Pregled po CROSBI profilu: Ana Jeromel (CROSBI Profil: 21126, MBZ: 222710)
Pronađeno 177 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Herak Ćustić, Mirjana; Palčić, Igor; Petek, Marko; Čoga, Lepomir; Jeromel, Ana; Bronić, Josip; Pasković, IgorUčinak terroira i biogenih elemenata na kvalitetu i konkurentnost Malvazije istarske. Zagreb: Stega tisak, 2015 (prirucnik)
-
2.Karoglan Kontić, Jasminka; Mirošević, Nikola; Jeromel, Ana; Maletić, Edi; Karoglan, Marko; Preiner, Darko95 godina u službi vinogradarstva i vinarstva, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo. Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2014 (monografija)
-
1.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz IvanaAN INFLUENCE OF DIFFERENT YEAST SPECIES ON WINE AROMA COMPOSITION // FERMENTED BEVERAGES / GRUMEZESCU, ALEXANDRU MIHAI ; HOLBAN, ALINA MARIA (ur.).
Duxford: Elsevier, 2019. str. 171-285 doi:10.1016/B978-0-12-815271-3.00006-3 -
2.Maslov Bandić, Luna; Viskić, Marko; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaVarietal thiols in grape and wine // A closer look at grapes, wines and winemaking / Perez, Joni (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2018. str. 43-74 -
3.Orlić, Sandi; Jeromel, AnaTehnologija vina // Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Grba, Slobodan (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010. str. 131-188 -
1.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, MarinaKvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
1.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Kozina, Bernard; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Volarević, Josip; Jeromel, AnaThe Effect of Seed Removal and Extraction Time on the Phenolic Profile of Plavac Mali Wine // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5411, 12 doi:0.3390/app13095411 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Tomašević, Marina; Lukić, Katarina; Ćurko, Natka; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tuščić, Valentina; Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, KarinThe Influence of Grape Clone and Yeast Strain on Varietal Thiol Concentrations and Sensory Properties of Graševina Wines // Foods, 12(5) (2023), 985, 12 doi:10.3390/foods12050985 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Šikuten, Iva; Kozina, Bernard; Jeromel, Ana; Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaSenzorna ocjena pjenušavog vina ´Graševina´ klon OB- 435 // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 6; 100-106 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Tomašević, Marina; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Lukić, Katarina; Jagatić Korenika, Ana- Marija; Preiner, Darko; Jeromel, AnaVarietal thiols in Pošip wines: Effect of clone selection // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 114-121 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Šikač, Iva; Jeromel, Ana; Tomaz, Ivana; Kozina, Bernard; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na aromatski profil pjenušavih vina // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 66-77 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Vincek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- MarijaUTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP' // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 58-64 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Skendrović Babojelić, Martina; Jeromel, AnaAroma Profile of Monovarietal Pét-Nat Ciders: The Role of Croatian Traditional Apple Varieties // Horticulturae, 8 (2022), 8; 689, 17 doi:10.3390/horticulturae8080689 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Peršurić Palčić, Ana; Jeromel, Ana; Pecina, Marija; Palčić, Igor; Gluhić, David; Petek, Marko; Herak Ćustić, MirjanaDecreased Leaf Potassium Content Affects the Chemical Composition of Must for Sparkling Wine Production // Horticulturae, 8 (2022), 6; 512, 15 doi:10.3390/horticulturae8060512 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljevć Žulj, MarinThe Effect of Bentonite Agents on the Aroma Composition of Sauvignon Blanc Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 87 (2022), 1; 51-60 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaComparison of different maceration and non-maceration treatments for enhancement of phenolic composition, colour intensity, and taste attributes of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) white wines // Journal of Food Composition and Analysis, 109 (2022), 104472, 11 doi:10.1016/j.jfca.2022.104472 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Leis, Dorothea; Viskić, Marko; Jeromel, Ana; Maslov Bandić, Luna; leitner, ErichAnalysis of Varietal Thiols in Sauvignon Blanc Wines—Optimization of a Solid-Phase Extraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry Method // Food analytical methods, 15 (2022), 6; 1-15 doi:10.1007/s12161-021-02200-3 (recenziran, članak, znanstveni)
-
12.Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaUtjecaj inkapsuliranog kvasca na kakvoću pjenušavog ružičastog vina ´Teran´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 6; 92-99 doi:10.31727/gzb.44.6.10 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Plavša, Tomislav; Andabaka, Željko; Palčić, Igor; Jeromel, AnaMogućnosti promjene sadržaja etanola i ukupne kiselosti vina korištenjem Saccharomyces cerevisiae kvasaca // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 40-46 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Tuščić, Valentina; Preiner, D; Andabaka, Ž; Stupić, D; Marković. Z; Jagatić Korenika, AM; Šikuten, I; Štambuk, P; Tomaz, I; Jeromel, AUtjecaj inaktivnih kvasaca na polifenolni sastav grožđa sorte Plavina // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 68-74 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Babić, Iva; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- MarijaUtjecaj kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na kemijski sastav vina sorte ´Frankovka´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 48-56 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Tomislav, Plavša; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Jeromel, AnaInfluence of different malolactic fermentation techniques on changes in chemical properties and volatile compounds of cv. Teran red wine (Vitis vinifera L.) // Journal of Central European Agriculture, 22 (2021), 3; 582-595 doi:/10.5513/JCEA01/22.3.3172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Marinov, Luka; Jeromel, Ana; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUčinak sekvencijalne fermentacije s kvascima Lachancea thermotolerans i Torulaspora delbrueckii na kemijski sastav vina ´Malvazija istarska´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 4; 56-66 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Alpeza, Ivana; Maslov, Luna; Linke, Ivna; Jeromel, AnaAtypical aging off-flavour and relation between sensory recognition and 2-aminoacetophenone in Croatian wines // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 2; 408-419 doi:/10.5513/JCEA01/22.2.3103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Plichta, Vedran; Jeromel, AnaImpact of commercial yeasts on phenolic profile of Plavac Mali wines from Croatia // Fermentation, 7 (2021), 2; 92, 12 doi:10.3390/fermentation7020092 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Karakaš, Darija; Anić, Marina; Karoglan , MarkoUtjecaj mikorize na kemijski sastav vina ´Portugizac´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 3; 33-40 doi:10.31727/gzb.44.3.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Viskić, Marko; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, AnaNMR in the Service of Wine Differentiation // Foods, 10 (2021), 1; 120-142 doi:10.3390/foods10010120 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Lavrić, Marina; Šimić, Branimir; Jeromel, AnaInfluence of L. thermotolerans and S. cerevisiae Commercial Yeast Sequential Inoculation on Aroma Composition of Red Wines (Cv Trnjak, Babic, Blatina and Frankovka) // Fermentation, 7 (2021), 1; 4, 20 doi:10.3390/fermentation7010004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Marinov, Luka; Anđelini, Dominik; Jeromel, AnaKvasci i kiselinski profil vina // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 4; 861-869 doi:10.5513/JCEA01/21.4.2833 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Peršurić Palčić, Ana; Jeromel, Ana; Pecina, Marija; Palčić, Igor; Gluhić, David; Herak Ćustić, MirjanaUtjecaj folijarne gnojidbe na osnovni kemijski sastav mošta cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Glasnik Zaštite Bilja, 43 (2020), 4; 32-38 (recenziran, članak, znanstveni)
-
25.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaVolatile Profile Characterization of Croatian Commercial Sparkling Wines // Molecules, 25 (2020), 18; 4349, 24 doi:10.3390/molecules25184349 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Biloš, Josipa; Kozina, Bernard; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Jeromel, AnaEffect of Different Reducing Agents on Aromatic Compounds, Antioxidant and Chromatic Properties of Sauvignon Blanc Wine // Foods, 9 (2020), 8; 996, 17 doi:10.3390/foods9080996 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Jeromel, AnaAromatski profil pjenušavih vina Zagrebačke županije // Glasnik zaštite bilja, 6 (2019), 104-110 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Buljević, Nina; Jeromel, AnaTradicija proizvodnje i kakvoća crnih vina općine Postira, vinogorja Brač // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 5; 28-37 doi:10.31727/gzb.42.5.4 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaKemijska i senzorna karakterizacija vina Chardonnay // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 3; 96-101 doi:10.31727/gzb.42.3.12 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Tartaro Bujak, Ivana; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Mihaljević, BrankaGamma irradiation as pre-fermentative method for improving wine quality // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 101 (2019), 175-182 doi:10.1016/j.lwt.2018.11.016 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Karoglan, Marko; Maslov Bandić, Luna; Osrečak, Mirela; Mihaljević Žulj, Marin; Kozina, Bernard; Jeromel, AnaAmino acid composition of white grape juices as affected by soil urea fertilization // Journal of Agricultural Science and Technology, 21 (2019), 6; 1507-1520 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Maslov Bandić, Luna; Mihaljević Žulj, Marin; Fruk, Goran; Skendrović Babojelić, Martina; Jemrić, Tomislav; Jeromel, AnaThe profile of organic acids and polyphenols in apple wines fermented with different yeast strains // Journal of food science and technology, 56 (2019), 2; 599-606 doi:10.1007/s13197-018-3514-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Jeromel, Ana; Šember, Nikola; Jagatić Korenika, Ana-MarijaDuljina dozrijevanja kao čimbenik kakvoće pjenušavih vina // Glasnik zaštite bilja, 6 (2018), 84-90 doi:10.31727/gzb.41.6.9 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Maslov Bandić, Luna; Jakobović, Snježana; Palčić, Igor; Jeromel, AnaComparative study of aromatic and polyphenolic profiles of Croatian white wines produced by cold maceration // Czech journal of food sciences, 36 (2018), 6; 459-469 doi:10.17221/448/2017-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Mihaljević Žulj, Marin; Maslek, Maja; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaBiogenic Amine Production during Spontaneous and Inoculated MLF of Zweigelt Wines // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 83 (2018), 3; 239-242 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Tomić, Antonija; Mihaljević Žulj, Marin; Andabaka, Željko; Tomaz, Ivana; Jakobović, Snježana; Jeromel, AnaInfluence of Pectolytic Enzymes and Selected Yeast Strains on the Chemical Composition of Blackberry Wines // Polish journal of food and nutrition sciences, 68 (2018), 3; 263-272 doi:10.1515/pjfns-2018-0004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Stupić, Domagoj; Andabaka, Željko; Šikuten, Iva; Lončar, Mateja; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Maletić, EdiGospodarske i ampelografske karakteristike autohtonih sorata kastavskog područja // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 6; 4-9 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
38.Jeromel, Ana; Orbanić, Fumica; Tomaz, Ivana; Andabaka, Željko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaKakvoća crnih vina (V. vinifera L.) dozrijevanih u bačvama od slavonske hrastovine // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 6; 19-27 doi:10.31727/gzb.40.6.3 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Batistić, Ivan; Jeromel, AnaUtjecaj hladne maceracije na kakvoću vina Grk // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 5; 94-102 doi:10.31727/gzb.40.5.10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Tomić, Antonija; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaKemijski sastav voćnih vina od aronije // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 6; 63-69 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
41.Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, AnaAroma characterization of predicate wines from Croatia // European food research and technology, 243 (2016), 2; 263-274 doi:10.1007/s00217-016-2741-x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Tomić, Antonija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, AnaSenzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 38-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
43.Mihaljević Žulj, Marin; Greblički, Ivan, Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Jeromel, AnaKemijska i senzorna svojstva vina sorte Sokol (Vitis vinifera L.) // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 6-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
44.Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, Luna; Preiner, Darko; Jeromel, AnaAminoacids Profile of cv. Kraljevina (Vitis vinifera L.) Clones Candidates // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 80 (2015), 2; 109-112 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Maslov Bandić, Luna; Pavlešić, Tomislav; Jeromel, AnaOrganic Acid Composition in Croatian Predicate Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 80 (2015), 2; 113-117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Ivan, Naletilić; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jeromel, AnaUtjecaj roka berbe i temperature maceracije na polifenolni sastav grožđa i vina sorte Frankovka (Vitis vinifera L.) // Glasnik zaštite bilja, 38 (2015), 5; 92-97 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
47.Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Šegon, Petar; Pasković, Igor.Status Fe, Zn i Mn u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) s četiri lokacije sjeverozapadne Istre // Glasnik zaštite bilja, 4 (2015), 6-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
48.Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaDetermination of 2-aminoacetophenone in white wines using ultrasound assisted SPME coupled // Journal of analytical chemistry, 70 (2015), 7; 814-818 doi:10.1134/S1061934815070102 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaInfluence of Different Yeast Strains on Metabolism of Tryptophan and Indole-3-Acetic Acid During Fermentation // South African journal of enology and viticulture, 36 (2015), 1; 44-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Jakobović, Snježana; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Jakobović, MarioInfluence of grape ripeness of Rhine Riesling on the composition of polyphenolic compounds in must and wine // Journal of food agriculture & environment, 13 (2015), 1; 29-35 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Jeromel, L.; Siketić, Zdravko.; Ogrinc Potočnik, N.; Vavpetič, P.; Rupnik, Z.; Bučar, K.; Pelicon, PDevelopment of mass spectrometry by high energy focused heavy ion beam: MeV SIMS with 8 MeV Cl7+ beam // Nuclear Instruments and Methods in Physics Research, Section B: Beam Interactions with Materials and Atoms, 332 (2014), 22-27 doi:10.1016/j.nimb.2014.02.022 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Plavša, Tomislav; Jeromel, AnaStudy of phenolic composition and antioxidant capacity of Croatian macerated white wines // Mitteilungen Klosterneuburg, 64 (2014), 171-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Jakobović, Snježana; Jeromel, Ana; Jakobović, MarioDOZRELOST GROŽĐA RIZLINGA RAJNSKOG I SINTEZA PREKURSORA POJAVE NETIPIČNE AROME STARENJA VINA // Poljoprivreda (Osijek), 20 (2014), 2; 29-35 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, IvanaUtjecaj hladne maceracije na kemijski sastav vina autohtonih hrvatskih sorti vinove loze // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 4; 78-86 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
55.Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, AnaSenzorna svojstva vina proizvedena od klonskih kandidata kultivara Kraljevina // Glasnik zaštite bilja, 5 (2012), 100-108 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
56.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 37-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Prusina, TihomirInfluence of Different Maceration Times on the Anthocyanin Composition and Sensory Properties of Blatina Wines // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 41-44 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, TomislavIndole-3-acetic acid and tryptophan in Istrian Malvasia grapes and wine // Journal of food agriculture & environment, 9 (2011), 3/4; 29-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Karoglan, Marko; Maslov, Luna; Matić, Ivana; Brodski, Aleksandar; Jeromel, Ana; Kozina, Bernard; Mijić, AnteSastav ukupnog i asimilacijskog dušika u grožđu triju sorata vinove loze pod utjecajem dušične gnojidbe vinograda // Journal of central European agriculture, 12 (2011), 2; 267-275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Karoglan, Marko; Mihaljević, Marin; Maslov, Luna; Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Kozina, Bernard; Petrić, RikardUtjecaj dušične gnojidbe na kemijski sastav grožđa kultivara Chardonnay, Graševina i Rizling rajnski // Poljoprivreda (Osijek), 16 (2010), 1; 8-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Orlić, Sandi; Vojvoda, Tanja; Huić-Babić, Katarina; Arroyo Lopez, Noe; Jeromel, Ana; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Comi GiuseppeDiversity and oenological characterization of indigenous Saccharomyces cerevisiae associated with Žilavka grapes // World journal of microbiology & biotechnology, 26 (2010), 8; 1483-1489 doi:10.1007/s11274-010-0323-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Kozlović, Gianfranco; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Pollnitz, Alan; Orlić, SandiUse of acacia barrique barrels – Influence on the quality of Malvazija from Istria wines // Food chemistry, 120 (2010), 3; 698-702 doi:10.1016/j.foodchem.2009.10.065 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Preiner, Darko; Jeromel, Ana; Patz, Claus-Dieter; Dietrich, HelmutAnthocyanin profile and antioxidative capacity of some autochthonous Croatian red wines // Journal of Food Agriculture & Environment, 7 (2009), 1; 48-51 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Prusina, TihomirUTJECAJ HLADNE MACERACIJE NA KEMIJSKI SASTAV VINA ŽILAVKA // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 3; 505-510 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Kozina, Bernard; Karoglan, Marko; Jeromel, Ana; Maslov, LunaEffect of grapevine solarization on the anthocyanin composition of Pinot Noir wines // Cereal research communications, 36 (2008), S5; 47-50 doi:10.1556/CRC.36.2008.Suppl.1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Jeromel, Ana; Orlić, SandiUtjecaj djelomične defolijacije na sadržaj monoterpena u vinu Traminca mirisavog (Vitis vinifera L.) // Poljoprivreda (Osijek), 14 (2008), 1; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Jeromel, Ana; Hejravec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Wondra, MojmirChanges on volatile composition of Kraljevina wines by controlled malolactic fermentation // Journal of central European agriculture, 8 (2008), 2; 363-372 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
68.Dujmović, Dora; Huić Babić, Katarina; Jeromel, Ana; Redžepović, Sulejman; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Orlić, SandiSelekcija autohtonih sojeva kvasaca izoliranih sa cv. Traminac Mirisavi iz Iločkog vinogorja // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 323-328 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Beljak, Josip; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Orlić, SandiUtjecaj autohtonih sojeva Saccharomyces spp. na koncentraciju sumpornog diksida u vinu // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 289-296 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Orlić, Sandi; Pogačić, Martina; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Kozina, Bernard; Iacumin, Lucilla; Redžepović, SulejmanOdređivanje killer karaktera vinskih kvasaca izoliranih sa područja Istre // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 1; 95-100 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Kozina, Bernard; Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi;Influence of basal leaf removal on the chemical composition of Sauvignon Blanc and Riesling wines // Journal of food, agriculture and environment, 6 (2008), 1; 28-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Kozina, Bernard; Maslov, Luna; Bašić, MarinSASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 2; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi; Kozina, BernardChanges in Volatile Composition and Sensory Properties of Vugava Wines Aged in Croatia OAK Barrels // Journal of Central European Agriculture, 8 (2007), 195-204 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Iacumin, LucillaInfluence of indigenous Saccharomyces paradoxus strains on Chardonnay wine fermentation aroma // International Journal of Food Science and Technology, 42 (2007), 1; 95-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Da Silva Angela; Orlić, Sandi; Redžepović, SulejmanThe quality of white wines fermented in Croatian oak barrels // Food Chemistry, 100 (2006), 1; 124-128 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
76.Orlić, Sandi; Očić, Nenad; Jeromel, Ana; Huić, Katarina; RedžepovićSelection of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains from Kutjevo Wine Growing Area at the Laboratoy Scale // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 70 (2005), 93-97 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Agriculturae Conspectus Scientificus, 70 (2005), 55-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Herjavec, Stanka; Majdak, Ana; Tupajić, Pavica; Redžepović, Sulejman; Orlić, SandiReduction in acidity by chemical and microbiological methods and their effect on Moslavac wine quality // Food technology and biotechnology, 41 (2003), 3; 231-236 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
79.Redžepović, Sulejman; Orlić, Sandi; Majdak, Ana; Kozina, Bernard; Volschenik, Heinrich; Viljoen-Bloom, MirandaDifferential malic acid degradation by selected strains of Saccharomyces during alcoholic fermentation // International Journal of Foood Microbiology, 83 (2003), 1; 49-61 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Majdak, Ana; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Mirošević, NikolaComparision of Wine Aroma Compounds Produced by Saccharomyces paradoxus and Saccharomyces cerevisiae Strains // Food Technology and Biotechnology, 40 (2002), 2; 103-109 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Herjavec, Stanka; Tupajić, Pavica; Majdak, AnaInfluence of Malolactic Fermentation on the Quality of Riesling Wine // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 66 (2001), 1; 59-64 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Marković, Zvjezdana; Jeromel, AnaSuvremeni trendovi vinogradarsko-vinarske proizvodnje u Hrvatskoj // Glasilo biljne zaštite, 21 (2021), 3; 323-332 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Anić, Marina; Huzanić, Nera; Karoglan, MarkoMikoriza u vinogradarskoj proizvodnji // Glasnik zaštite bilja, 4 (2020), 4; 26-30 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
1.Orbanić, Fumica; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Tomašević, Marina; Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaTotal phenolic content and antioxidant capacity of Teran red wine: influence of pre-fermentative mash procedures // Proceedings - 58th Croatian and 18th International Symposium on Agriculture
Dubrovnik, Hrvatska, 2023. str. 195-200 (predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Orbanić, Fumica; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaImpact of pre-fermentative mash cooling and heating on anthocyanin concentration and color of Teran wines // 57th Croatian and 17th Internacional Symposium on Agriculture - PROCEEDINGS
Vodice, Hrvatska, 2022. str. 581-585 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Lavrić, Marina; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Preiner, Darko; Štambuk, Petra; Tomaz, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj kvasaca na sastav antocijana u vinu ´Trnjak´ // Proceedings 57th Croatian & 17th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 569-574 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaMaceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines // Proceedings / Majić, Ivana ; Antunović Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska: Faculty of Agrobiotechnical Sciences Osijek Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2022. str. 559-563 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaRelationship between some sensory attributes and overall impression of Malvazija istarska wines produced with different vinification techniques // 56th Croatian & 16th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: VIN Grafika, 2021. str. 682-686 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Jeromel, Ana; Maslov Bandić, Luna, Šimić, Branimir; Jagatić Korenika, Ana-MarijaPrimjena kvasca Lachancea thermotolerans u proizvodnji vina ´Blatina´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 697-701 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Lavrić, Marina; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUčinak kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na promjene u kemijskom sastavu vina ´Trnjak´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 706-710 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Puhelek Ivana; Mihaljević Žulj, MarinUtjecaj hladne maceracije na kakvoću bijelih vina autohtonih sorti grožđa // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaEfekt dodatka amonijevog sulfata na metabolizam triptofana tijekom alkoholne fermentacije // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Tomić, Antonija; Žulj Mihaljević, Marin; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaUtjecaj pektolitičkih enzima na polifenolni sastav kupinovog vina // 48. Hrvatski i 8. Međunarodni Simpozij Agronoma
Osijek, 2013. str. 855-859 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, Ana;Koncentacija organskih kiselina u vinima različitih klonskih kandidata kultivara Kraljevina(Vitis vinifera L.) // 48.Hrvatski i 8. Međunarodni simpozij Agronoma
Dubrovnik, Hrvatska, 2013. str. 892-895 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Mesić, Josip; Karlogan, Marko; Kozina, Bernard; Jeromel, AnaUtjecaj djelomične defolijacije na kemijski sastav mošta kultivara Savignon bijeli (Vitis vinifera L.) // Međunarodni znanstveno-stručni skup, 14. Ružičkini dani, "Danas znanost - sutra industrija"
Vukovar: Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, 2012. str. 236-243 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, TomislavConcentrations of L-tryptophan, indole-3-acetic acid and 2-aminoacetophenone in Malvasia // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 157-160 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Karoglan, Marko; Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Osrečak, Mirela; Kozina, Bernard; Marijanović, JosipFermentation rate in White Riesling (Vitis vinifera L.) grape juice as affected by vineyard nitrogen fertilization // Proceedings. 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture. Opatija. Croatia / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Regata d.o.o. Zagreb, 2011. str. 941-945 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana-MarijaThe quality of Maraština wine fermented in Croatian oak barrels // Proceedings of the 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th general assembly of the OIV / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Preiner, Darko; Jeromel, Ana; Patz, C.D., Dietrich, H.Study of chemical and sensory profile of selected autochthonous Croatian wines // 32nd World Congress of vine and wine, 7th general assembly of the OIV / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva, i ruralnog razvoja RH, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Kozina, BernardUtjecaj dušične gnojidbe na sastav indol-3-octene kiseline u vinu Graševina // 32nd world congress of vine and wine
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 1-7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana- MarijaThe quality of Maraština wine fermented in croatian oak barrels // 32nd World congress of vine and wine 7th general assembly of the OIV / Veronika, Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 261-261 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Maslov, LunaCold maceration and the quality of Žilavka wine // Zbornik radova 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 889-892 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Majdak, AnaSelekcija kvasaca-nova dostignuća za tipičnost vina // Manifestacija vinogradara i vinara Dalmacije 13. Sabatina
Bol, Hrvatska: Zadružni savez Dalmacije, 2003. str. 51-60 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Zorić, Ante; Ivić, Stipe; Preiner, Darko; Jeromel, AnaUtjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´ // 56. HRVATSKI I 16. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA ; ZBORNIK RADOVA / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 692-696 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Tomić, Antonija; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Alpeza, Ivana; Jeromel, AnaChemical composition of fruit wines from Croatia // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma eZbornik sažetaka / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Orbanić, Fumica; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaImpact of mash maceration duration and temperature on non-flavonoid phenolics in Malvazija istarska wines // BOOK OF ABSTRACTS - 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 57-58 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Orbanić, Fumica; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Tomašević, Marina, Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaImpact of pre-fermentative mash cooling, heating, saignée technique and prolonged macerations on antioxidant capacity and total phenolic content in Teran red wine // BOOK OF ABSTRACTS, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 136-137 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
4.Tušćić, Valentina; Preiner, Darko; Andabaka, Željko; Stupić, Domagoj; Marković, Zvjezdana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Šikuten, Iva; Štambuk, Petra; Rendulić, Nera; Toamz, Ivana; Jeromel, AnaInfluence of inactive yeasts on grape quality of cv. Plavina used in Prošek wine production // Book of abstracts IV International Symposium for Agriculture and Food
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food, 2022. str. 184-184 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Kozina, BernardInfluence of maceration time on Plavac mali red wine polyphenol profile // Book of Abstracts IV International Symposium for Agriculture and Food, ISAF 2022, 12-14. October 2022., Ohrid, North Macedonia
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food ; Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, 2022. str. 185-185 (poster, sažetak, znanstveni) -
6.Orbanić, Fumica; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Lukić, Marina; Horvat, Ivana; Ćurko, Natka; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaPhenolic profile of cold-pressed grape seed oil from Teran red grape variety (Vitis vinifera L.): Impact of pre-fermentative mash cooling, heating, and prolonged macerations // FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS ; Book of Abstracts
Osijek, Hrvatska, 2022. str. 28-29 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
7.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaInfluence of maceration time and temperature on some bioactive compounds in Malvazija istarska white wines // In Vino Analytica Scientia IVAS 2022 - Book of abstracts
Neustadt an der Weinstraße, Njemačka, 2022. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Stupić, Domagoj; Marković, Zvjezdana; Preiner, Darko; Andabaka, Željko; Karoglan Kontić, Jasminka; Maletić, Edi; Jeromel, Ana; Rendulić Jelušić, Ivana; Štambuk, Petra; Šikuten, IvaOtporne sorte vinove loze nove generacije // Zbornik radova "Drugi središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske"
Požega, Hrvatska, 2019. str. 40-41 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
9.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaChemical and sensory characterization of Chardonnay wines // Book of Abstracts, 54. Hrvatski i 14. Međunarodni Simpozij Agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 210-211 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Peršurić Palčić, Ana; Jeromel, Ana; Petek, Marko; Gluhić, David; Herak Ćustić, MirjanaUtjecaj folijarne gnojidbe na pH vrijednost mošta cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Zbornik sažetaka 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Grafomark d.o.o., Zagreb, 2019. str. 229-230 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Alpeza, Ivana; Jeromel, Ana; Kaštelanac, Dragice, Jagatić Korenika, Ana-MarijaThe distinctive sensory descriptors of Malvasija dubrovačka wines // Book of Abstracts: 6th International Symposium Malvasias of the Mediterranean Basin / Caló, Antonio (ur.).
Sassari: Università di Sassari, 2018. str. 29-29 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Alpeza, Ivana; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Lipar, MartinaNetipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) // Zbornik sažetaka
Vodice, Hrvatska, 2018. str. 1-1 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, IvanaUtjecaj tehnologije vinifikacije na aromatski potencijal vina bijelih kultivara grožđa (Vitis vinifera L.) iz Hrvatske // 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture - book of abstracts / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 185-186 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Šegon, Petar; Pasković, Igor;Status Fe, Zn i Mn u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) s četiri terroira pri različitoj gnojidbi // 50. Hrvatski i 10. Međunarodni Simpozij Agronoma / Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, LunaSastav organskih kiselina u hrvatskim predikatnim vinima // Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU / Jelčić, Dubravko ; Jakobović, Snježana (ur.).
Požega, 2014. str. 69-72 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Maslov, Luna; Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaDetermination of 2-aminoacetophenone in Riesling wines by SPME-GC-MS // Book of Abstracts
Riva del Garda, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Petek, Marko; Jeromel, Ana; Staver, Mario; Damijanić, KristijanUtjecaj terroira i kontrolirane ishrane vinove loze na kvalitetu mošta cv. Malvazije Istarske // 49. Hrvatski i 9. Međunarodni Simpozij Agronoma / Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (ur.).
Dubrovnik: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 211-212 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Mihaljević Žulj, Marin; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaInfluence of different yeast strain on metabolism of tryptophan and indole-3-acetic acid as the precursors of „untypical aging off- flavour“ (UTA) in wine // International Symposium for Agriculture and Food : book of abstracts
Skopje, 2012. str. 55-55 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Maslek, MajaBiogenic amine production during spontaneous and inoculated malolactic fermentation of Zweigelt wines // Book of abstracts, International Symposium for Agriculture and Food
Skopje, 2012. str. 35-35 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Karoglan, Marko; Kozina, BernardDetermination of indole-3-acetic acid in Malvasia from Istria grape and wine // 4th International Sympoaium on Recent advances in food analysis : abstracts / Jana Hajšlova, Michel Nielen (ur.).
Prag, 2009. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Orlić, Sandi; Toplovec, Saša; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanak; Kozina Bernard; Redžepović, Sulejman;Enolgical characterization of yeast isolated from Istra region // Zbornik radova 42. hrvatskog i 2. međunarodnog simpozija agronoma = Proceedings of the 42nd Croatian & 2nd International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
22.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Book of abstracts of International Scientific Conference "Mediterranean Malvasias" / Sladonja, Barbara (ur.). (ur.).
Poreč, Hrvatska, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Karoglan Kontić, Jasminka; Mirošević, Nikola; Majdak, Ana; Maletić, EdiPossibilities of organic viticulture production in different wine growing regions of Croatia // Book of invited papers and abstracts / Ivan Pejić, Nikola Mirošević (ur.).
Zagreb: Faculty of Agriculture University of Zagreb, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Kozina, Bernard; Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Mirošević, Nikola; Majdak, Ana;Charatteristiche agrobiologiche e technologiche di una cv. di "Sangiovese" (V.vinifera L.) nelle condizioni del nord Dalmazia, Croazia // International Symposium il "Sangiovese" / Luigi Fabbrini, Alessandra Gemmiti (ur.).
Firenza : München: arsia, 2000. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaApplying different maceration treatments to increase the antioxidant capacity and vitamin content of Malvazija istarska wines // 43rd World Congress of Vine and Wine - OIV2022
Ensenada, Meksiko, 2022. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, ostalo) -
2.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // 46th Croatian & 6th International Symposium on Agriculture
Opatija, Hrvatska, 2011. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Redžepović, Sulejman; Kozlović, GianfrancoEffect of Acacia and Oak Wood on the Content of Phenolic Compounds in Malvazija and Vugava Wines // 56th Annual Meeting American Society for Enology and Viticulture
Seattle (WA), Sjedinjene Američke Države, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Herjavec, Stanka; Duraković, Senadin; Jeromel, Ana; Huić, KatarinaUse of Different Molecular Methods in the Identification of Brettanomyces Spp. from Croatian Grapes and Wines // Joint Meeting of the 3 division of the International Union of microbiological societies 2005-XI International Congres of Micology
San Francisco (CA), Sjedinjene Američke Države, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Orlić, Sandi; Kozlović, Ginafranco; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Staver, Mario; Redžepović, SulejmanBarrels : new approach for quality Malvazija istarska wines // Malvazije na Mediteranu = Le malvasie del bacino del Mediterraneo = Mediterranean malvasias : zbornik sažetaka = libro degli riassunti : book of abstracts / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
6.Herjavec, Stanka; Majdak, Ana; Silva, Angela; Orlić, Sandi; Redžepović, SulejmanThe quality of Chardonnay and Sauvignon wines prduced in Croatian oak barrels // I Balkan and III Macedonian symposium for Vine growing and Wine Production
Skopje, Sjeverna Makedonija, 2003. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Puhelek, IvanaSASTAV AROMATSKIH SPOJEVA, AMINOKISELINA I ORGANSKIH KISELINA U VINIMA KLONSKIH KANDIDATA KULTIVARA KRALJEVINA, 2016., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Mihaljević Žulj, MarinUtjecaj kvasaca i amonijevog sulfata na pojavu netipične arome starenja u vinu RR, 2015., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj hladne maceracije na polifenolni sastav i senzorna svojstva vina kultivara Pošip, Maraština, Malvazija, Kraljevina i Škrlet (Vitis vinifera L.), 2015., doktorska disertacija, AGRONOMSKI FAKULTET, Zagreb
-
4.Jakobović, SnježanaUtjecaj dozrelosti grožđa Rizlinga Rajnskog na sintezu polifenolnih spojeva i prekursora pojave netipične arome starenja vina, 2012., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Karoglan, MarkoUtjecaj dušične gnojidbe na kemijski sastav mošta i vina sorti Graševina, Chardonnay i Rizling rajnski (Vitis vinifera L.), 2009., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
6.Staver, MarioKakvoća vina Malvazije istarske i autohtoni sojevi Saccharomyces cerevisiae, 2008., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Jeromel AnaUtjecaj različitih metoda otkiseljavanja na kakvoću vina Kraljevina crvena, 2005., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
1.Orbanić, FumicaPolifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, ZAGREB
-
2.Rossi, SaraUtjecaj duljine maceracije na kakvoću vina Teran, 2017., diplomski rad, Agronomski Fakultet, Zagreb
-
3.Batistić, IvanUtjecaj hladne maceracije na kakvoću vina Grk, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Karković JosipUtjecaj soja kvasca na aromatski profil vina Sauvignon bijeli, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Benazić, KatarinaOdređivanje aromatskog profila desertnog vina Muškat žuti, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
6.Glavinić, AidaPrimjena Charmat metode u proizvodnji pjenušca od Malvazije istarske, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Brezinščak, LukaTehnologija proizvodnje i senzorna svojstva ekološkog vina, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Markota, JosipaPolifenolni sastav ekoloških vina, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
9.Šarić, MajaBiološko dozrijevanje vina, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
10.Greblički, IvanTehnologija proizvodnje vina Sokol, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Motušić, DanielaProizvodnja predikatnih vina u svijetu, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Brusek, KristinaPrimjena bentonita u vinarstvu, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Crvik, PetarTehnologija proizvodnje vina Dubrovačka Malvasija, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
14.Adanić, InesKoncentracija ukupnog sumpornog dioksida u hrvatskim vinima, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
15.Naletilić, IvanUtjecaj roka berbe grožđa na koncentraciju polifenola kod kultivara Frankovka, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Sakač, BenjaminUloga kisika u proizvodnji vina, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
17.Matković, NikolaTehnologija proizvodnje i kemijski sastav vina Muškat ruža omiška, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
18.Čolić, MarijanaKoncentracija biogenih amina u vinima Pinota crnog iz Hrvatske, 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
19.Mandić, VladoProizvodnja kvalitetnog vina Trnjak, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
20.Birin, NikolaUtjecaj roka berbe na sastav polifenola u vinu Maraština, 2010., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Veseljak, TomislavUtjecaj klonova kultivara Chardonna i Traminac na koncentraciju indol-3-octene kiseline i triptofana u moštu i vinu, 2010., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
22.Mandić, VladoPrimjena enzima u vinarstvu, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
23.Bašić, MarinSastav organskih kiselina u grožđu, moštu i vinu klonova Chardonnaya, 2007., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
24.Šafranec, GordanaVitalnost suhih aktivnih kvasaca s tržišta, 2006., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
25.Vodička, PetraProizvodnja vina Vugave sur lie tehnologijom, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
26.Beljak, JosipUtjecaj soja kvasca na koncentraciju SO2 tijekom alkoholne fermentacije mošta, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
27.Jurinac, AndreaPrimjena SO2, askorbinske kiseline i tiamina u vinarstvu, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
28.Kapelić, AntonijaKoncentracija arginina u moštevima različitih kultivara Vitis vinifere, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
29.Galić, MarinaPrimjena konduktometrije u otkiseljavanju vina Kraljevine, Moslavca i Terana, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
1.Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Jeromel, Ana; Franić, Ramona; Preiner, Darko; Andabaka, Željko; Stupić, Domagoj; Tomić, AntonijaMogućnosti proizvodnje desertnih vina u sjevernoj Dalmaciji, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).