Pregled po CROSBI profilu: Tomislav Lovrić (CROSBI Profil: 19579, MBZ: 57356)
Pronađeno 35 radova
-
1.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavThe influence of the off-vine drying of grapes on the aromatic compounds in the must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2013. str. 295-301 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavInfluence of the off-vine drying of grape on the aromatic compounds in must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno tehnološki fakultet, 2012. str. 23-23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavPrediction of some oenological characteristics of wine Prošek using near infrared spectroscopy // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 1376-1380 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Tomić-Potrebuješ, Iva; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavChanges in the aromatic composition during off-vine drying of Plavac mali grapes // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 502-502 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pezo, Ivan; Lovrić, TomislavComparison of the descriptive sensory attributes of taste and chemical parameters of Croatian dessert wine Prošek using multivariate analysis // Journal of food agriculture & environment, 10 (2012), 1; 132-136 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, Mara; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavUsefulness of near infrared spectroscopy and chemometrics in screening of the quality of dessert wine Prošek // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 9-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavEffect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // Proceedings of 13th Ružička days, Today Science – Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 240-246 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Banović, Mara; Kovačević-Ganić; Karin; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavFermentative Aroma Compounds and Sensory Descriptors of Traditional Croatian Dessert Wine Prošek from Plavac Mali cv. // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 4; 530-537 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavEffect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // 13th Ružička days Today science-Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osjek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2010. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Komes, Draženka; Ćurko, Natka; Lovrić, TomislavChanges of the content of biogenic amines during winemaking of Sauvignon wines // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 2; 21-27 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Budić-Leto, Irena; Brkljača, Mia; Zdunić, Goran; Lovrić, TomislavKvantifikacija mikroelemenata u procesu proizvodnje desertnog (slatkog) vina Prošek od prosušenog grožđa // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka, Book of abstracts / Novak, Predrag ; Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Trogir: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. str. 219-219 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Budić-Leto, Irena; Vrhovšek, Urška; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Lovrić, TomislavAnthocyanin pattern of skin extracts from Babić and Plavac mali grapes and anthocyanin pattern of produced wine // Acta Alimentaria, 38 (2009), 1; 67-75 doi:10.1556/AAlim.2008.0029 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Đaković, Senka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavAntioxidant activity of sweet wine Prošek using Briggs-Rauscher reaction // Food Production Nutrition Healthy Consumers
Ljubljana, Slovenija: Elsevier, 2008. str. P 218-P 218 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Budić-Leto, Irena; Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav; Vrhovšek, UrškaEffects of maceration conditions on the polyphenolic composition of red wine Plavac mali // Vitis, 47 (2008), 4; 245-250 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Lovrić, Tomislav; Banović, MaraInfluence of yeasts on high sugar must fermentation of cv. Plavac mali in production of traditional sweet wine Prošek // XII. Ružičkini dani, Zbornik radova i sažetaka Znanost i tehnologije u razvoju gospodarstva, Vukovar 2008 / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek: HDKI, PTF Osijek, 2008. str. 119-119 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Alpeza, Ivana; Lovrić, TomislavCorrelation between Polyphenolic Composition and Sensory Evaluation of Red Wine Babić // Proceedings, Volume 2, The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 37-43 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Alpeza, Ivana; Lovrić, TomislavEffects of polyphenolic composition on sensory perception of Croatian red wine Babić // Journal of Food, Agriculture & Environment, 6 (2008), 3-4; 138-142 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Budić-Leto, Irena; Lovrić, Tomislav; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Vrhovšek, UrškaAnthocyanin composition of the red wine Babić affected by maceration treatment // European Food Research and Technology, 222 (2006), 3-4; 397-402 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Budić-Leto, Irena; Lovrić, Tomislav; Pezo, Ivan; Gajdoš Kljusurić, JasenkaStudy of Dynamics of Polyphenol Extraction During Traditional and Advanced Maceration Processes of the Babić Grape Variety // Food technology and biotechnology, 43 (2005), 1; 47-53 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Banović, MaraTrehalose improves flavour retention in dehydrated apricot puree // International journal of food science & technology, 40 (2005), 425-435 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Budić-Leto, Irena; Lovrić, Tomislav; Pezo, IvanComparison of Traditional and Modern Methods of Maceration of the Red-Grape Variety of Babić (Vitis Vinifera, L.) // XXVIIIth World Congress of Vine and Wine (OIV Congress) / Eder, Reinhard ; Berger, Jean-Luc ; Bertrand, Alain ; Tusseau, Dominique (ur.).
Beč: OIV-Office International de la Vigne et du Vin, 2004. str. 1-13 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Gracin, LeoUtjecaj uvjeta vinifikacije na sastav hlapljivih spojeva vina Plavac mali i Babić, 2004., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Ćosić, BrankicaProfil arome cocktail sokova jagode, jabuke i grožđa u uvjetima industrijske proizvodnje, 2003., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Budić-Leto, Irena; Lovrić, Tomislav; Vrhovšek, UrškaInfluence of Different Maceration Techniques and Ageing on Proanthocyanidins and Anthocyanins of Red Wine cv. Babić (Vitis vinifera, L.) // Food technology and biotechnology, 41 (2003), 4; 299-303 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Lovrić, Tomislav; Komes, DraženkaInfluence of Some Sugars Addition on Fruit Aroma Retention during Dehydration of Fruit Products // Proceedings of the Post harvest phase of horticultural and agricultural products
Fisciano, Italija, 2003. (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)