Pregled po CROSBI profilu: Vlasta Piližota (CROSBI Profil: 20622, MBZ: 90114)
Pronađeno 225 radova
-
1.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Kopjar MirelaAdulteration of monofloral honey with fructose syrup and possibility of detection by differential scanning calorimetry // Book of abstracts of the 6th Central and Eastern European Conference on Thermal Analysis and Calorimetry (CEEC-TAC6) and 15th Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis (Medicta2021) / Rotaru, Andrei ; Erceg, Matko (ur.).
Split, Hrvatska: Central and Eastern European Committee for Thermal Analysis and Calorimetry (CEEC-TAC), 2021. str. 140-140 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.MEDIJI I MEDIJSKA KULTURA – EUROPSKI REALITETI / Piližota, Vlasta ; Bestvina Bukvić, Ivana ; Brekalo, Miljenko ; Đukić, Marina ; Engstler, Alexander Kühnle, Boris ; Ljubić, Lucuja ; Michel, Burkard ; Pavić, Željko ; Petranová, Dana ; Rinsdorf, Lars ; Solík, Martin ; Višňovský, Ján ; Žužul, Ivana. (ur.). Osijek: Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (zbornik)
-
3.Piližota, VlastaAcademician Dragutin Fleš, his scientific research work and his connection with Leopold (Lavoslav) Ružička // International Conference 17th Ružička Days ''Today Science – Tomorrow Industry'' Book of abstracts / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2018. str. 1-1 (pozvano predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
4.Zlatić, Emil; Pichler, Anita; Vidrih, Rajko; Hribar, Janez; Piližota, Vlasta; Kopjar, MirelaVolatile profile of sour cherry puree as affected by sucrose and trehalose // International journal of food properties, 20 (2018), S3; S3237-S3245 doi:10.1080/10942912.2017.1374289 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Piližota, Vlasta; Lelieveld, Huub; Wang, Chin-Kun; Andersen, Veslemøy; Medić, HelgaPreventing food safety incidents by the (development) of a global alert system // 9th International Congress Flour – Bread ’17 ; 11th Croatian Congress of Cereal Technologists - Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 15-15 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Zlatić, Emil; Pichler, Anita; Lončarić, Ante; Vidrih, Rajko; Požrl, Tomaž; Hribar, Janez; Piližota, Vlasta; Kopjar, MirelaVolatile compounds of freeze-dried sour cherry puree affected by addition of sugars // International journal of food properties, 20 (2017), S1; S449-S456 doi:10.1080/10942912.2017.1299175 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Kopjar, Mirela; Alilović, Danijela; Požrl, Tomaž; Piližota, Vlasta; Pichler, AnitaPhenolics content and antioxidant activity of sour cherry extracts with sugar addition // Acta alimentaria, 46 (2017), 4; 501-507 doi:10.1556/066.2017.46.4.13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Lončarić, Ante; Piližota, VlastaBAKING AND STEAMING AS A PRETREATMENT FOR PRODUCTION OF HIGH VALUE SWEET POTATO FLOUR: INFLUENCE ON PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES // 9th INTERNATIONAL CONGRESS FLOUR – BREAD ’17 ; 11th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGISTS / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Lončarić, Ante; Piližota, VlastaPRODUCTION OF HIGH-VALUE FOOD INGRIDIENTS FROM GRAPE POMACE // BOOK OF ABSTRACTS: 10th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Drago, Šubarić ; Midhat, Jašić (ur.).
Osijek, Hrvatska: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, University of Tuzla, 2017. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Lončarić, Ante; Kopjar, Mirela; Piližota, VlastaImproving the quality of apple purée // Journal of food science and technology, 54 (2017), 10; 3201-3207 doi:10.1007/s13197-017-2760-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Piližota, VlastaZnačenje i status te perspektive prehrambene industrije u Republici Hrvatskoj nakon ulaska u Europsku uniju // Zbornik radova s međunarodnoga znanstvenog skupa Valorizacija intermodalnoga logističkog koridora Ploče-Mostar-Sarajevo-Vukovar (srednji Jadran-Podunavlje) / Steiner, Sanja ; Božičević, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2017. str. 22-25 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, Ante; Tkalec, Davor; Piližota VlastaPhysico-chemical and antioxidant properties of six apple cultivars (Malus domestica) grown in Slavonia // Proceedings of the 9th International Scientific and Professional Conference “With Food to Health” / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2017. str. 108-115 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Nedić Tiban, Nela; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Bijelić Curkić, Marko; Dugalić, Krunoslav; Piližota, VlastaApplication of Litsea cubeba to improve shelf-life of fresh-cut ‘Packham’s Triumph’ pears // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 5 (2016), 2; 48-54 (recenziran, članak, znanstveni)
-
14.Nedić Tiban, Nela; Lončarić, Ante; Tkalec, Davor; Piližota VlastaPhysico-chemical and antioxidant properties of six apple cultivars (Malus domestica) grown in Slavonia // 9th International Scientific and Professional Conference - With Food to Health-Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Lončarić, Ante; Nedić Tiban, Nela; Piližota, VlastaSweet potato a „Superfood“ // 9th International Scientific and Professional Conference - With Food to Health-Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Lončarić, Ante; Svrakačić, Bernarda; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Piližota, VlastaEffect of baking and steaming on physicochemical and thermal properties of sweet potato puree preserved by freezing and freeze- drying // Croatian journal of food science and technology, 8 (2016), 2; 90-98 doi:10.17508/CJFST.2016.8.2.08 (recenziran, članak, znanstveni)
-
17.Kopjar, Mirela; Pichler, Anita; Turi, Josipa; Piližota, VlastaInfluence of trehalose addition on antioxidant activity, colour and texture of orange jelly during storage // International journal of food science & technology, 51 (2016), 12; 2640-2646 doi:10.1111/ijfs.13250 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Kopjar, Mirela; Piližota, VlastaBlackberry juice // Handbook of Functional Beverages and Human Health / Shahidi, Fereidoon ; Alasalvar, Cesarettin (ur.).
Boca Raton (FL): CRC Press ; Taylor & Francis, 2016. str. 135-145 -
19.Lončarić, Ante; Pichler, Anita; Trtinjak, Ivona; Piližota, Vlasta; Kopjar, MirelaPhenolics and antioxidant activity of freeze-dried sour cherry puree with addition of disaccharides // LWT - Food Science and Technology, 73 (2016), 391-396 doi:10.1016/j.lwt.2016.06.040 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Lončarić, Ante; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela; Piližota, VlastaSweet potato as an ingredient in functional food products // Conference Agriculture Perspectives in Western Balkan:Production, Processing, Markets
Mostar, Bosna i Hercegovina, 2015. (poster, sažetak, znanstveni) -
21.Piližota, Vlasta; Šubarić, DragoHrvatska prehrambena industrija nakon ulaska u EU – stanje, izazovi i perspektive // Zbornik radova sa znanstvenog skupa Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2015. str. 27-39 (plenarno, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Kopjar, Mirela; Tadić, Maja; Piližota, VlastaPhenol content and antioxidant activity of green, yellow and black tea leaves // Chemical and biological technologies in agriculture, 2 (2015), 1; 1-6 doi:10.1186/s40538-014-0028-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Vukoja, Josipa; Dujmović, Hrvoje; Pichler, Anita; Piližota, Vlasta; Kopjar, MirelaPhenolics, colour and texture of sour cherry jams during storage // Agriculture Perspectives in Western Balkan: Production, Processing, Markets ; Book of abstracts
Mostar, Bosna i Hercegovina, 2015. (predavanje, pp prezentacija, znanstveni) -
24.Piližota, VlastaNew technologies and their use in production of functional foods // Book of Abstracts: 3rd International Congress of Nutritionists
Zagreb, 2015. str. 29-29 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Lelieveld, Huub; Piližota, VlastaFood safety regulations based on science // Book of Abstracts: 8th International Congress Flour-Bread '15 10th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '15 / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015. str. 7-7 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)