Pregled po CROSBI profilu: Marijan Šeruga (CROSBI Profil: 19972, MBZ: 73953)
Pronađeno 183 radova
-
1.Tomac, Ivana; Šeruga, Marijan; Labuda, JanElectrochemical DNA-based biosensor for the evaluation of antioxidant activity of some hydroxycinnamic acids // 3rd European BioSensor Symposium / Lisdat, Fred (ur.).
Wildau: Technical University Wildau, Germany, 2021. str. 107-107 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Tomac, Ivana; Šeruga, Marijan; Labuda, JanEvaluation of antioxidant activity of chlorogenic acids and coffee extracts by an electrochemical DNA-based biosensor // Food chemistry, 325 (2020), 126787, 5 doi:10.1016/j.foodchem.2020.126787 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Tomac, Ivana; Jakobek, Lidija; Šeruga, MarijanChromatographic and voltammetric characterization of chlorogenic acids in coffee samples // Croatica chemica acta, 91 (2018), 4; 501-511 doi:10.5562/cca3439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Tomac, Ivana; Šeruga, Marijan; Beinrohr, Ernest; Jakobek, LidijaELECTROCHEMICAL CHARACTERIZATION OF CHLOROGENIC ACIDS IN COFFEE USING FLOW THROUGH CHRONOPOTENTIOMETRY // Book of Abstracts 17th International conference on electroanalysis / Economou, Anastasios (ur.).
Atena: University of Athens, 2018. str. 227-227 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Tomac, Ivana; Šeruga, Marijan; Jakobek, LidijaKARAKTERIZACIJA KLOROGENSKIH KISELINA PRIMJENOM NEKIH ELEKTROKEMIJSKIH METODA // Book of Abstracts 8TH ISE SATELLITE STUDENT REGIONAL SYMPOSIUM ON ELECTROCHEMISTRY / Kraljić Roković, Marijana ; Strmečki Kos, Slađana ; Cvitešić Kušan, Ana ; Ljubek, Gabrijela (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 16-16 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
6.Tomac, Ivana; Šeruga, Marijan; Jakobek, LidijaCharacterization of chlorogenic acids in different coffee varieties using electrochemical methods // Book of abstracts 1st Young scientist day / Jokić, Stela ; Kovač, Tihomir (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 23-23 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
7.Šeruga, Marijan; Tomac, IvanaInfluence of chemical structure of some flavonols on their electrochemical behaviour // International Journal of Electrochemical Science, 12 (2017), 12; 7616-7637 doi:10.20964/2017.08.79 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Tomac, Ivana; Šeruga, Marijan; Beinrohr, ErnestCharacterization of chlorogenic acids in coffee by flow-through chronopotentiometry // Food Analytical Methods, 10 (2017), 12; 3924-3933 doi:10.1007/s12161-017-0962-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Tomac, Ivana; Jakobek, Lidija; Šeruga, MarijanSeparation and identification of chlorogenic acids using the HPLC method // Knjiga sažetaka 10. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa Hranom do zdravlja / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 99-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Tomac, Ivana; Šeruga, MarijanElectrochemical properties of 5-O- caffeoylquinic acid investigated by square-wave voltammetry and differential pulse voltammetry // 6th Regional Symposium on Electrochemistry of South-East Europe, Book of Abstracts / Hohol, R. ; Inzelt, G. ; Láng, G. ; Pajkossy, T. ; Vesztergom, S. (ur.).
Balatonkenese, 2017. str. 143-143 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Tomac, Ivana; Šeruga, MarijanInvestigation of electrochemical properties of some chlorogenic acids using differential pulse voltammetry // Book of abstracts 9th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Tomac, Ivana; Šeruga MarijanCharacterization of chlorogenic acids in coffee by differential pulse voltammetry // Book of abstracts 16th Ružička days TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY / Ante Jukić (ur.).
Osijek: HDKI, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
13.Tomac, IvanaKarakterizacija klorogenskih kiselina i analiza antioksidacijske aktivnosti u različitim vrstama kave primjenom elektrokemijskih metoda, 2016., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Tomac, Ivana; Šeruga, MarijanElectrochemical properties of chlorogenic acids and determination of their content in coffee using differential pulse voltammetry // International Journal of Electrochemical Science, 11 (2016), 4; 2854-2876 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Tomac, Ivana; Šeruga, MarijanCharacterization of chlorogenic acids in coffee by square-wave voltammetry // Knjiga sažetaka XI. Susret mladih kemijskih inženjera / Gordana Matijašić (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 164-164 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Tomac, Ivana; Šeruga, MarijanElectrochemical properties of some chlorogenic acids // 24. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka / Ukić, Šime ; Bolanča, Tomislav (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2015. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Šeruga, Marijan; Tomac, Ivana; Beinrohr, ErnestProtočna strippping kronopotenciometrija kao metoda karakterizacije polifenola u uzorcima crnih vina // 15th Ružička days ''Today science - tommorow industry'', Knjiga sažetaka / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Šeruga, Marijan; Tomac, IvanaElectrochemical behaviour of some chlorogenic acids and their characterization in coffee by square-wave voltammetry // International Journal of Electrochemical Science, 9 (2014), 11; 6134-6154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Voća, Sandra; Šic Žlabur, Jana; Dobričević, Nadica; Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Galić, Ante; Pliestić, StjepanVariation in the bioactive compound content at three ripening stages of strawberry fruit // Molecules, 19 (2014), 7; 10370-10385 doi:10.3390/molecules190710370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Medvidović-Kosanović, Martina; Šeruga, Marijan; Jakobek, Lidija; Novak, IvanaElektrokemijska i antioksidacijska svojstva (+)-katehina, kvercetina i rutina // Knjiga sažetaka XXIII. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Hadžiev, Andrea ; Blažeković, Zdenko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2013. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Jakobek, Lidija; Drenjančević, Mato; Jukić, Vladimir; Šeruga, MarijanPhenolic acids, flavonols, anthocyanins and antiradical activity of „Nero“, „Viking“, „Galicianka“ and wild chokeberries // Scientia horticulturae, 147 (2012), 56-63 doi:10.1016/j.scienta.2012.09.006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Jakobek, Lidija; Drenjančević, Mato; Jukić, Vladimir; Šeruga, Marijan; Milić, MarioPolyphenols, anthocyanins and antiradical activity of chokeberries // Electronic journal of environmental, agricultural and food chemistry, 11 (2012), 2; 76-84 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Jakobek, Lidija; Šeruga, MarijanInfluence of anthocyanins, flavonols and phenolic acids on the antiradical activity of berries and small fruits // International journal of food properties, 15 (2012), 1; 122-133 doi:10.1080/10942911003754684 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Cvrković Karloci, Željka; Krznarić, Damir; Šeruga, Marijan; Ćosović, BoženaSimple electrochemical determination of surface active substances in natural waters // International Journal of Electrochemistry, 2011 (2011), 1-7 doi:10.4061/2011/416834 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Krivak, PetraThe influence of interactions among phenolic compounds on the antiradical activity of chokeberries (Aronia melanocarpa) // International journal of food sciences and nutrition, 62 (2011), 4; 345-352 doi:10.3109/09637486.2010.534438 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)