Pregled po CROSBI profilu: Irena Barukčić Jurina (CROSBI Profil: 23611, MBZ: 296115)
Pronađeno 142 radova
-
1.Božanić, Rajka; Breški, Martina; Barukčić, Irena; Liak Jakopović, KatarinaPrimjena jestivih filmova i prevlaka u proizvodnji sira // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 17 (2022), 1-2; 40-46 doi:10.31895/hcptbn.17.1-2.2 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
2.Barukčić, IrenaPrehrambeni proizvodi nositelji zaštićenih oznaka kvalitete –vrste oznaka i sustav certificiranja, prednosti zaštite i doprinos održivosti // Sigurnpst hrane i zaštita potrošača - Zbornik sažetaka / Cvetnić, Željko ; Hrušlar, Mirjana (ur.).
Velika Gorica: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2022. str. 39-46 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Barukčić, IrenaKobilje mlijeko - drevni eliksir zdravlja // Mlijeko i ja, (2022), 1; 32-32 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
4.Šertović1, Edina; Božanić, Rajka; Sarić, Zlatan; Barukčić, IrenaUtjecaj mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka s probiotičkom kulturom Lactobacillus casei 01 na mikrobiološka i senzorska svojstva fermentiranog napitka // Zbornik sažeataka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 101-101 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Blažić, Marijana; Zandona, Elizabeta; Herljević, Dora; Paić, Antonela; Barukčić, IrenaPoboljšanje mikrobiološke kvalitete sira primjenom ozonizirane atmosfere u zrionama // Zbornik sažetaka 44. Međunarodnog simpozija mljekarskih stručnjaka / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 60-60 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Lukenda, ValentinaPROMJENE STVOJSTAVA I KVALITETE MLIJEKA MAGARICE OBRAĐENOG RAZLIČITIM REŽIMIMA TOPLINSKE OBRADE, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Blažević, IvanaUTJECAJ RAZLIČITIH REŽIMA TOPLINSKE OBRADE NA KVALITETU KOBILJEG MLIJEKA, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Vranković, LucijaOPTIMIRANJE POSTUPKA PROIZVODNJE SIREVA OD KRAVLJEG MLIJEKA S DODATKOM EKSTRAKTA LISTA MASLINE (Olea europaea L.), 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Zrnić, KarlaPRAĆENJE KVALITETE MLIJEKA MAGARICE TIJEKOM ZAMRZAVANJA I SKLADIŠTENJA, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Miletić, IvanPraćenje kvalitete kobiljeg mlijeka tijekom skladištenja u zamrznutom obliku, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić Jurina, Irena; Božanić, RajkaProizvodnja sira tipa feta sa smanjenim udjelom soli // Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 38-38 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Lisak Jakopović, Katarina; Repajić, Maja; Rumora Samarin, Ivana; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Barukčić Jurina, IrenaFortification of Cow Milk with Moringa oleifera Extract: Influence on Physicochemical Characteristics, Antioxidant Capacity and Mineral Content of Yoghurt // Fermentation, 8 (2022), 545-562 doi:10.3390/fermentation8100545 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Hovjecki, Marina; Miloradovic, Zorana; Barukčić, Irena; Blažić, Marijana; Miocinovic, JelenaRheological Properties of Goat Milk Coagulation as Affected by Rennet Concentration, pH and Temperature // Fermentation, 8 (2022), 6; 291, 12 doi:10.3390/fermentation8060291 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Nedanovska, Emilija; Lisak Jakopović, Katarina; Daniloski, Davor; Vaskoska, Rozita; Vasiljevic, Todor; Barukčić, IrenaEffect of storage time on the microbial, physicochemical and sensory characteristics of ovine whey‐based fruit beverages // International Journal of Food Science & ; Technology (2022) doi:10.1111/ijfs.15870 (međunarodna recenzija, online first)
-
15.Barukčić, Irena; Filipan, Katarina; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Repajić, MajaThe Potential of Olive Leaf Extract as a Functional Ingredient in Yoghurt Production: The Effects on Fermentation, Rheology, Sensory, and Antioxidant Properties of Cow Milk Yoghurt // Foods, 11 (2022), 5; 11-00701, 18 doi:https://.org/10.3390/foods11050701 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Božanić, Rajka; Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, KatarinaTrends in the production of functional dairy products // V. International ISCMP Joint Science Congress of Material and Polymers. Book of Abstracts & Proceedings, 2021. Turkey / Oral, Ayhan ; Gursoy, Oguz ; Yilmaz, Yusuf (ur.).
Burdur: Chemists Society and Sidas Medya Ldt. Sti. (Turkey), 2021. str. 20-20 (plenarno, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
17.Rešetar, IvanaPRIMJENA JESTIVIH FILMOVA S BILJNIM EKSTRAKTIM U PROIZVODNJI POLUTVRDIH SIREVA PREMA HACCP NAČELIMA, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Milić, Jakov DavidPRAĆENJE KVALITATIVNIH PROMJENA MLIJEKA OBRAĐENOG RAZLIČITIM TOPLINSKIM REŽIMIMA, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Rudnik, MartinaIZRADA PRIJEDLOGA HACCP-PLANA U PROIZVODNJI TRADICIONALNIH SIREVA TVRDOG TIPA – PRIMJER PAŠKOG SIRA, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Novak, MarinaRAZVOJ RECEPTURE I KARAKTERIZACIJA OBIČNOG I FERMENTIRANOG ZOBENOG NAPITKA, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Ivček, BarbaraTRADICIONALNI SIREVI HRVATSKE- KARAKTERISTIKE I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
-
22.Vukelić, MajaKarakterizacija sastava i svojstava polutvrdog sira obogaćenog cvjetnom peludi, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Barukčić, IrenaNetolerancija na laktozu i mliječne prerađevine, 2021. (recenziran, popularni rad).
-
24.Miloradovic, Zorana; Blazic, Marijana; Barukcic, Irena; Font i Furnols, Maria; Smigic, Nada; Tomasevic, Igor; Miocinovic, JelenaSerbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese // British food journal, 124 (2021), 10; 3257-3273 doi:10.1108/bfj-04-2021-0409 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Barukčić, Irena; Ščetar, Mario; Lisak Jakopović, Katarina; Kurek, Mia; Božanić, Rajka; Galić, KataOverview of packaging materials for Dairy packaging // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 16 (2021), 3-4; 86-93 doi:10.31895/hcptbn.16.3-4.5 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Barukčić, IrenaMaslac, maslo, ghee – što ih čini sličnima a po čemu se razlikuju?, 2021. (popularni rad).
-
27.Filipan, KatarinaUtjecaj dodatka ekstrakta lista masline (Olea europaea) na fizikalnokemijske karakteristike i fermentaciju kravljeg mlijeka, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Barukčić, Irena; Keškić, Marta; Lisak Jakopović, Katarina; Karlović, Sven; Božanić, RajkaEffect of selected starter cultures on production, properties and shelf life of fresh type cheese // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 3-4; 124-132 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.4 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Devčić, IvaUTJECAJ DODATKA EKSTRAKATA LISTA MASLINE NA SIGURNOST, SASTAV I SVOJSTVA JOGURTA OD KOZJEG MLIJEKA, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Sačić, MihaleaKOBILJE MLIJEKO U LJUDSKOJ PREHRANI- PREHRAMBENA, FUNKCIONALNA I TEHNOLOŠKA SVOJSTVA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Pavišić, ZrinkaUTJECAJ DODATKA EKSTRAKTA LISTA MASLINE NA PUFERSKI KAPACITET JOGURTA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Barukčić, IrenaMlijeko magarica za jačanje organizma, 2020. (popularni rad).
-
33.Barukčić, IrenaŠto je zapravo UHT mlijeko i zašto se ne kvari, 2020. (popularni rad).
-
34.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božić, Angela; Božanić, RajkaProduction of Feta Cheese with a Reduced Salt Content // Hrana u zdravlju i bolesti, 9 (2020), 1; 9-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Barukčić, Irena; Ščetar, Mario; Marasović, Iva; Lisak Jakopović, Katarina; Galić, Kata; Božanić, RajkaEvaluation of quality parameters and shelf life of fresh cheese packed under modified atmosphere // Journal of food science and technology, 57 (2020), 2722-2731 doi:10.1007/s13197-020-04308-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Šertović, Edina; Sarić, Zlatan; Božanić, Rajka; Barać, Miroljub; Barukčić, Irena; Kostić, AleksandarFermentation of Cow’s Milk and Soy Milk Mixture with L. acidophilus Probiotic Bacteria with Yoghurt Culture // IFMBE Proceedings - 30th Scientific-Experts Conference of Agriculture and Food Industry / Brka, Muhamed, Omanović-Mikličanin, Enisa, Karić, Lutvija, Falan, Vedad, Toroman, Almir (ur.)., 2020. str. 251-259 doi:10.1007/978-3-030-40049-1_32
-
37.Severović, Kornelija; Barukčić, Irena; Vidaček Filipec, Sanja; Zavadlav, Sandra; Filipović, Robert; Vukić-Špoljarić, Jelica; Cindrić, Marin; Cekurić, AlenPriručnik Prerađivač Prehrambenih sirovina / Blažić, Marijana ; Zavadlav, Sandra (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2019 -
38.Barukčić, IrenaIspunjavaju li mlijeko i mliječni proizvodi zahtjeve suvremenog potrošača // Mlijeko i ja, 29 (2019), 2; 24-25 (članak, ostalo)
-
39.Šertović, Edina; Sarić, Zlatan; Barać, Miroljub; Barukčić, Irena; Kostić, Aleksandar; Božanić, RajkaPhysical, Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of a Probiotic Beverage Produced from Different Mixture of Cow's Milk and Soy Beverage by Lactobacillus acidophilus La5 and Yogurt Culture // Food Technology and Biotechnology, 57 (2019), 4; 461-471 doi:10.17113/ftb.57.04.19.6344 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
40.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaValorisation of Whey and Buttermilk for Production of Functional Beverages – An Overview of Current Possibilities // Food Technology and Biotechnology, 57 (2019), 4; 448-460 doi:10.17113/ftb.57.04.19.6460 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božić, Angela; Božanić, RajkaProduction of feta cheese with a reduced salt content // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference With Food to Health / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2019. str. 160-160 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
42.Barukčić, IrenaIspunjavaju li mlijeko i mliječni proizvodi zahtjeve suvremenog potrošača? // Mljekarska revija Mlijeko i ja, 29 (2019), 2; 24-25 (članak, ostalo)
-
43.Šertović, Edina; Sarić, Zlatan; Božanić, Rajka; Barać, Miroljub; Barukčić, Irena; Kostić, AelksandarFermentation of cow's milk and soy milk mixture with L. acidophilus probiotic bacteria with yoghurt culture. // Book of Abstracts, 30th INTERNATIONAL SCIENTIFIC- EXPERT CONFERENCE OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY
Sarajevo, 2019. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Dorić, Iva; Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božanić, RajkaUtjecaj mlijeka na zdravlje čovjeka // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 14 (2019), 1-2; 24-32 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, Irena; Božanić, RajkaBioactive components derived from bovine milk // Mljekarstvo, 69 (2019), 3; 151-161 doi:10.15567/mljekarstvo.2019.0301 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaWhey and Buttermilk—Neglected Sources of Valuable Beverages // Natural Beverages / Grumezescu, Alexandru Mihai ; Holban, Alina Maria (ur.).
Cambridge (MA): Elsevier, 2019. str. 209-242 doi:10.1016/B978-0-12-816689-5.00008-0 -
47.Barukčić, Irena; Tudor Kalit, MilnaOrigin, production and Specificities of Croatian Traditional Cheeses // Cheeses around the world - Types, production, properties and cultural and nutritional relevance / Guine P.F., Raquel ; Correia M.R., Paula ; Ferrao, Ana Cristina (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2019. str. 153-182 -
48.Ščetar, Mario; Barukčić, Irena; Kurek, Mia; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka; Galić, KataPackaging perspective of milk and dairy products // Mljekarstvo, 69 (2019), 1; 3-20 doi:10.15567/mljekarstvo.2019.0101 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
49.Barukčić, IrenaSir – kralj među mliječnim proizvodima // Mlijeko i ja, 28 (2018), 2; 22-23 (članak, ostalo)
-
50.Hrvatin, LucijaUtjecaj dodatka ekstrakta majčine dušice i protektivne kulture na svojstva i trajnost svježeg sira od sirovog mlijeka, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb