Pregled po CROSBI profilu: Irena Barukčić Jurina (CROSBI Profil: 23611, MBZ: 296115)
Pronađeno 142 radova
-
1.Božanić, Rajka; Breški, Martina; Barukčić, Irena; Liak Jakopović, KatarinaPrimjena jestivih filmova i prevlaka u proizvodnji sira // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 17 (2022), 1-2; 40-46 doi:10.31895/hcptbn.17.1-2.2 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
2.Barukčić, IrenaPrehrambeni proizvodi nositelji zaštićenih oznaka kvalitete –vrste oznaka i sustav certificiranja, prednosti zaštite i doprinos održivosti // Sigurnpst hrane i zaštita potrošača - Zbornik sažetaka / Cvetnić, Željko ; Hrušlar, Mirjana (ur.).
Velika Gorica: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2022. str. 39-46 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Barukčić, IrenaKobilje mlijeko - drevni eliksir zdravlja // Mlijeko i ja, (2022), 1; 32-32 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
4.Šertović1, Edina; Božanić, Rajka; Sarić, Zlatan; Barukčić, IrenaUtjecaj mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka s probiotičkom kulturom Lactobacillus casei 01 na mikrobiološka i senzorska svojstva fermentiranog napitka // Zbornik sažeataka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 101-101 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Blažić, Marijana; Zandona, Elizabeta; Herljević, Dora; Paić, Antonela; Barukčić, IrenaPoboljšanje mikrobiološke kvalitete sira primjenom ozonizirane atmosfere u zrionama // Zbornik sažetaka 44. Međunarodnog simpozija mljekarskih stručnjaka / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 60-60 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Lukenda, ValentinaPROMJENE STVOJSTAVA I KVALITETE MLIJEKA MAGARICE OBRAĐENOG RAZLIČITIM REŽIMIMA TOPLINSKE OBRADE, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Blažević, IvanaUTJECAJ RAZLIČITIH REŽIMA TOPLINSKE OBRADE NA KVALITETU KOBILJEG MLIJEKA, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Vranković, LucijaOPTIMIRANJE POSTUPKA PROIZVODNJE SIREVA OD KRAVLJEG MLIJEKA S DODATKOM EKSTRAKTA LISTA MASLINE (Olea europaea L.), 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Zrnić, KarlaPRAĆENJE KVALITETE MLIJEKA MAGARICE TIJEKOM ZAMRZAVANJA I SKLADIŠTENJA, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Miletić, IvanPraćenje kvalitete kobiljeg mlijeka tijekom skladištenja u zamrznutom obliku, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić Jurina, Irena; Božanić, RajkaProizvodnja sira tipa feta sa smanjenim udjelom soli // Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 38-38 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Lisak Jakopović, Katarina; Repajić, Maja; Rumora Samarin, Ivana; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Barukčić Jurina, IrenaFortification of Cow Milk with Moringa oleifera Extract: Influence on Physicochemical Characteristics, Antioxidant Capacity and Mineral Content of Yoghurt // Fermentation, 8 (2022), 545-562 doi:10.3390/fermentation8100545 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Hovjecki, Marina; Miloradovic, Zorana; Barukčić, Irena; Blažić, Marijana; Miocinovic, JelenaRheological Properties of Goat Milk Coagulation as Affected by Rennet Concentration, pH and Temperature // Fermentation, 8 (2022), 6; 291, 12 doi:10.3390/fermentation8060291 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Nedanovska, Emilija; Lisak Jakopović, Katarina; Daniloski, Davor; Vaskoska, Rozita; Vasiljevic, Todor; Barukčić, IrenaEffect of storage time on the microbial, physicochemical and sensory characteristics of ovine whey‐based fruit beverages // International Journal of Food Science & ; Technology (2022) doi:10.1111/ijfs.15870 (međunarodna recenzija, online first)
-
15.Barukčić, Irena; Filipan, Katarina; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Repajić, MajaThe Potential of Olive Leaf Extract as a Functional Ingredient in Yoghurt Production: The Effects on Fermentation, Rheology, Sensory, and Antioxidant Properties of Cow Milk Yoghurt // Foods, 11 (2022), 5; 11-00701, 18 doi:https://.org/10.3390/foods11050701 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Božanić, Rajka; Barukčić, Irena; Lisak Jakopović, KatarinaTrends in the production of functional dairy products // V. International ISCMP Joint Science Congress of Material and Polymers. Book of Abstracts & Proceedings, 2021. Turkey / Oral, Ayhan ; Gursoy, Oguz ; Yilmaz, Yusuf (ur.).
Burdur: Chemists Society and Sidas Medya Ldt. Sti. (Turkey), 2021. str. 20-20 (plenarno, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
17.Rešetar, IvanaPRIMJENA JESTIVIH FILMOVA S BILJNIM EKSTRAKTIM U PROIZVODNJI POLUTVRDIH SIREVA PREMA HACCP NAČELIMA, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Milić, Jakov DavidPRAĆENJE KVALITATIVNIH PROMJENA MLIJEKA OBRAĐENOG RAZLIČITIM TOPLINSKIM REŽIMIMA, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Rudnik, MartinaIZRADA PRIJEDLOGA HACCP-PLANA U PROIZVODNJI TRADICIONALNIH SIREVA TVRDOG TIPA – PRIMJER PAŠKOG SIRA, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Novak, MarinaRAZVOJ RECEPTURE I KARAKTERIZACIJA OBIČNOG I FERMENTIRANOG ZOBENOG NAPITKA, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Ivček, BarbaraTRADICIONALNI SIREVI HRVATSKE- KARAKTERISTIKE I TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
-
22.Vukelić, MajaKarakterizacija sastava i svojstava polutvrdog sira obogaćenog cvjetnom peludi, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Barukčić, IrenaNetolerancija na laktozu i mliječne prerađevine, 2021. (recenziran, popularni rad).
-
24.Miloradovic, Zorana; Blazic, Marijana; Barukcic, Irena; Font i Furnols, Maria; Smigic, Nada; Tomasevic, Igor; Miocinovic, JelenaSerbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese // British food journal, 124 (2021), 10; 3257-3273 doi:10.1108/bfj-04-2021-0409 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Barukčić, Irena; Ščetar, Mario; Lisak Jakopović, Katarina; Kurek, Mia; Božanić, Rajka; Galić, KataOverview of packaging materials for Dairy packaging // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 16 (2021), 3-4; 86-93 doi:10.31895/hcptbn.16.3-4.5 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)