Pregled po CROSBI profilu: Frane Delaš (CROSBI Profil: 20680, MBZ: 9173)
Pronađeno 204 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, LejlaModerna mikrobiologija namirnica. Knj. 2. Zagreb: Kugler, 2002 (Udžbenik)
-
1.Delaš, FraneMikrobni toksini // Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani / Hengl, Brigita (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za hranu, 2010. str. 31-49 -
2.Klapec, TomislavPrirodni toksini: Toksikanti biljnog podrijetla // Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani / Hengl, Brigita (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za hranu, 2010. str. 11-25 -
3.Delaš, Ivančica; Petrović Tomislav; Popović, Milivoj; Delaš, FraneEffect of a Fat Free Diet on Fatty Acid Composition of Phospholipids in Rat Erythrocytes // Advances in food science and food biotechnology in developing countries / Soto-Cruz, Oscar ; Angel, Peggi M. ; Gallegos-Infante, Alberto ; Rodriguez-Herrera, Raul (ur.).
Mexico City: Asociación Mexicana de Ciencia de los Alimentos, 2008. str. 244-250 -
1.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, LejlaModerna mikrobiologija namirnica-knjiga druga / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2002 -
2.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Stilinović, Božidar; Duraković, LejlaModerna mikrobiologija namirnica-knjiga prva / Duraković, Senadin (ur.).
Zagreb: Kugler, 2002 -
1.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, JadrankaInactivation of aflatoxigenic fungi and the reduction of aflatoxin B1 in vitro and in situ using gamma irradiation // Food control, 54 (2015), 79-85 doi:10.1016/j.foodcont.2015.01.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Frece, Jadranka; Cvrtila, Jelena; Topić, Ivana; Delaš, Frane; Markov, KsenijaMogućnost primjene bakterije Lactococcus lactis ssp. lactis kao funkcionalne starter kulture = Lactococcus lactis ssp. lactis as Potential Functional Starter Culture // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 4; 489-494 doi:10.17113/ftb.52.04.14.3794 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
3.Rysha, Agim; Delaš, FraneSensory properties and chemical composition of Sharri cheese from Kosovo // Mljekarstvo, 64 (2014), 4; 295-303 doi:10.15567 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
4.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna; Vahčić, Nada; Delaš, Frane; Ježek, Damir; Hruškar, Mirjana; Babić, Ivona; Markov, KsenijaComparison of sensory properties, shelf-life and microbiological safety of industrial sausages produced with autochthonous and commercial starter cultures // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 3; 307-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Bevardi, Martina; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Bošnir, Jasna; Mrvčić, Jasna; Delaš, Frane; Markov, KsenijaAntifungal and Antipatulin Activity of Gluconobacter oxydans 1J Isolated from Apple Surface // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 64 (2013), 2; 279-284 doi:10.2478/10004-1254-64-2013-2308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Horvat, Marija; Bevardi, Martina; Sokolić Mihalak, Darja; Delaš, Frane; Frece, JadrankaMikrobiološke i mikotoksikološke opasnosti za zdravstvenu ispravnost i karakterizacija domaćih kobasica od mesa divljači // Veterinarska stanica, 44 (2013), 3; 177-186 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneThe Effect of Experimental Fungal Emulation on Colonization of Soybeans by Moulds of the Genus Aspergillus and Fusarium and on Aflatoxin B1 Accumulation in Relation to Temperature and Moisture Content in vitro // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), 3-4; 159-166 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, Jadranka; Slavica, Anita; Delaš, Frane; Pavlović, Hrvoje; Markov, KsenijaThe effects of wild thyme (Thymus serpyllum L.) essential oil components against ochratoxin- producing Aspergilli // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 63 (2012), 4; 457-462 doi:10.2478/10004-1254-63-2012-2309 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Tudić, Alma; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanRemoval of aflatoxin M1 from artificially contaminated yoghurt by using of new synthesized dehydroacetic acid analogues // Mljekarstvo, 62 (2012), 3; 179-191 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Friganović, Maja; Duraković, Lejla; Delaš, FraneAdhesion of Zearalenone to the Surface of Lactic Acid Bacteria Cells // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), Special Issue; 49-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
13.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Tudić, Alma; Jergović-Gaši, TihanaThe effect of fungal competition on colonization of soybeans by moulds of the genus Aspergillus, Trichothecium and Fusarium and the ochratoxin A accumulation as related to temperature and moisture content // African journal of biotechnology, 11 (2012), 32; 8092-8102 doi:10.5897/AJB11.3707 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Delaš, Frane; Huić-Babić, KatarinaSchiff base: A high affinity chemical agent to decrease the concentration of aflatoxin M1 in raw milk contaminated artificially // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 24-34 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Duraković, Lejla; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Blažinkov, MihaelaImpact of new synthesized analogues of dehydroacetic acid on growth rate and vomitoxin accumulation by Fusarium graminearum under different temperatures in maize hybrid // African journal of biotechnology, 10 (2011), 52; 10798-10810 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanTemperature-dose relationships with aflatoxin M1 in milk on the brine shrimp (Artemia salina) larvae // Mljekarstvo, 61 (2011), 2; 145-153 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Markov, Ksenija; Perši, Nina; Pleadin, Jelka; Čvek, Domagoj; Radošević, Valerija; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Frece, JadrankaKarakterizacija prirodne mikroflore i kemijski parametri u svježem domaćem siru // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 42 (2011), 3; 211-218 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
18.Gudelj, Ivana; Hrenović, Jasna; Landeka Dragičević, Tibela; Delaš, Frane, Šoljan, Vice; Gudelj, HrvojeAZO BOJE, NJIHOV UTJECAJ NA OKOLIŠ I POTENCIJAL BIOTEHNOLOŠKE STRATEGIJE ZA NJIHOVU BIORAZGRADNJU I DETOKSIFIKACIJU // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 62 (2011), 1; 91-101 doi:10.2478/10004-1254-62-2011-2063 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Gudelj, Ivana; Hrenović, Jasna; Landeka Dragičević, Tibela; Delaš, Frane; Šoljan, VicePrimjena metoda obrade otpadnih voda sa sadržajem sintetskih bojila // Tekstil, 59 (2010), 11; 508-514 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Šeol, Branka; Tudić, Alma; Delaš, Frane; Bošnjak, Marijan; Sikora, Sanja; Skelin-Vujić, Andrea; Huić-Babić, Katarina; Duraković, ZijadMould Growth and Afl atoxin Accumulation Aff ected by Newly Synthesized Derivative of Coumarine Treatment of Maize Hybrid // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 75 (2010), 4; 169-174 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Skelin-Vujić, Andrea; Tudić, Alma; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Bošnjak, MarijanA Study of Antifungal and Antiaflatoxigenic Action of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 3-4; 127-135 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
22.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Landeka Dragičević, Tibela; Majica, Matea; Delaš, FraneGrowth Inhibition of Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 and Penicillium expansum ZMPBF 565 by Four Essential Oils // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 61 (2010), 2; 191-195 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
23.Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Friganović, Maja; Delaš, FraneAntifungalni učinak bakterije Lactobacillus plantarum K1 na rast plijesni Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 1-2; 43-47 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
24.Landeka Dragičević, Tibela; Zanoški Hren, Marijana; Gmajnić, Margareta; Pelko, Sanja; Kungulovski, Dzoko; Kungulovski, Ivan; Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneBiodegradation of Olive Mill Wastewater by Trichosporon cutaneum and Geotrichum candidum // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 61 (2010), 4; 399-404 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Lovrić, Nikolina; Delaš, FraneAflatoksin M1 u sirovom mlijeku i vezanje aflatoksina pomoću bakterija mliječne kiseline // Mljekarstvo, 60 (2010), 4; 244-251 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Blažinkov, Mihaela; Šećerkadić, Lejla; Frece, Jadranka; Redžepović, Sulejman; Bošnjak, Marijan; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Zijad; Duraković, SenadinAflatoxin Accumulation During the Growth of Mould Aspergillus flavus ATCC 26949 on Corn in Pure and Mixed Culture as Related to Various Temperature and Moisture Content. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 1-2; 10-17 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
27.Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Perši, Nina; Dukić, Vesna; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneMikrobna populacija, kemijski sastav i mikotoksini u kobasicama s područja Varaždinske županije // Veterinarska stanica, 41 (2010), 3; 189-198 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
28.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Landeka Dragičević, Tibela; Majica, Matea; Delaš, FraneInfluence of four essential oils on growth of biomass of Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 and Penicillium expansum ZMPBF 565 // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 61 (2010), 191-196 doi:10.2478/10004-1254-61-2010-2009 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kolarec, Kristina; Delaš, FraneComparison of conventional and molecular methods for the routine confirmation of Listeria monocytogenes in milk products produced domestically in Croatia // Journal of dairy research, 77 (2010), 112-116 doi:10.1017/S0022029909990379 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Duraković, Lejla; Duraković, Zijad; Blažinkov, Mihaela; Bošnjak, Marijan; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Skelin, Andrea; Čvek, DomagojMikrobne zajednice i biofilmovi // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3/4; 92-97 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
31.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneListeria monocytogenes i drugi kontaminanti u svježem siru i vrhnju domaće proizvodnje s područja grada Zagreba // Mljekarstvo, 59 (2009), 3; 225-231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Petrović, Tomislav; Delaš, Frane; Ivanković, DavorChanges in the Fatty Acid Composition of Brain and Liver Phospholipids from Rats Fed Fat-Free Diet // Food Technology and Biotechnology, 46 (2008), 3; 278-285 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Delaš, Ivančica; Kaćunko, Tanja; Beganović, Jasna; Delaš, FraneSastav masnih kiselina majčinog mlijeka i pripravaka dječje hrane // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 101-112 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
34.Peraica, Maja; Domijan, Ana-Marija; Matašin, Mirjana; Lucić, Ana; Radić, Božica; Delaš, Frane; Horvat, Martina; Bosanac, Ivanka; Balija, Melita; Grgičević, DamirVariations of ochratoxin A concentration in the blood of healthy populations in some Croatian cities // Archives of toxicology, 75 (2001), 7; 410-414 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinMikrobi kao hrana. Proteini jednostaničnih organizama : podrijetlo i primjena // Kemija u Industriji, 51 (2001), 5; 287-291 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
36.Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Radić, Božica; Delaš, FraneAspergillus ochraceus growth and ochratoxin A accumulation in the presence of dehydroacetic acid // Kemija u industriji, 50 (2001), 7/8; 375-380 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Radić, Božica; Duraković, SenadinRast plijesni Aspergillus flavus ATCC 26949 na prženim zrnima kave i biosinteza aflatoksina // Kemija u industriji, 49 (2000), 9; 377-381 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
38.Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Delaš, FraneChanges in Tissue Fatty Acids Composition Due to a Fat Free Diet // Food Technology and Biotechnology, 37 (1999), 3; 173-179 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.DELAŠ F., DURAKOVIĆ S., DELAŠ I., RADIĆ B., MARKOV K.The influence of temperature on the growth of mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 and ochratoxin A biosynthesis in pure and mixed culture // Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija, 33 (1995), 4; 139-143 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Frece, Jadranka, Kovačević, Dragan, Delaš, Frane, Mastanjević, Krešimir, Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // Industrial, medical and environmental applications of microorganisms / Mendez-Vilas, Antonio (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publischer, 2014. str. 265-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneOchratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 244-247 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, KsenijaIndustrial Sausage Produced with Autochthonous Starter Culture // Proceedigs 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 6-9 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Mastanjević, Krešimir; Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // "Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends" / A. Mendez-Vilas (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2014. str. 357-361 doi:10.3920/978-90-8686-795-0 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K FROM “SLAVONSKI KULEN” AS NATURAL PROBIOTIC STARTER CULTURE // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science-Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2011. str. 254-262 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Duraković, Lejla; Delaš, FraneAutochthonous functional starter cultures and mycotoxins in "SLAVONSKI KULEN" // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference, 13 th Ružička days-"TODAY SCIENCE-TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Pavleković, Ivana (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer, Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, Zagreb, 2010. str. 263-273 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Dragović-Uzelac, Verica; Đugum, Jelena; Delaš, FraneKADULJA I RUŽMARIN:NJIHOVA ANTILISTERIJSKA SVOJSTVA I MOGUĆNOSTI PRIMJENE U ZAŠTITI NAMIRNICA // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu - Zbornik radova / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. str. 169-175 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, Frane; Ćurko, Josip, Mijatović, IvanSIRUTKA-SIROVINA ZA PROIZVODNJU FUNKCIONALNOG NAPITKA // Zbornik radova 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. str. 177-182 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Gracin, Leo; Raič, Đuro; Kovačević Ganić, Karin; Ivušić, Franjo; Delaš FraneBrettanomyces/Dekkera in Croatia and some of its metabolic properties // Final Papers
Zagreb: OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin), 2009. str. II.B.08-II.B.08 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Frane Delaš, Senadin Duraković, Iva Ana Sviben, Sunčica Martinko, Ksenija Markov, Lejla Duraković, Domagoj ČvekAntifungalna aktivnost kumarina // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress, Volume 2 / prof. dr.sc. Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Croatian Chamber of Economy, Zagreb, Croatia, 2008. str. 397-401 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Delaš, Ivančica; Petrović, Tomislav; Delaš, Frane; Popović, MilivojFatty Acid Composition of Spleen and Adipose Tissue in Rats Fed Fat-Free Diet // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 335-341 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Duraković, LejlaInhibition of Growth and Aflatoxin Accumulation of Aspergillus flavus by Using Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Proceedings of An International Scientific Congress Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries (FSFB2-2006) / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, AMECA AC, 2006. str. 206-212 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinAffect of Molds Growth in Mixed Cultures on Production of Aflatoxins on Maize Hybrid // Proceedings of An International Scientific Congress Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries (FSFB2-2006) / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, AMECA AC, 2006. str. 192-200 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, Vladimir; Kaljaj, L.; Halt, Marija; Duraković, LejlaAntifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Food science and food biotechnology in developing countries
Saltillo: Mexican Association of Food Science, AMECA AC, 2006. str. 201-205 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Delaš Ivančica, Petrović Tomislav, Popović Milivoj, Delaš FraneEffect of a Fat Free Diet on Fatty Acid Composition of Phospholipids in Rats' Erythrocytes // Food science and food biotechnology in developing countries
Saltillo: Mexican Association of Food Science, AMECA AC, 2006. str. 528-532 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinGrowth and Biosynthesis of Aflatoxin in Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, D. (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, Zagreb, Croatia, 2004. str. 366-370 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Delaš, Ivančica; Markov, KsenijaOchratoxin A Biosynthesis by a Mould Grown in the Mixed Culture on a Solid Chopped Substrate // Proc.4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: PBF, 2001. str. 309-312 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneTradicionalni fermentirani mesni proizvodi – izvor autohtonih funkcionalnih starter kultura // Četvrti stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ" / Komes, Draženka ; Šimić, Valentina ; Đugum, Jelena (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora ; Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista ; Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2011. str. 6-11 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Markov, Ksenija; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, JadrankaFT-IR spectroscopy applied to identification of functional groups on the surface of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria–ochratoxin A interaction // Programme and Abstracts of Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease
Šibenik, Hrvatska, 2015. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
2.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćubela, Dubravka; Delaš, FraneOchratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Book of Abstracts of International Food Congress (NAFI 2014)
Kuşadası, Turska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
3.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneWhite, red and dessert wines possible source of human exposure to ochratoxin A // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 179-179 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, Damir; Nadih, Martina; Mrvčić, JasnaIncreased nutritional quality and microbiological safety of novel cottage cheese containing spices // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 187-187 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, KsenijaIndustrial sausage produced with autochthonous starter culture // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 91-91 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Nadih, Martina; Medverec Knežević, Zvonimira; Mrvčić, Jasna; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, DamirNUTRITIVE VALUE AND QUALITY OF CHEESE WITH DIFFERENT SPICES // One Health Symposium
Slavonski Brod, 2014. str. 10-10 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
7.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Cvrtila, Jelena; Delaš, FraneCharacterization of the autochthonous starter culture Lactococcus lactis ssp. lactis 5K1 isolated from traditional Croatian horsemeat sausage // Abstract Book NAFI 2014 / Sebnem Tavman, Semih Otles, Taner Baysal, Yekta Goksungur, Duygu Kisla, Ozgul Ozdestan, Gulten Gunduz (ur.).
Izmir: Universiteliler Ofset Bornova, Izmir, 2014. str. 146-146 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Frece, Jadranka; Delaš, FraneInactivation of food/feed spoilage fungi by gamma irradiation // Book of Abstracts / Teparić, Renata ; Frece, Jadranka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 67-67 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneGame meat sausages as mycotoxicological risk to consumers // PROCEEDINGS DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2013 / Mitrov D., Pendovski L., Perčinić F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine-Skopje, University, 2013. str. 117-118 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Miškulin, Ena; Holjevac, Josipa; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneGluconobacter oxydans from apple surface as biocontrol agent against Penicillium expansum // Book of Abstracts / Černi S., Šeruga Musić M., Škorić D. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2012. str. 86-86 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneTradicionalni fermentirani proizvodi – izvor autohtonih starter kultura za adsorbciju mikotoksina // Programme and Abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, Zagreb, 2011. str. 114-115 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
12.Markov, Ksenija; Frece Jadranka; Delaš, FraneUklanjanje mikotoksina iz namirnica autohtonim funkcionalnim starter kulturama // Programme and abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease" / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2011. str. 116-117 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
13.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Delaš, FraneImpact of essential oils on the biosynthesis of ochratoxin A during the growth of mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 in pure and mixed culture // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2011. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Delaš, FraneDetection of toxicity of aflatoxin M1 and F-2 toxin by lethal action of Artemia salina larvae // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2011. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Friganović, Maja; Delaš, FraneAdhesion of Zearalenone by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: CROFOST-Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K from "Slavonski kulen" as natural probiotic starter culture // Book of Abstracts, 13th Ružička Days "Today Science- Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 60-60 (poster, sažetak, znanstveni) -
17.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Delaš, FraneAutochtonous functional starter cultures and mycotoxins in "Slavonski kulen" // Book of Abstracts, Ružička days 13th Today Science- Tomorrow Industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 59-59 (poster, sažetak, znanstveni) -
18.Delaš, Frane; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, DomagojWhey – raw material for production of functional drink // Abstract Book
Cape Town: IUFoST, SAAFoST (South African Association for Food Science&Technology, 2010. str. P0167-P0167 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneStaphylococcus species as potential natural starter cultures from "Slavonski kulen" // Programme and Abstracts / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2010. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Gudelj, Ivana; Hrenović, Jasna; Landeka Dragičević, Tibela; Delaš, Frane; Šoljan, Vice; Gudelj, Hrvoje; Anić Vučinić, AleksandraBiorazgradnja ksenobiotika pomoću mješovitih mikrobnih kultura // XIV. znanstveno-stručni skup Voda i javna vodoopskrba : knjiga sažetaka / Dadić, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatski zavod za javno zdravstvo ; Županijski zavodi za javno zdravstvo Republike Hrvatske, 2010. str. 220-220 (predavanje, sažetak, stručni) -
21.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Duraković, Lejla; Delaš, FraneBiodegradation of Aflatoxin M1 by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the Central European Symposium on Industrial Microbiology and Microbial Ecology-Power of Microbes in Industry and Environment, 2010. / Frece, J. ; Kos, B. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Delaš, Ivančica; Dražić, Tonko; Stojaković, Stjepan; Čačić Hribljan, Melita; Delaš, Marija; Delaš, FraneL-Carnitine supplementation and body mass reduction // 15th World Congress of Food Science & Technology (IUFoST 2010) : abstracts
Cape Town: South African Association for Food Science & Technology, 2010. str. P0524-P0524 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Sviben, Iva Ana; Martinko, Sunčica; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla; Čvek, DomagojAntifungal activity of coumarin // Abstracts of the 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists (CEFood) / Galić, K. (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 221-221 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla; Čvek, DomagojInhibicija rasta plijesni Aspergillus flavus i nakupljanja aflatoksina in vitro pomoću derivata kumarina // Abstracts 14th World Congress of Food Science and Technology
Shanghai: College Bioscience and Biotechnology, Fuzhou University, and Food and Life Magazine, 2008. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Leboš, Andreja; Čvek, Domagoj; Delaš, IvančicaBakterije mlječne kiseline u sprečavanju rasta odabranih plijesni // Programme and Abstract 4th Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Dušica Vujaklija, Jasenka Pigac, Suzana Hađina, Ivan Kosalec (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2008. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Delaš, Ivančica; Beganović, Jasna; Bogdanović, Tanja; Delaš, FraneEffects of dietary supplementation of Shiitake mushroom on fatty acid composition and cholesterol content of hen egg yolks // 14th World Congress of Food Science and Technology Abstracts / Technical Program Committee (ur.).
Shanghai: Chinese Institute of Food Science and Technology, 2008. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Duraković, Lejla; Redžepović, Sulejman; Orlić, Sandi; Skelin, Andrea; Delaš, Frane, Duraković, SenadinThe effect of fungal competition on colonization of soybean by Aspergillus flavus and Trichothecium roseum and on production of aflatoxins // Proceedings of 15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology / Nagy, K. ; Marialigeti, K. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2007. str. 26-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Duraković, Senadin; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Skelin, Andrea; Delaš, Frane; Duraković, LejlaIn-vitro activity of dehydroacetic acid and the newly synthesized Schiff base against mycotoxigenic fungus Aspergillus flavus ATCC 26949 growth and aflatoxin accumulation // Proceedings of 15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology / Nagy, K. ; Marialigeti, K. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2007. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Duraković, Lejla; Glancer-Šoljan, Margareta; Delaš, Frane; Skelin, AndreaDegradation of aflatoxin B1 by Trichothecium roseum and Fusarium sp. // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Glancer-Šoljan, Margareta; Čvek, Domagoj; Markov, KsenijaInhibition of aflatoxin accumulation by newly synthesized analogues of coumarine in Aspergillus flavus ATCC 26949 // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Čvek, Domagoj; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Markov, KsenijaDetermination of biomass of Aspergillus flavus ATCC 26949 grown on corn grains // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 100-100 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Čvek, DomagojPatulin production by Penicillium expansum ZMPBF 565 in apple juice // Abstract- Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Duraković, Senadin; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Skelin, Andrea; Delaš, Frane; Duraković, LejlaIn-vitro activity of dehydroacetic acid and the newly synthesized Schiff base against mycotoxigenic fungus Aspergillus flavus ATCC 26949 growth and aflatoxin accumulation // Proceedings of 15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology, Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, Vol. 54, Supplement, 2007. / Nagy, K. ; Marialigeti, K. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2007. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Duraković, Lejla; Redžepović, Sulejman; Orlić, Sandi; Skelin, Andrea; Delaš, Frane, Duraković, SenadinThe effect of fungal competition on colonization of soybean by Aspergillus flavus and Trichothecium roseum and on production of aflatoxins // Proceedings of 15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology, Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, Vol.54, Supplement, 2007. / Nagy, K. ; Marialigeti, K. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2007. str. 26-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Duraković, S.; Delaš, F.; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, V.; Kaljaj, L.; Halt, M.; Duraković, L.Antifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Proceedings of 2nd International Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Duraković, SenadinInhibition of growth and aflatoxin accumulation of Aspergillus flavus by using newly synthesized analogues of dehydroacetic acid Pressure Superheated Steam (LPSS) // Proceedings of 2nd International Scientific Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. str. 37-37 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinAffect of molds in mixed cultures on production of aflatoxins on maize hybrid // Proceedings of 2nd International Congress Food Sciences & Food Biotechnology in Developing Countries / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo, 2006. str. 37-37 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinInhibition of mould growth and aflatoxin accumulation by food additives // Proceedings of 1st Central European Forum for Microbiology (CEFORM), Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, Vol.52., Supplement 1., 2005. / Marialigeti, K. ; Sipos, R. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2005. str. 32-32 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinInhibition of mould growth and aflatoxin accumulation by food additives // Proceedings of 1st Central European Forum for Microbiology (CEFORM) / Marialigeti, K. ; Sipes, R. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2005. str. 32-32 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Delaš, Ivančica; Beganović, Jasna; Delaš, FraneFatty acid composition of yolks from laying hens fed with dietary supplementation of Shiitake mushroom // Oils, Fats and Lipids in a Changing World
Frankfurt: Euro Fed Lipid, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinGrowth and Biosynthesis of Aflatoxin in the Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic acid // 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Book of Abstracts
Opatija, 2004. str. 117-117 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinThe determination of patulin in apple juice // Proceedings of the Third Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Hrvatsko mikrobiološko društvo (ur.).
Poreč, 2004. str. 30-30 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, LejlaBiosynthesis and biodegradation of aflatoxins on green coffee beans contaminated with aflatoxigenous mould // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb: Croatian Biological Society, 2003. str. 380-380 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Duraković, SenadinFactors influencing the inhibition of aflatoxin production in Soy-Beans by Trichothecium roseum // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb: Croatian Biological Society, 2003. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Delaš, FraneEffects of short term fat-free diet on fatty acid composition of liver phospholipids // EJB The FEBS Journal
Oxford: Wiley-Blackwell, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinRelation of Aspergillus flavus biomass to the accumulation of aflatoxins in green coffee beans // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija: Croatian Society of Microbiology, 2002. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinOdnos između biomase Aspergillus flavus i nakupljanja aflatoksina na sirovoj kavi // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija: Croatian Society of microbiology, 2002. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinRast i biosinteza aflatoksina B1 s pomoću Aspergillus parasiticus u prisutnosti novosintetiziranih derivata tetraketona // Proc.4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: PBF, 2001. str. 17-17 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinRast i biosinteza F-2 toksina u prisutnosti novosintetizirane Schiffove baze // ESNA-ANNUAL MEETING-BOOK OF ABSTRACTS / Griag, M. (ur.).
Khania, Grčka: IUR, 2001. str. 311-311 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Delaš, FraneEffects of fat free diet on fatty acid composition in different tissues // 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Abstracts
Zagreb: STUDIO HRG, Zagreb, 2001. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Delaš, FraneTissue Fatty Acid Composition Alters in a Fat Free Diet // HB2000 - Kongres hrvatskih biokemičara i molekularnih biologa / Floegel, Mirna (ur.).
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Duraković, LejlaThe role of fungal growth in mixed cultures on production of aflatoxins on corn // Biotechnology 2000-The World Congress on Biotechnology / Dechema, E.V. (ur.).
Berlin: Society for Chemical Engineering and Biotechnology, 2000. str. 210-210 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, Lejla;Relation of Fusarium graminearum and Aspergillus ochraceus biomass to the accumulation of T-2 toxin and ochratoxin A on barleycorn // Biotechnology 2000 - The World Congress on Biotechnology / Dechema, E.V. (ur.).
Berlin: Society for Chemical Engineering and Biotechnology, 2000. str. 212-212 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Delaš, Ivančica; Radić, BožicaRelationship between biomass synthesis and the specific growth rate for mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174, Trichothecium roseum ZMBPF 1226 and Fusarium sp. ZMBPF 1215 during the growth on a solid substrate // Drugi hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem : priopćenja = 2nd Croatian Congress of Microbiology with International Participation : proceedings / Prukner-Radovčić, Estela ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. str. 130-130 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Domijan, Ana-Marija; Peraica, Maja; Horvat, Martina; Delaš, Frane; Lucić, Ana; Radić, Božica; Balija, Melita; Bosanac, Ivanka; Grgičević, DamirThe exposure of healthy population of Croatia to ochratoxin A in one year period // Proceedings of 2nd Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Prukner-Radovčić, Estela ; Hajsig, Danko ; Presečki, Vladimir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Delaš, FraneApplication of Chromatography Methods for Analysis of Fatty Acid Composition and Stereochemical Distribution in Phospholipids // Balaton Symposium '99
Budimpešta: Research Institute for Medical Plants, 1999. str. P-13 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Delaš, Ivančica; Radić, BožicaRelationship between biomass synthesis and ochratoxin A production in mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 grown on a solid substrate in pure and mixed culture // Book of Abstracts 13th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology / Gergely, Lajos (ur.).
Budimpešta: Eotvos Workshops of Science, 1999. str. 19-19 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Duraković, Lejla; Petrović, Zdravko; Delaš, Frane; Glancer, Margareta; Duraković, SenadinDehydroacetic Acid and the Newly Synthesized Schiff Base to Control Ochratoxin A Accumulation // 13th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology : book of abstracts / Gergely, Lajos (ur.).
Budimpešta: Eotvos Workshops of Science, 1999. str. 22-23 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Radić, BožicaThe Influence of Temperature on Patulin Biosynthesis During the Growth of Mold Penicillium expansum ZMPBF 565 // Proceedings / Third Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Society for Biotechnology, 1998. str. 130-130 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Delaš, IvančicaThe effect of the substrate water content on the ochratoxin A production by mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 in the pure culture // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 128-128 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Radić, Božica; Delaš, IvančicaThe growth of Aspergillus ochraceus mould cultivated in pure and mixed cultures on corn grains and the influence of certain parameters on the ochratoxin A biosynthesis // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 125-126 (poster, sažetak, znanstveni) -
62.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Sušnik, Ivana; Petrović, Zdravko; Duraković, LejlaMold growth and Aflatoxin Accumulation in the Presence of Newly Synthesized Schiff Bases // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Prehrambeno-biotehnolo{ki fakultet (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnolo{ki fakultet, 1998. str. 126-126 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; [uprina, Mirela; Radić, BožicaInhibition of Aflatoxin Production in Aspergillus parasiticus by Newly Synthesized Halogen Derivatives of Substituited N, N'-dipropionyl-p-phenylenediamine // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 124-124 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Duraković, Senadin; Duraković, Lejla; Lalić, Ljerka; Radić, Božica; Delaš, FraneThe Role of Mould Growth in Mixed Cultures on Production of Aflatoxins on Barleycorn // 1st Croatian Congress of Microbiologists with International Participations / Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. str. 230-230 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Leboš, Andreja; Čvek, Domagoj; Delaš, IvančicaLactic acid bacteria in the prevention of growth of selected fungi // 4th Croatian Congress of Microbiology
Zadar, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Leboš, Andreja; Frece, Jadranka; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Delaš, Frane; Šušković, JagodaProbiotic strain Lactobacillus helveticus M92 reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // 3rd International Probiotic Conference: Probiotics for the 3rd Millennium
Vysoké Tatry, Slovačka, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Čvek, DomagojBIOSINTEZA I BIORAZGRADNJA F-2 TOKSINA I OKRATOKSINA A U TIJEKU RASTA PLIJESNI Fusarium graminearum ZMPBF 1244 I Aspergillus ochraceus NRRL 3174 U MJEŠOVITOJ KULTURI, 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Duraković, LejlaUtjecaj odabranih parametara na rast plijesni Aspergillus flavus ATCC 26949 u mješovitoj kulturi i biosinteza aflatoksina B1 i G1, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Delaš, FraneUtjecaj odabranih parametara na rast plijesni Aspergillus ochraceus NRRL 3174 u mješovitoj kulturi i biosintezu okratoksina A, 1995., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Petrović, IvankaMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST KREMASTIH I NEKREMASTIH SLASTIČARSKIH PROIZVODA, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Crnković Milić, IzabelPRISUTNOST MIKOTOKISNA U KONVENCIONALNO I EKOLOŠKI UZGOJENIM ŽITARICAMA DOMAĆEG I UVOZNOG PODRIJETLA, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Rysha, AgimMIKROBIOLOŠKA KAKVOĆA ŠARSKOG SIRA, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Marušić, NatašaTVORBA ENTEROTOKSINA BAKTERIJE Staphylococcus aureus U KOLAČIMA, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Baljkas, IvaValidacija ELISA metode za određivanje ukupnih aflatoksina i okratoksina A, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Kiš, GordanaBiofilm-otpornost Pseudomonas aeruginosa ATCC 9027 i Listeria monocytogenes 4ab tretiranih dezinficijensima, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Pozaić, SanjaIdentifikacija različitih sojeva Listeria spp.u hrani i okolišu primjenom konvencionalnih metoda i PCR metode, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Peša, IrenaBakteriološka kakvoća vode za piće Zadarskog vodoopskrbnog sustava, 2007., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
1.Kasavica, NatašaBAKTERIOLOŠKA KAKVOĆA VODE ZA PIĆE IZ IZVORIŠTA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Mirkov, MatejaMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST NAREZAKA TRAJNIH KOBASICA PAKIRANIH U MODIFICIRANOJ ATMOSFERI, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Bobetić, IvanaUTJECAJ ODABRANIH ANTIBIOTIKA NA RAST BAKTERIJA IZ RODA Lactobacillus, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Miljanović, GordanMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST GAZIRANE PRIRODNE MINERALNE VODE I IZOTONIČNOG NEGAZIRANOG NAPITKA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Ereš, TinaIzolacija i identifikacija starter kultura iz fermentiranih trajnih kobasica, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Uroić, ValentinaMIKROBIOLOŠKI MONITORING SIROVINA ZA PROIZVODNJU DJEČJE HRANE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Mojzeš, TamaraISTRAŽIVANJE ANTIMIKROBNOG UČINKA ODABRANIH DEZINFEKCIJSKIH SREDSTAVA NA MIKROBIOLOŠKU ČISTOĆU RADNIH POVRŠINA, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Papak, MarijaSirutka kao produkt fermentacije mlijeka, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
9.Vuković, JelenaKontrola mikrobiološke kvalitete sira, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
10.Tintor, JovanaUTJECAJ RAZLIČITIH ETERIČNIH ULJA NA RAST ODABRANIH KVASACA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Želehovski, KristinaUTJECAJ RAZLIČITIH ETERIČNIH ULJA NA RAST ODABRANIH PLIJESNI, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Havrda, TenaODREĐIVANJE PRISUTNOSTI BAKTERIJE Listeria monocytogenes U SVJEŽEM KRAVLJEM SIRU STANDARDNIM METODAMA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Klarić, MirnaODREĐIVANJE PRISUTNOSTI BAKTERIJE Listeria monocytogenes U SVJEŽEM KRAVLJEM SIRU IMUNOENZIMSKOM METODOM, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Sambol, DanijelaODREĐIVANJE AFLATOKSINA M1 U MLIJEKU I MLIJEĈNIM PROIZVODIMA ELISA METODOM, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Bojić, VanaISTRAŽIVANJE MIKROBIOLOŠKE ISPRAVNOSTI GOTOVIH JELA IZ DJEČJIH VRTIĆA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Dušević, MajaDOKAZIVANJE PRISUTNOSTI BAKTERIJE Listeria monocytogenes U SVJEŽEM SIRU METODAMA KULTIVACIJE I ELFA-e, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Šećerkadić, LejlaAntimikrobno djelovanje novsintetiziranih analoga kumarina i dehidrooctene kiseline, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Dragović, SanjaAntifungalni učinak bakterija mliječne kiseline na rast odabranih sojeva plijesni, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Koričan, MartinaTermička inaktivacija kvasaca iz roda Brettanomyces/Dekkera i razvoj specifične selektivne podloge, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Šerković, DubravkaDinamika rasta i metaboličke karakteristike Brettanomyces spp. izolata iz vina, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Žanko, MajaAntimikrobna aktivnost bakterija mliječne kiseline na rast bakterije Escherichia coli, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Uglešić, IvaInhibicija rasta odabranih plijesni djelovanjem različitih eteričnih ulja, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Kelečević, BojanaUtjecaj Profresha na mikrobiološku ispravnost i održivost mljevenog mesa, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Ivančić, MarijaBaktericidno i fungicidno djelovanje različitih dezinficijenasa na odabrane mikroorganizme, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Adžić, NikolinaOdređivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Zelenika, LidijaUtjecaj bakterija mliječne kiseline na rast plijesni u čistoj i mješovitoj kulturi, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Pavelić, IvaAntimikrobno djelovanje konzervansa metilparabena u tekućem farmaceutskom pripravku, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Maček, GoranRast bakterija, kvasaca i plijesni u prisutnosti odabranih antimikrobnih agenasa, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Predojević, MarijaIn vitro istraživanja antimikrobnog djelovanja derivata kumarina i dehidracetne kiseline, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Merčep, TihanaAntifungalni učinak bakterije mliječne kiseline nakon izloženosti UV zrakama, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Percela, AnaUtjecaj odabranih eteričnih ulja na rast kvasca Candida albicans, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Friganović, MajaUtjecaj bakterije mliječne kiseline Lactobacillus acidophilus M92 na rast plijesni Aspergillus ochraceus, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Frlužec, MajaUtjecaj diklorvosa na rast odabranih sojeva bakterija i kvasaca, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Dukić, MarioKrivulja rasta bakterije Escherichia coli pri odabranim temperaturnim uvjetima uzgoja, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Polašek, DinaMikrobiološko istraživanje gotovih jela i briseva na čistoću u dječjim vrtićima i osnovnim školama Virovitičko-podravske županije, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
36.Hrgetić, IvanaOdređivanje osmofilnih kvasaca u šećeru, medu i voćnom sirupu, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Hafner, SilvijaOdređivanje ukupnih aflatoksina ELISA metodom u orašastim plodovima i suhom voću, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
38.Raič, ĐuroIstraživanje prisutnosti kvasaca iz roda Brettanomyces/Dekkera u vinima Hrvatske, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Cenić, SnježanaAnaliza mikrobiote svježeg pilećeg mesa uskladištenog pri temperaturi hlađenja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
40.Kolarević, TomislavOdređivanje enterotoksina bakterije Staphylococcus aureus u odabranim rizičnim namirnicama, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
41.Zorić, NatašaIstraživanje bakterije Enterobacter sakazakii u mlijeku i dehidriranim pripravcioma dječje hrane, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
42.Zonjić, TihomiraIstraživanje mikrobiološke ispravnosti dječje hrane, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Tretinjak, NinaOdređivanje okratoksina A u suhom voću ELISA metodom, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
44.Šneler, Ana MarijaMjerna nesigurnost kvantitativnih određivanja u mikrobiologiji hrane, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Vujčić, SanjaOdređivanje mikrobiološke ispravnosti kakaovca i kakao-proizvoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Morović, NikolinaMikrobiološka ispravnost morske vode iz ribnjaka "Cenmar" u Ninu, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Balaša, AnaUtjecaj visokog tlaka na inaktivaciju Listeria innocua BGA 3532, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Milinov, VirnaPrimjena HACCP-a u proizvodnji konditorskih proizvoda, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Milašinčić, PetraUsporedba klasične i Hy-Lite 2 metode mikrobiološke kontrole čistoće radnih površina, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Podhraški, KarmenIstraživanje mikrobiološke i zdravstvene ispravnosti mlijeka i mliječnih proizvoda, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Kranjčec, ValentinaKontrola mikrobiološke kvalitete i mikrobiološkog indeksa sladovine i piva, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Uskok, DaliborInhibitorno djelovanje propolisa na rast odabranih sojeva bakterija, kvasaca i plijesni, 2001., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Jović, NatašaPrimjena HACCP-a u proizvodnji bezalkoholnih pića, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
54.Veseljak, JasminaMikrobiološka kontrola svježe pakirane i uskladištene mliječne čokolade, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
55.Bubalo, BožaMikrobiološka ispravnost namirnica u restoranu društvene prehrane, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
56.Kekelj, IvanaMikrobni kontaminanti u proizvopdnji piva, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
57.Filipan, MirelaIstraživanje antimikrobne učinkovitosti konzervanasa u odabranim farmaceutskim proizvodima, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.Duraković, LejlaMikrobni indikatori u kontroli toksičnosti mikotoksina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Milinović, ZdenkaIzolacija bakterije Staphylococcus aureus iz kontaminiranih namirnica, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Okanović, VedranNovosintetizirani derivati dehidracetne kiseline s antimikrobnim djelovanjem, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb