Pregled po CROSBI profilu: Mirela Lučan Čolić (CROSBI Profil: 21933, MBZ: 262174)
Pronađeno 96 radova
-
1.Antunović, Martina; Lučan Čolić, MirelaJogurt - vaša čašica zdravlja i sreće, 2023. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
2.Nakov, Gjore; Trajkovska, Biljana; Atanasova- Pancevska, Natalija; Daniloski, Davor; Ivanova, Nastia; Lučan Čolić, Mirela; Jukić, Marko; Lukinac, JasminaThe Influence of the Addition of Hemp Press Cake Flour on the Properties of Bovine and Ovine Yoghurts // Foods, 12 (2023), 5; 958, 20 doi:10.3390/foods12050958 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Lučan Čolić, Mirela; Antunović, MartinaCurrent Trends in Buttermilk Utilization: A Quick Overview // Book of Abstracts 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, 2022. str. 123-123 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Lukinac, Jasmina; Koceva Komlenić, Daliborka; Lučan Čolić, Mirela; Nakov, Gjore; Jukić, MarkoModelling the browning of bakery products during baking: a review // Ukrainian food journal, 11 (2022), 2; 217-234 doi:10.24263/2304-974x-2022-11-2-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Lučan Čolić, Mirela; Antunović, Martina; Mihalina, MarkoCharacteristics of functional cheese spread enriched with pumpkin seed oil // Book of Abstracts 32nd International Scientific- Expert Conference of Agriculture and Food Industry
Sarajevo, 2022. str. 18-18 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Antunović, Martina; Lučan Čolić, MirelaTajna zdravog organizma - mlijeko i mliječni proizvodi, 2022. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
7.Antunović, Martina; Lučan Čolić, MirelaIce cream as a functional food: An overview of the technological, sensory and nutritional properties // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Antunović, Martina; Kovač Tomas, Marija; Šarić, Antonija; Lučan Čolić, Mirela; Babić, Jurislav; Kovač, TihomirAflatoxin M1 in milk and dairy products – A mini review // Croatian journal of food science and technology, 14 (2022), 2; 235-248 doi:10.17508/CJFST.2022.14.2.08 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Antunović, Martina; Lučan Čolić, MirelaOccurrence of AFM1 in various types of cheeses: an overview // Book of abstracts / The 7th international scientific meeting "Mycology, mycotoxicology, and mycoses",
Novi Sad: Matica Srpska, 2022. str. 11-11 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Antunović, Martina; Lučan Čolić, Mirela; Kovač, TihomirAflatoxin M1 in milk – An overview // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation Book of Abstracts / Sviličić Petrić, Ines ; Leboš Pavunc, Andreja ; Šantić, Marina ; Kifer, Domagoj (ur.).
Sveti Martin na Muri: Croatian Microbiological Society, 2022. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Lučan Čolić, Mirela; Blažić, Marijana; Hardi, JovicaMlaćenica - visokovrijedan nusproizvod proizvodnje maslaca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 367-396 -
12.Lučan Čolić, Mirela; Hardi, Jovica; Dujmović, Lidija; Tomljanović, MarijanaThe effect of pumpkin seeds addition on the characteristics of cream cheese // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Faculty of Pharmacy University of Tuzla, 2021. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Petrović, MatijaTehnologija proizvodnje ekstra tvrdih i tvrdih sireva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Lučan, Mirela; Ranilović, Jasmina; Slačanac, Vedran; Cvetković, Tanja; Primorac, Ljiljana; Gajari, Davorka; Tomić Obrdalj, Helena; Jukić, Marko; Lukinac Čačić, JasminaPhysico-chemical properties, spreadability and consumer acceptance of low-sodium cream cheese // Mljekarstvo, 70 (2020), 1; 13-27 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Tomljanović, MarijanaIspitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinih sjemenki, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
16.Mihalina, MarkoRazvoj i ispitivanje kakvoće sirnog namaza s dodatkom bučinog ulja, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
17.Ela PuškarićUtjecaj načina pripreme i udjela bučinih sjemenki na prihvatljivost sirnog namaza, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
18.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Krešimir; Mastanjević, Kristina; Lučan, Mirela; Popovici, Cristina; Nakov, Gjore; Lukinac, JasminaInfluence of damaged starch on the quality parameters of wheat dough and bread // Ukrainian food journal, 21 (2019), 8; 512-521 doi:10.24263/2304-974X-2019-8-3-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Mastanjević, KrešimirCraft brewing – is it really about the sensory revolution? // Kvasny prumysl, 65 (2019), 1; 13-16 doi:10.18832/kp2019.65.13 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Lučan, Mirela; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Slačanac, VedranKiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem / Božanić, Rajka (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018. str. 78-78 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Kojić, NatašaKiselinsko-toplinska koagulacija mlijeka pomoću različitih organskih kiselina, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
22.Huđek, AntoniaIspitivanje mogućnosti zamjene natrijevog klorida kalijevim kloridom u proizvodnji kuhanog sira, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, Osijek
-
23.Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, Kristina; Lučan, MirelaApplication of computer vision and image analysis method in cheese-quality evaluation: a review // Ukrainian food journal, 7 (2018), 2; 192-214 doi:10.24263/2304-974x-2018-7-2-4 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
24.Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, Kristina; Ivešić, Ivona; Lučan, MirelaApplication of image analysis method in evaluation of melting and oiling-off properties of mozzarella cheese // Proceedings of the 7th International Specialized Scientific and Practical Conference
Kijev: NUFT, 2018. str. 77-79 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Lučan, Mirela; Slačanac. Vedran; Hardi, Jovica Lukinac Čačić, JasminaTHE POSSIBILITY OF THE APPLICATION OF FRUIT JUICES IN THE COAGULATION OF MILK FOR COOKED CHEESE PRODUCTION // Book of abstracts of the 10th International Scientific and Professional Conference With Food to Health / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, Faculty of Pharmacy University of Tuzla, 2017. str. 152-152 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)