Pregled po CROSBI profilu: Ana Jeromel (CROSBI Profil: 21126, MBZ: 222710)
Pronađeno 177 radova
-
1.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Kozina, Bernard; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Volarević, Josip; Jeromel, AnaThe Effect of Seed Removal and Extraction Time on the Phenolic Profile of Plavac Mali Wine // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5411, 12 doi:0.3390/app13095411 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Tomašević, Marina; Lukić, Katarina; Ćurko, Natka; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tuščić, Valentina; Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, KarinThe Influence of Grape Clone and Yeast Strain on Varietal Thiol Concentrations and Sensory Properties of Graševina Wines // Foods, 12(5) (2023), 985, 12 doi:10.3390/foods12050985 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Tomić, Antonija; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Alpeza, Ivana; Jeromel, AnaChemical composition of fruit wines from Croatia // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma eZbornik sažetaka / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Orbanić, Fumica; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Tomašević, Marina; Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaTotal phenolic content and antioxidant capacity of Teran red wine: influence of pre-fermentative mash procedures // Proceedings - 58th Croatian and 18th International Symposium on Agriculture
Dubrovnik, Hrvatska, 2023. str. 195-200 (predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Orbanić, Fumica; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaImpact of mash maceration duration and temperature on non-flavonoid phenolics in Malvazija istarska wines // BOOK OF ABSTRACTS - 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 57-58 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaApplying different maceration treatments to increase the antioxidant capacity and vitamin content of Malvazija istarska wines // 43rd World Congress of Vine and Wine - OIV2022
Ensenada, Meksiko, 2022. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, ostalo) -
7.Šikuten, Iva; Kozina, Bernard; Jeromel, Ana; Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaSenzorna ocjena pjenušavog vina ´Graševina´ klon OB- 435 // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 6; 100-106 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Orbanić, Fumica; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Tomašević, Marina, Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaImpact of pre-fermentative mash cooling, heating, saignée technique and prolonged macerations on antioxidant capacity and total phenolic content in Teran red wine // BOOK OF ABSTRACTS, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 136-137 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
9.Tušćić, Valentina; Preiner, Darko; Andabaka, Željko; Stupić, Domagoj; Marković, Zvjezdana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Šikuten, Iva; Štambuk, Petra; Rendulić, Nera; Toamz, Ivana; Jeromel, AnaInfluence of inactive yeasts on grape quality of cv. Plavina used in Prošek wine production // Book of abstracts IV International Symposium for Agriculture and Food
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food, 2022. str. 184-184 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Tomašević, Marina; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Lukić, Katarina; Jagatić Korenika, Ana- Marija; Preiner, Darko; Jeromel, AnaVarietal thiols in Pošip wines: Effect of clone selection // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 114-121 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Šikač, Iva; Jeromel, Ana; Tomaz, Ivana; Kozina, Bernard; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj kvasaca sekundarne fermentacije na aromatski profil pjenušavih vina // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 66-77 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Vincek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- MarijaUTJECAJ GLUTATIONA NA KEMIJSKI SASTAV I KAKVOĆU VINA 'POŠIP' // Glasnik zaštite bilja, 5 (2022), 58-64 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Kozina, BernardInfluence of maceration time on Plavac mali red wine polyphenol profile // Book of Abstracts IV International Symposium for Agriculture and Food, ISAF 2022, 12-14. October 2022., Ohrid, North Macedonia
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food ; Ss. Cyril and Methodius University in Skopje, 2022. str. 185-185 (poster, sažetak, znanstveni) -
14.Orbanić, Fumica; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Lukić, Marina; Horvat, Ivana; Ćurko, Natka; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaPhenolic profile of cold-pressed grape seed oil from Teran red grape variety (Vitis vinifera L.): Impact of pre-fermentative mash cooling, heating, and prolonged macerations // FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS ; Book of Abstracts
Osijek, Hrvatska, 2022. str. 28-29 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
15.Orbanić, Fumica; Rossi, Sara; Bestulić, Ena; Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaImpact of pre-fermentative mash cooling and heating on anthocyanin concentration and color of Teran wines // 57th Croatian and 17th Internacional Symposium on Agriculture - PROCEEDINGS
Vodice, Hrvatska, 2022. str. 581-585 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Lavrić, Marina; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Preiner, Darko; Štambuk, Petra; Tomaz, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj kvasaca na sastav antocijana u vinu ´Trnjak´ // Proceedings 57th Croatian & 17th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 569-574 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Skendrović Babojelić, Martina; Jeromel, AnaAroma Profile of Monovarietal Pét-Nat Ciders: The Role of Croatian Traditional Apple Varieties // Horticulturae, 8 (2022), 8; 689, 17 doi:10.3390/horticulturae8080689 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaInfluence of maceration time and temperature on some bioactive compounds in Malvazija istarska white wines // In Vino Analytica Scientia IVAS 2022 - Book of abstracts
Neustadt an der Weinstraße, Njemačka, 2022. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaMaceration time effect on the mineral composition of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) wines // Proceedings / Majić, Ivana ; Antunović Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska: Faculty of Agrobiotechnical Sciences Osijek Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2022. str. 559-563 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Peršurić Palčić, Ana; Jeromel, Ana; Pecina, Marija; Palčić, Igor; Gluhić, David; Petek, Marko; Herak Ćustić, MirjanaDecreased Leaf Potassium Content Affects the Chemical Composition of Must for Sparkling Wine Production // Horticulturae, 8 (2022), 6; 512, 15 doi:10.3390/horticulturae8060512 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljevć Žulj, MarinThe Effect of Bentonite Agents on the Aroma Composition of Sauvignon Blanc Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 87 (2022), 1; 51-60 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Horvat, Ivana; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaComparison of different maceration and non-maceration treatments for enhancement of phenolic composition, colour intensity, and taste attributes of Malvazija istarska (Vitis vinifera L.) white wines // Journal of Food Composition and Analysis, 109 (2022), 104472, 11 doi:10.1016/j.jfca.2022.104472 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Leis, Dorothea; Viskić, Marko; Jeromel, Ana; Maslov Bandić, Luna; leitner, ErichAnalysis of Varietal Thiols in Sauvignon Blanc Wines—Optimization of a Solid-Phase Extraction Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry Method // Food analytical methods, 15 (2022), 6; 1-15 doi:10.1007/s12161-021-02200-3 (recenziran, članak, znanstveni)
-
24.Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaUtjecaj inkapsuliranog kvasca na kakvoću pjenušavog ružičastog vina ´Teran´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 6; 92-99 doi:10.31727/gzb.44.6.10 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Plavša, Tomislav; Andabaka, Željko; Palčić, Igor; Jeromel, AnaMogućnosti promjene sadržaja etanola i ukupne kiselosti vina korištenjem Saccharomyces cerevisiae kvasaca // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 40-46 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Tuščić, Valentina; Preiner, D; Andabaka, Ž; Stupić, D; Marković. Z; Jagatić Korenika, AM; Šikuten, I; Štambuk, P; Tomaz, I; Jeromel, AUtjecaj inaktivnih kvasaca na polifenolni sastav grožđa sorte Plavina // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 68-74 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Babić, Iva; Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana- MarijaUtjecaj kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na kemijski sastav vina sorte ´Frankovka´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 48-56 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Bestulić, Ena; Rossi, Sara; Plavša, Tomislav; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Jeromel, Ana; Radeka, SanjaRelationship between some sensory attributes and overall impression of Malvazija istarska wines produced with different vinification techniques // 56th Croatian & 16th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: VIN Grafika, 2021. str. 682-686 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Jeromel, Ana; Maslov Bandić, Luna, Šimić, Branimir; Jagatić Korenika, Ana-MarijaPrimjena kvasca Lachancea thermotolerans u proizvodnji vina ´Blatina´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 697-701 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Lavrić, Marina; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUčinak kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Lachancea thermotolerans na promjene u kemijskom sastavu vina ´Trnjak´ // 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture/Proceedings / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 706-710 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Zorić, Ante; Ivić, Stipe; Preiner, Darko; Jeromel, AnaUtjecaj različitih sojeva Saccharomyces i ne- Saccharomyces sp. kvasaca na kemijski sastav vina ´Babić´ // 56. HRVATSKI I 16. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA ; ZBORNIK RADOVA / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 692-696 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
32.Tomislav, Plavša; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Jeromel, AnaInfluence of different malolactic fermentation techniques on changes in chemical properties and volatile compounds of cv. Teran red wine (Vitis vinifera L.) // Journal of Central European Agriculture, 22 (2021), 3; 582-595 doi:/10.5513/JCEA01/22.3.3172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Marinov, Luka; Jeromel, Ana; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaUčinak sekvencijalne fermentacije s kvascima Lachancea thermotolerans i Torulaspora delbrueckii na kemijski sastav vina ´Malvazija istarska´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 4; 56-66 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Alpeza, Ivana; Maslov, Luna; Linke, Ivna; Jeromel, AnaAtypical aging off-flavour and relation between sensory recognition and 2-aminoacetophenone in Croatian wines // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 2; 408-419 doi:/10.5513/JCEA01/22.2.3103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Plichta, Vedran; Jeromel, AnaImpact of commercial yeasts on phenolic profile of Plavac Mali wines from Croatia // Fermentation, 7 (2021), 2; 92, 12 doi:10.3390/fermentation7020092 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Karakaš, Darija; Anić, Marina; Karoglan , MarkoUtjecaj mikorize na kemijski sastav vina ´Portugizac´ // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 3; 33-40 doi:10.31727/gzb.44.3.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Preiner, Darko; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Marković, Zvjezdana; Jeromel, AnaSuvremeni trendovi vinogradarsko-vinarske proizvodnje u Hrvatskoj // Glasilo biljne zaštite, 21 (2021), 3; 323-332 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
38.Viskić, Marko; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, AnaNMR in the Service of Wine Differentiation // Foods, 10 (2021), 1; 120-142 doi:10.3390/foods10010120 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Lavrić, Marina; Šimić, Branimir; Jeromel, AnaInfluence of L. thermotolerans and S. cerevisiae Commercial Yeast Sequential Inoculation on Aroma Composition of Red Wines (Cv Trnjak, Babic, Blatina and Frankovka) // Fermentation, 7 (2021), 1; 4, 20 doi:10.3390/fermentation7010004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Marinov, Luka; Anđelini, Dominik; Jeromel, AnaKvasci i kiselinski profil vina // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 4; 861-869 doi:10.5513/JCEA01/21.4.2833 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Peršurić Palčić, Ana; Jeromel, Ana; Pecina, Marija; Palčić, Igor; Gluhić, David; Herak Ćustić, MirjanaUtjecaj folijarne gnojidbe na osnovni kemijski sastav mošta cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Glasnik Zaštite Bilja, 43 (2020), 4; 32-38 (recenziran, članak, znanstveni)
-
42.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaVolatile Profile Characterization of Croatian Commercial Sparkling Wines // Molecules, 25 (2020), 18; 4349, 24 doi:10.3390/molecules25184349 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Anić, Marina; Huzanić, Nera; Karoglan, MarkoMikoriza u vinogradarskoj proizvodnji // Glasnik zaštite bilja, 4 (2020), 4; 26-30 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
44.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Biloš, Josipa; Kozina, Bernard; Tomaz, Ivana; Preiner, Darko; Jeromel, AnaEffect of Different Reducing Agents on Aromatic Compounds, Antioxidant and Chromatic Properties of Sauvignon Blanc Wine // Foods, 9 (2020), 8; 996, 17 doi:10.3390/foods9080996 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Preiner, Darko; Jeromel, AnaAromatski profil pjenušavih vina Zagrebačke županije // Glasnik zaštite bilja, 6 (2019), 104-110 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Buljević, Nina; Jeromel, AnaTradicija proizvodnje i kakvoća crnih vina općine Postira, vinogorja Brač // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 5; 28-37 doi:10.31727/gzb.42.5.4 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Stupić, Domagoj; Marković, Zvjezdana; Preiner, Darko; Andabaka, Željko; Karoglan Kontić, Jasminka; Maletić, Edi; Jeromel, Ana; Rendulić Jelušić, Ivana; Štambuk, Petra; Šikuten, IvaOtporne sorte vinove loze nove generacije // Zbornik radova "Drugi središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske"
Požega, Hrvatska, 2019. str. 40-41 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
48.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaKemijska i senzorna karakterizacija vina Chardonnay // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 3; 96-101 doi:10.31727/gzb.42.3.12 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Orbanić, FumicaPolifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, ZAGREB
-
50.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz IvanaAN INFLUENCE OF DIFFERENT YEAST SPECIES ON WINE AROMA COMPOSITION // FERMENTED BEVERAGES / GRUMEZESCU, ALEXANDRU MIHAI ; HOLBAN, ALINA MARIA (ur.).
Duxford: Elsevier, 2019. str. 171-285 doi:10.1016/B978-0-12-815271-3.00006-3 -
51.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaChemical and sensory characterization of Chardonnay wines // Book of Abstracts, 54. Hrvatski i 14. Međunarodni Simpozij Agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 210-211 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Peršurić Palčić, Ana; Jeromel, Ana; Petek, Marko; Gluhić, David; Herak Ćustić, MirjanaUtjecaj folijarne gnojidbe na pH vrijednost mošta cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Zbornik sažetaka 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Grafomark d.o.o., Zagreb, 2019. str. 229-230 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Mihaljević Žulj, Marin; Maslov Bandić, Luna; Tartaro Bujak, Ivana; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Mihaljević, BrankaGamma irradiation as pre-fermentative method for improving wine quality // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 101 (2019), 175-182 doi:10.1016/j.lwt.2018.11.016 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Karoglan, Marko; Maslov Bandić, Luna; Osrečak, Mirela; Mihaljević Žulj, Marin; Kozina, Bernard; Jeromel, AnaAmino acid composition of white grape juices as affected by soil urea fertilization // Journal of Agricultural Science and Technology, 21 (2019), 6; 1507-1520 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Maslov Bandić, Luna; Mihaljević Žulj, Marin; Fruk, Goran; Skendrović Babojelić, Martina; Jemrić, Tomislav; Jeromel, AnaThe profile of organic acids and polyphenols in apple wines fermented with different yeast strains // Journal of food science and technology, 56 (2019), 2; 599-606 doi:10.1007/s13197-018-3514-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Alpeza, Ivana; Jeromel, Ana; Kaštelanac, Dragice, Jagatić Korenika, Ana-MarijaThe distinctive sensory descriptors of Malvasija dubrovačka wines // Book of Abstracts: 6th International Symposium Malvasias of the Mediterranean Basin / Caló, Antonio (ur.).
Sassari: Università di Sassari, 2018. str. 29-29 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Jeromel, Ana; Šember, Nikola; Jagatić Korenika, Ana-MarijaDuljina dozrijevanja kao čimbenik kakvoće pjenušavih vina // Glasnik zaštite bilja, 6 (2018), 84-90 doi:10.31727/gzb.41.6.9 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Maslov Bandić, Luna; Jakobović, Snježana; Palčić, Igor; Jeromel, AnaComparative study of aromatic and polyphenolic profiles of Croatian white wines produced by cold maceration // Czech journal of food sciences, 36 (2018), 6; 459-469 doi:10.17221/448/2017-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Mihaljević Žulj, Marin; Maslek, Maja; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-MarijaBiogenic Amine Production during Spontaneous and Inoculated MLF of Zweigelt Wines // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 83 (2018), 3; 239-242 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Tomić, Antonija; Mihaljević Žulj, Marin; Andabaka, Željko; Tomaz, Ivana; Jakobović, Snježana; Jeromel, AnaInfluence of Pectolytic Enzymes and Selected Yeast Strains on the Chemical Composition of Blackberry Wines // Polish journal of food and nutrition sciences, 68 (2018), 3; 263-272 doi:10.1515/pjfns-2018-0004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Alpeza, Ivana; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Lipar, MartinaNetipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) // Zbornik sažetaka
Vodice, Hrvatska, 2018. str. 1-1 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Maslov Bandić, Luna; Viskić, Marko; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaVarietal thiols in grape and wine // A closer look at grapes, wines and winemaking / Perez, Joni (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2018. str. 43-74 -
63.Rossi, SaraUtjecaj duljine maceracije na kakvoću vina Teran, 2017., diplomski rad, Agronomski Fakultet, Zagreb
-
64.Stupić, Domagoj; Andabaka, Željko; Šikuten, Iva; Lončar, Mateja; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana; Maletić, EdiGospodarske i ampelografske karakteristike autohtonih sorata kastavskog područja // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 6; 4-9 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
65.Jeromel, Ana; Orbanić, Fumica; Tomaz, Ivana; Andabaka, Željko; Jagatić Korenika, Ana-MarijaKakvoća crnih vina (V. vinifera L.) dozrijevanih u bačvama od slavonske hrastovine // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 6; 19-27 doi:10.31727/gzb.40.6.3 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Batistić, Ivan; Jeromel, AnaUtjecaj hladne maceracije na kakvoću vina Grk // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 5; 94-102 doi:10.31727/gzb.40.5.10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Batistić, IvanUtjecaj hladne maceracije na kakvoću vina Grk, 2017., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
68.Karković JosipUtjecaj soja kvasca na aromatski profil vina Sauvignon bijeli, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
69.Puhelek, IvanaSASTAV AROMATSKIH SPOJEVA, AMINOKISELINA I ORGANSKIH KISELINA U VINIMA KLONSKIH KANDIDATA KULTIVARA KRALJEVINA, 2016., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
70.Tomić, Antonija; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaKemijski sastav voćnih vina od aronije // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 6; 63-69 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
71.Benazić, KatarinaOdređivanje aromatskog profila desertnog vina Muškat žuti, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
72.Glavinić, AidaPrimjena Charmat metode u proizvodnji pjenušca od Malvazije istarske, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
73.Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, AnaAroma characterization of predicate wines from Croatia // European food research and technology, 243 (2016), 2; 263-274 doi:10.1007/s00217-016-2741-x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Tomić, Antonija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, AnaSenzorna svojstva voćnih vina proizvedenih od kupina sorte Thornfree // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 38-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
75.Mihaljević Žulj, Marin; Greblički, Ivan, Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Jeromel, AnaKemijska i senzorna svojstva vina sorte Sokol (Vitis vinifera L.) // Glasnik zaštite bilja, 39 (2016), 3; 6-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
76.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, IvanaUtjecaj tehnologije vinifikacije na aromatski potencijal vina bijelih kultivara grožđa (Vitis vinifera L.) iz Hrvatske // 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture - book of abstracts / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 185-186 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Brezinščak, LukaTehnologija proizvodnje i senzorna svojstva ekološkog vina, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
78.Markota, JosipaPolifenolni sastav ekoloških vina, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
79.Mihaljević Žulj, MarinUtjecaj kvasaca i amonijevog sulfata na pojavu netipične arome starenja u vinu RR, 2015., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
80.Šarić, MajaBiološko dozrijevanje vina, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
81.Greblički, IvanTehnologija proizvodnje vina Sokol, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
82.Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Jeromel, Ana; Franić, Ramona; Preiner, Darko; Andabaka, Željko; Stupić, Domagoj; Tomić, AntonijaMogućnosti proizvodnje desertnih vina u sjevernoj Dalmaciji, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
83.Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, Luna; Preiner, Darko; Jeromel, AnaAminoacids Profile of cv. Kraljevina (Vitis vinifera L.) Clones Candidates // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 80 (2015), 2; 109-112 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
84.Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Maslov Bandić, Luna; Pavlešić, Tomislav; Jeromel, AnaOrganic Acid Composition in Croatian Predicate Wines // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 80 (2015), 2; 113-117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
85.Herak Ćustić, Mirjana; Palčić, Igor; Petek, Marko; Čoga, Lepomir; Jeromel, Ana; Bronić, Josip; Pasković, IgorUčinak terroira i biogenih elemenata na kvalitetu i konkurentnost Malvazije istarske. Zagreb: Stega tisak, 2015 (prirucnik)
-
86.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Ivan, Naletilić; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jeromel, AnaUtjecaj roka berbe i temperature maceracije na polifenolni sastav grožđa i vina sorte Frankovka (Vitis vinifera L.) // Glasnik zaštite bilja, 38 (2015), 5; 92-97 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
87.Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Šegon, Petar; Pasković, Igor.Status Fe, Zn i Mn u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) s četiri lokacije sjeverozapadne Istre // Glasnik zaštite bilja, 4 (2015), 6-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
88.Jagatić Korenika, Ana-MarijaUtjecaj hladne maceracije na polifenolni sastav i senzorna svojstva vina kultivara Pošip, Maraština, Malvazija, Kraljevina i Škrlet (Vitis vinifera L.), 2015., doktorska disertacija, AGRONOMSKI FAKULTET, Zagreb
-
89.Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaDetermination of 2-aminoacetophenone in white wines using ultrasound assisted SPME coupled // Journal of analytical chemistry, 70 (2015), 7; 814-818 doi:10.1134/S1061934815070102 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
90.Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaInfluence of Different Yeast Strains on Metabolism of Tryptophan and Indole-3-Acetic Acid During Fermentation // South African journal of enology and viticulture, 36 (2015), 1; 44-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
91.Jakobović, Snježana; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Jakobović, MarioInfluence of grape ripeness of Rhine Riesling on the composition of polyphenolic compounds in must and wine // Journal of food agriculture & environment, 13 (2015), 1; 29-35 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
92.Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Šegon, Petar; Pasković, Igor;Status Fe, Zn i Mn u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) s četiri terroira pri različitoj gnojidbi // 50. Hrvatski i 10. Međunarodni Simpozij Agronoma / Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
93.Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, LunaSastav organskih kiselina u hrvatskim predikatnim vinima // Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU / Jelčić, Dubravko ; Jakobović, Snježana (ur.).
Požega, 2014. str. 69-72 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
94.Motušić, DanielaProizvodnja predikatnih vina u svijetu, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
95.Brusek, KristinaPrimjena bentonita u vinarstvu, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
96.Crvik, PetarTehnologija proizvodnje vina Dubrovačka Malvasija, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
97.Adanić, InesKoncentracija ukupnog sumpornog dioksida u hrvatskim vinima, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
98.Naletilić, IvanUtjecaj roka berbe grožđa na koncentraciju polifenola kod kultivara Frankovka, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
99.Karoglan Kontić, Jasminka; Mirošević, Nikola; Jeromel, Ana; Maletić, Edi; Karoglan, Marko; Preiner, Darko95 godina u službi vinogradarstva i vinarstva, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo. Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2014 (monografija)
-
100.Jeromel, L.; Siketić, Zdravko.; Ogrinc Potočnik, N.; Vavpetič, P.; Rupnik, Z.; Bučar, K.; Pelicon, PDevelopment of mass spectrometry by high energy focused heavy ion beam: MeV SIMS with 8 MeV Cl7+ beam // Nuclear Instruments and Methods in Physics Research, Section B: Beam Interactions with Materials and Atoms, 332 (2014), 22-27 doi:10.1016/j.nimb.2014.02.022 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)