Pregled po CROSBI profilu: Anita Pichler (CROSBI Profil: 23317, MBZ: 251543)
Pronađeno 201 radova
-
1.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaBeneficial Effects of Red Wine Polyphenols on Human Health: Comprehensive Review // Current issues in molecular biology, 45 (2023), 2; 782-798 doi:10.3390/cimb45020052 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Ćorković, Ina; Rajchl, Aleš; Škorpilova, Tereza; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEvaluation of Chokeberry/Carboxymethylcellulose Hydrogels with the Addition of Disaccharides: DART-TOF/MS and HPLC-DAD Analysis // International journal of molecular sciences, 24 (2023), 1; 448, 16 doi:10.3390/ijms24010448 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Buljeta, Ivana; Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaApplication of Citrus and Apple Fibers for Formulation of Quercetin/Fiber Aggregates: Impact of Quercetin Concentration // Plants, 11 (2022), 24; 3582, 11 doi:10.3390/plants11243582 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Obhođaš, Jasmina; Vinković, Andrija; Babić, Jurislav; Mesić, Josip; Pichler, AnitaInfluence of the Processing Parameters on the Aroma Profile and Chemical Composition of Conventional and Ecological Cabernet Sauvignon Red Wines during Concentration by Reverse Osmosis // Membranes, 12 (2022), 10; 1008, 23 doi:10.3390/membranes12101008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Ćorković, Ina; Smiljanić, Marija; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAddition of pullulan during encapsulation of vanillin in alginate hydrogel beads // Book of abstracts of 2nd International Conference on Advanced Production and Processing / Šereš, Zita (ur.).
Novi Sad, 2022. str. 25-25 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaInfluence of disaccharides on complex formation of β-cyclodextrin with catechin // XIV Meeting of Young Chemical Engineers - Book of abstracts / Žižek, Krunoslav ; Katančić, Zvonimir ; Kovačić, Marin (ur.).
Zagreb, 2022. str. 37-37 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAlginate hydrogel ceads as carriers of wine polyphenols // XIV Meeting of Young Chemical Engineers - Book of abstracts / Žižek, Krunoslav ; Katančić, Zvonimir ; Kovačić, Marin (ur.).
Zagreb, 2022. str. 158-158 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Vukoja, Josipa; Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaCellulose amount affected adsorption of tart cherry polyphenols on cellulose // -
Chicago (IL), Sjedinjene Američke Države, 2022. str. - (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAdsorption of chokeberry juice polyphenols onto citrus fibers in the presence of disaccharides // -
Chicago (IL), Sjedinjene Američke Države, 2022. str. - (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaDetermination of chokeberry polyphenols encapsulated in alginate hydrogel beads combined with pullulan and disaccharides // -
Chicago (IL), Sjedinjene Američke Države, 2022. str. - (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAddition of apple fiber to blackberry/pectin hydrogels affected inhibition of α-glucosidase // Book of abstracts of 3rd International Scientific and Professional Conference FOOD INDUSTRY BY-PRODUCT / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek, 2022. str. 39-40 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
12.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEffect of disaccharides on the adsorption of chokeberry juice polyphenols on citrus fibers // Book of abstracts of 3rd International Scientific and Professional Conference FOOD INDUSTRY BY-PRODUCT / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, ANte (ur.).
Osijek, 2022. str. 20-21 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
13.Ćorković, Ina; Škraba, Mirta; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEncapsulation of vanillin in alginate/chitosan hydrogel beads // Book of abstract of 19th International conference Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb, 2022. str. 96-96 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Kosović, Indira; Buljeta, Ivana; Šimunović, Josip; Pichler, Anita; Kopjar, MirelaCasein and whey proteins as carriers of chokeberry phenolics // Book of abstract of 19th International conference Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb, 2022. str. 99-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaComplexation of dietary fibers with elderflower (Sambucus Nigra) polyphenols // Book of abstract of 19th International conference Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb, 2022. str. 93-93 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Ćorković, Ina; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAlginate hydrogel beads as building blocks for delivering of polyphenols // Properties and applications of alginate / Wilkerson, Y. Michael (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2022. str. 103-125 -
17.Ćorković, Ina; Gašo-Sokač, Dajana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaDietary Polyphenols as Natural Inhibitors of α- Amylase and α-Glucosidase // Life, 12 (2022), 11; 1692, 19 doi:10.3390/life12111692 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Čolak, KristinaPromjene polifenolnog sastava i arome vina Cabernet Sauvignon kutjevačkog vinogorja nakon odležavanja u različitim vinskim posudama, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Babić, KristinaUtjecaj vinskog kvasca i vinske posude na polifenolni sastav i aromu vina Chardonnay kutjevačkog vinogorja, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Petanjak, KatarinaUtjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje konvencionalnog i ekološkog vina Cabernet Sauvignon, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Buljeta, Ivana; Vukoja, Josipa; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEncapsulation of gallic acid on pectin: antioxidant activity, α-amylase and α-glucosidase inhibitory activity of complexes // Journal of food and nutrition research, 61 (2022), 3; 242-250 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Kopjar, Mirela; Ćorković, Ina; Buljeta, Ivana; Šimunović, Josip; Pichler AnitaFortification of Pectin/Blackberry Hydrogels with Apple Fibers: Effect on Phenolics, Antioxidant Activity and Inhibition of α-Glucosidase // Antioxidants, 11 (2022), 8; 1459, 14 doi:10.3390/antiox11081459 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaPolysaccharides as Carriers of Polyphenols: Comparison of Freeze-Drying and Spray-Drying as Encapsulation Techniques // Molecules, 27 (2022), 16; 5069, 20 doi:10.3390/molecules27165069 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
24.Kopjar, Mirela; Buljeta, Ivana; Nosić, Mario; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Pichler, AnitaEncapsulation of Blackberry Phenolics and Volatiles Using Apple Fibers and Disaccharides // Polymers, 14 (2022), 11; 2179, 17 doi:10.3390/polym14112179 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Buljeta, Ivana; Nosić, Mario; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaApple Fibers as Carriers of Blackberry Juice Polyphenols: Development of Natural Functional Food Additives // Molecules, 27 (2022), 9; 3029, 16 doi:10.3390/molecules27093029 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Ivić, Ivana; Buljeta, Ivana; Kopjar, Mirela; Pichler, Dubravko; Mesić, Josip; Pichler, AnitaThe influence of processing parameters during reverse osmosis on organic acids retention in conventional and ecological Cabernet Sauvignon wine concentrates // Book of abstract of International conference 19th Ružička days "Today science - tomorrow industry", September 21st-23rd 2022 / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Ivić, IvanaReverzna osmoza i nanofiltracija: utjecaj koncentriranja na bioaktivne komponente i arome crnog vina Cabernet Sauvignon, 2022., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Lončarić, Ante; Patljak, Mićo: Blažević, Ante; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Pichler, Anita; Flanjak, Ivana; Kujundžić, Toni; Miličević, BorislavChanges in Volatile Compounds during Grape Brandy Production from ‘Cabernet Sauvignon’ and ‘Syrah’ Grape Varieties // Processes, 10 (2022), 1-13 doi:10.3390/pr10050988 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Buljeta, Ivana; Gašo-Sokač, Dajana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAntioxidant activity of eugenol and its application in food industry. // Advances in Chemistry Research (Volume 71) / James C. Taylor (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2022. str. 67-90 -
30.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEncapsulation techniques for delivery of eugenol // Advances in Chemistry Research (Volume 71) / James C. Taylor (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2022. str. 125-145 -
31.Kopjar, Mirela; Buljeta, Ivana; Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, JosipAdsorption of Quercetin on Brown Rice and Almond Protein Matrices: Effect of Quercetin Concentration // Foods, 11 (2022), 6; 793, 11 doi:10.3390/foods11060793 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Buljeta, Ivana; Pichler, Dubravko; Mesić, Josip; Pichler, AnitaInfluence of reverse osmosis process in different operating conditions on phenolic profile and antioxidant activity of conventional and ecological Cabernet Sauvignon red wine // Membranes, 12 (2022), 1; 76, 21 doi:10.3390/membranes12010076 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Kopjar, Mirela; Buljeta, Ivana; Ćorković, Ina; Kelemen, Vanja; Šimunović, Josip; Pichler, AnitaPlant-based proteins as encapsulating materials for glucosyl-hesperidin // International journal of food science & technology, 57 (2022), 1; 728-737 doi:10.1111/ijfs.15454 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Kelemen, Vanja; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Buljeta, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaBrown rice proteins as delivery system of phenolic and volatile compounds of raspberry juice // International journal of food science & technology, 57 (2022), 4; 1866-1874 doi:10.1111/ijfs.15023 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Lončarić, Ante; Pichler, Anita; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaValorisation of cocoa shell: Impact of high voltage electrical discharge and drying technology on properties of cocoa shell // Journal of food processing and preservation, 46 (2022), 3; e16308, 13 doi:10.1111/jfpp.16308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaMicroencapsulation of glucosyl-hesperidin in alginate/chitosan hydrogel beads // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 2; 39-44 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaMicroencapsulation of Chokeberry Polyphenols and Volatiles: Application of Alginate and Pectin as Wall Materials // Gels, 7 (2021), 4; 231, 17 doi:10.3390/gels7040231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Buljeta, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaCarboxymethylcellulose hydrogels: Effect of its different amount on preservation of tart cherry anthocyanins and polyphenols // Current Plant Biology, 28 (2021), 100222, 8 doi:10.1016/j.cpb.2021.100222 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Kopjar, Mirela; Buljeta, Ivana; Jelić, Ivana; Kelemen, Vanja; Šimunović, Josip; Pichler, AnitaEncapsulation of Cinnamic Acid on Plant-Based Proteins: Evaluation by HPLC, DSC and FTIR-ATR // Plants, 10 (2021), 10; 2158, 10 doi:10.3390/plants10102158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaPolyphenols and antioxidant activity of citrus fiber/blackberry juice complexes // Molecules, 26 (2021), 15; 4400, 13 doi:10.3390/molecules26154400 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaHydrogels: Characteristics and Application as Delivery Systems of Phenolic and Aroma Compounds // Foods, 10 (2021), 6; 1252, 23 doi:10.3390/foods10061252 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEncapsulation of fruit flavor compounds through interaction with polysaccharide // Molecules, 26 (2021), 14; 4207, 28 doi:10.3390/molecules26144207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Kopjar, Mirela; Ivić, Ivana; Buljeta, Ivana; Ćorković, Ina; Vukoja, Josipa; Šimunović, Josip; Pichler, AnitaVolatiles and antioxidant activity of citrus fiber/blackberry gels: Influence of sucrose and trehalose // Plants, 10 (2021), 8; 1640, 18 doi:10.3390/plants10081640 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Pancer, TajanaPrimjena liofilizacije u prehrambenoj industriji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
45.Kovačić, AnamarijaProizvodnja likerskih vina, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
46.Barišić, MarinaJabučno-mliječna fermentacija u proizvodnji vina, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
47.Štajhofer, AntonijaProizvodnja desertnih vina, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
48.Šiškić, FabijanSorta grožđa Plavac mali, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
49.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Pichler, Dubravko; Buljeta, Ivana; Ćorković, Ina; Pichler, AnitaPhenolic profile and antioxidant activity of reverse osmosis concentrates of conventional and ecological Cabernet Sauvignon red wine // Book of abstract of 13th International Scientific and Professional Conference With Food to Health, Osijek, Croatia, September 16th-17th 2021 / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2021. str. 118-118 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Pichler, Dubravko; Buljeta, Ivana; Pichler, AnitaConcentration with Nanofiltration of Red Wine Cabernet Sauvignon Produced from Conventionally and Ecologically Grown Grapes: Effect on Phenolic Compounds and Antioxidant Activity // Membranes, 11 (2021), 5; 322, 18 doi:10.3390/membranes11050322 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Obhođaš, Jasmina; Vinković, Andrija; Pichler, Dubravko; Mesić, Josip; Pichler, AnitaConcentration with nanofiltration of red wine Cabernet Sauvignon produced from conventionally and ecologically grown grapes: effect on volatile compounds and chemical composition // Membranes, 11 (2021), 5; 320, 26 doi:10.3390/membranes11050320 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaCitrus fiber/guar and chokeberry polyphenols powders as possible bioactive food additives // Abstract booklet: Food Physics 2021
London : Delhi: IOP Food Physics Group, 2021. str. 17-17 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Lukić, Josip; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaCarboxymethylcellulose hydrogels as delivery systems of tart cherry phenolics and volatiles // Abstract Booklet: Food Physics 2021
London : Delhi: IOP Food Physics Group, 2021. str. 16-16 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Ćorković, Ina; Lukić, Josip; Pichler, ANita; Šimunović, Josip; Kopjar MirelaRetention of eugenol in pectin model systems // Abstract booklet: Food Physics 2021
London : Delhi, 2021. str. 16-16 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Jukić, Vladimir; Bošnjak, Martina; Maglica, Matea; Mesić, Josip; Pichler, AnitaAroma profile and chemical composition of reverse osmosis and nanofiltration concentrates of red wine Cabernet Sauvignon // Molecules, 26 (2021), 4; 874, 19 doi:10.3390/molecules26040874 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Šipoš, IvonaProizvodnja vina od višnje, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
57.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Jakobek, Lidija; Jukić, Vladimir; Korbar, Suzana; Marić, Barbara; Mesić, Josip; Pichler, AnitaInfluence of processing parameters on phenolic compounds and color of Cabernet Sauvignon red wine concentrates obtained by reverse osmosis and nanofiltration // Processes, 9 (2021), 1; 89, 16 doi:10.3390/pr9010089 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Vukoja, Josipa; Buljeta, Ivana; Ivić, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaDisaccharide Type Affected Phenolic and Volatile Compounds of Citrus Fiber-Blackberry Cream Fillings // Foods, 10 (2021), 2; 243, 16 doi:10.3390/foods10020243 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Vukoja, Josipa; Buljeta, Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaFormulation and Stability of Cellulose-Based Delivery Systems of Raspberry Phenolics // Processes, 9 (2021), 1; 90, 12 doi:10.3390/pr9010090 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Kelemen, Vanja; Botak, Ivana; Buljeta Ivana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEnhancement of adsorption of phenolics on pea proteins through disaccharides addition // NIZO Plant Protein Functionality Conference
Nizozemska, 2020. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
61.Maglica, MateaUtjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari arome vina Cabernet Sauvignon, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
62.Marić, BarbaraUtjecaj koncentriranja membranskim procesom nanofiltracije na tvari boje vina Cabernet Sauvignon, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
63.Korbar, SuzanaUtjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari boje vina Cabernet Sauvignon, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
64.Bošnjak, MartinaUtjecaj koncentriranja membranskim procesom reverzne osmoze na tvari arome vina Cabernet Sauvignon, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
65.Milaković, LovroTerpeni u primarnoj aromi vina, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
66.Keresturi, SandiProizvodnja vina od aronije, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
67.Miličević, IvaHrvatske izvorne sorte vinove loze, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
68.Kraljik, HelenaProizvodnja aromatiziranih vina, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
69.Buljeta, Ivana; Balen, Ivana; Šimunović, Josip; Pichler, Anita; Kopjar, MirelaEncapsulation of chokeberry phenolics on citrus fibers // Book of abstract of International conference 18th Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2020. str. 96-96 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Lukić, Josip; Kelemen, Vanja; Šimunović, Josip; Pichler, Anita; Kopjar, MirelaProteins as delivery systems of cinnamic acid // Book of abstract of International conference 18th Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2020. str. 108-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Vukoja, Josipa; Dundović, Ana-Marija; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Pichler, Anita; Kopjar, MirelaInfluence of disaccharides type on phenolics and volatiles of blackberry cream fillings // Book of abstract 18th Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2020. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Ivić, Ivana; Jukić, Vladimir; Kopjar, Mirela; Bošnjak, Martina; Pichler, AnitaThe influence of pressure and temperature on aroma profile of red wine during concentration by reverse osmosis // Book of abstract of International conference 18th Ružička days "Today science - tomorrow industry", September 16th-18th 2020 / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2020. str. 101-101 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Vukoja, Josipa; Horvatić, Iva; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaInfluence of sucrose and trehalose amount on flavour profile of blackberry cream fillings during storage // Book of abstract 18th Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2020. str. 17-17 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Vukoja, Josipa; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaCellulose as a Delivery System of Raspberry Juice Volatiles and Their Stability // Molecules, 25 (2020), 11; 2624, 23 doi:10.3390/molecules25112624 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Kopjar, Mirela; Ivić, Ivana; Vukoja, Josipa; Šimunović, Josip; Pichler, AnitaRetention of linalool and eugenol in hydrogels // International journal of food science & technology, 55 (2020), 4; 1416-1425 doi:10.1111/ijfs.14344 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
76.Marić, MajaUtjecaj dodatka hidrokoloida i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
77.Šantić, IvanUtjecaj skladištenja na kakvoću vina od mandarine, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
78.Kronić, JelenaUtjecaj pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta na polifenole i antioksidacijsku aktivnost u jagodama, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
79.Živanović, DaliborUtjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari arome kaše od kupine, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
80.Glavaš, Ana-MarijaUtjecaj geografskog položaja na aromatski profil grožđa sorte Traminac u podregiji Slavonija, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
81.Liška, MateaUtjecaj dodatka modificiranih škrobova i skladištenja na polifenolne i aromatične spojeve u kremi od vina, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
82.Popović, KristinaUtjecaj koncentriranja membranskim procesima na tvari boje i arome soka od aronije, 2019., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
83.Vidakušić, ValentinFermentacijski procesi u prehrambenoj industriji, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
84.Petanjak, KatarinaPjenušava vina, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
85.Ivić, Ivana; Jukić, Vladimir; Kopjar, Mirela; Pichler, AnitaThe influence of processing parameters on retention of phenolic compounds in red wine concentrated by nanofiltration // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 127-127 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
86.Ivić, Ivana; Jukić, Vladimir; Kopjar, Mirela; Pichler, AnitaInfluence of processing parameters on permeate flow and retention of aroma and phenolic compounds in red wine concentrated by reverse osmosis // Book of Abstracts of the 8th International Symposium on “Delivery of Functionality in Complex Food Systems”, July 7th-10th, 2019 / Vicente, Antonio ; Pinheiro, Ana Cristina ; Martins, Joana (ur.).
Porto, 2019. str. 70-70 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
87.Kelemen, Vanja; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaComplexation of brown rice and milk proteins with Raspberry phenolics // Book of Abstracts of the 8th International Symposium on “Delivery of Functionality in Complex Food Systems” Sheraton / Vicente, Antonio ; Pinheiro, Ana Cristina ; Martins, Joana (ur.).
Porto, 2019. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Vukoja, Josipa; Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaCellulose as carrier of tart cherry phenolics and volatiles // Book of Abstracts of the 8th International Symposium on “Delivery of Functionality in Complex Food Systems” / Vicente, Antonio ; Pinheiro, Ana Cristina ; Martins, Joana (ur.).
Porto, 2019. str. 118-118 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
89.Nosić, Mario; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaThe influence of carbohydrates on adsorption of blackberry phenolics on apple fibers // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Kelemen, Vanja; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAntioxidant activity of protein/glucosyl-hesperidin complexes // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
91.Vukoja, Josipa; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaApple fibers as delivery system of chokeberry phenolics // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Vukoja, Josipa; Pichler, Anita; Kopjar, MirelaStability of Anthocyanins, Phenolics and Color of Tart Cherry Jams // Foods, 8 (2019), 7; 255, 9 doi:10.3390/foods8070255 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
93.Ivić, Ivana; Pichler, AnitaThe influence of processing parameters on the retention of aroma compounds during wine concentration by reverse osmosis and nanofiltration // Book of Abstracts: 2nd Young Scientists Days - Conference, Osijek, Croatia, May 23rd-24th 2019
Osijek, Hrvatska, 2019. str. 28-28 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Liška, Matea; Marić, Maja; Pichler, AnitaThe influence of the addition of modified starches and hydrocolloids on the phenolic compounds in red wine cream filling // Book of Abstracts: 10th International Congress "Flour-Bread 19" and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh 19", June 11th- 14th 2019 / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2019. str. 32-32 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Kopjar, Mirela; Pichler, AnitaTrehalose Application in Fruit Products // Trehalose: Sources, Chemistry and Applications / Łopieńska-Biernat, Elżbieta ; Stryiński, Robert (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2019. str. 139-165 -
96.Barbarić, BernardicaUtjecaj skladištenja na kakvoću bijelih vina Palava, Pinot sivi i Traminac, 2018., diplomski rad, diplomski, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
97.Šafranjević, MašaUtjecaj skladištenja na kakvoću crnog vina Plavac mali, 2018., diplomski rad, diplomski, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
98.Grgić, JosipaPoboljšanje aromatskog profila brazilskog pića cachaça, 2018., diplomski rad, diplomski, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
99.Perić, KristinaAromatski i fenolni sastojci u autohtonim vinima Južne Dalmacije, 2018., diplomski rad, diplomski, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
100.Perić, AnitaAromatski i fenolni sastojci u autohtonim armenskim vinima, 2018., diplomski rad, diplomski, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek