Pregled po CROSBI profilu: Kristina Mastanjević (CROSBI Profil: 24455, MBZ: 312201)
-
1.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Kartalović, Brankica; Galić, Vlatko; Ledenčan, Tatjana; Mastanjević, Krešimir; Zdunić, ZvonimirPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Popcorn Corn Varieties and Popcorns // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5; 3107, 8 doi:10.3390/app13053107 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
2.Mastanjević, Krešimir; Habschied, Kristina; Dvojković, Krešimir; Karakašić, Mirko; Glavaš, HrvojeVitreosity as a Major Grain Quality Indicator— Upgrading the Grain-Cutter Method with a New Blade // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 4; 2655, 19 doi:10.3390/app13042655 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Habschied, Kristina; Keleković, Snježana; Domaćinović, Ana; Mađarević Pavetić, Tanja; Mastanjević, KrešimirDraught Beer—Maintaining the Quality Through Hygienic Measures // Lecture Notes in Networks and Systems ; 31st International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2022) / Damir Blažević ; Tomislav Barić ; Eleonora Desnica ; Naida Ademović ; Josip Cumin (ur.).
Osijek: Springer, 2023. str. 176-186 doi:10.1007/978-3-031-21429-5_17 (predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Habschied, Kristina; Nišević, Jelena; Krstanović, Vinko; Lončarić, Ante; Valek Lendić, Kristina; Mastanjević, KrešimirFormulation of a Wort-Based Beverage with the Addition of Chokeberry (Aronia melanocarpa) Juice and Mint Essential Oil // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 4; 1-10 doi:10.3390/app13042334 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirEffect of Temperature Range and Kilning Time on the Occurrence of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Foods, 12 (2023), 3; 454, 8 doi:10.3390/foods12030454 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
6.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Lazić, Dušan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirSurvey on Phthalates in Beer Packaged in Aluminum Cans, PET and Glass Bottles // Fermentation, 9 (2023), 2; 125, 9 doi:10.3390/fermentation9020125 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
7.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Habschied, KristinaUnmalted wheat as a substitute raw material in the production of beer // Zbornik apstrakata V Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, 2022. str. 50-51 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mađerević-Pavetić, Tanja; Keleković, Snježana; Domaćinović, Ana; Mastanjević, KrešimirMikroorganizmi u pivarskim sirovinama tijekom slađenja // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 6; 92-98 doi:10.31727/gzb.45.6.9 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
9.Puljić, Leona; Mastanjević, Krešimir; Habschied, Kristina; Kovačević, Dragan; Kartalović, BrankicaPoliciklički aromatski ugljikovodici (PAH) u tradicionalno dimljenim mesnim proizvodima // Meso, 24 (2022), 6; 547-561 doi:10.31727/m.24.6.2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Habschied, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Šibalić, Magdalena; Krstanović, Vinko; Galić, VlatkoA Survey on Detection of Plastic-Related Chemicals in Beer Packaged in PET Using FT-IR Technology // Beverages, 8 (2022), 4; 1-7 doi:10.3390/beverages8040073 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Čulo, MiaFormiranje policikličkih aromatskih ugljikovodika u sladu u odnosu na temperaturu sušenja, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Benc, DanijelaKontaminacija slada ftalatima, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Marić, GlorijaPoliciklički aromatski ugljikovodici u kukuruzu kokičaru i kokicama, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Rozman, LeonSenzorska i fizikalno-kemijska svojstva piva proizvedenog pomoću dvije vrste kveik kvasca, 2022., diplomski rad, diplomski, Osijek
-
15.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Habschied, KristinaA Review on Antifungal Green Preservatives: An Aspect of Food Industry // Current research in nutrition and food science, 6 (2022), 6; 1-5 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Vuzem, MarinaProizvodnja i karakteristike lager piva proizvedenog kveik kvascem, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Horvatić, KarloUtjecaj stupnja usitnjavanja endosperma na konačni stupanj prevrelosti pšeničnih komina, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Nišević, JelenaProizvodnja pića na bazi sladovine sa dodatkom soka od aronije, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Varović, EmilijaPrimjena ne-Saccharomyces kvasaca u proizvodnji vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Zovko, MajaPočeci pivarstva, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Gabelić, SaraImobilizirani stanični sustavi u fermentaciji piva, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Šupljika, JulijaTradicionalna proizvodnja piva i zelena tranzicija, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Zeko-Pivač, Anđela; Mastanjević, Kristina; Kulišić, Biljana; Tišma, MarinaEkonomska perspektiva kaskadnog korištenja otpadnog pivskog kvasca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 219-244 -
24.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šarić, Goran; Ćosić, Ivana; Mastanjević, KrešimirPseudo-Lager—Brewing with Lutra® Kveik Yeast // Fermentation, 8 (2022), 8; 410, 9 doi:10.3390/fermentation8080410 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirBeer Quality Evaluation—A Sensory Aspect // Beverages, 8 (2022), 1; 15, 10 doi:10.3390/beverages8010015 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Markovčić, Mateo; Vranešević, Jelena; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirThe Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Slavonska slanina—Traditionally Smoked and Dry- Cured Bacon // Processes, 10 (2022), 2; 268, 9 doi:10.3390/pr10020268 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic aromatic hydrocarbons in different malts // Zbornik apstrakata IV Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, Srbija, 2021. str. 21-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirMaintaining the Quality Control of Beer // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021 / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 435-446 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_33 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
29.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Šimić, GordanaMaintenance of Malted Grain Quality – A Five-Year- Long Study // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 425-434 doi:10.1007/978-3-030-92851-3_32 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
30.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Domaćinović, Ana; Keleković, Snježana; Habschied, KristinaMaintaining the Quality of Homemade Kulen (Dry Croatian Sausage) During a Three-Year Period // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 447-465 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
31.Šoštarić, InesTradicionalna europska bezalkoholna i nisko- alkoholna fermentirana pića, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
32.Grujin, AntonioProizvodnja bezglutenskoga piva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
33.El Habbab, PatrikRazvoj kućnog pivarstva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
34.Ciberlin, AntoniaProizvodnja craft piva u Hrvatskoj, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
35.Deak, Igor; Habschied, Kristina; Mesić, Josip; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Fermenting Yeast on the Sensory Properties of Graševina Wine // Foods, 10 (2021), 11; 2752, 8 doi:10.3390/foods10112752 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
36.Raguž, ŽeljkaOsnovni principi proizvodnje zanatskoga (craft) piva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Banjac, SaraSurogati za proizvodnju piva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
38.Antunović, PetraTrendovi u proizvodnji nemliječnih probiotičkih pića, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kovačević, Dragan; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Beverages, 7 (2021), 58; 1-7 doi:10.3390/beverages7030058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Habschied, Kristina; Glavaš, Hrvoje; Nyarko, Emmanuel Karlo; Mastanjević, KrešimirComplementing Digital Image Analysis and Laser Distance Meter in Beer Foam Stability Determination // Fermentation, 7 (2021), 3; 113, 11 doi:10.3390/fermentation7030113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Habschied, Kristina; Košir, Iztok Jože; Krstanović, Vinko; Kumrić, Goran; Mastanjević, KrešimirBeer Polyphenols—Bitterness, Astringency, and Off- Flavors // Beverages, 7 (2021), 2; 38, 14 doi:10.3390/beverages7020038 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Novakov, Nikolina J.; Kartalović, Brankica D.; Mihaljev, Željko A.; Mastanjević, Krešimir; Stojanac, Nenad S.; Habschied, KristinaHeavy metals and PAHs in mussels on the Serbian market and consumer exposure // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 14 (2021), 3; 219-226 doi:10.1080/19393210.2021.1931475 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Barišić, Ana; Mastanjević, KrešimirCraft-beer sensory acceptance at mediterranean summer temperatures // Mediterranean Issues, Book 3 MEDITERRANEAN — IMPRESSIONS, CONCEPTS, STORIES / Jurčević, Katica ; Kaliterna Lipovljan, Ljiljana ; Medić, Rino ; Ramljak, Ozana (ur.).
Zagreb: Institut društvenih znanosti Ivo Pilar ; Sveučilište Vern ; Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) ; EMAN, 2021. str. 299-304 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Zdunić, Zvonimir; Babić, Jurislav; Mastanjević, Krešimir; Kanižai Šarić, GabriellaMycotoxins biocontrol methods for healthier crops and stored products // Journal of fungi, 7 (2021), 5; 348, 24 doi:10.3390/jof7050348 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Nyarko, Emmanuel Karlo; Glavaš, Hrvoje; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirDetermination of Foam Stability in Lager Beers Using Digital Image Analysis of Images Obtained Using RGB and 3D Cameras // Fermentation, 7 (2021), 2; 46, 13 doi:10.3390/fermentation7020046 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Nešić, Ksenija; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirPossibilities for the Biological Control of Mycotoxins in Food and Feed // Toxins, 13 (2021), 3; 198, 15 doi:10.3390/toxins13030198 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Habschied, Kristina; Kanižai Šarić, Gabriella; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMycotoxins - biomonitoring and human exposure // Toxins, 13 (2021), 2; 113, 23 doi:10.3390/toxins13020113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Dvojković, Krešimir; Mastanjević, KrešimirResearch on the Malting Properties of Domestic Wheat Varities // Fermentation, 7 (2021), 1; 1, 10 doi:10.3390/fermentation7010001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Krstanović, Vinko; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirComprehensive Comparative Study of the Malting Qualities of Winter Hull-Less and Hulled Barley (2016–2019) // Fermentation, 7 (2021), 1; 8, 14 doi:10.3390/fermentation7010008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirResearch of Malting Procedures for Winter Hard Wheat Varieties—Part I // Foods, 10 (2021), 1-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)