Pregled po CROSBI profilu: Samir Kalit (CROSBI Profil: 21864, MBZ: 259500)
Pronađeno 127 radova
-
1.Dolenčić Špehar, Iva; Sandra Mandinić, Sandra; Darija Bendelja Ljoljić, Darija; Tudor Kalit, Milna; Zamberlin, Šimun; Kos, Ivica; Kalit, SamirProbiotic dairy-based desserts with cocoa addition // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture
Zagreb, 2023. str. 374-379 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Şafak, Havva; Gün, İlhan; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirPhysico-Chemical, Microbiological and Sensory Properties of Water Kefir Drinks Produced from Demineralized Whey and Dimrit and Shiraz Grape Varieties // Foods, 12 (2023), 9; 1851, 16 doi:10.3390/foods12091851 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, Samir; Kazalac, Josipa; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Tudor Kalit, MilnaThe Potential of Using Istrian Albumin Cheese Whey in the Production of Whey Distillate // Fermentation, 9 (2023), 2; 192, 11 doi:10.3390/fermentation9020192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Levak, Stefani; Kos, Ivica; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaSensory properties of semi-hard goat cheese at different ripening times in oil // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 206-206 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Tudor Kalit, Milna; Janda, Dana; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirBioaktivni peptidi iz sira // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 403-408 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Rajnović, Ivana; Hulak, Nataša; Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Prđun, Saša; Kalit, SamirThe potential of using Saccharomyces boulardii yeast in fermented milk products // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture : Proceedings / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 363-367 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaZašto priča prodaje sir? // Zbornik radova 24. savjetovanja uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj.
Seget Donji, 2022. str. 81-90 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
8.Kalit, SamirHrvatska - mediteranska kolijevka sirarstva, 2022. (popularni rad).
-
9.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Rako, AnteHrvatska u povijesnom kontekstu svjetskog sirarstva // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. 10-10 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
10.Tudor Kalit, Milna; Levak, Stefani; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Kos, Ivica; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirSenzorska svojstva polutvrdog kozjega sira koji zrije u ulju // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. - (predavanje, sažetak, znanstveni) -
11.Bendelja Ljoljić, Darija; Kazalac, Josipa; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Mihaljević Žulj, Marina; Maslov Bandić, Luna; Kalit, SamirSirutka kao sirovina u proizvodnji jakih alkoholnih pića // Zbornik sažetaka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka
Rovinj, Hrvatska: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 42-43 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
12.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirUtjecaj udjela mliječne masti na teksturu i senzorska svojstva bračke skute // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 97-97 (poster, sažetak, znanstveni) -
13.Levak, Stefani; Rako, Ante; Dolenčić Špehar, Iva; Kalit, Samir; Dabo, Antonija; Tudor Kalit, MilnaProteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 78-78 (poster, sažetak, znanstveni) -
14.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Rako, AnteJe li Hrvatska kolijevka sirarstva? // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 35-35 (plenarno, sažetak, znanstveni) -
15.Tudor Kalit, Milna; Rudar, Andrea; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Kalit, SamirUtjecaj količine dodatka limunske kiseline na sastav, randman i senzorska svojstva skute // 44. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 39-39 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
16.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Radeljević, Biljana; Jelić, Marko; Mandinić, Sandra; Frece, Jadranka; Kalit, SamirEffects of the Autochthonous Probiotic Bacteria Lactobacillus plantarum B and Lactococcus lactis Subsp. lactis S1 on the Proteolysis of Croatian Cheese Ripened in a Lambskin Sack (Sir iz Mišine) // Fermentation, 8 (2022), 382, 10 doi:10.3390/fermentation8080382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Levak, Stefani; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2022. str. 255-256 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Zamberlin, Šimun; Kalit, SamirContribution of salt content to the ripening process of Croatian hard sheep milk cheese (Brač cheese) // LWT - Food Science and Technology, 162 (2022), 113506, 7 doi:10.1016/j.lwt.2022.113506 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Josipa KazalacPotencijal korištenja sirutke u proizvodnji alkoholnog pića, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
20.Matutinović, Siniša; Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirInfluence of the Ratio of Sheep and Cow Milk on the Composition and Yield Efficiency of Lećevački Cheese // Fermentation, 7 (2021), 4; 274, 10 doi:10.3390/fermentation7040274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Kalit, Samir; Lovrinov, Roberta; Tudor Kalit, Milna; Cerjak, MarijaConsumers’ perception of the connection of Škripavac cheese with the area of its production // Zbornik sažetaka 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek, 2021. str. 93-94 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Knežević, Dražen; Hengl, Brigita; Matković, Kristina; Kalit, Samir; Benić, Miroslav; Solić, Drago; Stručić, Danijela; Đidara, Mislav; Gantner, Vesna; Šperanda, MarcelaProcjena dobrobiti i zdravstveno stanje vimena na farmama za mliječne krave // Zbornik radova / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2021. str. 239-250 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Anušić, Jasna; Rako, AnteThe Influence of Milk Standardization on Chemical Composition, Fat and Protein Recovery, Yield and Sensory Properties of Croatian PGI Lički Škripavac Cheese // Foods, 10 (2021), 4; 376-381 doi:10.3390/foods10040690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaProizvodnja fermentiranih mlijeka u malim pogonima na OPG-ovima // Zbornik radova 22. Savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u RH
online, 2020. str. 85-92 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
25.Tudor Kalit, Milna; Lojbl, Tihana; Rako, Ante; Gün, Ilhan; Kalit, SamirBiochemical changes during ripening of cheeses in an animal skin // Mljekarstvo, 70 (2020), 4; 225-241 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0401 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Kalit, Samir; Rako, Ante; Salajpal, Krešimir; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj vremena čuvanja na teksturu i svojstvo škripavosti sira lički škripavac // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 247-247 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Tudor Kalit, Milna; Šuša, Matea; Tomić Maksan, Marina; Kalit, SamirStavovi potrošača o sirevima tradicionalne i industrijske proizvodnje // Proceedings of the 55th Croatian & 15th International Symposium on Agriculture / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 104-108 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
28.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirEffect of sheep’s milk composition on strength and syneresis of rennet-induced milk gel during lactation // Food technology and biotechnology, 57 (2019), 3; 426-433 doi:10.17113/ftb.57.03.19.6218 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
29.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirEffect of salt in moisture content on proteolysis and texture development in Brački cheeses during ripening // Conference abstract book
Barcelona, Španjolska, 2019. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Tudor Kalit, Milna; Tešinski, Dora; Jurišić, Vanja; Rako, Ante; Kalit, SamirZbrinjavanje sirutke na OPG-u // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma
Vodice, Hrvatska, 2019. str. 603-607 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
31.Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj udjela kalcija u ovčjem mlijeku na tvrdoću i sposobnost sinereze sirnog gruša // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, 2019. str. 475-479 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Petrović, Denis; Kalit, SamirEffect of composition and proteolysis on textural characteristics of Croatian cheese ripen in a lamb skin sack (Sir iz mišine) // Mljekarstvo, 69 (2019), 1; 21-29 doi:10.15567/mljekarstvo.2019.0102 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Samaržija, Dubravka, Kalit, Samir, Antunac, NevenProizvodnja ovčjih i kozjih sireva. Zagreb: Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza, 2018 (prirucnik)
-
34.Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirCharacterization of Preveli cheese, traditional Croatian dried acid-coagulated cheese // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 4; 810-822 doi:10.5513/JCEA01/19.4.2202 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Levak, Martina; Kalit, SamirUtjecaj trajanja zagrijavanja sirutke na teksturu i iskoristivost proteina i masti u proizvodnji bračke skute // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka sa međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska, 2018. str. 51-52 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Vrdoljak, Marija; Mikulec, Nataša; Markov, Ksenija; Kalit, Samir; Frece, JadrankaAromatic compounds of cheese ripening in animal skin: An overview // Journal of Central European agriculture, 19 (2018), 2; 318-334 doi:10.5513/JCEA01/19.2.2154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Ljubičić Iva; Radeljević, Biljana; Frece, JadrankaInfluence of the Probiotic Cultures on Proteolysis Patterns of Croatian Cheese in Lambskin Sack // Book of Abstracts (NUTRICON) / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2018. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Soldo, Barbara; Ljubenkov, IvicaNutritional characteristics of Croatian whey cheese (Bračka skuta) produced in different stages of lactation // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 96 (2018), 657-662 doi:10.1016/j.lwt.2018.06.024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Kalit, SamirRecovery of milk fat to Škripavac cheese produced from standardised milk // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 227-227 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
40.Kirdar, Seval Sevgi; Kursun Yurdakul, Ozen; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaMicrobiological changes throughout ripening of Keş cheese // Journal of Central European Agriculture, 19 (2018), 1; 61-71 doi:10.5513/JCEA01/19.1.2024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Kalit, SamirKvasci i plijesni u mliječnim proizvodima // 19. savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u RH i 18. izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva / Sinković, Tajana (ur.).
Zagreb, 2017. str. 79-88 (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
42.Anušić, JasnaUtjecaj standardizacije mlijeka na randman sira škripavca, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
43.Monika, PećnikPatvorenje ovčjih i kozjih sireva na tržištu Republike Hrvatske, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
44.Magdalena, VnučecImplementacija HACCP-a u odobrenom objektu za preradu mlijeka malog kapaciteta, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
45.Wendorff, William, L.; Kalit, SamirHandbook of Milk of Non-Bovine Mammals, 2017 (monografija)
-
46.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Petrović, D; Kalit, SamirProteolytic and textural changes during ripening of cheese in a sack // Abstract Book of The Food-3 International Conference / Satchanska, Galina (ur.).
Sofija: New Bulgarian University, Sofia, Bulgaria, 2017. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Milna Tudor Kalit; Iva Dolenčić Špehar; Krešimir Salajpal; Dubravka Samaržija; Samir KalitThe influence of milk standardisation on the sensory properties of Škripavac cheese // Book of Abstracts
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Rako, AnteUtjecaj sastava ovčjeg mlijeka na proteolitičke i teksturne promjene bračkog sira tijekom zrenja, 2016., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
49.Kalit, SamirNova dostignuća u proizvodnji sira // 42. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 36-37 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Kalit, SamirThe Oxford Companion to Cheese, 2016 (monografija)
-
51.Vrdoljak, MarijaProbiotičke kulture Lactobacillus plantarum B i Lactococcus lactis subsp. lactis S1 u poboljšanju funkcionalnih svojstava sira iz mišine, 2016., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
52.Kalit, Samir; Matić, Ante; Salajpal, Krešimir; Sarić, Zlatan; Tudor Kalit, MilnaProteolysis of Livanjski cheese during ripening // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 4; 1320-1330 doi:10.5513/JCEA01/17.4.1852 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirProfil masnih kiselina bračke skute // Zbornik sažetaka 42. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Dobranić, Vesna; Kalit, Samir; Krapljan, Višnja; Pejaković, AnđelkaPotencijal rasta Listeria monocytogenes u kuhanom siru i siru škripavcu tijekom roka trajanja // Knjiga sažetaka 42. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. str. 91-92 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Pašić, Vedat; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Kalit, SamirThe impact of changes in the milk payment system and season on the hygienic quality of milk // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 3; 629-639 doi:10.5513/JCEA01/17.3.1755 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, DubravkaThe possibilities of milk standardisation in the production of Škripavac cheese // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaHranjiva vrijednost i potrošačka prohvatljivost bračke skute // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma : Zbornik radova = Proceedings / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 360-363 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
58.Pašić, Vedat; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Tudor Kalit, MilnaThe impact of changes in the system of milk payment and season on hygienic quality of milk in Bosnia and Herzegovina // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Kalit, Samir; Kos, Tomislav; Tudor Kalit, Milna; Kos, IvicaThe efficacy of electrolysed oxidizing water as a disinfectant in the dairy industry // Journal of Hygienic Engineering and Design, 12 (2015), 28-32 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Valkaj, KristijanMeđimurski sir turoš u odnosu na varaždinsku prgicu i bjelovarski kvargl – kvalitativne razlike, 2015., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
61.Kalit, Samir; Kos, Tomislav; Tudor Kalit, Milna; Kos, IvicaThe efficacy of electrolysed oxidising water as a disinfectant in the dairy industry. // Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Ohrid: Consulting and Training Centre KEY, 2015. str. 28-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Barukčić, Irena; Božanić, Rajka; Kalit, Samir; Lisak Jakopović, Katarina; Magdić, Višnja; Matijević, Bojan; Perko, Bogdan; Rogelj, Irena; Stručić, DanijelaSirarstvo u teoriji i praksi. Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015 (prirucnik)
-
63.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaSirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 -
64.Đogić, AmelaPrimjena znanstvenih spoznaja u mljekarskoj praksi, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
65.Kos, TomislavPRIMJENA SANITACIJSKIH SREDSTAVA BEZ ISPIRANJA I OSTATAKA U PROIZVODNJI MLIJEKA, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
66.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.Sirarstvo. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)
-
67.Tudor Kalit, Milna; Marković, Ksenija; Kalit, Samir; Vahčić, Nada; Havranek, JasminaApplication of electronic nose and electronic tongue in the dairy industry // Mljekarstvo, 64 (2014), 4; 228-244 doi:10.15567/mljekarstvo.2014.0402 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
68.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Kalit, SamirPovezanost katepsina D sa somatskim stanicama u ovčjem mlijeku // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran ; Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 30-31 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir, Zubović, Marija; Tea, MarkovićChemical and Microbiological Characterization of Turoš Cheese // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 79 (2014), 3; 201-207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Matić, Anto; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Ivanković, Stanko; Sarić, ZlatanConsumers’ preferences and composition of Livanjski cheese in relation to its sensory characteristics // Mljekarstvo, 64 (2014), 3; 170-177 doi:10.15567/mljekarstvo.2014.0304 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
71.Valkaj, Kristijan; Zimmermann, Boris; Kalit, Samir; Rako, Ante; Baranović, GoranSuitability of the infrared spectroscopy and the rheological method for distinguishing traditional cheese from industrial Turoš cheese // Mljekarstvo, 64 (2014), 2; 94-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Matutinović, Siniša; Salajpal, Krešimir; Kalit, SamirVariation in nitrogen components of sheep milk in sub-Mediterranean area // Mljekarstvo, 64 (2014), 1; 27-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Delaš, Ivančica; Kelava, Nikolina; Karolyi, Danijel; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Havranek, JasminaChanges in the composition and sensory properties of Croatian cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) during ripening // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 255-264 doi:10.1111/1471-0307.12117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Klapež, AdrijanaKoncentracija ionskog kalcija u ovčjem mlijeku dalmatinske pramenke, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
75.Kalaš, SandaIzravna prodaja sira, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
76.Valkaj, Kristijan; Cerjak, Marija; Kalit, Samir; Rako, Ante; Wendorff, William L.Do consumers from Međimurje region recognize their autochthonous Turoš cheese? // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 211-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Tudor Kalit Milna; Delaš, Ivančica; Kalit Samir; Havranek, JasminaConsumers' sensory assessment in relation to free fatty acids content throughout ripening of cheese in a sack // Days of veterinary medicine 2013 / Mitrov, D., Pendovski, L., Percinic, F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine, University, 2013. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Mrkonjić Fuka, Mirna; Mutak, Višnja; Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanProcjena antibiotičke rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine // Zbornik radova/Proceedings / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Josip Juraj Strossmayer Zagreb, 2013. str. 770-774 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
79.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Wendorff, William L.Hygienic indicators and chemical composition of Prgica cheese produced from raw and pasteurised milks // Czech journal of food sciences, 31 (2013), 3; 217-221 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Dolenčić Špehar, Iva, Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetection of cathepsin D in ewe milk by Western Blotting method // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 36-41 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
81.Vrdoljak, Josip; Matutinović, Siniša; Salajpal, Krešimir; Kalit, SamirUsporedba promjene vrijednosti ionometrijske i titracijske kiselosti tijekom acidifikacije u proizvodnji svježeg sira // Zbornik sažetaka 40. Simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, Zagreb, 2012. str. 90-91 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
82.Kalit, SamirPrimjena znanosti u mljekarskoj praksi – hrvatska iskustva // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 15-15 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
83.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetekcija katepsina D u ovčjem mlijeku // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.). - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga , 2012.
Lovran, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Tudor Kalit, Milna; Delaš, Ivančica; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaSastav i količina slobodnih masnih kiselina tijekom zrenja sira iz mišine // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanPrirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine // Zbornik radova / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 697-700 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
86.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaPhysicochemical differences between Croatian cheese matured in a lamb skin sack (Sir iz misine) and cheese matured in a rind throughout ripening // International journal of dairy technology, 65 (2012), 4; 555-560 doi:10.1111/j.1471-0307.2012.00851.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
87.Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Kalit, SamirAdvantages and disadvantages of the traditional production as opposed to highly sophisticated industrial production of cheese? // International Conference on Functional Dairy Foods / Singh, R.R.B. (ur.).
Karnal: Intech Printers & Publishers, 2011. str. 6-7 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
88.Matutinović, Siniša; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Vrdoljak, JosipEffects of flock, year and season on the quality of milk from an indigenous breed in the sub-Mediterranean area // Small ruminant research, 100 (2011), 2/3; 159-163 doi:10.1016/j.smallrumres.2011.06.009 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
89.Kelava, Nikolina; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Konjačić, Miljenko; Ivanković, AnteEffect of somatic cell count on milk composition from individual udder quarters // Milchwissenschaft, 66 (2011), 3; 237-238 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
90.Valkaj, Kristijan; Cerjak, Marija; Kalit, SamirSvojstva, poznavanje i potrošnja sira turoša // 46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma, sažeci i radovi / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 894-898 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
91.Pogačić, Tomislav; Kagkli, Dafni-Maria, Sikora, Sanja; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaExperimental approaches for identification of indigenous lactococci isolated from traditional dairy products // Mljekarstvo, 61 (2011), 1; 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
92.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaFizikalno-kemijska razlika sira iz mišine i sira u priridnoj kori // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 83-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
93.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Havranek, JasminaKemijski sastav i mikrobiološka kvaliteta prgice, sira s područja varaždinske regije // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 83-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Havranek, JasminaAn overview of researches on cheeses ripening in animal skin // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 149-155 doi:http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=89040 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
95.Dolenčić Špehar, Iva; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Havranek, JasminaKarakterizacija Prevelog sira // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
96.Pavlinić, Iva; Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Jakaša, Ivone; Havranek, Jasmina; Tudor, Milna; Antunac, NevenInfluence of starter culture on peptide profiles of Krk cheese // Milchwissenschaft, 65 (2010), 3; 262-266 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Havranek, Jasmina; Redžepović, SulejmanIstarski sir – tehnologija i kvaliteta // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 59-60 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Skelin, Andrea; Mrkonjic, Fuka, Mirna; Havranek, Jasmina; Redžepović, SulejmanIstarski sir – tehnologija i kvaliteta // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 59-60 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
99.Matutinović, Siniša; Kalit, Samir; Prpić, Zvonimir; Havranek, JasminaKakvoća ovčjeg mlijeka na području Dalmatinske Zagore // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanje, Zbornik sažetaka / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 97-98 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
100.Kaić, Dubravka; Kalit, Samir; Tudor, Milna; Vrdoljak, MarijaHigijenska kvaliteta ovčjeg mlijeka za proizvodnju autohtonog sira iz mišine u zaleđu Šibenika // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 57-58 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)