Pregled po CROSBI profilu: Ivica Kos (CROSBI Profil: 22810, MBZ: 288074)
-
1.Jůzl, Miroslav; Langová, Radka; Slováček Jan; Jarošová, Alžbeta; Kos, IvicaThe future prospects of the meat industry // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023. str. 3-8 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Kos, Ivica; Pleadin, Jelka; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Tudor Kalit, Milna; Janječić, Zlatko; Širić, Ivan; Vnučec, VnučecApplication of Staphylococcus carnosus for nitrate reduction in production of semi- durable sausages // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, 2023. str. 203-203 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Dolenčić Špehar, Iva; Pećina, Mateja; Kiš, Goran; Vnučec, IvanMilk urea in small ruminants: An indicator of nitrogen usage efficiency // Book of the 49th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2023. str. 112-118 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Pećina, Mateja; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Kiš, Goran; Kos, IvicaCandidate genes, fatty acids and sensory aspect of sheep meat // Book of the 49th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2023. str. 104-111 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Kiš, Goran; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Pećina, Mateja; Bedeković, Dalibor; Janječić, MihaelThe carbon footprint of meat and dairy products // Book of the 49th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2023. str. 94-103 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, SamirProbiotic dairy-based desserts with cocoa addition // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture
Zagreb, 2023. str. 374-379 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Maturanec, HrvojePhysical and sensory properties of burgers affected by different dry ageing time of beef neck // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 25 (2023), 1; 34-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Levak, Stefani; Kos, Ivica; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaSensory properties of semi-hard goat cheese at different ripening times in oil // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 206-206 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Pećina, Mateja; Maturanec Hrvoje; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Kos, IvicaUtjecaj trajanja suhog zrenja na fizikalna i senzorna svojstva goveđih burgera // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma, zbornik sažetaka / Cerović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.) / Cerović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, 2023. str. 208-208 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Rajnović, Ivana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Prđun, Saša; Kalit, SamirThe potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 363-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Malenica, Mate; Bedeković, Dalibor; Janječić, Zlatko; Tomljanović, Tea; Stuhne, Tea; Duvnjak, Gordana; Širić, Ivan; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Kiš, GoranMorfometrijska svojstva jarebice kamenjarke (Alectoris graeca Meisn.) u lovištima Šibensko-kninske županije // Zbornik radova 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 356-361 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Kiš, Goran; Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Širić, Ivan; Janječić, Zlatko; Čurković, PetarMetode identifikacije goveđeg mesa iz pašnog uzgoja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 1; 40-49 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Vnučec, Ivan; Mirić, MilijanaThe effect of incubation temperature and duration on the sensory attributes of semi-durable sausages // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, Volume 73/2022 – Supplement 1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Mirić, MilijanaUtjecaj trajanja i temperature inkubacije na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
15.Prelec, KarloKlaonički pokazatelji i kakvoća mesa kopuna, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kos, Ivica; Hengl, Brigita; Vulić, Ana; Zadravec, Manuela; Kudumija, Nina; Vahčić, NadaThe impact of dry-cured meat products’ production technology on their contamination with mycotoxins // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2022. str. 182-182 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Tudor Kalit, Milna; Levak, Stefani; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Kos, Ivica; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirSenzorska svojstva polutvrdog kozjega sira koji zrije u ulju // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. - (predavanje, sažetak, znanstveni) -
18.Tudor Kalit, Milna; Rudar, Andrea; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Kalit, SamirUtjecaj količine dodatka limunske kiseline na sastav, randman i senzorska svojstva skute // 44. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 39-39 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
19.Kos, Ivica; Širić, Ivan; Vnučec, Ivan; Špehar Dolenčić, Iva; Bedeković, Dalibor; Jüzl, Miroslav; Langová, Radka; Bendelja Ljoljić, Darija; Mioković, AndrijaFizikalne i senzorske promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja // Zbornik radova s 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 477-482 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Lešić, Tina; Vulić, Ana; Vahčić, Nada; Šarkanj, Bojan; Hengl, Brigita; Kos, Ivica; Polak, Tomaž; Kudumija, Nina; Pleadin, JelkaThe occurrence of five unregulated mycotoxins most important for traditional dry-cured meat products // Toxins, 14 (2022), 476, 16 doi:10.3390/toxins14070476 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Širić, Ivan; Kumar, Pankaj; Eid, Ebrahem; Bachheti, Archana; Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Mioč, Boro; Humar, MihaOccurrence and Health Risk Assessment of Cadmium Accumulation in Three Tricholoma Mushroom Species Collected from Wild Habitats of Central and Coastal Croatia // Journal of fungi, 8 (2022), 1-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Brezinščak, Luka; Bedeković, Dalibor; Janječić, Zlatko; Kos, Ivica; Duvnjak, Marija; Kiš, GoranUtjecaj konzervacijske obrade tla na kemijski sastav i energetsku vrijednost zrna jare pšenice // Zbornik sažetaka / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 190-191 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Bendelja Ljoljić, Darija; Štokovac, Roberto; Tudor Kalit, Milna; Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Dolenčić Špehar, IvaKemijski sastav i senzorska svojstva maslaca proizvedenih na tradicionalan i industrijski način // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2022. str. 416-421 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Kos, Ivica; Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Dergestin Bačun, Lidija; Polak, Tomaž; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Vahčić, NadaSensory profile and likeability of Croatian traditional dry meat products from different regions // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 3; 238-248 doi:10.31727/m.24.3.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Širić, Ivan; Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Mioč, Boro; Držaić, Valentino; Knezović, PetarMikoremedijacija policikličkih aromatskih ugljikovodika saprotrofnim i ektomikoriznim gljivama // Zbornik radova 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 105-110 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Širić, Ivan; Dolenčić Špehar, IvaBacteriocins of lactic acid bacteria – a natural preservative in cheese production // Book of the 48th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno, 2022. str. 110-117 (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Jůzl, Miroslav; Langová, Radka; Širić, IvanNitrite from vegetable sources: a promising “clean label” strategy in heat-treated sausages? // Book of the 48th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2022. str. 124-131 (pozvano predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Vnučec, Ivan; Kos, Ivica; Širić, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, IvaUtilization of organ meats: a way to improve meat industry sustainability and profitability // Book of the 48th food quality and safety conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2022. str. 132-138 doi:10.11118/978-80-7509-828-3 (pozvano predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Kos, IvicaPlijesni i mikotoksini- prijetnja sigurnosti tradicionalnih mesnih proizvoda, 2022. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
30.Ivanković, Ante; Bittante, Giovanni; Šubara, Gordan; Šuran, Edmondo; Ivkić, Zdenko; Pećina, Mateja; Konjačić, Miljenko; Kos, Ivica; Kelava Ugarković, Nikolina; Ramljak, JelenaGenetic and Population Structure of Croatian Local Donkey Breeds // Diversity, 14 (2022), 5; 1-20 doi:10.3390/d14050322 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Pankaj, Kumar; Vinod, Kumar; Bashir, Adelodun; Bedeković, Dalibor; Kos, Ivica; Širić, Ivan; Saad, Alamri; Sulaiman, Alrumman; Ebrahem, Eid; Sami Abou Fayssal et al.Sustainable Use of Sewage Sludge as a Casing Material for Button Mushroom (Agaricus bisporus) Cultivation:Experimental and Prediction Modeling Studies for Uptake of Metal Elements // Journal of fungi, 8 (2022), 112; 1-12 doi:10.3390/jof8020112 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Škrlec, AndrijaFizikalna i senzorska svojstva suhe pečenice sa smanjenim udjelom natrija, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
33.Maturanec, HrvojeUtjecaj trajanja zrenja na prinos i kakvoću goveđeg vrata, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
34.Stvorić, MartinaUpotreba cikle i poriluka kao izvora nitrata u proizvodnji polutrajnih kobasica, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
35.Stojanović, TenaVarijabilnosti fizikalnih i senzorskih svojstava jaja iz slobodnog uzgoja, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
36.Kos, Ivica; Hadelan, LariOverview of the meat industry in Croatia and perspectives of dry-cured ham production // Book of the 47th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2021. str. 99-109 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
37.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Milićević, Dragan; Perković, Irena; Listeš, Eddy; Pleadin, JelkaThe Influence of Surface Mycobiota on Sensory Properties of “Istarski pršut” and “Dalmatinski pršut” // Processes, 9 (2021), 1-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Kos, Ivica; Škrlec, Andrija; Janječić, Zlatko; Bedeković, Dalibor; Bendelja Ljoljić, Darija; Kiš, Goran; Vnučec, IvanEffect of partial replacement of NaCl with KCl on physical and sensory traits of dry-cured loin // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 5; 389-399 (recenziran, članak, znanstveni)
-
39.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Jakopović, Željko; Jaki, Vesna; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaInfluence of the Surface Moulds on Sensory Quality of Croatian Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the 35th EFFoST International Conference
Lausanne, 2021. str. P 1104-P 1104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Mrkonjic Fuka, Mirna; Kos, Ivica; Zgomba Maksimovic, Ana; Bačić, Melita; Tanuwidjaja, IrinaProteolytic Lactococcus lactis and Lipolytic Enterococcus durans of Dairy Origin as Meat Functional Starter Cultures // Food Technology and Biotechnology, 59 (2021), 1; 63-73 doi:10.17113/ftb.59.01.21.6872 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Jakopović, Željko; Vahčić, NadaSurface moulds affecting the sensory properties of traditional Croatian dry-cured hams // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2021. str. 132-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Kos, Ivica; Kocek, Matea; Širić, Ivan; Juzl, Miroslav; Langova, Radka; Bedeković, Dalibor; Janječić, Zlatko; Vnučec, IvanUtjecaj dodatka ovčjeg mesa na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva tradicionalnih trajnih kobasica // 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma - zbornik radova / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 625-630 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
43.Bedeković, Dalibor; Dlesk, Luka; Janječić, Zlatko; Pintar, Jasna; Kiš, Goran; Duvnjak, Gordana; Širić, Ivan; Kos, IvicaUtjecaj pigmenta kantaksantina u krmnim smjesama na boju kože tovnih pilića // Zbornik radova sa 56. hrvatskog i 16. međunarodnog simpozija agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 554-557 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Kos, Ivica; Smrček, Sanja; Širić, Ivan; Janječić, Zlatko; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Vnučec, IvanMineral content variability of two dry-cured ham types // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 2; 123-132 doi:10.31727/m.23.2.4 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Širić, Ivan; Držaić, Valentino; Kos, Ivica; Kasap, Ante; Mioč, Boro; Crljenjak, MarijaAkumulacija nikla i kroma u samoniklim jestivim gljivama // 56.Croatian and 16. International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 154-159 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
46.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kos, Ivica; Krešić, Greta; Kudumija, Nina; Dergestin Bačun, Lidija; Vulić, Ana; Dujić, Tomislav; Vahčić, NadaSukladnost fizikalno-kemijskih svojstava sa specifikacijama zaštićenih hrvatskih autohtonih mesnih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 4; 336-344 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
47.Kos, Ivica; Hadelan, Lari; Jůzl, Miroslav; Langová, RadkaPřehled masného průmyslu v Chorvatsku a perspektivy výroby sušených šunek // Maso, 3 (2021), 15-20 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
48.Kljak, Kristina; Carović-Stanko, Klaudija; Kos, Ivica; Janječić, Zlatko; Kiš, Goran; Duvnjak, Marija; Safner, Toni; Bedeković, DaliborPlant Carotenoids as Pigment Sources in Laying Hen Diets: Effect on Yolk Color, Carotenoid Content, Oxidative Stability and Sensory Properties of Eggs // Foods, 10 (2021), 4; 721, 15 doi:10.3390/foods10040721 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Marušić Radovčić, Nives; Jurić, Slaven; Tanuwidjaja, Irina; Karolyi, Danijel; Vinceković, MarkoThe survival rate and efficiency of non- encapsulated and encapsulated native starter cultures to improve the quality of artisanal game meat sausages // Journal of food science and technology, 58 (2021), 710-719 doi:10.1007/s13197-020-04587-z (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
50.Kos, Ivica; Janječić, Zlatko; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Vnučec, Ivan; Božac, RomanoGenotype effect on fatty acid composition of Dalmatian ham // Book of the 46th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2020. str. 299-308 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
51.Milenković, AnamarijaKvaliteta mesa divlje svinje, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
52.Patljak, DonataPrimjena 3D printanja u proizvodnji mesa, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
53.Langová, Radka; Jůzl, Miroslav; Cwiková, Olga; Kos, IvicaEffect of Different Method of Drying of Five Varieties Grapes (Vitis vinifera L.) on the Bunch Stem on Physicochemical, Microbiological, and Sensory Quality // Foods, 9 (2020), 9; 1183, 15 doi:10.3390/foods9091183 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Bedeković, Dalibor; Janječić, Zlatko; Šprem, NikicaContent and variability of minerals in dry-cured ham // Archives of industrial hygiene and toxicology / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institute For Medical Research and Occupational Health, 2020. str. 43-43 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Krešić, Greta; Bogdanović, Tanja; Malenica, Mladenka; Kos, Ivica; Sinčić Pulić, Blanka; Petričević, Sandra; Kušec, Goran; Vahčić, NadaQuality of Istrian and Slavonian dry-fermented sausages // Italian journal of food sciences, 32 (2020), 605-621 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Kos, Ivica; Zadravec, Manuela; Sinčić Pulić, Blanka; Bogdanović, Tanja; Petričević, Sandra; Listeš, Eddy; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaCharacterization of Traditional Croatian Household-Produced Dry-Fermented Sausages // Foods, 9 (2020), 1-19 doi:10.3390/foods9080990 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Kos, Ivica; Mijač, Ivana; Janječić, Zlatko; Sinčić Pulić, Blanka; Musulin, Marko; Langová, Radka; Luković, Zoran; Širić, Ivan; Bedeković, DaliborUtjecaj dodatka mikroalgi u hranu kokoši nesilica na senzorska svojstva jaja // 55. Croatian and 15. International Symposium on Agriculture - Proceedings / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 434-439 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
58.Petričević, Dominik; Škorput, Dubravko; Karolyi, Danijel; Kos, Ivica; Kaić, Ana; Luković, ZoranKlaonički pokazatelji i kakvoća mesa tovljenika banijske šare iz poluotvorenog sustava držanja // Zbornik radova 55. hrvatskog i 15. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, 2020. str. 452-458 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
59.Bedeković, Dalibor; Jelen, Marko; Janječić, Zlatko; Jelen, Tatjana; Meštrović, Marija; Vrbančić, Marijana; Duvnjak, Gordana; Širić, Ivan; Kos, IvicaPokazatelji proizvodnje mesa križevačke kukmaste kokoši // Proceedings 55.croatian and 15.international symposium on agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 399-404 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
60.Širić, Ivan; Držaić, Valentino; Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Božac, Bojana; Petric, RinaBioakumulacijski potencijal poljske pečurke Agaricus campestris L. // Proceedings 55. croatian and 15. international symposium on agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 11-15 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
61.Langová, Radka; Jarošová , Alžbeta; Polaková, Šárka; Kos, IvicaAnalysis of phthalic acid esters in agricultural soils // Environmental monitoring and assessment, 192 (2020), 92, 7 doi:10.1007/s10661-019-8052-5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Mijač, IvanaUtjecaj dodatka mikroalgi u hranu kokoši nesilica na senzorna svojstva jaja, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
63.Kocek, MateaTehnološka karakterizacija i senzorska svojstva trajnih kobasica s dodatkom ovčjeg mesa, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
64.Golub, KarlaMetode omamljivanja i učinak na kakvoću mesa, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
65.Prelec, KarloKvaliteta mesa kopuna, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
66.Janječić, MihaelZnačaj i provedba zrenja svježeg mesa, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
67.Brezjan, NikolaKategorizacija i klasiranje svinjskih trupova u Republici Hrvatskoj, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
68.Kos, Ivica; Sinčić Pulić, Blanka; Gorup, Domagoj; Kaić, AnaSensory profiles of artisanal smoked dry-cured ham as affected by production season // Journal of Central European agriculture, 20 (2019), 4; 1089-1098 doi:10.5513/JCEA01/20.4.2431 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Bogdanović, Tanja; Malenica Staver, Mladenka; Kos, Ivica; Sinčić Puljić, Blanka; Vahčić, NadaNutritive and sensorial quality of Istrian and Slavonian dry-fermented sausages // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, J. ; Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek : Tuzla, 2019. str. 136-136 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Kos, Ivica; Bedekovic, Dalibor; Zoric, Vjera; Vnucec, Ivan; Janjecic, ZlatkoEffect of pumpkin seed meal on physicochemical and sensory traits of broiler meat // XVIII European Symposium on the Quality of Eggs and Egss Products and XIV European Symposium on the Quality of Poultry Meat: Abstract Book / Akbay, Rűveyde (ur.).
Ankara, 2019. str. 182-182 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Šilović, Borna; Duvnjak, Gordana; Janječić, Zlatko; Kos, Ivica; Bedeković, DaliborObilježja proizvodnje jaja kokoši hrvatice // Zbornik sažetaka XXVI međunarodnog savjetovanja Krmiva 2019 / Modrić, Mario ; Mati, Ana (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2019. str. 94-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Janječić, Zlatko; Vukić, Manuela; Kos, Ivica; Carović-Stanko, Klaudija; Bedeković, DaliborUčinci dodavanja eteričnih ulja u hranu na proizvodne rezultate mesa i jaja peradi // XXVI međunarodno savjetovanje Krmiva 2019 / Modrić, Mario ; Matin, Ana (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2019. str. 62-62 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Kos, Ivica; Gorup, Domagoj; Sinčić Pulić, Blanka; Kaić, AnaSenzorni profili dimljenih pršuta iz pet proizvodnih sezona // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma - zbornik sažetaka / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 184-185 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
74.Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Crnčec, Tomislav; Janječić, ZlatkoUtjecaj smanjenja udjela pigmenata u krmnim smjesama na prinos i kakvoću mesa brojlera // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma - zbornik sažetaka / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 180-181 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
75.Kostelac, DanijelaUpotreba, kontrola i načini smanjenja količine korištenih nitrata i nitrita u mesnim proizvodima, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
76.Gorup, DomagojUtjecaj proizvodne sezone na senzorni profil dimljenih pršuta, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
77.Banović, MarkoSenzorne i fizikalne karakteristike slavonskih kobasica iz tradicijske i industrijske proizvodnje, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
78.Crnčec, TomislavUtjecaj dodatka organskih minerala i pigmenata u hranu brojlera na prinos i kvalitetu mesa, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
79.Ravlić, ZvjezdanaProcesi prerade mesa iz ekološke proizvodnje, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
80.Frančić, FilipKvaliteta mesa purana, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
81.Vukošić, KarloKvaliteta mesa kunića, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
82.Šikić, MonikaUpotreba enzima transglutaminaze u mesnoj industriji, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
83.Kos, Ivica; Janječić, Zlatko; Širić, Ivan; Musulin, Marko; Bedeković, DaliborUtjecaj dodatka algi u hranu kokoši nesilica na senzorna svojstva jaja // Zbornik sažetaka 25. međunarodnog savjetovanja Krmiva 2018 / Modrić, Mario ; Matin, Ana (ur.).
Zagreb: Krmiva, 2018. str. 69-70 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
84.Kos, Ivica; Janječić, Zlatko; Carović Stanko, Klaudija; Vnučec, Ivan; Širić, Ivan; Safner, Toni; Bedeković, DaliborInfluence of medicianal and aromatic plants on egg yolk sensory traits in laying hen // 10th CMAPSEEC: Book of Abstracts / Carović Stanko, Klaudija ; Grdiša, Martina (ur.).
Split, 2018. str. 166-166 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
85.Žgomba Maksimović, Ana; Zunabovic-Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Domig, Konrad J.; Mrkonjić Fuka, MirnaMicrobiological hazards and potential of spontaneously fermented game meat sausages : a focus on lactic acid bacteria diversity // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 89 (2018), 418-426 doi:10.1016/j.lwt.2017.11.017 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
86.Mioković, AndrijaFizikalne, mikrobiološke i senzorne promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
87.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Zunabović- Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Domig, KonradTHE FATE OF INDIGENOUS MICROBIOTA IN SPONTANEOUSLY FERMENTED GAME MEAT SAUSAGES: SEARCHING FOR MICRO-TREASURES // FOOD-3 INTERNATIONAL CONFERENCE “THE CHALLENGES FOR QUALITY AND SAFETY ALONG THE FOOD CHAIN”
Sofija, Bugarska, 2017. str. 19-19 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Mrkonjić Fuka, Mirna; Žgomba Maksimović, Ana; Zunabovic- Pichler, Marija; Kos, Ivica; Mayrhofer, Sigrid; Hulak, Nataša; Konrad, DomigThe fate of indigenous microbiota during spontaneous fermentation of wild boar (Sus scrofa) and dear (Cervus elaphus) meat sausages produced in Croatia // 17. Fachsymposium Lebensmittel Mikrobiologie
Landshut, Njemačka: Druckerei Lerchl e.K., 2017. str. 38-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
89.Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Širić, Ivan; Vnučec, Ivan; Pećina, Mateja; Glumpak, Ana; Carović Stanko, KlaudijaTechnological characterization and consumer perception of dry fermented game sausages with bay leaf (Laurus nobilis L.) essential oil // Journal of central European agriculture, 18 (2017), 4; 794-805 doi:10.5513/jcea01/18.4.1961 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
90.Širić, Ivan; Mihaljević, Marko; Grgić, Ivo; Kos, IvicaAkumulacija kadmija i žive u jestivim saprofitskim i ektomikoriznim gljivama // Glasnik zaštite bilja, 5 (2017), 71-71 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
91.Kuchtík, Jan; Konečná, Leona; Sýkora, Vladimír; Šustová, Květoslava; Fajman, Martin; Kos, IvicaChanges of physico-chemical characteristics, somatic cell count and curd quality during lactation and their relationships in Lacaune ewes // Mljekarstvo, 67 (2017), 138-145 doi:10.15567/mljekarstvo.2017.0206 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
92.Širić, Ivan; Kos, Ivica; Kasap, Ante; Kaić, Ana; Držaić, Valentino; Rakić, LukaMercury bioaccumulation by wild edible mushrooms // Proceedings: 52st Croatian and 12th International Symposium on Agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 91-95 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
93.Zorić, VjeraUtjecaj dodatka bučine pogače u krmnu smjesu na fizikalno- kemijska i senzorna svojstva mesa brojlera, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
94.Žgomba Maksimović, Ana; Mrkonjić Fuka, Mirna; Žunabović-Pichler, Marija; Mayerhofer, Sigrid; Kos, Ivica; Hulak, Nataša; Domig, konradMicrobial diversity of traditional wild boar (Sus scrofa) meat sausages produced in Croatia // Power of Microbes in Industry and Environment 2016
Krk, Hrvatska, 2016. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Markota, TomislavaSadržaj željeza, cinka i bakra u određenim jestivim gljivama Parka prirode Medvednica, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
96.Telak, Josip LeonKoncentracija kadmija i žive u jestivim gljivama na području Trakoščana, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
97.Zrnić, MarijaPrimjena mikorize u hortikulturi, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
98.Širol, SnježanaMogućnosti uzgoja tartufa u Hrvatskoj, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
99.Crnko Kovač, MarielaMorfološka i ljekovita svojstva gljive bukovače (Pleurotus ostreatus) i hrastove sjajnice (Ganoderma lucidum), 2016., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
100.Širić, Ivan; Kos, Ivica; Kasap, Ante; Petković, Fran Zvonimir; Držaić, ValentinoHeavy metals bioaccumulation by edible saprophytic mushrooms // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 3; 884-900 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)