Pregled po CROSBI profilu: Samir Kalit (CROSBI Profil: 21864, MBZ: 259500)
Pronađeno 127 radova
-
1.Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, SamirProbiotic dairy-based desserts with cocoa addition // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture
Zagreb, 2023. str. 374-379 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Şafak, Havva; Gün, İlhan; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirPhysico-Chemical, Microbiological and Sensory Properties of Water Kefir Drinks Produced from Demineralized Whey and Dimrit and Shiraz Grape Varieties // Foods, 12 (2023), 9; 1851, 16 doi:10.3390/foods12091851 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, Samir; Kazalac, Josipa; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Tudor Kalit, MilnaThe Potential of Using Istrian Albumin Cheese Whey in the Production of Whey Distillate // Fermentation, 9 (2023), 2; 192, 11 doi:10.3390/fermentation9020192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Levak, Stefani; Kos, Ivica; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaSensory properties of semi-hard goat cheese at different ripening times in oil // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 206-206 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Tudor Kalit, Milna; Janda, Dana; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirBioaktivni peptidi iz sira // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 403-408 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Rajnović, Ivana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Prđun, Saša; Kalit, SamirThe potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 363-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaZašto priča prodaje sir? // Zbornik radova 24. savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj.
Seget Donji, 2022. str. 81-90 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
8.Kalit, SamirHrvatska - mediteranska kolijevka sirarstva, 2022. (popularni rad).
-
9.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Rako, AnteHrvatska u povijesnom kontekstu svjetskog sirarstva // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. 10-10 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
10.Tudor Kalit, Milna; Levak, Stefani; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Kos, Ivica; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirSenzorska svojstva polutvrdog kozjega sira koji zrije u ulju // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. - (predavanje, sažetak, znanstveni) -
11.Bendelja Ljoljić, Darija; Kazalac, Josipa; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marina; Maslov Bandić, Luna; Kalit, SamirSirutka kao sirovina u proizvodnji jakih alkoholnih pića // Zbornik sažetaka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka
Rovinj, Hrvatska: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 42-43 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
12.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirUtjecaj udjela mliječne masti na teksturu i senzorska svojstva bračke skute // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 97-97 (poster, sažetak, znanstveni) -
13.Levak, Stefani; Rako, Ante; Dolenčić Špehar, Iva; Kalit, Samir; Dabo, Antonija; Tudor Kalit, MilnaProteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 78-78 (poster, sažetak, znanstveni) -
14.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Rako, AnteJe li Hrvatska kolijevka sirarstva? // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 35-35 (plenarno, sažetak, znanstveni) -
15.Tudor Kalit, Milna; Rudar, Andrea; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Kalit, SamirUtjecaj količine dodatka limunske kiseline na sastav, randman i senzorska svojstva skute // 44. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 39-39 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
16.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Radeljević, Biljana; Jelić, Marko; Mandinić, Sandra; Frece, Jadranka; Kalit, SamirEffects of the Autochthonous Probiotic Bacteria Lactobacillus plantarum B and Lactococcus lactis Subsp. lactis S1 on the Proteolysis of Croatian Cheese Ripened in a Lambskin Sack (Sir iz Mišine) // Fermentation, 8 (2022), 382, 10 doi:10.3390/fermentation8080382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Levak, Stefani; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2022. str. 255-256 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Zamberlin, Šimun; Kalit, SamirContribution of salt content to the ripening process of Croatian hard sheep milk cheese (Brač cheese) // LWT - Food Science and Technology, 162 (2022), 113506, 7 doi:10.1016/j.lwt.2022.113506 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Josipa KazalacPotencijal korištenja sirutke u proizvodnji alkoholnog pića, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
20.Matutinović, Siniša; Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirInfluence of the Ratio of Sheep and Cow Milk on the Composition and Yield Efficiency of Lećevački Cheese // Fermentation, 7 (2021), 4; 274, 10 doi:10.3390/fermentation7040274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Kalit, Samir; Lovrinov, Roberta; Tudor Kalit, Milna; Cerjak, MarijaConsumers’ perception of the connection of Škripavac cheese with the area of its production // Zbornik sažetaka 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2021. str. 93-94 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Knežević, Dražen; Hengl, Brigita; Matković, Kristina; Kalit, Samir; Benić, Miroslav; Solić, Drago; Stručić, Danijela; Đidara, Mislav; Gantner, Vesna; Šperanda, MarcelaProcjena dobrobiti i zdravstveno stanje vimena na farmama za mliječne krave // Zbornik radova / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2021. str. 239-250 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Anušić, Jasna; Rako, AnteThe Influence of Milk Standardization on Chemical Composition, Fat and Protein Recovery, Yield and Sensory Properties of Croatian PGI Lički Škripavac Cheese // Foods, 10 (2021), 4; 376-381 doi:10.3390/foods10040690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaProizvodnja fermentiranih mlijeka u malim pogonima na OPG-ovima // Zbornik radova 22. Savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u RH
online, 2020. str. 85-92 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
25.Tudor Kalit, Milna; Lojbl, Tihana; Rako, Ante; Gün, Ilhan; Kalit, SamirBiochemical changes during ripening of cheeses in an animal skin // Mljekarstvo, 70 (2020), 4; 225-241 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0401 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Kalit, Samir; Rako, Ante; Salajpal, Krešimir; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj vremena čuvanja na teksturu i svojstvo škripavosti sira lički škripavac // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 247-247 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Tudor Kalit, Milna; Šuša, Matea; Tomić Maksan, Marina; Kalit, SamirStavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje // Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 104-108 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
28.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirEffect of sheep’s milk composition on strength and syneresis of rennet-induced milk gel during lactation // Food technology and biotechnology, 57 (2019), 3; 426-433 doi:10.17113/ftb.57.03.19.6218 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
29.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirEffect of salt in moisture content on proteolysis and texture development in Brački cheeses during ripening // Conference abstract book
Barcelona, Španjolska, 2019. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Tudor Kalit, Milna; Tešinski, Dora; Jurišić, Vanja; Rako, Ante; Kalit, SamirZbrinjavanje sirutke na OPG-u // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma
Vodice, Hrvatska, 2019. str. 603-607 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
31.Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj udjela kalcija u ovčjem mlijeku na tvrdoću i sposobnost sinereze sirnog gruša // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, 2019. str. 475-479 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Petrović, Denis; Kalit, SamirEffect of composition and proteolysis on textural characteristics of Croatian cheese ripen in a lamb skin sack (Sir iz mišine) // Mljekarstvo, 69 (2019), 1; 21-29 doi:10.15567/mljekarstvo.2019.0102 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Samaržija, Dubravka, Kalit, Samir, Antunac, NevenProizvodnja ovčjih i kozjih sireva. Zagreb: Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza, 2018 (prirucnik)
-
34.Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirCharacterization of Preveli cheese, traditional Croatian dried acid-coagulated cheese // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 4; 810-822 doi:10.5513/JCEA01/19.4.2202 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Levak, Martina; Kalit, SamirUtjecaj trajanja zagrijavanja sirutke na teksturu i iskoristivost proteina i masti u proizvodnji bračke skute // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska, 2018. str. 51-52 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Vrdoljak, Marija; Mikulec, Nataša; Markov, Ksenija; Kalit, Samir; Frece, JadrankaAromatic compounds of cheese ripening in animal skin: An overview // Journal of Central European agriculture, 19 (2018), 2; 318-334 doi:10.5513/JCEA01/19.2.2154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Ljubičić Iva; Radeljević, Biljana; Frece, JadrankaInfluence of the Probiotic Cultures on Proteolysis Patterns of Croatian Cheese in Lambskin Sack // Book of Abstracts (NUTRICON) / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2018. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Soldo, Barbara; Ljubenkov, IvicaNutritional characteristics of Croatian whey cheese (Bračka skuta) produced in different stages of lactation // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 96 (2018), 657-662 doi:10.1016/j.lwt.2018.06.024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Kalit, SamirRecovery of milk fat to Škripavac cheese produced from standardised milk // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 227-227 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
40.Kirdar, Seval Sevgi; Kursun Yurdakul, Ozen; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaMicrobiological changes throughout ripening of Keş cheese // Journal of Central European Agriculture, 19 (2018), 1; 61-71 doi:10.5513/JCEA01/19.1.2024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Kalit, SamirKvasci i plijesni u mliječnim proizvodima // 19. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u RH i 18. izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva / Sinković, Tajana (ur.).
Zagreb, 2017. str. 79-88 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
42.Anušić, JasnaUtjecaj standardizacije mlijeka na randman sira škripavca, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
43.Monika, PećnikPatvorenje ovčjih i kozjih sireva na tržištu Republike Hrvatske, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
44.Magdalena, VnučecImplementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
45.Wendorff, William, L.; Kalit, SamirHandbook of Milk of Non-Bovine Mammals, 2017 (monografija)
-
46.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Petrović, D; Kalit, SamirProteolytic and textural changes during ripening of cheese in a sack // Abstract Book of The Food-3 International Conference / Satchanska, Galina (ur.).
Sofija: New Bulgarian University, Sofia, Bulgaria, 2017. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Milna Tudor Kalit; Iva Dolenčić Špehar; Krešimir Salajpal; Dubravka Samaržija; Samir KalitThe influence of milk standardisation on the sensory properties of Škripavac cheese // Book of Abstracts
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Rako, AnteUtjecaj sastava ovčjeg mlijeka na proteolitičke i teksturne promjene bračkog sira tijekom zrenja, 2016., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
49.Kalit, SamirNova dostignuća u proizvodnji sira // 42. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 36-37 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Kalit, SamirThe Oxford Companion to Cheese, 2016 (monografija)