Pregled po CROSBI profilu: Andrija Pozderović (CROSBI Profil: 20200, MBZ: 78161)
Pronađeno 96 radova
-
1.Pichler, Anita; Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Popović, KristinaInfluence of sugars, modified starches and hydrocolloids addition on colour and thermal properties of raspberry cream fillings // Polish journal of food and nutrition sciences, 67 (2017), 1; 49-58 doi:10.1515/pjfns-2016-0018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Popović, Kristina; Pozderović, Andrija; Jakobek, Lidija; Rukavina, Josipa; Pichler, AnitaConcentration of chokeberry (Aronia melanocarpa) juice by nanofiltration // Journal of food and nutrition research, 55 (2016), 2; 159-170 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Pozderović, Andrija; Popović, Kristina; Pichler, Anita; Jakobek, LidijaInfluence of processing parameters on permeate flow and retention of aroma and phenolic compounds in chokeberry juice concentrated by reverse osmosis // CyTA-Journal of Food, 14 (2016), 3; 382-390 doi:10.1080/19476337.2015.1114527 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Pichler, Anita; Pozderović, Andrija; Prskalo, Anamarija; Andrašek, Iva; Kopjar, MirelaUtjecaj geografskih i klimatskih uvjeta na sadržaj tvari arome, polifenola i antocijana u crnim vinima erdutskog vinogorja istočne Slavonije // Glasnik zaštite bilja, 6 (2015), 34-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Nosić, TonkaInfluence of antioxidants addition on the oxidative stability of a mixture of sunflower and corn oils // Proceedings of the 7th International Congress Flour - Bread '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek, 2014. str. 237-245 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Moslavac, Tihomir; Popović, KristinaInfluence of variety and vineyard on antioxidant acitivity, polyphenols and anthocyanins content in red wines // International Scientific and Professional Conference 15th Ružička days "Today Science-tomorrow industry"
Vukovar, Hrvatska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Škof, BarbaraProizvodnja i stabilizacija hladno prešanog bučinog ulja // Glasnik zaštite bilja, 6 (2014), 70-79 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Aladić, Krunoslav; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Vučić, RužicaThe effect of microvawe heating on the oxidative stability of hemp (Cannabis sativa L.) oil // Book of abstracts of International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days „Today Science – Tomorrow industry“
Vukovar, Hrvatska, 2014. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Moslavac, Tihomir; Vuković, Danijela; Čorbo Selma; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Popović, KristinaUtjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost smjese sezamovog ulja i drugih biljnih ulja // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 14th Ružička days „Today science - tomorrow industry“ / Jukić, A. (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 245-255 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Moslavac, Tihomir; Vuković, Danijela; Čorbo, Selma; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Popović, Kristina; Kostelac, IvanaUtjecaj procesnih parametara na reološka svojstva salatne majoneze // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 14th Ružička days „Today science – tomorrow industry“ / Jukić, A. (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 256-264 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Popović, Kristina; Moslavac, TihomirInfluence of pasteurization and hydrocolloids addition on rheological properties of raspberry puree // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 14th Ružička days „Today science – tomorrow industry“. / Jukić, A. (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 276-282 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Franić, Domagoj; Pozderović, Andrija; Šubarić, Drago; Džaja, VladimirProjekt "Vinka" - predstavljanje uspješne suradnje gospodarstva i industrije // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 52-53 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Popović, Kristina; Šilipetar, MarijanaUtjecaj žumanjka jajeta patke i proteina mlijeka na reološka svojstva majoneze // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 3; 223-227 (recenziran, članak, znanstveni)
-
14.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Vilušić, Milica; Tomić, AleksandraUtjecaj mikrovalnog zagrijavanja na oksidacijsku stabilnost suncokretovog ulja // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 4; 96-105 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Benčić, Đani; Vilušić, Milica; Barulek, IvančicaUtjecaj ekstra djevičanskog maslinovog ulja I limunovog soka na reološka svojstva majoneze // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 2; 126-131 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
16.Pichler, Anita; Pozderović, Andrija; Pavlović, JasminaInfluence of Sugars, Modified Starches and Hydrocolloids Additions on the Rheological Properties of Raspberry Cream Filling // Czech journal of food sciences, 30 (2012), 3; 227-235 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Pichler, Anita; Paragović, KristinaReološka svojstva modelnih otopina saharoze, pektina i celuloze kod niskih temperatura // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days “Today science – tomorrow industry” / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers, 2011. str. 389-397 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Volmut, KaticaKomparativna studija oksidacijske stabilnosti jestivih ulja sa Schaal oven testom i Rancimat metodom // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days “Today science – tomorrow industry” / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers, 2011. str. 353-360 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Vilušić, Milica; Benčić, Đani; Dominković, OliveraUtjecaj ekstrakta zelenog čaja I ružmarina na oksidacijsku stabilnost biljnih ulja // Glasnik zaštite bilja, 34 (2011), 6; 50-58 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
20.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, AnitaUtjecaj procesnih parametara i sastava uljne faze na reološka svojstva majoneze // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 2; 96-101 (recenziran, članak, znanstveni)
-
21.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Drčec, MarikaUtjecaj dodatka ekstrakta ružmarina I maslinovog lista na oksidacijsku stabilnost bučinog ulja // Glasnik zaštite bilja, 34 (2011), 5; 58-66 (recenziran, članak, znanstveni)
-
22.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Slačanac, Vedran; Đurkan, TomislavUtjecaj prirodnih antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost bučinog ulja // Glasnik zaštite bilja, 34 (2011), 1; 68-76 (recenziran, članak, znanstveni)
-
23.Pichler, AnitaUtjecaj dodataka i skladištenja na kvalitetu, reološka i termofizikalna svojstva paste od maline, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
24.Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Pichler, Anita; Popović, KristinaRheological properties of sucrose model solutions with pectin and cellulose at low temperatures // International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today science-tomorrow industry"
Vukovar, Hrvatska, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Popović, KristinaInfluence of sugars and hydrocolloids addition on anthocyanins and polyphenols in raspberry cream fillings // 5th Central European Congress on Food
Bratislava, Slovačka, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Moslavac, TihomirUtjecaj brzine smicanja na reološka svojstva kaše jabuke pri niskim temperaturama // Glasnik zaštite bilja, 33 (2010), 5; 24-30 (recenziran, članak, znanstveni)
-
27.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Pašić, Melita; Lenart, LidijaUtjecaj antioksidansa na oksidacijsku stabilnost smjese biljnih ulja // Glasnik zaštite bilja, 33 (2010), 5; 34-42 (recenziran, članak, znanstveni)
-
28.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Paragović, Kristina; Moslavac, TihomirUtjecaj membranske filtracije na aromu i kemijski sastav vina sorte graševina // Glasnik zaštite bilja, 33 (2010), 5; 74-82 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
29.Moslavac, Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Volmut, KaticaUtjecaj propil galata i ekstrakta ružmarina na oksidacijsku stabilnost smjese biljnih ulja // Croatian journal of food science and technology, 2 (2010), 1; 18-25 (recenziran, članak, znanstveni)
-
30.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Moslavac, TihomirUtjecaj odležavanja, hladne stabilizacije i filtracije na kemijski sastav i kakvoću bijelih vina // Glasnik zaštite bilja, 33 (2010), 4; 100-109 (recenziran, članak, znanstveni)
-
31.Moslavac Tihomir; Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Pirički, Perl, Antonija; Volmut, Katica; Benčić, ĐaniKomparativna studija oksidacije stabilnosti različitih biljaka s rancimat metodom i oven testom // Glasnik zaštite bilja, 33 (2010), 4; 74-82 (recenziran, članak, znanstveni)
-
32.Dermišek, HelenaSuvremeni tehnološki postupci u proizvodnji bijelih vina, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
33.Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Pichler, Anita; Popović, KristinaInfluence of pectin addition on rheological properties of apple puree at low temperatures // International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today science-tomorrow industry"
Vukovar, Hrvatska, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Rupčić, ŽeljkaSuvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
35.Tadić, IvanaPrimjena membranskih procesa u tehnologiji vode, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
36.Kvesić, IvanaNetermičke metode konzerviranja hrane, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
37.Bilić, BlankaPrimjena membranskih procesa u tehnologiji pripreme pitke vode, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
38.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Paragović, KristinaInfluence of adding sugars, modified starches and hydrocolloids on the termophysical properties of raspberry puree // Abstract Book 5th International Congress Flour-Bread 09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Drčec, MarikaHidrogenacija ulja, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
40.Prpić, IvaDekoloracija sirovog ulja, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
41.Vinko, LjiljanaNeutralizacija sirovog ulja, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
42.Vrdoljak, IvanaUtjecaj membranske filtracije na aromu i kemijski sastav vina sorte Graševina, 2009., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
43.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Ergović, MajaInfluence of storage on rheological properties of raspberry puree with addition of sugars, modified starches and hydrocolloids // Book of Abstract/The 2008 Joint Central European Congress/4th Central European Congress on Food/6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2008. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Olvitz, MirtaDinamika fermentacije u proizvodnji crnog vina sorte Cabernet Sauvignon sa dva različita kvasca, 2008., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
45.Moslavac, Tihomir; Perl Pirički Antonija; Pozderović, Andrija; Šubarić, DragoRelationship between rheological properties and sensory characteristics of mayonnaises from Croatian market // Oils, fats and lipids:from science to applications / Portman, Ron (ur.).
Frankfurt: Euro Fed Lipid, 2007. str. 287-287 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Briš, AnamarijaUtjecaj dodatka šećera, modificiranih škrobova i hidrokoloida na termofizikalna svojstva kaše maline, 2007., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
47.Ergović, MajaUtjecaj skladištenja na reološka svojstva kaše maline sa dodatkom šećera, modificiranih škrobova i hidrokoloida, 2007., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
48.Pozderović, Andrija; Pichler, Anita; Pavlović, JasminaUtjecaj dodatka šećera, modificiranih škrobova i hidrokoloida na reološka svojstva kaše maline // Abstract book / 4th International Congress Flour - Bread '07 [and] 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2007. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Pozderović, Andrija; Moslavac, Tihomir; Pichler, AnitaInfluence of processing parameters and membrane type on permeate flux during solution concentration of different alcohols, esters and aldehydes by reverse osmosis // Journal of Food Engineering, 78 (2007), 3; 1092-1102 doi:10.1016/j.jfoodeng.2005.12.039 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Opačak, DraganaUtjecaj skladištenja na kemijski sastav pasterizirane kaše maline sa dodatkom šećera, modificiranih škrobova i hidrokoloida, 2006., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek