Vitez, Novela; Habschied, KristinaUtjecaj antioksidanasa i masnih kiselina na rast Fusarium graminearuma i sintezu B trihotecena u stočnoj hrani // Agriculture in nature and environment protection / Bojan, Stipešević, Roberta, Sorić (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2011. str. 231-235 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Krstanović, Vinko; Grozaj, Krunoslav; Habschied, Kristina; Slačanac, Vedran; Koceva Komlenić, Daliborka; Milaković, ZlataResearch on malting properties of wheat variety Adriana // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 593-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Kanižai, Gabriella; Lučan, Mirela; Gagula, GoranStudy on Influence of Process Parameters During Malting on Protein Solubility in Bread-Wheat Varieties // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 224-225 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Habschied, Kristina; Keleković, Snježana; Domaćinović, Ana; Mađarević Pavetić, Tanja; Mastanjević, KrešimirDraught Beer—Maintaining the Quality Through Hygienic Measures // Lecture Notes in Networks and Systems ; 31st International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2022) / Damir Blažević ; Tomislav Barić ; Eleonora Desnica ; Naida Ademović ; Josip Cumin (ur.).
Osijek: Springer, 2023. str. 176-186 doi:10.1007/978-3-031-21429-5_17 (predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirMaintaining the Quality Control of Beer // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021 / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 435-446 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_33 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaMaintenance of Malted Grain Quality – A Five-Year- Long Study // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 425-434 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_32 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Domaćinović, Ana; Keleković, Snježana; Habschied, KristinaMaintaining the Quality of Homemade Kulen (Dry Croatian Sausage) During a Three-Year Period // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 447-465 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Habschied, KristinaUnmalted wheat as a substitute raw material in the production of beer // Zbornik apstrakata V Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, 2022. str. 50-51 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic aromatic hydrocarbons in different malts // Zbornik apstrakata IV Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, Srbija, 2021. str. 21-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Lukinac, Jasmina; Velikanović, Valentina; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Jukić, MarkoDigital image analysis method - a valuable tool for predicting the physical properties of wheat grain // “Agriculture for Life, Life for Agriculture” Conference Proceedings, 2020.
Bukurešt: Sciendo, 2020. str. 730-730 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
4.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Mastanjević, KristinaThe estimation of beta-glucans' degree and speed of degradation during malting-a critical review // Zbornik abstrakata 3.naučno-stručnog simpozijuma sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema"
Zrenjanin: Provitalis d.o.o. Zrenanjin, 2019. str. 11-12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMulti(Myco)toxins in beer - the emerging masked health enemies // Second Scientific-expert Symposium with international participation “Beer, brewing raw materials and equipment“, Lecture abstracts Zrenjanin / Nedović, Viktor (ur.).
Zrenjanin: Provitalis, 2018. str. 26-27 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Vedran Slačanac, Vedran; Šarkanj, Bojan; Mastanjević, KrešimirEU legislative and Mycotoxins in Malt and Beer – Are We Taking Fungi Seriously? // MIC – Vis Mediterranean Island conference Book of Abstracts
Vis, 2018. str. 66-67 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Mastanjević, Kristina; Kotris, Maja; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, VinkoDomestic hulless barley and malt as an easily available source of beta glucans // Book of abstracts of the 11th international scientific and professional conference "With food to health" / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla, 2018. str. 133-103 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Mastanjević, Kristina; Magdić, Marko; Buljeta, Ivana; Šimić, Gordana; Horvat, Daniela; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoThe influence of the characteristics of commissioned varietal barley groups on the degree of β-glucan degradation during malting // 9th International Congress Flour – Bread ’17/ 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Krstanović, Vinko; Velić, Darko; Staver, Mario; Zec Sombol, Silvija; Mastanjević, KristinaChestnut chips in beer production: applicability and effect on beer quality parameters // 6th International Chestnut Symposium, Book of Abstracts / Serdar, Ümit (ur.).
Samsun, 2017. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Krstanovic, Vinko; Šarkanj, Bojan; Velic, Natalija; Mastanjevic, Krešimir; Šantek, Božidar; Mastanjevic, KristinaMycotoxins in malting and brewing by-products used for animal feed // Journal of Biotechnology, Volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. S68-S69 doi:10.1016/j.jbiotec.2017.06.1033 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Natalija Velić, Hrvoje Pavlović, Janez Gorenšek, Antonija Kezerle, Kristina Mastanjević, Darko VelićScreening of New Fungal Isolates for Synthetic Dyes Decolourisation Ability // Journal of Biotechnology, Volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska: Elsevier, 2017. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Velić, Natalija; Antunović, Kazimir; Pavlović, Hrvoje; Kezerle, Antonija; Mastanjević, Kristina; Velić, DarkoOBEZBOJENJE SINTETSKOG BOJILA MALAHITNOG ZELENILA POMOĆU MICELIJSKIH PELETA Trametes versicolor // 7th international Scientific and Profesional Conference Water for All - Book of abstracts / Mirna Habuda-Stanić (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2017. str. 34-35 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Primorac, Ljiljana; Mastanjević; Krstanović, Vinko; Gagula, Goran; Staver, MarioTHE USE OF CHESTNUT CHIPS IN BEER PRODUCTION AND ITS EFFECT ON BEER QUALITY // Book of abstracts of the 9th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 22-22 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Slačanac, Vedran; Gagula, Goran; Vacek, KristinaRESEARCH ON POSSIBILITIES OF MALT PRODUCTION FROM CROATIAN HULLESS BARLEY VARIETIES // Book of abstracts of 8 th International congress Flour-bread '15 and 10th Croatian congress of cereal technologists / Koceva Komlenić, D. (ur.).
Osijek: University of Josip Juraj Strossmayer, Faculty of food technology, 2015. str. 29-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KristinaSurvey of β-glucans in domestic barley's varieties // Book of Abstracts of 8th International Congress FLOUR-BREAD 2015 and 10th Croatian Congress of Cereal Technologists BRAŠNO-KRUH 2015 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2015. str. 13-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Spanic, Valentina; Horvat, Daniela; Abicic, Ivan; Viljevac Vuletic, Marija; Mastanjevic, Kristina; Marcek, Tihana; Tucak, Marijana; Drezner, GeorgWheat breeding for resistance to fhb combined with mycotoxin analysis and antioxidant pathways // 9th International Wheat Conference
Sydney: IWC 2015 Conference Secretariat, 2015. str. 148-148 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
17.Kristina Habschied, Bojan Šarkanj, Vinko Krstanović, Natalija Velić, Mario Novak, Krešimir MastanjevićFusarium mycotoxins in malting and brewing by- products // The World Mycotoxin Forum 8th Conference ; Mycotoxin control: the system approach. / Helena B., Bastiaanse ; Daniel, Barug ; Hans P., van Egmond ; Rudolf, Krska (ur.).
Beč: Bastiaanse Communication, Bilthoven, Netherlands, 2014. str. 85-85 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Velić, Natalija; Šantek, Božidar; Novak, Mario; Slačanac, VedranGushing potential of wheat malt infected with Fusarium culmorum // Book of abstracts of the 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and training center KEY, 2014. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Štefančić, Mirko; Habuda-Stanić, Mirna; Velić, Natalija; Nujić, Marija; Habschied, KristinaBIOCOS® wastewater treatment plant Našice:from start-up to stabel operation // International Scientific and Professional Conference 15 th Ružička days "Today science - Tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek and Croatian Society of Chemical Engineers, 2014. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Tišma, Marina; Kramarić, MatijaDevelopment of enzymatic activity in wheat grain during germination process // Book of abstract of the 7th international congress Flour-bread 2013 and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2013. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Zec Zrinušić, Sanja; Šarkanj, Bojan; Habschied, Kristina; Krstanović, VinkoMycotoxin detection methods and legislation // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnoločki fakultet, 2012. str. 94-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Zec Zrinušić, Sanja; Krstanović, VinkoFusarium mycotoxins // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnoločki fakultet, 2012. str. 93-93 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Sakač, Nikola; Sak-Bosnar, Milan; Gvozdić, Vlatka; Habschied, KristinaPreliminary research on botanical determination of Croatian honey samples // Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane
Osijek, 2012. str. 69-70 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Klapec, TomislavVeza između mikotoksina i β-glukana u ječmu // Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane, Zbornik sažetaka / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 27-28 (predavanje, sažetak, stručni) -
25.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Klapec, Tomislav; Krstanović, VinkoDistribution of zearalenone in malt barley fractions dependent on Fusarium graminearum growing conditions // Final programme & abstracts of lectures and posters: The World Mycotoxin Forum, 6th conference
Noordwijkerhout, Nizozemska, 2010. str. 110-110 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Šarkanj, Bojan; Strelec, Ivica; Habschied, Kristina; Zlatar, DraganaCorrelation between catalase activity and aflatoxin synthesis in Aspergillus flavus // Book of abstracts 13th Ružička days "Today Science - Tomorrow Industry " / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2010. str. 94-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Šarkanj, Bojan; Bošnjak, Zinka; Habschied, Kristina; Pavlinić, DinkoComparison of several methods for DNA isolation from Aspergillus flavus and DNA quantification on nanodrop and conventional spectrophotometer // Book of abstracts, III International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology, "BioMicroWorld 2009" / Mendez - Vilas, Antonio (ur.).
Lisabon, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Šarkanj, Bojan; Habschied, Kristina; Zec Zrinušić, Sanja;Mikotoksini i primjena LC/MS-MS-a // Mikotoksini i primjena LC/MS-MS-a
Osijek, Hrvatska, 2012. (predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
2.Marček, Tihana; Habschied, KristinaZašto je zbog soli čovječanstvo gladno? // Festival znanosti 2010
Osijek, Hrvatska, 2010. (demonstracija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
3.Habschied, KristinaSupresija nakupljanja trihotecena skupine B na žitaricama inficiranim Fusarium graminearumom // Okrugli stol: „ MIKROORGANIZMI U RAZLIČITIM EKOSUSTAVIMA: VODA, TLO, HRANA"
Osijek, Hrvatska, 2009. (ostalo, neobjavljeni rad, znanstveni) -
1.Habschied, KristinaUTJECAJ PLIJESNI IZ RODA Fusarium NA MIKOTOKSIKOLOŠKU KAKVOĆU PŠENICE, PŠENIČNOGA SLADA I PIVA, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, Zagreb
-
1.Čulo, MiaFormiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Benc, DanijelaKontaminacija slada ftalatima, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Marić, GlorijaPoliciklički aromatski ugljikovodici u kukuruzu kokičaru i kokicama, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Rozman, LeonSenzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca, 2022., diplomski rad, diplomski, Osijek
-
5.Vuzem, MarinaProizvodnja i karakteristike lager piva proizvedenog kveik kvascem, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Horvatić, KarloUtjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Nišević, JelenaProizvodnja pića na bazi sladovine sa dodatkom soka od aronije, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Varović, EmilijaPrimjena ne-Saccharomyces kvasaca u proizvodnji vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Zovko, MajaPočeci pivarstva, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
10.Gabelić, SaraImobilizirani stanični sustavi u fermentaciji piva, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Šupljika, JulijaTradicionalna proizvodnja piva i zelena tranzicija, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Šoštarić, InesTradicionalna europska bezalkoholna i nisko- alkoholna fermentirana pića, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Grujin, AntonioProizvodnja bezglutenskoga piva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.El Habbab, PatrikRazvoj kućnog pivarstva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Ciberlin, AntoniaProizvodnja craft piva u Hrvatskoj, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Raguž, ŽeljkaOsnovni principi proizvodnje zanatskoga (craft) piva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Banjac, SaraSurogati za proizvodnju piva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Antunović, PetraTrendovi u proizvodnji nemliječnih probiotičkih pića, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Heric, LeaMikotoksini plijesni iz roda Fusarium u pivarskim sirovinama, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Marić, TanjaPrijenos deoksinivalenola i njegovih derivata iz ječma u slad tijekom procesa slađenja, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Petrovicky, MoranaPivo kao razvojni faktor civilizacija, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Bilić, MonikaAntioksidativna aktivnost i polifenolni profil različitih tipova piva pakiranih u smeđu staklenu ambalažu, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Vulin, ZdravkoOdređivanje boje i stabilnosti pjene lager piva računalnom analizom slike, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Martinović, SlavišaUtjecaj dodatka ječmenog slada na svojstva čajnog peciva, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
25.Maslarević, NenadOptimizacija metode za određivanje reaktivnih vrsta kisika (ROS) u pivu, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
26.Kovačević, NikolinaProizvodnja pšeničnog piva, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Buljeta, IvanaUtjecaj karakteristika namjenskih sortnih grupa ječma na stupanj razgradnje beta glukana tijekom slađenja, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Tajz, LidijaMikotoksini u nusproizvodima nastalim tijekom proizvodnje slada i piva, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
29.Jerbić, DanijelaUmjerenom konzumacijom piva do dobrobiti za zdravlje, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
30.Magdić, MarkoCitolitička razgradnja zrna tijekom slađenja različitih sortnih skupina ječma, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
31.Lenart, LeonIspitivanje pivarske kakvoće višenamjenskih sorti ječma Poljoprivrednog instituta Osijek, 2016., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
32.Lenart, LeonIspitivanje pivarske kakvoće višenamjenskih sorti ječma Poljoprivrednog instituta Osijek, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
33.Radić, MatoOdređivanje udjela β-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2013., 2015., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
34.Vacek, KristinaUtjecaj postupka slađenja na kakvoću sladova golozrnog ječma sorti Poljoprivrednog instituta Osijek, 2014., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
35.Stepanović, MarkoUtjecaj temperature skladištenja na raspodjelu zearalenona u frakcijama slada, 2014., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Martinov, DavorUtjecaj postupka slađenja pšenice na veličinu i strukturu gubitaka suhe tvari slada, 2014., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Anđelić, ZoranOdređivanje udjela ß-glukana u domaćim sortama pivarskog ječma iz žetve 2012., 2014., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
38.Agatić, FrancUtjecaj infekcije pšenice s plijesni Fusarium culmorum na odabrane pokazatelje kakvoće pšeničnog slada, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Markovac, KrunoslavUtjecaj temperature i vlažnosti tijekom klijanja na citolitičku razgradnju zrna pšenice, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
40.Ivanović, LukaUtjecaj stupnja kontaminacije ječma s plijesni Fusarium graminearum na udjel deoksinivalenola i zearalenona u sladu, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
41.Dudaš, KarloIspitivanje uspješnosti proteolitičke razgradnje pšenice pri restriktivnom postupku slađenja, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
42.Kramarić, MatijaUtjecaj stupnja kontaminacije pšenice plijesnima roda Fusarium na pojavu "divljeg piva", 2013., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
43.Hulak, NatalijaAnaliza kakvoće vode na mjernim postajama rijeke Orljave, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
44.Habschied, KristinaSupresija nakupljanja trihotecena skupine B na žitaricama inficiranim Fusarium graminearumom, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek