Pregled po CROSBI profilu: Mirela Lučan Čolić (CROSBI Profil: 21933, MBZ: 262174)
Pronađeno 96 radova
-
1.Antunović, Martina; Lučan Čolić, MirelaJogurt - vaša čašica zdravlja i sreće, 2023. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
2.Nakov, Gjore; Trajkovska, Biljana; Atanasova- Pancevska, Natalija; Daniloski, Davor; Ivanova, Nastia; Lučan Čolić, Mirela; Jukić, Marko; Lukinac, JasminaThe Influence of the Addition of Hemp Press Cake Flour on the Properties of Bovine and Ovine Yoghurts // Foods, 12 (2023), 5; 958, 20 doi:10.3390/foods12050958 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Lučan Čolić, Mirela; Antunović, MartinaCurrent Trends in Buttermilk Utilization: A Quick Overview // Book of Abstracts 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, 2022. str. 123-123 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Lukinac, Jasmina; Koceva Komlenić, Daliborka; Lučan Čolić, Mirela; Nakov, Gjore; Jukić, MarkoModelling the browning of bakery products during baking: a review // Ukrainian food journal, 11 (2022), 2; 217-234 doi:10.24263/2304-974x-2022-11-2-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Lučan Čolić, Mirela; Antunović, Martina; Mihalina, MarkoCharacteristics of functional cheese spread enriched with pumpkin seed oil // Book of Abstracts 32nd International Scientific- Expert Conference of Agriculture and Food Industry
Sarajevo, 2022. str. 18-18 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Antunović, Martina; Lučan Čolić, MirelaTajna zdravog organizma - mlijeko i mliječni proizvodi, 2022. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
7.Antunović, Martina; Lučan Čolić, MirelaIce cream as a functional food: An overview of the technological, sensory and nutritional properties // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Antunović, Martina; Kovač Tomas, Marija; Šarić, Antonija; Lučan Čolić, Mirela; Babić, Jurislav; Kovač, TihomirAflatoxin M1 in milk and dairy products – A mini review // Croatian journal of food science and technology, 14 (2022), 2; 235-248 doi:10.17508/CJFST.2022.14.2.08 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Antunović, Martina; Lučan Čolić, MirelaOccurrence of AFM1 in various types of cheeses: an overview // Book of abstracts / The 7th international scientific meeting "Mycology, mycotoxicology, and mycoses",
Novi Sad: Matica Srpska, 2022. str. 11-11 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Antunović, Martina; Lučan Čolić, Mirela; Kovač, TihomirAflatoxin M1 in milk – An overview // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation Book of Abstracts / Sviličić Petrić, Ines ; Leboš Pavunc, Andreja ; Šantić, Marina ; Kifer, Domagoj (ur.).
Sveti Martin na Muri: Croatian Microbiological Society, 2022. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Lučan Čolić, Mirela; Blažić, Marijana; Hardi, JovicaMlaćenica - visokovrijedan nusproizvod proizvodnje maslaca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 367-396 -
12.Lučan Čolić, Mirela; Hardi, Jovica; Dujmović, Lidija; Tomljanović, MarijanaThe effect of pumpkin seeds addition on the characteristics of cream cheese // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Faculty of Pharmacy University of Tuzla, 2021. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Petrović, MatijaTehnologija proizvodnje ekstra tvrdih i tvrdih sireva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Lučan, Mirela; Ranilović, Jasmina; Slačanac, Vedran; Cvetković, Tanja; Primorac, Ljiljana; Gajari, Davorka; Tomić Obrdalj, Helena; Jukić, Marko; Lukinac Čačić, JasminaPhysico-chemical properties, spreadability and consumer acceptance of low-sodium cream cheese // Mljekarstvo, 70 (2020), 1; 13-27 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Tomljanović, MarijanaIspitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
16.Mihalina, MarkoRazvoj i ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
17.Ela PuškarićUtjecaj načina pripreme i udjela bučinih sjemenki na prihvatljivost sirnog namaza, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
18.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Krešimir; Mastanjević, Kristina; Lučan, Mirela; Popovici, Cristina; Nakov, Gjore; Lukinac, JasminaInfluence of damaged starch on the quality parameters of wheat dough and bread // Ukrainian food journal, 21 (2019), 8; 512-521 doi:10.24263/2304-974X-2019-8-3-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Mastanjević, KrešimirCraft brewing – is it really about the sensory revolution? // Kvasny prumysl, 65 (2019), 1; 13-16 doi:10.18832/kp2019.65.13 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Lučan, Mirela; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Slačanac, VedranKiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Božanić, Rajka (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 78-78 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Kojić, NatašaKiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
22.Huđek, AntoniaIspitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji kuhanog sira, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
23.Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, Kristina; Lučan, MirelaApplication of computer vision and image analysis method in cheese-quality evaluation: a review // Ukrainian food journal, 7 (2018), 2; 192-214 doi:10.24263/2304-974x-2018-7-2-4 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
24.Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, Kristina; Ivešić, Ivona; Lučan, MirelaApplication of image analysis method in evaluation of melting and oiling-off properties of mozzarella cheese // Proceedings of the 7th International Specialized Scientific and Practical Conference
Kijev: NUFT, 2018. str. 77-79 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Lučan, Mirela; Slačanac. Vedran; Hardi, Jovica Lukinac Čačić, JasminaTHE POSSIBILITY OF THE APPLICATION OF FRUIT JUICES IN THE COAGULATION OF MILK FOR COOKED CHEESE PRODUCTION // Book of abstracts of the 10th International Scientific and Professional Conference With Food to Health / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Faculty of Pharmacy University of Tuzla, 2017. str. 152-152 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Slačanac, Vedran; Lučan, MirelaMogućnosti iskorištenja sirutke, najvažnijeg nusproizvoda mljekarske industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 227-246 -
27.Novaković, JovanaUtjecaj vrste koagulanta na kemijska, senzorska i teksturalna svojstva dimljenog kuhanog sira, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
28.Šajatović, TenaMogućnost primjene različitih voćnih sokova za koagulaciju mlijeka u proizvodnji kuhanog sira, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
29.Sukačić, JelenaUtjecaj temperature vrhnja i dodataka na prinos i kakvoću maslaca, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
30.Jovana GrgićBiološki aktivni sastojci mlijeka, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
31.Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Ivić, Ivana; Gligora, Kristina; Koceva Komlenić, DaliborkaKinetic modelling of cookie browning during baking // Technologica acta, 10 (2017), 2; 35-41 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Prolić, AntonelaIspitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji bijelog sira, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
33.Ivešić, IvonaPrimjena računalne analize slike u ispitivanju funkcionalnih svojstava sira za pizzu, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
34.Grgurovac, MajaProizvodnja čokoladnog sirnog namaza na bazi različitih vrsta sireva, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
35.Vidaček, ŠteficaPrimjena odabranih mješovitih starter kultura u proizvodnji sira tipa Feta, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
36.Lacković, InesMogućnost iskorištenja sirutke u proizvodnji grčkog tipa albuminskog sira, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
37.Mišić, IvanaPromjena boje Mozzarelle tijekom pečenja, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
38.Stuparić, AnaUtjecaj udjela soli na parametre kakvoće sira tipa Feta, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
39.Oršulić, MladenOptimizacija udjela masti u mješavini mlijeka i vrhnja za proizvodnju svježeg krem sira, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
40.Mišlov, MartinaKemijski sastav i svojstva kuhanog sira s područja Slavonije, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
41.Maretić, NelaOptimizacija tehnološkog procesa proizvodnje tradicionalnog kuhanog sira u laboratorijskim uvjetima, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
42.Lukinac, Jasmina; Koceva Komlenić, Daliborka; Budžaki, Sandra; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Ivić, IvanaKinetics modelling of cookie browning during baking // Book of abstracts 8th International Congress Flour-Bread '15, 10th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Lučan, MirelaUtjecaj dodatka meda na kinetiku fermentacije i antibakterijska svojstva probiotičkih fermentiranih mlijeka, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
44.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Krstanović, Vinko; Milaković, Zlata; Hardi, JovicaInfluence of honey addition on quality of cow and goat milk fermented with Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb12 during storage // Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Gagula, GoranPredictive modeling of Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 growth in cow’s, goat’s and soy milk // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 220-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Krstanović, Vinko; Koceva Komlenić, DaliborkaFermentation of Honey- Sweetened Soymilk with Bifidobacterium Lactis Bb-12 and Bifidobacterium Longum Bb-46 : Fermentation Activity of Bifidobacteria and in Vitro Antagonistic Effect Against Listeria Monocytogenes FSL N1-017 // Czech journal of food sciences, 30 (2012), 4; 321-329 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Plavšić, JosipaPARAMETRI PROIZVODNJE I SVOJSTVA KOZJEG SIRA PROIZVEDENOG NA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU U BOŠNJACIMA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
48.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Koceva Komlenić, Daliborka; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoConcentration of nutritional important minerals in Croatian goat and cow milk and some dairy products made of these // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 1; 21-25 (recenziran, članak, znanstveni)
-
49.Presečan, SenkaPREBIOTICKI UCINAK MEDA I ANTAGONIZAM PROBIOTICKE BAKTERIJE Lactobacillus casei PREMA Listeria monocytogenes TIJEKOM CUVANJA FERMENTIRANIH MLIJEKA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
50.Marketanović, ŽeljkaANALIZA TEKSTURE POLUTVRDIH SIREVA RAZLIČITIH PROIZVOĐAČ NA HRVATSKOM TRŽIŠTU, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
51.Marketanović, MarijaODREĐIVANJE TEKSTURE AUTOHTONIH OTOČNIH OVČJIH SIREVA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
52.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Kun, Sz.; Havas, P.; Krstanović, VinkoEffect of honey addition on fermentation activity of Lactobacillus casei Lc-01 in cow’s and goat’s milk: A kinetic study // Acta alimentaria, 40 (2010), 2; 270-281 doi:10.1556/AAlim.40.2011.2.11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Kanižai, Gabriella; Lučan, Mirela; Gagula, GoranStudy on Influence of Process Parameters During Malting on Protein Solubility in Bread-Wheat Varieties // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 224-225 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
54.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Božanić, Rajka; Galić, Sabina; Koceva-Komlenić, DaliborkaPrevention of urogenital infections by oral administration of probiotic lactobacilli // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 156-165 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
55.Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, VinkoNutritional and therapeutic value of fermented caprine milk // International journal of dairy technology, 63 (2010), 2; 171-189 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00575.x (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
56.Buljević, MarinaDomaći kozji sir obiteljskog gospodarsta Buljević iz Osijeka, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
57.Kanižaj, MarijanaINHIBICIJA BAKTERIJE Yersiiniia entterocolliittiica BIFIDOGENIM KRAVLJIM, KOZJIM I SOJINIM MLIJEKOM S DODATKOM MEDA TIJEKOM CUVANJA, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
58.Vranić, IvanaReološka i senzorska svojstva kisele sirutke s dodatcima, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
59.Babić, MonikaUtjecaj dodatka meda na fermentaciju kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Lactobacillus casei - 01, 2009., diplomski rad, Prehrambeno – tehnološki fakultet, Osijek
-
60.Holubec, IvanaNovi tip paškog sira, 2009., diplomski rad, Prehrambeno–tehnološki fakultet, Osijek
-
61.Hajnš, PetraInhibicija bakterije Yersinia enterocolitica tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka s dodatkom meda pomoću Lactobacillus casei, 2009., diplomski rad, Prehrambeno – tehnološki fakultet, Osijek
-
62.Logožar, MajaStimulacija rasta probiotičke ABT-5 kulture dodatkom različitih šećera, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
63.Bertović, KristinaAntagonizam Bifidobacterium longum tijekom fermentacije tri vrste mlijeka s dodatkom meda na bakteriju Yersinia enterocolitica, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
64.Franić, DarijaInhibicija rasta bakterije Listeria monocytogenes tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda pomoću Bifidobacterium longum, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
65.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Mastanjević, Krešimir; Babić, Jurislav; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoInhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 96-106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Heček, MartinaAntagonizam Lactobacillus casei tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda na bakteriju Yersinia enterocolitica, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
67.Dodlek, IvanaUtvrđivanje stupnja inhibicije bakterije Listeria monocytogenes tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda pomoću Lactobacillus casei, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
68.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, MatoHeat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 219-224 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
69.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Hardi, JovicaInhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka s dodatkom meda fermentiranog bakterijom Bifidobacterium lactis BB-12 na bakteriju Listeria monocytogenes // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 51-52 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
70.Bačić, SnježanaUtjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
71.Havas, PetraBifidobacterium lactis Bb-12 probiotikus törzs galaktozidáz enzimeinek vizsgálata, 2008., diplomski rad, Faculty of Food Science, Budapest
-
72.Lovak, JustinaFermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
73.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, MatoHeat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Vladić, AleksandraInhibicijski potencijal bakterije Bifidobacterium bifidum Bb-12 prema bakteriji Listeria monocytogenes tijekom skladištenja fermentiranih mlijeka, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
75.Tušak, IvanaPovećanje prehrambene vrijednosti topljenog sira dodatkom izolata bjelančevina biljnog ili životinjskog porijekla, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
76.Ledinski, MirjanaStimulacija rasta probiotičke ABT-2 kulture dodatkom različitih šećera, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
77.Škrbić, DavidParametri proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na obiteljskom gospodarstvu u Vardarcu, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
78.Majačić, MarijaPrebiotički učinak meda na fermentaciju raznih vrsta mlijeka ABT-5 kulturom, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
79.Hajdinjak, ŽeljkoOptimiranje udjela meda za ubrzanje fermentacije raznih vrsta mlijeka s Lactobacillus casei – 01, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
80.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela, Vlainić, MatoInhibition of the in vitro Growth of Salmonella enteritidis D by Goat and Cow Milk Fermented with Probiotic Bacteria Bifidobacterium longum Bb-46 // Czech Journal of Food Sciences, 25 (2007), 6; 351-358 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Bajs, ZlatkoSpecifičnost proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na gospodarstvu u Cretu Bizovačkom po tradicionalnom vlašićkom postupku, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
82.Cekol, IvanaUtjecaj hladne i toplinske sterilizacije na svojstva probiotičkog fermentiranog napitka od sirutke, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
83.Ivančević, NebojšaPovećanje prehrambene vrijednosti krem sira dodatkom izolata bjelančevina biljnog i životinjskog porijekla, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
84.Jakupec, DamirUtvrđivanje udjela kalcija u supernatantu fermentiranih mliječnih napitaka, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
85.Gazibara, DraganUvođenje u proizvodnju kozjeg sira u mljekarskoj industriji "Zdenka", 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
86.Šantak, MartinaProbna proizvodnja namaza na bazi svježeg sira u mljekraskoj industriji "Zdenka", 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
87.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Čuržik, Darko; Lučan, MirelaInhibition of growth of Staphylococcus aureus by goat's and cow's milk fermented with Bifidobacterium longum Bb-46 // Acta Alimentaria, 36 (2007), 2; 163-172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
88.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Vlainić Mato; Lučan, Mirela; Pavlović, HrvojeHladna i topla sterilizacija fermentirane sirutke od kozjeg i kravljeg mlijeka: utjecaj na svojstva, sastav i inhibicijski potencijal prema odabranim patogenim mikroorganizmima // Zbornik sažetaka 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
89.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Lučan, MirelaInhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermophilus) on the growth of some uropathogenic Candida albicans strains // Proceedings of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, 2006. str. 222-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
90.Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Pavlović, HrvojeInhibitory Effect of Goat and Cow Milk Fermented by ABT-2 Culture on the Growth of Some Uropathogenic Candida Albicans Strains // Abstract book of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, 2006. str. 38-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
91.Vranić, IvanaPromjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
92.Vučković, BrankaUtjecaj dodatka meda na fermentaciju kozjeg mlijeka odabranim sojevima bifidobakterija, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
93.Vuksanović, DraganFermentacija kravljeg mlijeka odabranim sojevima industrijskih i humanih bifidobakterija, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
94.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan, MirelaPromjena udjela masnih kiselina tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka ABT-2 kulturom // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 113-124 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
95.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balaž, Denis; Hardi, Jovica; Lučan, MirelaUtjecaj dodataka inulina te mliječne i octene kiseline na reološka svojstva tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
96.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan , MirelaInhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka fermentiranog bakterijom Bifidobacterium longum Bb-46 na rast uropatogenog soja Candida albicans // Mljekarstvo, 54 (2004), 4; 285-297 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)