Pregled po CROSBI profilu: Bojan Šarkanj (CROSBI Profil: 24137, MBZ: 300455)
-
1.Klapec, Tomislav; Šarkanj, Bojan; Pavlović, HrvojeToksikologija hrane - Propisi za vježbe / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 -
2.Habschied, KristinaSupresija nakupljanja trihotecena skupine B na žitaricama inficiranim Fusarium graminearumom, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
3.Šarkanj, BojanOpasnosti vezane uz hranu : Propisi za vježbe / Šarkanj, Bojan (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 -
4.Šarkanj, BojanZašto mikroorganizmi imaju toksine? // Festival znanosti
Osijek, Hrvatska, 2009. (predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
5.Šarkanj, Bojan; Čačić, Milan; Molnar, Maja; Klapec, TomislavSinteza i dizajn novih tiadiazina s kumarinskom jezgrom // Znanost i nove tehnologije u razvoju gospodarstva / Tomas, Srećko ; Hasenay, Damir ; Hasenay, Sanda ; Blažević, Maja (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, 2008. str. 95-95 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Šarkanj, BojanSinteza i dizajn novih tiadiazina s kumarinskom jezgrom, 2007., diplomski rad, Prehrambeno - tehnološki fakultet, Osijek
-
7.Ivančić, NikolinaKoncentracija i raspoloživost selenija u tlu, razine u kukuruzu i potencijalna veza s etiologijom endemske nefropatije, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
8.Kanižai, Gabriella; Klapec, Tomislav; Pavlović, Hrvoje; Šarkanj, BojanAccumulation of trichothecenes and fumonisins in feeds in response to treatment with acetic acid and antioxidants // Book of abstracts, 5th International Congress "Flour-Bread '09" and the 7th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh '09" / Ugarčić Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 77--- (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Šarkanj, Bojan; Bošnjak, Zinka; Habschied, Kristina; Pavlinić, DinkoComparison of several methods for DNA isolation from Aspergillus flavus and DNA quantification on nanodrop and conventional spectrophotometer // Book of abstracts, III International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology, "BioMicroWorld 2009" / Mendez - Vilas, Antonio (ur.).
Lisabon, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Šarkanj, BojanOpasnosti vezane uz hranu : Propisi za vježbe / Šarkanj, Bojan (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakulet, 2010 -
11.Kanižai, Gabriella; Klapec, Tomislav; Pavlović, Hrvoje; Šarkanj, BojanAccumulation of trichothecenes and fumonisins in feeds in response to treatment with acetic acid and antioxidants // Proceedings of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 308-313 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Zlatar, DraganaKorelacija aktivnosti katalaze i sinteze aflatoksina Aspergillus flavusa, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
13.Klapec Tomislav; Šarkanj BojanOpasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
14.Čondor, AndrejaKorelacija aktivnosti glutation S-transferaze plijesni Aspergillus flavus s opsegom sinteze aflatoksina, 2010., diplomski rad, Prehrambeno - tehnološki fakultet, Osijek
-
15.Šarkanj, Bojan; Strelec, Ivica; Habschied, Kristina; Zlatar, DraganaCorrelation between catalase activity and aflatoxin synthesis in Aspergillus flavus // Book of abstracts 13th Ružička days "Today Science - Tomorrow Industry " / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2010. str. 94-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Šarkanj, Bojan; Kovač, Tihomir; Strelec, IvicaInfluence of Aspergillus flavus mycelium pre-treatment on ultrasonic disintergration efficiency // Power of Microbes in Industry and Environment 2010, Programme and abstracts / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010. str. 129-129 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Čačić, Milan; Molnar, Maja; Šarkanj, Bojan; Has-Schön, Elizabeta; Rajković, ValentinaSynthesis and Antioxidant Activity of Some New Coumarinyl- 1, 3-Thiazolidine-4-ones // Molecules, 15 (2010), 10; 6795-6809 doi:10.3390/molecules15106795 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Molnar, Maja; Lukinac, Jasmina; Šarkanj, Bojan; Strelec, Ivica; Čačić, Milan; Šubarić, Drago; Magdić, Damir; Jokić, StelaAntibrowning effect of some thiosemicarbazide and 1, 3-thiazolidine-4-one derivatives on apples (var. Idared) // XXI. naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije : knjiga sažetaka
Sarajevo: Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, 2010. str. 132-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Lukinac, Jasmina; Šarkanj, Bojan; Strelec, Ivica; Čačić, Milan; Šubarić, Drago; Magdić, Damir; Molnar, MajaAntibrowning effect of novel coumarin derivatives on apples (var. Idared) // 13. Ružičkini dani Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka = 13th Ružička days Today science - tomorrw industry : abstracts / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Hasenay, Sanda ; Pavleković, Ivana (ur.).
Osijek, 2010. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Habschied, Kristina; Šarkanj, Bojan; Klapec, Tomislav; Krstanović, VinkoDistribution of zearalenone in malt barley fractions dependent on Fusarium graminearum growing conditions // Final programme & abstracts of lectures and posters: The World Mycotoxin Forum, 6th conference
Noordwijkerhout, Nizozemska, 2010. str. 110-110 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Klapec, Tomislav; Pavlović, Hrvoje; Kanižai, Gabriella; Šarkanj, BojanMedium-chain fatty acids prevent accumulation of fumonisins in feeds // Final Programme & abstracts of lectures and posters: The World Mycotoxin Forum - 6th conference
Noordwijkerhout, Nizozemska, 2010. str. 129-129 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Prka, MarijaStabilnost katalaze i glutation S-transferaze tijekom različitih uvjeta čuvanja micelija Aspergillus flavusa, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
23.Šarkanj, BojanToksikanti u namirnicama, hrani i vodi dospjeli ili nastali tijekom proizvodnje, obrade ili čuvanja // Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani / Hengl, Brigita (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za hranu, 2010. str. 113-140 -
24.Meteš, IvanModulacija uvjeta ultrazvučne homogenizacije u razaranju micelija Aspergillus flavusa, 2010., diplomski rad, Prehrambeno - tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Šarkanj, BojanOnečišćivači iz materijala i predmeta u dodiru s hranom: Nanočestice // Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani / Hengl, Brigita (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za hranu, 2010. str. 193-195