Pregled po CROSBI profilu: Mara Banović (CROSBI Profil: 20380, MBZ: 83392)
Pronađeno 184 radova
-
1.Petravić-Tominac, Vlatka; Šolčić, Ivana; Oros, Damir; Zechner-Krpan, Vesna; Banović, MaraFizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić // Glasnik zaštite bilja, (2021), 6; 114-123 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
-
2.Leder, Renata; Petric, Ivana Vladimira; Jusup, Josipa; Banović, MaraGeographical Discrimination of Croatian Wines by Stable Isotope Ratios and Multielemental Composition Analysis // Frontiers in nutrition, 8 (2021), 625613, 14 doi:10.3389/fnut.2021.625613 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Andabaka, Željko; Banović, Mara; Krpan, Nina; Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Preiner, Darko; Marković, Zvjezdana; Stupić, Domagoj; Štambuk, Petra; Tomaz , IvanaKoncentracija metala u vinima sorte ‘Graševina bijela’ iz vinogradarske podregije Hrvatsko Podunavlje // Zbornik radova 56. Hrvatski i 16. Međunarodni Simpozij Agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović , Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultete Agrobiotehničkih znanosti Osijek, 2021. str. 671-675 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
4.Čosić, Zrinka; Levaj, Branka; Banović, MaraUtjecaj lakaze i polivinilpirolidona na kvalitetu i fenolni sastav vina Laški rizling // Glasnik Zaštite Bilja, 43 (2020), 6; 100-109 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Nutrizio, Marinela; Pataro, Gianpiero; Carullo, Daniele; Carpentieri, Serena; Mazza, Luisa; Ferrari, Giovanna; Chemat, Farid; Banović, Mara; Režek Jambrak, AnetHigh Voltage Electrical Discharges as an Alternative Extraction Process of Phenolic and Volatile Compounds from Wild Thyme (Thymus serpyllum L.): In Silico and Experimental Approaches for Solubility Assessment // Molecules, 25 (2020), 18; 4131, 27 doi:10.3390/molecules25184131 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko.; Kokeza, Ana.; Soldo, Barbara.; Ljubenkov, Ivica.; Banović, Mara.; Šimat, Vida.; Skroza, Danijela.Effect of Enzyme-Assisted Vinification on Wine Phenolics, Colour Components, and Antioxidant Capacity // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 113-123 doi:10.31883/pjfns/115461 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Krpan, NinaKoncentracija metala u vinima sorte ‘Graševina bijela’ iz Hrvatskog Podunavlja, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Žurga, Paula; Vahčić, Nada; Pasković, Igor; Banović, Mara; Malenica Staver, MladenkaOccurence of Ochratoxin A and Biogenic Amines in Croatian Commercial Red Wines // Foods, 8 (2019), 8; 348, 14 doi:10.3390/foods8080348 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Žurga, Paula; Vahčić, Nada; Pasković, Igor; Banović, Mara; Staver, Mladenka MalenicaCroatian Wines from Native Grape Varieties Have Higher Distinct Phenolic (Nutraceutic) Profiles than Wines from Non‐Native Varieties with the Same Geographic Origin // Chemistry & biodiversity, 16 (2019), 8; e1900218, 11 doi:10.1002/cbdv.201900218 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Velić, Darko; Velić, Natalija; Amidžić Klarić, Daniela; Petravić Tominac, Vlatka; Klarić, Ilija; Banović, MaraReinventing the traditional products - the case of blackberry wine // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 1; 58-66 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
11.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko; Kokeza, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, Mara; Skroza, DanijelaEffect of winemaking on phenolic profile, colour components and antioxidants in Crljenak kaštelanski (sin. Zinfandel, Primitivo, Tribidrag) wine // Journal of food science and technology, 56 (2019), 4; 1841-1853 doi:10.1007/s13197-019-03638-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Miloš, Mara; Petric, Ivana Vladimira; Jusup, Josipa; Šimon, Silvio; Leder, Renata; Banović, MaraPreparation of wine for the analysis by analytical techniques: NMR, IRMS and ICP-OES– method validation // PROCEEDINGS of 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 103-107 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Levaj, Branka; Repajić, Maja; Elez Garofulić, Ivona; Taleska, Biljana; Marić, Martina; Novak, Morana; Lončarić, Sanja; Bursać Kovačević, Danijela; Vahčić, Nada; Banović, Mara et al.Stability of total phenolics, antioxidant capacity, color and sensory properties of olive leaves drinks prepared by various procedure // Book of Abstracts - 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 149-149 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components and anthocyanins in Babica and Crljenak kaštelanski wines // With Food to Health: 10th International Scientific and Professional Conference: Proceedings = Hranom do zdravlja: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup: zbornik radova / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 186-194 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Petric, Ivana Vladimira; Leder, Renata; Đurković, Gita; Banović, Mara; Safner, Toni; Šimon, SilvioCLASSIFICATION OF ORGANIC AN NON-ORGANIC WINES GROWN IN CROATIA BY SIMPLE ENOLOGICAL DESCRIPTORS, SENSORIAL EVALUATION AND CHEMOMETRIC METHODS // 40TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS
Sofija, Bugarska, 2017. str. 391-393 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Skračić, Živko; Banović, MaraUsporedba karakteristika sorata vinove loze Babica i Tribidrag // Glasnik zaštite bilja, 61 (2017), 5; 49-55 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Rumora Samarin, Ivana; Vidaković, Maja; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Banović, MaraDetermining the acceptability of non-alcoholic beverages made from orange juice, prepared to meet nutrition and health claims criteria // Book of abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Studio HS internet, 2017. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
18.Levaj, Branka; Repajić, Maja; Elez Garofulić, Ivona; Taleska, Biljana; Marić, Martina; Novak, Marina; Lončarić, Sanja; Bursać Kovačević, Danijela; Dragović-Uzelac, Verica; Banović, Mara; Vujević, PredragList masline kao sirovina za "čaj" // Zbornik sažetaka 12. znanstveno-stručnog savjetovanja hrvatskih voćara
Vodice, Hrvatska; Škabrnja, Hrvatska, 2017. str. 44-44 (predavanje, sažetak, stručni) -
19.Popić, MartinaUčestalost konzumacije vina i drugih alkoholnih pića među adolescentima i radno sposobnim stanovništvom Republike Hrvatske, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components during the vinification of Babica and Crljenak kaštelanski // Book of Abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference "With Food to Health" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 122-122 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
21.Kujundžić, Diana; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Stulić, Višnja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara; Herceg, ZoranNear-infrared spectroscopic characterization of steviol glycosides extracted from Stevia rebaudiana Bertoni using high-power ultrasound and gas-phase plasma // Journal of food and nutrition research, 56 (2017), 2; 109-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
22.Kujundžić, Dijana; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Stulić, Sanja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, Mara; Herceg, ZoranNear-infrared spectroscopic characterization of steviol glycosides extracted from Stevia rebaudiana Bertoni using high-power ultrasound and gas-phase plasma // Journal of food and nutrition research, 56 (2017), 2; 109-120 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Domitrović, Ivan; Županić; MaraZastupljanost konzumiranja alkohola kod adolescenata // Hrvatski časopis za javno zdravstvo, 12 (2016), 45; 20-37 (recenziran, članak, ostalo)
-
24.Petravić-Tominac, Vlatka; Belošević, Mateja; Oros, Damir; Zechner-Krpan, Vesna; Banović, MaraAnaliza vina sorte Škrlet proizvedenih u podregijama Moslavina i Pokuplje // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology, 11 (2016), 1-2; 85-90 (recenziran, članak, stručni)
-
25.Buntić, BlaženkaUtjecaj dodatka pektolitičkih enzima na kolorimetrijske karakteristike crnog vina, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb