Pregled po CROSBI profilu: Tomislav Bosiljkov (CROSBI Profil: 23872, MBZ: 300916)
Pronađeno 156 radova
-
1.Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Žigolić, Adrijana; Bosiljkov, Tomislav; Bursać Kovačević, DanijelaTowards the design of strawberry based functional foods by 3D printing // Book of Abstracts VIII International Conference Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2023 / XXXV Scientific - Professional Conference Processing and Energy in Agriculture PTEP 2023 / Radojčin, Milivoj (ur.).
Novi Sad: National Society of Processing and Energy in Agriculture, 2023. str. 9-9 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Bebek Markovinović, Anica; Brdar, Dora; Brčić Karačonji, Irena; Jurica, Karlo; Lasić, Dario; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Duralija, Boris; Bursać Kovačević, DanijelaDevelopment of functional strawberry tree fruit- based product by 3D food printing technology // The Book of Abstracts - V Balkan Symposium on Fruit Growing University of Zagreb Faculty of Agriculture / Skrendrović Babojelić, M. ; Duralija, B. ; Vuković, M. (ur.).
Zagreb: University of Zagreb Faculty of Agriculture (Croatia), 2023. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Bebek Markovinović, Anica; Brdar, Dora; Brčić Karačonji, Irena; Karlo, Jurica; Lasić, Dario; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Bursać Kovačević, DanijelaStrawberry tree fruit (Arbutus unedo L.) and 3D printing – Development of an innovative functional food product // Book of Abstracts 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 193-193 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Kostelac, Deni; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Žigolić, Adrijana; Kaurinović, Jelena; Pavlić, Branimir; Duralija, Boris et al.3D Printing of Functional Strawberry Snacks: Food Design, Texture, Antioxidant Bioactive Compounds, and Microbial Stability // Antioxidants, 12 (2023), 2; 1-19 doi:10.3390/antiox12020436 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Kaurinović, JelenaOdređivanje fizikalnih svojstava smjesa jagode i maginje kao potencijalnih sirovina za 3D ispis, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCharacterization of the Fermentation Process and Aroma Profile of Carob Brandy // 10th Central European Congress on Food-Proceedings of CE-Food 2021 / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.).
Cham: Springer, 2022. str. 68-87 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Škegro, Marko; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, DamirVisoki hidrostatski tlak: inovativna tehnologija u obradi prehrambenih proizvoda // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 16 (2021), 3-4; 101-108 doi:10.31895/hcptbn.16.3-4.3 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
8.Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Brnčić, MladenFenomeni prijelaza / Tripalo, Branko ; Ježek, Damir ; Bosiljkov, Tomislav ; Karlović, Sven ; Dujmić, Filip ; Brnčić, Mladen (ur.).
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2021 -
9.Ninčević Grassino, Antonela; Spalj, Sara; Bosiljkov, TomislavEvaluation of Pectin Biofilms with Incorporated Phenolic Extracts of "Karoma" Spent Espresso Coffee Grounds // Book of Abstract 27th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers / Marković, Dean ; Meštrović, Ernest ; Namjesnik, Danijel ; Tomašić, Vesna (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo, 2021. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCHARACTERIZATION OF THE FERMENTATION PROCESS AND AROMA PROFILE OF CAROB BRANDY // Book of Abstracts / Sarić, Zlatan (ur.).
Sarajevo, 2021. str. 81-82 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
11.Stažić, Ema; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, Ana; Bosiljkov, Tomislav; Benković, MajaIMPACT OF ALGINATE CONCENTRATION ON TEXTURE AND THE RELEASE OF HEMP (CANNABIS SATIVA L.) BIOACTIVES FROM ALGINATE MICROBEADS – AN OPTIMIZATION STUDY // 4th ISEKI-Food E-conference "Food Texture, Quality, Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy" Book of Abstracts / Hadaruga, Nicoleta ; Rivis, Adrian ; Tudoreanu, Liliana ; Habershuber, Anita (ur.).
Temišvar: Editura AGROPRINT, 2021. str. 116-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Nutrizio, Marinela; Režek Jambrak, AnetInnovative Technologies in Sustainable Food Production: High Pressure Processing // Sustainable Production Technology in Food / Lorenzo, Jose Manuel ; Sichetti Munekata, Paulo Eduardo ; Barba, Francisco J. (ur.).
London : Delhi: Elsevier, 2021. str. 145-154 -
13.Miličević, MagdalenaUtjecaj parametara ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost čestica različitog promjera unutar disperznog sustava, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Knechtl, SvenUtjecaj netoplinskih tehnologija na raspodjelu veličine čestica i intervalnu stabilnost višekomponentnih sustava smoothieja, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Ninčević Grassino, Antonela; Vujnović, Angela; Ban, Lucija; Bosiljkov, TomislavCharacterisation of Pectin Biofilms Enriched with Phenolic Extracts Isolated from Espresso Coffee Waste // Proceedings Book of the 2nd International Conference „The Holistic Approach to the Environment“ / Štrkalj, Anita ; Glavaš, Zoran (ur.).
Sisak: Udruga za promicanje cjelovitog pristupa okolišu, 2021. str. 391-399 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Marelja, Marko; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Škegro, Marko; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Lasić, Monika; Brnčić, MladenVakuum sušenje u prehrambenoj industriji // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 3-4; 94-101 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.8 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Jambrović, EmaUtjecaj netoplinskih tehnologija na fizikalna i mikrobiološka svojstva smoothijea kao alternativa konvencionalnom postupku obrade, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Molnar, Dunja; Novotni, Dubravka; Krisch, Judith; Bosiljkov, Tomislav; Ščetar, MarioThe optimisation of biscuit formulation with grape and aronia pomacepowders as cocoa substitutes // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 1-2; 38-44 doi:10.31895/hcptbn.15.1-2.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Pavlović, MandicaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na fizikalna svojstva višekomponentnih sustava, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Kaurinović, JelenaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na održivost i fizikalna svojstva smoothieja povećanog stupnja disperznosti, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Ninčević Grassino, Antonela; Pedisić, Sandra; Dragović-Uzelac, Verica; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Bosiljkov, TomislavInsight into High-Hydrostatic Pressure Extraction of Polyphenols from Tomato Peel Waste // Plant foods for human nutrition, 75 (2020), 427-433 doi:10.1007/s11130-020-00831-1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Ninčević Grassino, Antonela; Ostojić, Jelena; Miletić, Vicenzia; Djaković, Senka; Bosiljkov, Tomislav; Zorić, Zoran; Ježek, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Brnčić, MladenApplication of high hydrostatic pressure and ultrasound-assisted extractions as a novel approach for pectin and polyphenols recovery from tomato peel waste // Innovative food science & emerging technologies, 64 (2020), 102424, 10 doi:10.1016/j.ifset.2020.102424 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Dujmić, Filip; Ganić Kovačević, Karin; Ćurić, Duška; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Vidrih, Rajko; Hribar, Janez; Zlatić, Emil; Prusina, Tihomir et al.Non-Thermal Ultrasonic Extraction of Polyphenolic Compounds from Red Wine Lees // Foods, 9 (2020), 472, 21 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Ninčević Grassino, Antonela; Djaković, Senka; Bosiljkov, Tomislav; Halambek, Jasna; Zorić, Zoran; Dragović-Uzelac, Verica; Petrović, Marinko; Rimac Brnčić, SuzanaValorisation of Tomato Peel Waste as a Sustainable Source for Pectin, Polyphenols and Fatty Acids Recovery using Sequential Extraction // Waste and Biomass Valorization, 11 (2020), 4593-4611 doi:10.1007/s12649-019-00814-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Škegro, Marko; Ježek, DamirVisoki hidrostatski tlak i hidrotermalne tehnologije u obradi otpada prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 163-177 -
26.Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Marelja, Marko; Brnčić, MladenMogućnosti primjene ultrazvuka u obradi i valorizaciji nusproizvoda i otpada prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 145-161 -
27.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Ježek, DamirUtilizing Novel Technologies for Extraction of Bioactive Compounds from Mandarine Juice Production Waste // Food - Energy - Water Nexus Book of Abstracts / Nadler, D. ; Ziqian, C.D. (ur.).
New York (NY): AIChE, 2019. str. 40-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Bosiljkov, Tomislav; Burcar, Dea; Valinger, Davor; Karlović, Sven; Bursać Kovačević, Danijela; Škegro, Marko; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirThe influence of high hydrostatic pressure processing on physical properties and stability of smoothie // Book of abstracts of Food Innovation and Engineering(FOODIE)Conference / Assar, S. ; Balasubramaniam, V.M. (ur.).
Philadelphia (PA): AIChE, 2019. str. 5-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Bursać Kovačević, Danijela; Bilobrk, Josipa; Buntić, Blaženka; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, DamirImpact of High Power Ultrasound (HPU) on the stability of phenols and antioxidant capacity in cloudy apple juice // 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the Future of Food Quality, Safety, Nutrition and Health / Finglas, Paul (ur.).
Sevilla, Španjolska: Elsevier, 2019. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Burcar, DeaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na promjenu fizikalnih i mikrobioloških svojstava smoothijea, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Kurek, Mia; Hlupić, Lucija; Ščetar, Mario; Bosiljkov, Tomislav; Galić, KataComparison of two pH responsive color changing bio-based films containing wasted fruit pomace as a source of colorants // Journal of Food Science, 84 (2019), 9; 2490-2498 doi:10.1111/1750-3841.14716 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, MladenNove netoplinske tehnologije u prehrambenoj industriji // Zbornik radov - 30 Živilstvo in prehrana med tradicijo in inovacijo / Sonja Smole Možina, Maja Paš (ur.).
Ljubljana, Slovenija, 2019. str. 1-10 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Molnar, Dunja; Novotni, Dubravka; Ščetar, Mario; Bosiljkov, TomislavOptimization of biscuits formulation with grape and aronia pomace as cocoa substitutes // Book of abstracts / Jozinović, A. ; Budžaki, S. ; Strelec, I. ; Lončarić, I. (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2019. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Ninčević Grassino, Antonela; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavApplication of High Hydrostatic Pressure for Pectin Extraction from Agro-Food Waste and By-Products // Advances in Chemical Engineering / Baker, Nathan (ur.).
Las Vegas (NV): Medtext Publishing LLC, 2019. str. 1-16 -
35.Bursać Kovačević, Danijela; Bilobrk, Josipa; Buntić, Blaženka; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Rocchetti, Gabriele; Lucini, Luigi; Barba, Francisco J.; Lorenzo, Jose M.; Putnik, PredragHigh‐power ultrasound altered the polyphenolic content and antioxidant capacity in cloudy apple juice during storage // Journal of food processing and preservation, 43 (2019), 8; e14023, 9 doi:10.1111/jfpp.14023 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Škegro, Marko; Jambrović, Ema; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, TomislavPhisical properties of ultrasonically treated carrot juice // 4th International Conference of Bioscience and Biotechnology / Smales, Mark ; Budge, James ; Ooi Chien Wei, Edward (ur.).
Sri Jayawardenapura Kotte: The International Institute of Knowledge Management, 2019. str. 20-20 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Benković, Maja; Bosiljkov, Tomislav; Semić, Amela; Ježek, Damir; Srečec, SinišaInfluence of Carob Flour and Carob Bean Gum on Rheological Properties of Cocoa and Carob Pastry Fillings // Foods, 8 (2019), 2; 66, 17 doi:10.3390/foods8020066 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Putnik, Predrag; Kresoja, Željka; Bosiljkov, Tomislav; Režek Jambrak, Anet; Barba, Francisco J.; Lorenzo, Jose M.; Roohinejad, Shahin; Granato, Daniel; Žuntar, Irena; Bursać Kovačević, DanijelaComparing the effects of thermal and non- thermal technologies on pomegranate juice quality: A review // Food chemistry, 279 (2019), 150-161 doi:10.1016/j.foodchem.2018.11.131 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
39.Bosiljkov, Tomislav; Kurtoić, Domagoj; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Ježek, DamirUtjecaj ultrazvuka i visokog hidrostatskog tlaka na fizikalna svojstva sojinog mlijeka kao baze za pripravu napitaka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 13 (2018), 3-4; 128-135 doi:10.31895/hcptbn.13.3-4.5 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Dujmić, Filip; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Troha, Ferdinand; Lasić Monika; Brnčić, Mladen;TEKSTURALNA SVOJSTVA SUŠENIH BUĆA PRI SNIŽENOM TLAKU // 6th INTERNATIONAL CONFERENCE "VALLIS AUREA" FOCUS ON: RESEARCH & INNOVATION / Katalinic, Branko (ur.).
Požega : Beč: Polytechnic in Pozega, Croatia & DAAAM International Vienna, Austria, 2018. str. 0079-0083 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Dent, Maja; Fuchs – Godec, Regina; Bosiljkov, Tomislav; Ježek DamirSage extract as potential tinplate corrosion inhibitor // Book of Abstracts - Natural resources green technology & sustainable development / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Gaurina Sarček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology University of Zagreb, 2018. str. 101-101 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
42.Dent, Maja; Dragović – Uzelac, Verica; Bosiljkov, Tomislav; Pedisić, Sandra; Ježek, DamirExtraction of polyphenols from sage assisted by high hydrostatic pressure // Book of Abstracts-9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević-Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 115-115 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Cannavacciuolo, Maria Rosaria; Squitieri, Giuseppe; Pezzani, Aldo; Djaković, Senka; Martić, Ivan; Bosiljkov, Tomislav; Ninčević Grassino, AntonelaCharacterisation of pectin edible coatings morphology and structure using scanning electron microscopy and Fourier transform infrared spectroscopy // BOOK OF ABSTRACT 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 160-160 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Ninčević Grassino, Antonela; Boras, Lucija; Ostojić, Jelena; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Djaković, SenkaCharacterisation of pectin isolated by ultrasonic bath from tomato peel waste and its fractions obtained by sieving // BOOK OF ABSTRACTS 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 36-36 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Knechtl, SvenUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od jabuke, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Bosiljkov, Tomislav; Burcar, Dea; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Škegro, Marko; Brnčić, Mladen; Marelja, Marko; Troha, Ferdinand; Ježek, DamirInovativni pristup u klasifikaciji i određivanju mehaničkih svojstava prehrambenih proizvoda // Požeško obrazovanje i školstvo u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti / Zima, Dinko ; Andrlić, Berislav ; Pisker, Barbara ; Radišić, Bojan ; Marinclin, Antonija ; Del Vechio, Manuel ; Mlađenović, Jasmina (ur.).
Požega, 2018. str. 177-185 (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
47.Jambrović, EmaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva soka od mrkve, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Ninčević Grassino, Antonela; Martić, Ivan; Burcar, Dea; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavPhysico-chemical properties of pectin based edible coatings // Natural resources green technology & sustainable development / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2018. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Ninčević Grassino, Antonela; Ostojić, Jelena; Boras, Lucija; Djaković, Senka; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirHigh hydrostatic presure extraction as an advanced technique for pectin isolation from tomato peel waste // Book of Abstracts, Natural resources green technology & sustainable development/Green 3 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2018. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Ninčević Grassino, Antonela; Halambek, Jasna; Djaković, Senka; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Dragović-Uzelac, Verica; Zorić, Zoran; Petrović, MarinkoValorisation of tomato peel waste as a sustainable source for pectin, polyphenols and fatty acids recovery // Book of Abstracts, Natural resources green technology & sustainable development/Green 3 / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina ; Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2018. str. 91-91 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Križanović, Stela; Kelšin, Karla; Režek Jambrak, Anet; Bosiljkov, Tomislav; Vukušić, Tomislava; Marković, Ksenija; Tomašević, Marina; Kovačević Ganić, KarinInfluence of high power ultrasound, high hydrostatic pressure and non-thermal plasma on the changes in sensory and color properties of wine // Proceedings of Natural resources, green technology & sustainable development/3.
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 6-11 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
52.Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Troha, Ferdinand; Škegro, Marko; Marelja, Marko; Ježek, Damir; Vidrih, Rajko; Brnčić, MladenULTRASONIC - ASSISTED EXTRACTION OF BIOACTIVE COMPOUNDS FROM WASTE IN PRODUCTION OF RED WINE // Book of Abstracts of 3rd International conference on bioscience and biotechnology / Smales, Mark ; Hettiarachchi, Chamari (ur.).
Sri Jayawardenapura Kotte, 2018. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
53.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Troha, Ferdinand; Škegro, Marko; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirRheological properties and antioxidant activity of high pressure processed citrus juices // Book of Abstracts of 3rd International conference on bioscience and biotechnology / Smales, Mark ; Hettiarachchi, Chamari (ur.).
Sri Jayawardenapura Kotte: The International Institute of Knowledge Management, 2018. str. 32-32 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
54.Bosiljkov, Tomislav; Klas, Kristina; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Škegro, Marko; Marelja, Marko; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirInfluence of high hydrostatic pressure on physical properties of apple juice // Book of Abstracts of 3rd International conference on bioscience and biotechnology / Smales, Mark ; Hettiarachchi, Chamari (ur.).
Sri Jayawardenapura Kotte, 2018. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
55.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Dujmić, FilipAntioxidant activity of high-pressure processed tangerine juice // JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
Dubrovnik: ELSEVIER SCIENCE BV, PO BOX 211, 1000 AE AMSTERDAM, NETHERLANDS, 2017. str. S74-S74 doi:10.1016/j.jbiotec.2017.06.1053 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Lukić, Katarina; Tomašević, Marina; Bosiljkov, Tomislav; Kelšin, Karla; Ćurko, Natka; Kovačević Ganić, KarinEffect of high hydrostatic pressure treatments on the chromatic characteristics and phenolic content of red and white wines // Book of Abstracts, 31st EFFoST International Conference
Sitges, 2017. str. - (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Dent, Maja; Bursać Kovačević, Danijela; Bosiljkov, Tomislav; Dragović-Uzelac, VericaPolyphenolic Composition and Antioxidant Capacity of Indigenous Wild Dalmatian Sage (Salvia officinalis L.) // Croatica chemica acta, 90 (2017), 3; 451-459 doi:10.5562/cca3231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Komes, Draženka; Bušić, Arijana; Belščak-Cvitanović, Ana; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Vojvodić, Aleksandra; Dujmić, FilipNovel Approach to the Development of Functional Goat’s Milk-Based Beverages Using Medicinal Plant Extracts in Combination with High Intensity Ultrasound Treatment // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 4; 484-495 doi:10.17113/ftb.55.04.17.5123 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Tomašević, Marina; Lukić, Katarina; Bosiljkov, Tomislav; Kelšin, Karla; Ćurko, Natka; Kovačević Ganić, KarinEffect of high hydrostatic pressure on the volatile compounds in wine // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 67 (2017), 2; 505-516 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Klas, KristinaOdređivanje fizikalnih svojstava soka od jabuke obrađenog visokim hidrostatskim tlakom, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Burcar, DeaOdređivanje mehaničke čvrstoće biofilmova sa različitim udjelom pektina, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Komušar, LeonardaUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na promjenu teksture i boje različitih sorti jabuka, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Kurtoić, DomagojUtjecaj netoplinskih tehnologija na fizikalna svojstva sojinog mlijeka sa različitim udjelima suhe tvari, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Tomašević, Marina; Lukić, Katarina; Bosiljkov, Tomislav; Ćurko, Natka; Kovačević Ganić, KarinEffect of high hydrostatic pressure on the volatile compounds in wine // Book of Abstracts
Sarajevo, 2017. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Cvjetko Bubalo, Marina; Hribar, Janez; Vidrih, Rajko; Brnčić, Mladen; Zlatić, Emil; Radojčić Redovniković, Ivana; Jokić, StelaNatural deep eutectic solvents and ultrasound- assisted extraction : green approaches for extraction of wine lees anthocyanins // Food and bioproducts processing, 102 (2017), 195-203 doi:10.1016/j.fbp.2016.12.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Ježek, Damir; Vidrih, Rajko; Hribar, Janez; Zlatić, Emil; Brnčić, MladenOptimization of ultrasound assisted extraction of bioactive compounds from wine lees of blatina cultivar // The Food Factor I, Book of Abstracts
Barcelona, 2016. str. 159-159 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
67.Ninčević Grassino, Antonela; Brnica Bojana; Habuš, Matea; Kobeščak, Mateja; Lisica, Patricija; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, DamirHigh Hydrostatic Pressure Extraction of Polyphenols from Tomato Waste // Book of Abstract, Natural resources, green technology & sustainable development/2 / Radojčić Redovniković, Ivana, Radošević, Kristina, Jakovljević, Tamara, Stojaković, Renata, Gaurina Srček, Višnja, Erdec Hendrih, Dina (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2016. str. 85-85 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Dujmić, Filip; Vidrih, Rajko; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Zlatić, Emil; Ježek, Damir; Marelja, Marko; Škegro, Marko; Brnčić, MladenEkstrakcija antocijana iz vinskog taloga sorte Merlot primjenom ultrazvuka visokog intenziteta // Knjiga sažetaka za radionicu u sklopu projekta "Primjena mikroreaktora u praćenju antioksidacijske aktivnosti samoniklog bilja (MICRO-AA)" / Jurina, Tamara ; Valinger, Davor ; Benković, Maja ; Tušek Jurinjak, Ana ; Belščak Cvitanović, Ana (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Marelja, Marko; Škegro, MarkoOdređivanje ukupnih fenola u ekstraktima dobivenih iz kore mandarine korištenjem visokog hidrostatskog tlaka // Knjiga sažetaka "Primjena mikroreaktora u praćenju antioksidacijske aktivnosti samoniklog bilja (MICRO-AA)" / Jurina, Tamara ; Valinger, Davor ; Benković, Maja ; Jurinjak Tušek, Ana, Belščak-Cvitanović, Ana (ur.).
Zagreb: Prehrambeno - biotehnološki fakultet, 2016. str. 26-26 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Bosiljkov, Tomislav; Venskutonis, Rimantas; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Marelja, Marko; Škegro, MarkoOdređivanje ukupnih polifenola i ukupne antioksidacijske aktivnosti iz ekstrakata vinskih taloga dobivenih ekstrakcijom superkritičnim CO2 // Knjiga sažetaka za radionicu u sklopu projekta "Primjena mikroreaktora u praćenju antioksidacijske aktivnosti samoniklog bilja (MICRO-AA)" / Jurina, Tamara ; Valinger, Davor ; Benković, Maja ; Tušek Jurinjak, Ana ; Belščak Cvitanović, Ana (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Bušić, Arijana; Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Vojvodić, Aleksandra; Dujmić, FilipRazvoj funkcionalnih napitaka na bazi kozjeg mlijeka obogaćenih biljnim ekstraktima // Knjiga sažetaka za radionicu u sklopu projekta "Primjena mikroreaktora u praćenju antioksidacijske aktivnosti samoniklog bilja (MICRO-AA)" / Jurina, Tamara ; Valinger, Davor ; Benković, Maja ; Tušek Jurinjak, Ana ; Belščak Cvitanović, Ana (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Bursać Kovačević, DanijelaHigh pressure assisted extraction from red grape pomace // Green Technologies for Future Biorefineries, Programme and Abstracts
Kaunas, 2016. str. 12-13 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Dragović - Uzelac, VericaInfluence of solvent polarity on total antioxidant capacity of high hydrostatic pressure extracted grape skins // Green Technologies for Future Biorefineries - Programme and abstracts
Kaunas: Kaunas University of Technology, 2016. str. 12-12 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Dent, Maja; Dragović-Uzelac, Verica; Elez-Garofulić, Ivona; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Brnčić, MladenComparison of Conventional and Ultrasound-assisted Extraction Techniques on Mass Fraction of Phenolic Compounds from Sage (Salvia officinalis L.) // Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 29 (2015), 3; 475-484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Tripalo, BrankoExtraction of bioactive compounds from tangerine peels // Book of Abstract, Citrus Waste Valorisation Workshop
Mersin, 2015. str. 23-23 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Rimac Brnčić, Suzana; Brnčić, Mladen; Badanjak Sabolović, Marija; Bosiljkov, Tomislav; Ukrainczyk, NevenStructure and properties of ultrasonically modified starch // Book of Abstracts of the 1st Congress on Food Structure Design
Porto, 2014. str. 23-23 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Semenski, Damir; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko; Ježek, DamirReducing Fat Globules Particle-Size in Goat Milk : Ultrasound and High Hydrostatic Pressures Approach // Chemical and biochemical engeenering quartely, 28 (2014), 4; 499-507 doi:10.15255/CABEQ.2014.19400 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirEthanol separation from buckwheat distillate using batch distillation (rectification) column at the optimum reflux ratio // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Jadranka Frece (ur.).
Zagreb: Croatian Socienty of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. str. 157-157 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoInfluence of drying parameters and high intensity ultrasound on textural properties of dried apple and pear slices // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Damir Ježek (ur.).
Zagreb: Croatian Socienty of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2014. str. 158-158 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Karlović, Sven; Troha, Ferdinand; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoIspitivanje teksturnih svojstava i senzorike slavonskog kulena // Proceedings of 4th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional and Innovation Development / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi, 2014. str. 827-831 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
81.Smerdel, Bojana; Vrana Špoljarić, Ivna; Čukelj, Nikolina; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Novotni, Dubravka; Ćurić, DuškaEffect of high intensity ultrasound on properties of starch pastes // Proceedings of 7th International Congress Flour-Bread’13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh’13 / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 327-335 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
82.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Semenski, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, FilipImplementation of Ultrasound and High Hydrostatic Pressures as Useful Mechanical Methods in Food Processing // Proceedings of 31st Danubia Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics
Kempten (Allgäu), Njemačka, 2014. str. 48-49 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
83.Karlović Sven; Bosiljkov Tomislav; Ježek Damir; Brnčić Mladen; Tripalo Branko; Dujmić FilipTextural Properties of High Hydrostatic Pressure Processed Vegetable Based Products // Abstract Book - International Food Congress Novel Approaches in Food Industry / Sebnem Tavman (ur.).
Izmir, 2014. str. 32-32 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Brnčić, MladenApplication of novel non – thermal technologies on variation of fat globule size and chemical composition of cow milk // Abstract Book, International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, NAFI 2014 / Tavman, Sebnem (ur.).
Izmir, 2014. str. 42-42 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Dujmić, FilipOptimization of ultrasound process parameters for extraction of oleuropein from olive pomace // EUBIS COST Action, Food Waste Valorisation
Toulouse, Francuska, 2014. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
86.Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Vadlja, DenisPrimjena ultrazvuka i visokih hidrostatskih tlakova na promjenu raspodjele veličine masnih globula i kemijski sastav kravljeg mlijeka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 3-4; 82-89 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
87.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bušić, Arijana; Vojvodić, Aleksandra; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, DamirThe association of cocoa parts content of chocolate with their textural, bioactive and sensory properties // Book of abstracts of the Second International Congress on Cocoa, Coffee and Tea / Fogliano, Vincenzo ; Arlorio, Marco (ur.).
Napulj, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip; Džineva, IvaComparison of artificial neural network and mathematical models for drying of apple slices pretreated with high intensity ultrasound // Bulgarian journal of agricultural science, 19 (2013), 6; 1372-1377 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
89.Smerdel, Bojana; Vrana Špoljarić, Ivna; Čukelj, Nikolina; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Hrstić, Ana; Ćurić, Duška.Effect of high intensity ultrasound on properties of starch pastes // 7th International Congress and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists "Flour- Bread’13 = Brašno-Kruh’13" : Book of Abstracts / Marko Jukić (ur.). - Osijek : Faculty of Food Technology , 2013. 108-108. / Marko Jukić (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2013. str. 108-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Cvjetko Bubalo, Marina; Sabotin, Izidor; Radoš, Ivan; Valentinčič, Joško; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Žnidaršič-Plazl, PolonaA comparative study of ultrasound, microwave and microreactor-assisted imidazolium-based ionic liquid synthesis // Green Processing and Synthesis, 2 (2013), 6; 579-590 doi:10.1515/gps-2013-0086 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
91.Lakoš, DijanaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta i visokog hidrostatskog tlaka na raspodjelu veličine masnih globula kravljeg mlijeka, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
92.Cvjetko Bubalo, Marina; Radoš, Ivan; Sabotin, Izidor; Valentičič, Joško; Junkar, Mihael; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Žnidaršič-Plazl, Polona.Green approaches for ionic liquids synthesis: is microreactor technology the most promising one? // 2nd Conference "Implementation of microreactor technology in biotechnology" : CD of extended abstracts / Cvjetko Bubalo, Marina ; Šalić, Anita ; Stojkovič, Gorazd ; Zelić, Bruno ; Žnidaršič Plazl, Polona (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Chemical Engineering and Technology, 2013. str. 108-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
93.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Skupnjak, Ana; Troha, FerdinandPrimjena umjetne neuronske mreže i matematičko modeliranje sušenja jabuka prethodno obrađenih ultrazvukom visokog intenziteta // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 1-2; 36-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoDrying assisted with high intensity ultrasound // Book of abstracts / Koksel, Hamit (ur.).
Istanbul: Hacettepe Univeristy, 2013. str. 361-361 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, MladenKemijska i organoleptička svojstva kozjeg mlijeka obrađenog visokim hidrostatskim tlakom // Knjiga sažetaka / Hadžiev Andrea ; Blažeković Zdenko (ur.).
Osijek, 2013. str. 201-202 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
96.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, MladenUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost kozjeg mlijeka izraženog preko indeksa stabilnosti emulzije // Knjiga sažetaka / Hadžiev Andrea ; Blažeković Zdenko (ur.).
Osijek, 2013. str. 200-201 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Dent, Maja; Dragović-Uzelac, Verica; Penić, Marija; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Levaj, BrankaThe Effect of Extraction Solvents, Temperature and Time on the Composition and Mass Fraction of Polyphenols in Dalmatian Wild Sage (Salvia officinalis L.) Extracts // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 1; 84-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Šic Žlabur, Jana; Voća, Sandra; Dobričević, Nadica; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, MladenStevia rebaudiana Bertoni - A Review of Nutritional and Biochemical Properties of Natural Sweetener // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 78 (2013), 1; 25-30 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
99.Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Mofardin, IrenaUltrasound-assisted infrared drying of pear slices : textural issue // Journal of food process engineering, 36 (2013), 3; 397-406 doi:10.1111/jfpe.12006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
100.Jurendić, Tomislav; Ščetar, Mario; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Dujmić, FilipDetermination of heat transfer coefficient for baby food dried in tunnel dryer // Bulgarian Journal of Agricultural Science, 19 (2013), 1; 40-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)