Pregled po CROSBI profilu: Davorka Gajari (CROSBI Profil: 22487, MBZ: 286285)
Pronađeno 21 radova
-
1.Tomić-Obrdalj, Helena; Keser, Irena; Ranilović, Jasmina; Palfi, Marina; Gajari, Davorka; Cvetković, TanjaThe use of herbs and spices in sodium-reduced meals enhances saltiness and is highly accepted by the elderly // Food quality and preference, 105 (2023), 1-11 doi:10.1016/j.foodqual.2022.104789 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Gajari, Davorka; Rumbak, Ivana; Ranilović, Jasmina; Tomić-Obrdalj, HelenaApplication of a salt substitute in bitter taste suppression and toward better acceptance of cruciferous vegetables in diet // Appetite, 173 (2022), 105996, 11 doi:10.1016/j.appet.2022.105996 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Šubarić, Drago; Moslavac, Tihomir; Cikoš, Ana-Marija; Jokić, StelaPodravka and Slavonka Varieties of Pepper Seeds (Capsicum annuum L.) as a New Source of Highly Nutritional Edible Oil // Foods, 9 (2020), 9; 1262, 21 doi:10.3390/foods9091262 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Lučan, Mirela; Ranilović, Jasmina; Slačanac, Vedran; Cvetković, Tanja; Primorac, Ljiljana; Gajari, Davorka; Tomić Obrdalj, Helena; Jukić, Marko; Lukinac Čačić, JasminaPhysico-chemical properties, spreadability and consumer acceptance of low-sodium cream cheese // Mljekarstvo, 70 (2020), 1; 13-27 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka; Ranilović, Jasmina;Children’s acceptance of Pilot program of School meals in rural region of northern Croatia // Proceedings of the Nutrition Society, 79(OCE2) / Alison Gallagher Biomedical Sciences Research Institute (ur.).
Dublin: Federation of European Nutrition Societies (FENS) ; Nutrition Society, 2020. str. 331-331 doi:10.1017/S0029665120002797 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić- Obrdalj, HelenaAdolescents´ acceptance of highly innovative food product evaluated through traditional sensory approach and emotional responses // Online book of abstracts/Elsevier, 2019 Skup / Hort, Joanne ; Lyon, David ; Beeren, Cindy (ur.).
Edinburgh: Elsevier, 2019. str. 4-4 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Cvetković, Tanja; Colić Barić, IrenaSalt Reduction: Translation of Consumer Expectations into Wishful Taste Product Attribute // International Journal of Food Engineering, 5 (2019), 1; 43-49 doi:10.18178/ijfe.5.1.43-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka; Ranilović, JasminaComparison of saltiness and palatability of salt reduced soup by different approaches // Book of Abstracts 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / KovačevićGanić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 59-59 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Gajari, Davorka; Ranilović, Jasmina; Tomić- Obrdalj, Helena; Primorac, Ljiljana; Cvetković, Tanja;Sensory profiles and acceptability of an innovative salt substitute in comparison with traditional salt samples evaluated by trained and consumer panels // Online book of abstracts / Monteleone, Erminio (ur.).
Verona: Elsevier, 2018. str. 5-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Rumora Samarin, Ivana; Vidaković, Maja; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Banović, MaraDetermining the acceptability of non-alcoholic beverages made from orange juice, prepared to meet nutrition and health claims criteria // Book of abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Studio HS internet, 2017. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Ceilinger, Marijana; Tomić-Obrdalj, Helena; Miličević, Jelena; Penava, Lenkica; Gajari, Davorka;NUTRICIONISTIČKI ASPEKTI ENTERALNE HRANE // Book of abstracts, 5th International Congress of Nutritionists
Zagreb: Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, 2017. str. 51-51 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
12.Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Ranilović, Jasmina; Vidaković, Maja;UNAPREĐENJE PREHRAMBENIH NAVIKA ZAPOSLENIKA // Book of abstracts, 5th International Congress of Nutritionists
Zagreb: Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, 2017. str. 88-88 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
13.Ceilinger, Marijana; Bukvić, Valerija; Puhač Bogadi, Nina; Miličević, Jelena; Penava, Lenkica; Popijač, Vesna; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena;IZABRANE KARAKTERISTIKE HRANE ZA POSEBNE MEDICINSKE POTREBE // Book of abstracts, 5th International Congress of Nutritionists
Zagreb: Hrvatski akademski centar primjenjenog nutricionizma, 2017. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka;UTJECAJ POREMEĆAJA OSJETILA MIRISA I OKUSA NA PREHRANU OSOBA STARIJE DOBI // Book of abstracts 10th International Sceitific and Professional conference With Food to Health/Knjiga sažetaka 10. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja / Čačić Kenjerić, Daniela (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek and Faculty of Pharmacy, University of Tuzla Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 22-22 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
15.Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić- Obrdalj, Helena;Effects of Conventional and Contemporary Cooking Techniques in Salt Reduction // Online book of abstracts / Schlich, Pascal (ur.).
Dijon: Elsevier, 2016. P057, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
16.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka; Vidaković, Maja; Colić Barić, IrenaMOGUĆNOSTI NOVIH MEDIJA U EDUKACIJI I KOMUNIKACIJI NUTRITIVNIH TEMA DJECI OSNOVNOŠKOLSKE DOBI // Zbornik sažetaka, 3. Međunarodni kongres nutricionista / Gradinjan, Marko (ur.).
Zagreb: Nutricionizam Balans, 2015. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Capak, Krunoslav; Colić Barić, Irena; Musić Milanović, Sanja; Petrović, Goranka; Pucarin- Cvetković, Jasna; Jureša, Vesna; Pavić Šimetin, Ivana; Pejnović Franelić, Iva; ; Pollak, Lea, Bošnir, Jasna et al.Nacionalne smjernice za prehranu učenika u osnovnim školama. Zagreb: Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, 2013 (monografija)
-
18.Vuger, KarmenSenzorska analiza kikirikija, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Horvat, MorenaSenzorska analiza čaja, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Perl Pirički, Antonija; Gajari, Davorka; Primorac, Ljiljana; Penava, Lenkica; Gajari, Aleksandra; Mandić, Milena, L.; Flanjak, IvanaRazvoj i ocjena nove aromatizirane vode // Zbornik radova sa naučnog skupa "AGROTECH" Gradačac / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, 2007. str. 19-25 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Gajari, Davorka; Vahčić, NadaSenzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti // Hrvatski Pekar, 83/84 (2006), 8-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)