Pregled po CROSBI profilu: Srećko Matošić (CROSBI Profil: 19919, MBZ: 71284)
Pronađeno 37 radova
-
1.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Leboš Pavunc, Andreja; Habjanič, Ksenija; Matošić, SrećkoAntimicrobial Activity – the Most Important Property of Probiotic and Starter Lactic Acid Bacteria // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 3; 296-307 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Vuković, Snježana; Šimpraga, Miljenko; Frece, Jadranka; Matošić, SrećkoAdhesion and aggregation ability of probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 // Prvi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva - Zbornik sažetaka postera znanstvenih novaka izlaganih u inozemstvu 2002., 2003. i 2004. godine, I dio Prirodne, tehničke i biotehničke znanosti / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), 2004. str. 445-445 (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Beluhan, Sunčica; Matošić, SrećkoSinbiotička svojstva Lactobacillus acidophilus M92 // Mljekarstvo, 53 (2003), 2; 83-110 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
4.Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Vuković, Snježana; Šimpraga, Miljenko; Frece, Jadranka; Matošić, SrećkoAdhesion and Aggregation Ability of Probiotic Strain Lactobacillus acidophilus M92 // Journal of Applied Microbiology, 94 (2003), 981-987 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Frece, Jadranka; Matošić, SrećkoSynbiotic Concept - Base of Functional Food // Biotechnology and Food / Kniewald, Z. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Matošić, SrećkoSinbiotički učinak bakterija mliječne kiseline: kritički pristup // 35. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka - zbornik sažetaka / Tratnik, Lj. (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2002. (plenarno, sažetak, znanstveni) -
7.Kos, Blaženka; Šušković, J.; Vuković, Snježana; Šimpraga, Miljenko; Frece, Jadranka; Matošić, SrećkoAdhesion and Aggregation Ability of Probiotic Strain Lactobacillus acidophilus M92 // Lactic Acid Bacteria: Genetics, Metabolism and Applications / Siezen, R. J. ; Kok, J. ; Abee, T. ; Schaafsma, G. (ur.).
Dordrecht: Kluwer Academic Publishers, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Vuković, Snježana; Šimpraga, Miljenko; Frece, Jadranka; Matošić, SrećkoCharacterization of Lactobacillus acidophilus M92 Traits Related to Adhesion // Power of Microbes in Industry and Environment / Mrša, V. ; Hajsig, D. (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Matošić, Srećko; Kurtanjek, Želimir; Bošnjak, Marijan; Šlaus, B.Applicability of the three dimensional growth model in description of Mucor miehei NCAIM 5238 cultivation and renin biosynthesis // Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 15 (2001), 3; 98-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Matošić, Srećko; Besendorfer, VišnjaThe effect of bile salts on survival and morphology of a potential probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 // World journal of microbiology & biotechnology, 16 (2001), 7; 673-678 doi:10.1023/A:1008909505651 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Goreta, Jadranka; Matošić, SrećkoEffect of protectors on the viability of Lactobacillus acidophilus M92 in simulated gastrointestinal conditions // Food Technology and Biotechnology, 38 (2000), 2; 121-127 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Matošić, Srećko; Goreta, JadrankaUtjecaj simulacije prolaza kroz gastrointestinalni trakt na preživljavanje L. acidophilus M92 // Milk and dairy products / Rogelj, Irena (ur.).
Portorož, 1999. str. 1-122 (poster, sažetak, znanstveni) -
13.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Matošić, SrećkoBile salts effect on surviving and morphology of potential probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 // Sixth Symposium on Lactic Acid Bacteria-Genetics, Metabolism and Applications
Veldhoven: FEMS, 1999. (poster, sažetak, znanstveni) -
14.Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Matošić, SrećkoBile Salts Transformations and Cholesterol Assimilation by Enterococcus faecium L3 // 9th European Congress on Biotechnology / Hofman Marcel, Anne Jozef (ur.).
Brisel: European Federation of Biotechnology, 1999. (poster, sažetak, znanstveni) -
15.Hranueli, Daslav; Perić, Nataša; Petković, Hrvoje; Biuković, Goran; Toman, Zora; Pigac, Jasenka; Borovička, Branko; Bago, Anita; Crnolatac, Ivo; Maršić, Tereza et al.Novel hybrid polyketide compounds produced by genetic engineering of the oxytetracycline biosynthetic pathway // Food technology and biotechnology, 37 (1999), 2; 117-125 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Matošić, SrećkoProbiotici: znanstvena činjenica ili pomodni trend? // Mljekarstvo, 48 (1998), 3; 177-191 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
17.Šušković, Jagoda; Matošić, Srećko; Kos, BlaženkaProbiotičko djelovanje bakterija mliječne kiseline // Program rada i zbornik sažetaka 1. skupa Hrvatskog društva za biotehnologiju / Kniewald (ur.).
Zagreb, Hrvatska: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
18.Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Matošić, SrećkoUtjecaj žučnih soli na preživljavanje i morfolgiju potencijalnog probiotičkog soja Lactobacillus acidophilus M92 // III kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, 1998. (poster, sažetak, znanstveni) -
19.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Matošić, SrećkoProbiotici: znanstvena činjenica ili pomodni trend? // 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka
Zagreb, 1998. (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
20.Matošić, Srećko; Mehak, Milena; Ercegović, Lidija; Brajković, Nina; Šušković, JagodaEffect of surfactants on the production of ergot-alkaloids by immobilized mycelia of Claviceps paspali // World Journal of Microbiology & Biotechnology, 14 (1998), 447-450 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Međimurec, MarinaUtjecaj žučnih kiselina na rast i morfologiju kolonija i stanica odabranih bakterija mliječne kiseline, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Pervan, Zrinka; Mihaljević, Krešo; Bošnjak, Marijan; Matošić, SrećkoBiooxidation kinetic in reaction systems of low water activity // 8th European Congress on Biotechnology, Book of Abstracts / László, N. (ur.).
Budimpešta: Hungarian Biochemical Society, 1997. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Pervan, Zrinka; Mihaljević, Krešimir; Bošnjak, Marjan; Matošić, SrećkoBiooxidation kinetics in reaction systems of low water activity // Book of Abstracts / Kuenen, G. (ur.).
Budimpešta: Hungary Biochemical Society, 1997. (poster, sažetak, znanstveni) -
24.Matošić, Srećko; Šušković, Jagoda; Brkić, BlaženkaLactobacillus acidophilus M92 and Lactobacillus plantarum L4 as probiotic strains // Book of Abstracts / Kuenen, G. (ur.).
Budimpešta: Hungary Biochemical Society, 1997. (poster, sažetak, znanstveni) -
25.Šušković, Jagoda; Brkić, Blaženka; Matošić, SrećkoMehanizam probiotičkog djelovanja bakterija mliječne kiseline // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 47 (1997), 1; 57-73 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)