Pregled po CROSBI profilu: Mara Banović (CROSBI Profil: 20380, MBZ: 83392)
Pronađeno 184 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Petravić-Tominac, Vlatka; Šolčić, Ivana; Oros, Damir; Zechner-Krpan, Vesna; Banović, MaraFizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić // Glasnik zaštite bilja, (2021), 6; 114-123 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
-
2.Leder, Renata; Petric, Ivana Vladimira; Jusup, Josipa; Banović, MaraGeographical Discrimination of Croatian Wines by Stable Isotope Ratios and Multielemental Composition Analysis // Frontiers in nutrition, 8 (2021), 625613, 14 doi:10.3389/fnut.2021.625613 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Čosić, Zrinka; Levaj, Branka; Banović, MaraUtjecaj lakaze i polivinilpirolidona na kvalitetu i fenolni sastav vina Laški rizling // Glasnik Zaštite Bilja, 43 (2020), 6; 100-109 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Nutrizio, Marinela; Pataro, Gianpiero; Carullo, Daniele; Carpentieri, Serena; Mazza, Luisa; Ferrari, Giovanna; Chemat, Farid; Banović, Mara; Režek Jambrak, AnetHigh Voltage Electrical Discharges as an Alternative Extraction Process of Phenolic and Volatile Compounds from Wild Thyme (Thymus serpyllum L.): In Silico and Experimental Approaches for Solubility Assessment // Molecules, 25 (2020), 18; 4131, 27 doi:10.3390/molecules25184131 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko.; Kokeza, Ana.; Soldo, Barbara.; Ljubenkov, Ivica.; Banović, Mara.; Šimat, Vida.; Skroza, Danijela.Effect of Enzyme-Assisted Vinification on Wine Phenolics, Colour Components, and Antioxidant Capacity // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 113-123 doi:10.31883/pjfns/115461 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Žurga, Paula; Vahčić, Nada; Pasković, Igor; Banović, Mara; Malenica Staver, MladenkaOccurence of Ochratoxin A and Biogenic Amines in Croatian Commercial Red Wines // Foods, 8 (2019), 8; 348, 14 doi:10.3390/foods8080348 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Žurga, Paula; Vahčić, Nada; Pasković, Igor; Banović, Mara; Staver, Mladenka MalenicaCroatian Wines from Native Grape Varieties Have Higher Distinct Phenolic (Nutraceutic) Profiles than Wines from Non‐Native Varieties with the Same Geographic Origin // Chemistry & biodiversity, 16 (2019), 8; e1900218, 11 doi:10.1002/cbdv.201900218 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Velić, Darko; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela; Petravić Tominac, Vlatka; Klarić, Ilija; Banović, MaraReinventing the traditional products - the case of blackberry wine // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 1; 58-66 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko; Kokeza, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, Mara; Skroza, DanijelaEffect of winemaking on phenolic profile, colour components and antioxidants in Crljenak kaštelanski (sin. Zinfandel, Primitivo, Tribidrag) wine // Journal of food science and technology, 56 (2019), 4; 1841-1853 doi:10.1007/s13197-019-03638-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Skračić, Živko; Banović, MaraUsporedba karakteristika sorata vinove loze Babica i Tribidrag // Glasnik zaštite bilja, 61 (2017), 5; 49-55 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
11.Kujundžić, Dijana; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Stulić, Sanja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara; Herceg, ZoranNear-infrared spectroscopic characterization of steviol glycosides extracted from Stevia rebaudiana Bertoni using high-power ultrasound and gas-phase plasma // Journal of food and nutrition research, 56 (2017), 2; 109-120 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bikić, Ivana; Svilović, Sandra; Banović, Mara; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaAnthocyanidins in Babica, Ljutun and Crljenak Kaštelanski grapes and kinetic of their degradation under different storage conditions // Journal of Food and Nutrition Research, 55 (2016), 4; 294-302 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Puhač Bogadi, Nina; Banović, Mara; Baboić, IvonaFood defence system in food industry: perspective of the EU countries // Journal fu¨ r Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit Journal of Consumer Protection and Food Safety, 11 (2016), 1-10 doi:10.1007/s00003-016-1022-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Leder, Renata; Kubanović, Veronika; Petric, Ivana Vladimira; Vahčić, Nada; Banović, MaraChemometric prediction of the geographical origin of Croatian wines through their elemental profiles // Journal of food and nutrition research, 54 (2015), 3; 229-238 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Banović, Mara; Miljković Krečar, IrenaAnaliza interne komunikacije virtualnih timova // Ekonomska misao i praksa : časopis Sveučilista u Dubrovniku, 23 (2014), 1; 193-212 (recenziran, članak, znanstveni)
-
16.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, Mara; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavUsefulness of near infrared spectroscopy and chemometrics in screening of the quality of dessert wine Prošek // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 9-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoSecondary aroma compounds in fresh grape marc distillates as a result of variety and corresponding production technology // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 2; 214-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana; Marković, Ksenija; Banović, Mara; Colić Barić, IrenaEssential minerals in milk and their daily intake through milk consumption. // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 77-85 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Banović, Mara; Kovačević-Ganić; Karin; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavFermentative Aroma Compounds and Sensory Descriptors of Traditional Croatian Dessert Wine Prošek from Plavac Mali cv. // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 4; 530-537 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoCharacterization and Differentiation of Monovarietal Grape Marc Distillates on the Basis of Varietal Aroma Compound Composition // Journal of agricultural and food chemistry, 58 (2010), 12; 7351-7360 doi:10.1021/jf100214k (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Levaj, Branka; Dragović Uzelac, Verica; Delonga, Karmela; Kovačević Ganić, Karin; Banović, Mara; Bursać Kovačević, DanijelaPolyphenols and volatiles in fruits and jams of two sour cherry cutivars and some berry fruits // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 4; 538-547 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Banović, Mara; Kirin, Josipa; Ćurko, Natka; Kovačević Ganić, KarinInfluence of vintage on Cu, Fe, Zn and Pb content in some Croatian red wines // Czech journal of food sciences, 27 (2009), Special Issue 1; S401-S403 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Petravić Tominac, Vlatka; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Banović, Mara; Marić, VladimirInfluence of media composition and temperature on volatile aroma production by various wine yeast strains // Czech Journal of Food Sciences, 26 (2008), 5; 376-382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Marković, Ksenija; Vahčić, Nada; Kovačević Ganić, Karin; Banović, MaraAroma volatiles of tomatoes and tomato products evaluated by solid-phase microextraction // Flavour and Fragrance Journal, 22 (2007), 5; 395-400 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Dragović-Uzelac, Verica; Banović, Mara; Piljac, JasenkaAntioxidant activity of malvasia istriana grape juice and wine // Italian journal of food science, 18 (2006), 2; 187-197 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Lukić, Igor; Banović, Mara; Peršurić, Đordano; Radeka, Sanja; Sladonja, BarbaraDetermination of volatile compounds in grape distillates by solid-phase extraction and gas chromatography // Journal of Chromatography A, 1101 (2006), 238-244 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Lovrić, TomislavAroma precursors of Malavasia istriana wine // Rivista di viticoltura e di enologia, 2-3-4 (2005), 99-108 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
28.Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, MaraTrehalose improves flavour retention in dehydrated apricot puree // International journal of food science & technology, 40 (2005), 425-435 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Banović, Mara; Miličević, Borislav; Kovačević Ganić, Karin; Komes, DraženkaCharacteristics of wine distillates produced in Kutjevo region, Croatia // Acta alimentaria, 33 (2004), 2; 157-166 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Kovačević Ganić, Karin; Staver, Mario; Peršurić, Đordano; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, LeoInfluence of Blending on the Aroma of Malvasia istriana Wine // Food technology and biotechnology, 41 (2003), 4; 305-314 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Miličević, Borislav; Banović, Mara; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, LeoImpact of Grape Varieties on Wine Distillates Flavour // Food technology and biotechnology, 40 (2002), 3; 227-232 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
32.Gruner, Matilda; Horvatić, Marija; Gačić, Milica; Banović, MaraMolar ratio of phytic acid and zinc during cereal flake production // Journal of the Science of Food and Agriculture, 70 (1996), 3; 355-358 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Petravić-Tominac, Vlatka; Belošević, Mateja; Oros, Damir; Zechner-Krpan, Vesna; Banović, MaraAnaliza vina sorte Škrlet proizvedenih u podregijama Moslavina i Pokuplje // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology, 11 (2016), 1-2; 85-90 (recenziran, članak, stručni)
-
2.Čačić, Jasna; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara; Rumora, Ivana; Čačić, DraženHRVATSKO VINOGRADARSTVO I VINARSTVO U SVJETLU PRISTUPANJA EU // Poljoprivreda (Osijek), 16 (2010), 2; 51-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Hegedušić, Vesna; Lovrić, Tomislav; Zolić, Ismeta; Banović, MaraUtjecaj niskih temperatura na reološka svojstva polutekućih tijesta // Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija, 29 (1991), 3-4; 127-132 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Kujundžić, Diana; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Stulić, Višnja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara; Herceg, ZoranNear-infrared spectroscopic characterization of steviol glycosides extracted from Stevia rebaudiana Bertoni using high-power ultrasound and gas-phase plasma // Journal of food and nutrition research, 56 (2017), 2; 109-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
2.Domitrović, Ivan; Županić; MaraZastupljanost konzumiranja alkohola kod adolescenata // Hrvatski časopis za javno zdravstvo, 12 (2016), 45; 20-37 (recenziran, članak, ostalo)
-
1.Miloš, Mara; Petric, Ivana Vladimira; Jusup, Josipa; Šimon, Silvio; Leder, Renata; Banović, MaraPreparation of wine for the analysis by analytical techniques: NMR, IRMS and ICP-OES– method validation // PROCEEDINGS of 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 103-107 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components and anthocyanins in Babica and Crljenak kaštelanski wines // With Food to Health: 10th International Scientific and Professional Conference: Proceedings = Hranom do zdravlja: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup: zbornik radova / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 186-194 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoClassification and differentiation of grape marc distillates according to varietal origin on the basis of volatile compounds analysis // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the O.I.V. / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Bukovčan, Renata; Kubanović, Veronika; Banović, Mara; Vahčić, Nada; Gašparec-Skočić, LjiljanaDetermination of selected metallic ions in croatian white wines by ICP-OES method // 32 nd World Congress of Vine and Wine, Final papers, 2009. 1-7 (IVA01) / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, 2009. str. 1-7 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, MaraVolatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers = 32. svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva i 7. Generalna skupština OIV-a : radovi = 32eme congres mondial de la vigne et du vin et 7eme Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers
Zagreb, Hrvatska, 2009. str. 1-5 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Bukovčan, Renata; Kubanović, Veronika; Vahčić, Nada; Gašparec-Skočić, Ljiljana; Banović, Mara.Determination of selected metallic ions in Croatian white wines by ICP-OES method // Final papers: 32nd World Congress of Vine and Wine of the OIV / Kubanović, Veronika. (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, 2009. str. 1-7 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Majurdžić, Maja; Kubanović, Veronika; Bukovčan, Renata; Banović, MaraComparison of reference and rapid methods used in wine analysis // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Cavtat, Hrvatska, 2008. str. 231-237 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Bukovčan, Renata; Kubanović, Veronika; Gašparec-Skočić, Ljiljana; Banović, MaraValidation of ICP-OES method for wine macro and microelements determination // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Cavtat, Hrvatska, 2008. str. 169-174 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Banović, Mara; Kovačević Ganić, Karin; Ćošić, Zrinka; Levaj, BrankaEffect of synthetic polymers on white wine stabilization // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Damir Karlović (ur.).
Zagreb: Food Technologist, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 383-387 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Miličević, Borislav; Milinković L.; Brnčić, Mladen; Banović, Mara; Kovačević Ganić K.The Influence of Various Distillation Techniques on Flavour Profile of Wine Distillates // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, 2004. str. 371-377 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, MaraTrehalose as flavouring additive in dehydrated fruit products // Proceedings of the International Congress on Engineering and Food (ICEF9)
Montpellier, 2004. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Kovačević Ganić, Karin; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gajdoš Kljusurić, JasenkaInfluence of Blending on the Composition of Malvasia istriana Wine // Proceedings of the International Congress on Engineering and Food (ICEF 9)
Montpellier, 2004. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Andrašek, Darinka; Banović, MaraApplication of sensory analyses in cracker development // Proceedings of International Congress 3th Croatian Congress of Cereal Technologists FLOUR-BREAD 01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2002. str. 143-153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Banović, Mara; Vrač, Nevenka; Babić, Tomislav; Selimović, AlmaDetermination of moisture content by the "Halogen Moisture Analyzer" // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 479-484 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Hegedušić, Vesna; Banović, Mara; Carić, MarijaZnačaj dijetetskih proizvoda u turizmu // Zdrastveni turizam za 21 stoljeće / Riožanić, Igor (ur.).
Rijeka: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2000. str. 216-221 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Andabaka, Željko; Banović, Mara; Krpan, Nina; Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Preiner, Darko; Marković, Zvjezdana; Stupić, Domagoj; Štambuk, Petra; Tomaz , IvanaKoncentracija metala u vinima sorte ‘Graševina bijela’ iz vinogradarske podregije Hrvatsko Podunavlje // Zbornik radova 56. Hrvatski i 16. Međunarodni Simpozij Agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović , Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultete Agrobiotehničkih znanosti Osijek, 2021. str. 671-675 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
2.Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Dragović-Uzelac, Verica; Gracin, Leo; Banović, MaraPhenolic characterization and antioxidant activity of Rhine Riesling wine from Croatia, subregion Zagorje // INTRADFOOD-Innovations in Traditional Foods - book of proceedings
Valencia, 2005. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Levaj, Branka; Repajić, Maja; Elez Garofulić, Ivona; Taleska, Biljana; Marić, Martina; Novak, Morana; Lončarić, Sanja; Bursać Kovačević, Danijela; Vahčić, Nada; Banović, Mara et al.Stability of total phenolics, antioxidant capacity, color and sensory properties of olive leaves drinks prepared by various procedure // Book of Abstracts - 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 149-149 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Rumora Samarin, Ivana; Vidaković, Maja; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Banović, MaraDetermining the acceptability of non-alcoholic beverages made from orange juice, prepared to meet nutrition and health claims criteria // Book of abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Studio HS internet, 2017. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
3.Levaj, Branka; Repajić, Maja; Elez Garofulić, Ivona; Taleska, Biljana; Marić, Martina; Novak, Marina; Lončarić, Sanja; Bursać Kovačević, Danijela; Dragović-Uzelac, Verica; Banović, Mara; Vujević, PredragList masline kao sirovina za "čaj" // Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara
Vodice, Hrvatska; Škabrnja, Hrvatska, 2017. str. 44-44 (predavanje, sažetak, stručni) -
4.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components during the vinification of Babica and Crljenak kaštelanski // Book of Abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference "With Food to Health" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 122-122 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Peran, Sanja; Leder, Renata; Alpeza, Ivana; Banović, MaraSadržaj nekih teških metala u vinima Graševine (Vitis vinifera L.) // Knjiga sažetaka: 50. hrvatskom i 10. međunarodnom 45 simpoziju agronoma,
Opatija, Hrvatska, 2015. str. 241-242 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Levaj, Branka; Repajić, Maja; Hećimović, Ivana; Strižak, Željka; Lukešić, Željka; Kovačević Ganić, Karin; Bursać Kovačević, Danijela; Banović, Mara; Dragović-Uzelac VericaAroma Compounds and Sensory Evaluation of Mandarin and Clementine Products // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Opatija, Hrvatska: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 132-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Skroza , Danijela; Šimičić , Hrvoje; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Banović , Mara; Katalinić , VišnjaThe effect of cold storage on the phenolic composition and antioxidant capacity of table grapes of cv. Vittoria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, MaraVolatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // Presentation summaries of 32nd World Congress of Vine and Wine, 32nd World Congress of Vine and Wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb, 2009. str. 1-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Banović, Mara; Katalinić, Ivana; Ćurko, Natka; Kovačević Ganić, Karin; Budić Leto, IrenaPhenolic composition and antioxidant capacity of Kujundžuša wine // Presentation summaries of 32nd World Congress of Vine and Wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Banović, Mara; Pintarić, Irena; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Kovačević Ganić, KarinInfluence of fermentation conditions on the quality of cherry wine // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Cavtat, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Banović, Mara; Pintarić, Renata; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, KarinAroma compounds of Marasca cherry wine // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Cavtat, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Lovrić, Tomislav; Banović, MaraInfluence of yeasts on high sugar must fermentation of cv. Plavac mali in production of traditional sweet wine Prošek // XII. Ružičkini dani, Zbornik radova i sažetaka Znanost i tehnologije u razvoju gospodarstva, Vukovar 2008 / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek: HDKI, PTF Osijek, 2008. str. 119-119 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin; Jeličić, Slaven; Vahčić, Nada; Banović, MaraInfluence of oak species and different levels of toasting of barrels on the oak aroma of the wine // Proceeding 30 th OIV world Congress
Budimpešta, 2007. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Banović, Mara; Dragović-Uzelac, Verica; Piljac, JasenkaPHENOLIC COMPOSITION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF cv. Malvasia istriana MUST AND WINE // Book of abstracts Mediterranean Malvasias, International scientific conference / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. str. 43-44 (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
15.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Lovrić, TomislavAROMA PRECURSORS OF MALVASIA ISTRIANA WINE // Mediterranean Malvasias, International scientific conference / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. str. 41-42 (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
16.Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin; Banović, Mara; Lovrić, TomislavUse of Lysozyme to inhibit malolactic fermentation in red wine "Dingač" // Book of abstracts of the 2nd Central European Meeting and the 5th Croatian Congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technogists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Petravić, Vlatka; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Banović, Mara; Marić, VladimirSecondary metabolites produced by yeast strains isolated from Cabernet Sauvignon and Chardonnay grapes // Biotechnology and Food / Zlatko, Kniewald (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Banović, Mara; Šuk, Tajana; Bzik, KsenijaStabilnost dehidratirane mliječne hrane za dojenčad // Zbornik sažetaka 34. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka / Hrvatska mljekarska udruga Zagreb (ur.).
Zagreb: --, 2000. (poster, sažetak, ostalo) -
19.Banović, Mara; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Lalić, NikolinaDevelopment of some aroma compounds during the alcoholic fermentation of the Plavac mali wine // Prospects for Viticulture and enology / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2000. (poster, sažetak, znanstveni) -
20.Banović, Mara; Konja, Gordana; Clauss, EkkehardPrimjena polivinilimidazola u bistrenju bijelih vina // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / -- (ur.).
Zagreb: --, 1998. (poster, sažetak, ostalo) -
21.Banović, Mara; Hruškar, Mirjana; Paunović, DamjanKakvoća istarskog meda // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / -- (ur.).
Zagreb: --, 1998. (poster, sažetak, ostalo) -
22.Banović, Mara; Konja, Gordana; Clauss, EkkehardUse of poliyvinilimidazole for fining white wines // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa,biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnolški fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. str. 20-20 (poster, sažetak, stručni) -
1.Petric, Ivana Vladimira; Leder, Renata; Đurković, Gita; Banović, Mara; Safner, Toni; Šimon, SilvioCLASSIFICATION OF ORGANIC AN NON-ORGANIC WINES GROWN IN CROATIA BY SIMPLE ENOLOGICAL DESCRIPTORS, SENSORIAL EVALUATION AND CHEMOMETRIC METHODS // 40TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS
Sofija, Bugarska, 2017. str. 391-393 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
2.Leder, Renata; Kubanović, Veronika; Petric, Ivana Vladimira; Banović, Mara; Vahčić, NadaDIFFERENTIATION OF GEOGRAPHICAL ORIGIN OF CV. MALVAZIJA ISTARSKA WINES BY MULTIELEMENTAL ANALYSIS // 38th World Vine and Wine Congress
Mainz, Njemačka, 2015. str. 321-323 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Pera, Sanja; Leder, Renata; Kubanović, Veronika; Alpeza, Ivana; Banović MaraThe analysis of the mineral composition of wine by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ISP-OES) // 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Čošić, ZrinkaPrimjena lakaze i ultrafiltracije u sprječavanju posmeđivanja bijelih vina, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
2.Banović, MaraUklanjanje teških metala upotrebom polimera kao alternativa "plavom bistrenju", doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Tajana, RadulićMonitoring energetskih i prehrambenih vrijednosti toplog obroka u dječjim vrtićima grada Zadra, 2013., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Misir, AndrejaUsporedba zakonskih propisa o označavanju hrane u Sjedinjenim Američkim Državama i Republici Hrvatskoj s primjerima označavanja, 2013., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Polašek, DinaIspitni laboratoriji akreditirani prema normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007, 2012., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Vidaković, MajaIspitivanje prihvatljivosti bezalkoholnih napitaka koji udovoljavaju kriterijima za prehrambene i zdravstvene tvrdnje, 2012., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Kurek, KarmenPRIMJENA KOREKTIVNIH I PREVENTIVNIH MJERA KOD NADZORA ODSTUPANJA KAO ELEMENTA SUSTAVA KVALITETE, 2012., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
6.Vukovojac, VedranSustav sljedivosti u distribuciji dodataka prehrani, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Bunjevac, AnitaSustav sigurnosti u proizvodnji vina graševina, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Šimičić, HrvojeUtjecaj temperature skladištenja na polifenolni sastav stolnog grožđa, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Skelin, IvaIzbor vrste i optimalne količine sredstva za bistrenje vina, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Lukić, PetraChange control as a key element of the quality assurance system, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Dujmić, SandraImplementation of halal in meat industry, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
12.Lucić, DaliborObtaining of "ecoproduct" label for wine, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
13.Rukavina, BožicaSustav sigurnosti hrane u EU i Republici Hrvatskoj - komparativna institucionalna analiza, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
14.Bukovčan, RenataPrimjena metode spektrometrije optičke emisije induktivno spregnute plazme (ICP-OES) za određivanje makro i mikroelementa u hrvatskim vinima, 2007., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Lukić, IgorOdređivanje hlapljivih spojeva u destiliranim proizvodima od grožđa ekstrakcijom na čvrstoj fazi i plinskom kromatografijom, 2005., magistarski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
16.Grga, DražanaPraćenje kvalitete crnih vina iz regije Srednja i Južna Dalmacija, 2004., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Kovačević Ganić, KarinPromjena sastava i stabilnosti arome pri kupažiranju vina, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Krpan, NinaKoncentracija metala u vinima sorte ‘Graševina bijela’ iz Hrvatskog Podunavlja, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Popić, MartinaUčestalost konzumacije vina i drugih alkoholnih pića među adolescentima i radno sposobnim stanovništvom Republike Hrvatske, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Buntić, BlaženkaUtjecaj dodatka pektolitičkih enzima na kolorimetrijske karakteristike crnog vina, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Stegić, AntunUSPOREDBA KVALITETE VOĆNOG I DESERTNOG VOĆNOG VINA OD KUPINE, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Miloš, MaraAlergeni u vinu, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Čirjak, MarinaPRIMJENA ULTRAZVUKA ZA EKSTRAKCIJU STEVIOL GLIKOZIDA IZ LISTA STEVIJE, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Negovec, KatarinaUtjecaj uvjeta ekstrakcije na udio steviol glikozida iz lista stevije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Majcen, IvankaMogućnosti izbora ambalaže za vino na tržištu, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
9.Tuđan, MajaPrecepcija studentske populacije o ekološkoj hrani, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Marinčić, DžoniUsporedba fenolnog profila crnog vina i vina od kupine, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Peran, SanjaMakro- i mikroelementi u vinu Graševina, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Abramović, IvaAntioksidacijska aktivnost voćnih vina, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Margetić, JelenaOdređivanje boje u voćnim vinima, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Panić, ValentinaValidacija spektrofotometrijske metode određivanja ukupnog sumpora u vinu, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Tomšić, MarioPromjena udjela antocijana tijekom alkoholne fermentacije Cabernet Sauvignona i Marlota, 2012., diplomski rad, Brehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Mesarić, NikolaProvođenje audita u proizvodnji vafel proizvoda prema zahtjevima IFS-a, 2012., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Mesarić, NikolaPROVOĐENJE AUDITA U PROIZVODNJI VAFEL PROIZVODA PREMA ZAHTJEVIMA IFS-a, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
18.Bradvica, TomislavUtjecaj predfermentativne maceracije na polifenolni sastav vina Teran, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
19.Beš, DijanaValidacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-boitehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Vukomanović, AnteUtjecaj predfermentativne maceracije na polifenolni sastav vina Teran, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Paliska, RobertaPolifenolni sastav vina Teran, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Beš, DijanaValidacija metode enzimatskog određivanja glukoze i fruktoze u vinu, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Tomljenović, FilipUtjecaj kriomaceracije na polifenolni sastav i antioksidacijsku aktivnost vina Teran, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Bradvica, TomislavUtjecaj predfermentativne maceracije na polifenolni sastav vina Teran, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Kaštelanac, DragicaProcjena udjela parametara značajnih za kvalitetu predikatnih vina, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Kovačević, HrvojeOdređivanje okusa vina primjenom elektronskog jezika, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Radušić, MarkoPromjena polifenolnog sastava i antioksidacijske aktivnosti tijekom fermentacije Merlota, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Kovačević, HrvojeOdređivanje okusa vina primjenom elektronskog jezika, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Topić, IvanaPolifenolni sastav vina cabernet sauvignon, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Novosel, DamirImplementacija norme ISO 22000:2005 u proizvodnju voćnih rakija, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
31.Bosolt, TinaPolifenoli vina, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
32.Katalinić, IvanaKvaliteta, fenolni sastav i antioksidacijska aktivnost vina Kujundžuša, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Iva Tomić-PotrebuješPraćenje procesa fermentacije u proizvodnji desertnog vina "prošek", 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
34.Vignjević, TanjaDeklariranje prehrambenih proizvoda – smrznuti deserti, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Klarić, AnaOdređivanje 4-etilfenola u crnim vinima primjenom GC/SPME tehnike, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
36.Bonači, DavorkaPolifenolni sastav i antioksidacijska aktivnost Terana i Plavca malog, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Muršić, TomislavUtjecaj temperature fermentacije na aromu mladog vina, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Jeličić, SlavenUtjecaj intenziteta paljenja barrique bačava na miris vina, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Čorak, IvanUtjecaj prinosa, termina berbe i vrste podloge na udjel dušika, fenolnih spojeva i tvari arome Malvazije istarske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Pintarić, IrenaKakvoća vina proizvedenog od višnje Maraske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Pintarić, RenataAromatični spojevi vina proizvedenog od višnje Maraske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Matasić, JadrankaFenolni sastav i antioksidativna aktivnost mošta i vina Malvazije istarske, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Supičić, MarijaUtjecaj prinosa grožđa na aromu vina Malvazije istarske, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Majurdžić, MajaUsporedba referentnih i brzih metoda u analizi vina, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Peroković, NatašaOdređivanje ukupnog arsena u vinu primjenom elektrotermičke atomske apsorpcijske spektrometrije, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Predovan, HelgaPromjena arome Malvazije istarske tijekom alkoholne fermentacije, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Janžić, MartinaUzroci razdvajanja kod čokoladiranih vafel proizvoda, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Bukovšek, MarinaUtjecaj aeracije na tvari arome crnog vina, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Klepac, TinaAroma mladih crnih vina proizvedenih pri različitim uvjetima maceracije, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
50.Gregurić, IvanaUtjecaj uvjeta maceracije na hlapljive sastojke vina Babić, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Kirin, JosipaUtjecaj godine berbe ba udio nekih teških metala, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Milošević, ŽeljkaProcjena kakvoće maslinova ulja na području Dalmacije - "Noćnjak 2002", 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Mataušić, RominaValidacija spektrofotometrijske metode određivanja ukupnih flavonoida izraženih kao hiperozid, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.Zorko, EmilijaProcjena kvalitete dehidratiranih juha, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
55.Kolar, KrunoslavAroma mladih vina sorti Plavac mali i Babić, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Marjanović, RobertaUtjecaj jabučno mliječne fermentacije na tvari arome vina Dingač, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Rubinić, MartinaUtjecaj uvjeta fermentacije na aromu mladih vina, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.Polonijo, KaticaProcjena kakvoće vina proizvedenog iz grožđa sorte Žlahtina bijela, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Varnica, DomagojProcjena stupnja razgradnje jabučne kiseline u crnim vinima, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Cerezin, InesOdređivanje vitamina D_3 tekućinskom kromatografijom visoke djelotvornosti, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Kurtov, MarijaStabilnost vitamina A, C i E u Muvisel prašku, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Paić, SlavenOdređivanje tvari arome vina Malvazija istarska, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Paleka, NatašaKomponente arome vina sorte plavac mali, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
64.Mikec, ZorkaPrimjena mikrovalova u određivanju suhe tvari paštete, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Krnić, SaraProizvodnja kvalitetnog vina Babić, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
66.Švast, VlatkaOdređivanje udjela čvrste faze masti u biljnim mastima, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
67.Kiš, KsenijaOdređivanje udjela mliječne masti u čokoladi, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
68.Grbin, VanesaPromjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
69.Planinić, KristinaProcjena kakvoće vinskog destilata, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
70.Došen, GordanPromjena udjela alfa kiselina i njihovo iskorištenje tijekom proizvodnje piva različite jačine, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
71.Mitar, DubravkaKakvoća svježeg sira na našem tržištu, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
72.Kučan VesnaTeški metali u medu, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
73.Bzik KsenijaPromjena kakvoće mliječne dojenačke hrane tijekom čuvanja u otvorenoj ambalaži, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
74.Čačić, MirjanaStabilnost vitamina u granuliranom napitku, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
75.Vid, SanjaOdređivanje gorčine piva, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
76.Čugura, TomislavPraćenje udjela diacetila tijekom proizvodnje piva, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
77.Selimović, AlmaOdređivanje suhe tvari primjenom halogenog zračenja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
78.Selimović, AlmaOdređivanje suhe tvari primjenom halogenog zračenja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
79.Šimić, VesnaOdređivanje sorbitola u čokoladi, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
80.Mastelić, SankaPraćenje kakvoće čokoladnog deserta tijekom skladištenja, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
81.Paunović, DamjanKakvoća istarskog meda, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
82.Vlašić, JasminkaKakvoća bijelog kruha varaždinskog proizvođača, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Volar Pantić EditaStavovi proizvođača i potrošača u Republici Hrvatskoj prema poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima sa zemljopisnim oznakama, 2014., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Begić, NelaKvaliteta vina proizvedenih od autohtone hercegovačke sorte žilavka, 2014., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Jurić, MiaPostupak registracije zaštićenog oznake zemljopisnog podrijetla dalmatinskog pršuta, 2014., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Lesar, Andrija“Analiza utjecaja mikrobiološkog rizika inseka Blattela germanica u poslovanju sa hranom”, 2010., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb